Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 415
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Пепинка, честит празник!   bouquet

Добро утро на всички   Nature Sun With Face
Как сте мамчета? Аз си починах едно хуууубаво при мойта мама 2 дена (които минаха позорно бързо). От няколко дни нещо ми се подуват глезените, някой има ли го вече този проблем? Знам, че се случва често и е едва ли не нормално, ама хич не ми харесва тая работа. Не спадат дори през нощта! Четох, че при повече движение спадат, но и това не помага  newsm78 Някой някакви бабешки лекове да знае? Чайчета и пр., защото хапчета не ми се иска много да пия.

При мен отичането почна още преди няколко седмици и то точно в глезените. Зависи много от обувките - при мен отичат когато стоя дълго седнала, без значение дали ще съм с токчета или на равни обувки. Но това, което помня от предната бременност и го приложих и сега е да ядеш мин. по 1 грейфурт на ден. Пробвай - при мен доста помогна, а как мразех грейпфурти да ям... /пиех само фрешове, но лекарката ми каза че със сока от грейпфурт няма да има такъв ефект, така че трябва да си го изядеш целият.
Предният път не отекох, но сега определено явно и този проблем си го имам.

Честит рожден ден, Пепинка! Жива и здрава и ти пожелевам  още 3 много леки месеци бременност и на финала страхотно, здраво бебче!

# 91
Джинджър 82, много благодаря, че се включи само за да ми отговориш!  Hug
Радвам се, че при теб всичко е наред!
Дано при всички ни да е все така и да имаме само хубави новини за споделяне!

И при мен е така, всеки път на ФМ мойто диване е по-напред, но при него главичката върви по-голяма, не коремчето. Явно отсега главата му е пълна с бръмбъри като на майка му  Crazy Та се чудех дали не наддава така заради мойта т. нар. "диета" с много въглехидрати (които все се мъча да намаля и все не се получава...)

# 92
Здравейте и от мен,
gloria_calcar11 моята докторка се казва Мадлен Китанова, аз също мисля да си взема ВИП стая така ще мога да се наспя и да си почина, а бебето ще оставя да ми го носят през 3 часа. Не знам за вас момичета, обаче аз предпочитам да събера силици и да съм ОК като изляза от болницата, че после какво ни чака!!! За таткото не знам дали може да спи теб, но може би вече разрешават, но пък може да е по цял с теб.

Лелеее и аз от вчера съм с хрема и започва и гърлото да ме наболва, егати късмета, идва ми да се гръмна. Не стига че съм депресирана от тези килограми а сега и това  #Cussing out

# 93
  • София
Gerrychka мерси за инфото,в друга тема във форума също питах и във ВИП-а в Шейново са по 2 родилки в стая със собствен санитарен възел и посещения от всеки мисля по всяко време,но ВИП се резервира при избор на екип,аз ще съм с екип,поне засега така съм решила.Таткото вече може,ако желае и на самото раждане да присъства,дори да не съм избрала екип,та дай Боже да е нормално и засега моят има желание. Mr. Green
Може би рязката смяна на лятно/есенно време прави тия настинки ooooh! yu5,трябва да се пазим много Confused

# 94
gloria_calcar11 преди 4 години всички във ВИП-а бяха сами в стаите си. Аз тогава бях без избор на екип а просто си попитах дали има свободна стая, защото тогава можеше да си резервираш стая само ако си секцио. Но все пак ми намериха и бях много доволна. Но тогава нямаха собствен санитарен възел, беше обща баня и тоалетна за ВИП стаите. Сега може да са правили ремонт, знам ли???

# 95
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679951.msg23184192#msg23184192 - от тази тема я имам информацията,виж предпоследното мнение,но ще отида и на "Ден на отворените врати" ,вероятно за 4 години е имало промени.

# 96
  • в сърцата на децата <3
snow_angel , обливане на краката със студена вода в посока от пръстите към коленете , вдигане на краката да са на високо когато имаш възможност , добре е и докато спиш да са на възглавничка.Ограничаване на солта в храната и  охлаждащи кремчета за крака ... друго като "бабини илачи" не се сещам. Но с повече движение според мен нещата биха станали по-зле отколкото по-добре  Peace

Ето 2 статии които открих:
http://www.mamaibebe.com/?id=153
http://www.moetodete.bg/bremennost/edema-poduvane-na-krajnicite- … bremennostta.html

и една по-притеснителна диагноза , която обаче е е съпроводена и с много други симптоми. Надявам се че при теб ги няма ....
Цитат
Отичането на краката е почти нормално явление през бременността, особено за късните й месеци. Обаче рязкото и прекомерното отичане на крайниците, което не отминава след почивка, е признак за усложнение на