Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 623
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
За мен ванилията в Spiritueuse Double Vanille Guerlain  е от тъй наречената от мен солена ванилия, поне така я чувствам  Blush Усещам я като във вкусен и топъл сладкиш, в който си сложил ванилия, но и солта е доста осезаема. Не я усещам химична или да ми става лошо от сладост. Доста напомня мадагаскарската ванилия, но е една идея по-тиха, по-мека и по-солена. Дано ме разбра Mr. Green
На срещата се запознах и с пачули-ванилия на Молинар. И тази ванилия (за мен си е чиста ванилия, пачулито почти не се усеща) слагам в солените ванилии. Другите ванилии не познавам, защото не съм им фен, но точно тази, солената, мога да нося в определено настроение.
Абсолютно подкрепям усещанията на Ковачева за двата парфюма. Солената ванилия и за мен е много добра ванилия. Харесва ми да я нося и вдишвам. Тя не лепне в носа и в главата и не предизвиква асоциации на кекс.
За ванилови парфюми може да се говори и се е говорило много, но аз едно ще посъветвам тези който се палят от раз по белия прах, не купувайте такива парфюми особено много скъпи. Вземайте само проби и отливки. Който е ваниломан е такъв до гроб, а който не е, никога няма да стане. Това със страстната любов към ванилия е в мозъка и досега нямаме изключение от правилото за около 6 години. Ваниловите парфюми омръзват много бързо и носят наслада само докато се проучат на непристрастените.
За мен двете най-добри ванилии като изключим екслузивите на Герлен разбира се, са Ванилията на Серж Лутенс и Адикта.

Направих на мама комплимент колко млада, невинна, красива и свежа е с 5-цата сега и тате /който е страшен фен и той и ги подарява/ ми купи желан подарък! Whistling Много съм щастлива!

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 16:27 от densi

# 661
Абсолютно точно казано от Денси GrinningТочно от проби и отливки ми омръзва ванилията явно е в централния мозък това.  Hug То същото като с розолюбителките, уж аха да кажа че са ми омръзнали и пак ми се искат секакви рози LaughingС проби най-добре всичко не само ванилиите.

# 662
Ванилията ми е трудна и на мен, дори до скоро бях убедена, че не я харесвам изобщо в парфюм. Отбелязвам си за проба тази "солена" ванилия на Герлен, макар че тя вероятно ще е твърде скъпа за целите за които ползвам другата "солена" според Ковачева -Ванилия Пачули. Този последния парфюм ме сдобри с ванилиите. Ползвам го вечер у дома, предлазполага ме към блажено, заслужено отпускане сред най- близки и благоразположени хора. Както повечето много натоварени хора, имам често проблем с отпускането и отърсването от стреса. Е, този парфюм ми действа като копче за отмахване на външните грижи, иде ми да мъркам като котка  Laughing Има и някакво пачули в него, обаче, щом ММ го усети. Каза че не му мириша само на ванилия, а и на нещо като тамян  Laughing търсейки как да нарече добавката в аромата...
Хич не е парфюм за работа тази ванилия  Twisted Evil

# 663
Каква е цената в европейските бутици на Spiritueuse Double Vanille Guerlain?
175 евро  Peace

Уф, уби ми ентусиазма Laughing
  bouquet

# 664
  • София
Вчера тествах La vie est belle. Отрова. Трих, мих не се маха. Разочарована съм от Ланком, това си беше шербет в бутилка, лепнеше на гърлото ми.

И аз така... Sick Супер траен е наистина, но ми идва прекалено сладък. Толкова много карамел... Sad

# 665
Вчера тествах La vie est belle. Отрова. Трих, мих не се маха. Разочарована съм от Ланком, това си беше шербет в бутилка, лепнеше на гърлото ми.

И аз така... Sick Супер траен е наистина, но ми идва прекалено сладък. Толкова много карамел... Sad
Като влязох в Сефора вчера бях нервирана за някаква моментна глупост и като ме лъхна това "чудовище" сладко още на входа, щях да върна поръчката. Досега смятах, че не е лош парфюм макар и копие, но сега вече го намирам за наистина силно неприятен и това е много слабо казано.

# 666
  • Велико Търново
Уф....и на мен нещо не ми допадна La vie est belle Confused А ми се искаше да ми хареса... Wink Не обичам сладникави парфюми Tired
След много проби на най-различни аромати,и купувайки някои парфюми наслуки Wink,установих,че всички препоръчани от Денси ми допадат Heart Eyes Hug Благодаря й,за което  bouquet

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 21:41 от bubanka

# 667
  • Варна

Преди малко си получих поредния сет с пробички на Жулиетите.Както се досещате,пробвах първо Лудата мадам.Но...тотално съм разочарована.Нищо ново под слънцето.Мускус,пачули и роза.Грам тубероза не усещам.Прилича ми ужасно много на Wisal,поне в началото.Ще видим как ще се развие,но ми се струва,че няма да приритам за него.

+1. Точно с Wisal открихме прилика на току-що състоялата се варненска среща. Изобщо няма да го мисля.

Много ми хареса Pulse Beyonce. Наподобява Хипноуз Ланком, но има и мек, сладък цитрус.

Виждате ли ми аватара?

# 668
Мимс, аз не го виждам Simple Smile

# 669
Мимс, аватара ти не се вижда и кажи повече за този Фарфюм на Бионсе! Ккави са цитрусите?

# 670
  • Варна
Мимс, аватара ти не се вижда и кажи повече за този Фарфюм на Бионсе! Ккави са цитрусите?

Ами стори ми се, че е сладък грейпфрут, защото не е нещо кисело или лимонено, а сега отворих фрагрантика и видях, че е бергамот. Но не е силно изразен цитрус, Джулка например изобщо не регистрира подобно нещо. А това, което е дадено в пирамидата като кюрасо, което аз не съм пила и не знам нито вкуса, нито аромата му, бях убедена, че някаква напитка усещам, без да мога да дефинирам каква точно (какво изречение съставих само, ама ме мързи  Mr. Green да редактирам). Явно то е било, един щипещ, леко горчив вкус, нещо ликьорено, но не лепкаво, много странно. Обаче много хубаво се съчетава с ванилията и прави целия парфюм някак искрящ, не блудкаво-сладникав като повечето "звездни", не евтин, а хубав, енергизиращ и едновременно с това комфортен. Тези бели цветя, дето са ги нацвъкали, не ги забелязвам особено, да не кажа хич, и доколкото мога да си представя мириса на орхидея мисля, че може би я има наистина, защото в парфюма има една тотална кадифена мекота, което пък не знам защо свързвам с орхидеята. За муска не съм съвсем сигурна, защото винаги ми е бил много абстрактен като съставка. За дървесните нотки - вероятно ги има, ама едва сега като ги прочетох, иначе не бих определила категорично наличието или отсъствието им.
И ако друг път направя такова хаотично описание, да ме изгоните с 200 от темата  Whistling
ПП Премених се с нов аватар. От онзи, дето изчезна и без това беше започнало да ми става студено.

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 20:41 от Mims*

# 671
Айде сега пък и да те гоним Laughing
Като те чета, заслужава си пробата.Ванилия с цитрус звучи интересно. Само дето незнам кога ще се добера до парфюмерия с този мой мързел Embarassed
Кюрасото служи за коктейли. Не че му помня вкуса и аромата де, но във всеки бар го има, следващия път искай от някой барман да го помиришеш Wink

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 20:48 от goddess

# 672
  • Germany
Кюрасо е лек ликьор,направен от портокалови кори. Като казвам портокалови кори разбирай сушени портокалови кори, такива, в които няма нищо свежо и резливо, а е останало само маслото в кората и бялата част под кората, която докарва и горчивия вкус Peace. Няма разлика в различно оцветените видове кюрасо, стигнах до този извод след щателно проучване на де що има Lady в менюто на "Коктейли и мечти" навремето Crazy Най-разпространено и най-красиво като цвят е синьото. Любим коктейл с него за мен е Blue Lady Wink

# 673
Карен, ето какво бях писала лятото за последния парфюм на Мона ди Орио:
Цитат
Добре, че им станах симпатична, та измъкнаха от складчето си последния парфюм на МОна ди Орио, който щял да се продава от следващата седмица - Etoile d'Hollandie. Танцуваща пудрена роза с мъжествена нишка, но наистиня нямаше как да я пръсна на кожа и сега само се надъхвам от огромния блотер на Фредерик Маль, на който ми я пръснаха.
Пробвах го в парфюмерия в Хамбург. Не съм написала, че и жената в бутика беше напарфюмирана с него и успях поне на нейната кожа да го усетя. Не беше много по-различен от блотера.
Според мен е различен от розите, които дотук съм успяла да разбера, че харесваш и имаш, но пък и ти каза, че търсиш нещо различно, нали?

# 674
Да сте срещали някъде ето такъв рефил, да се продава:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт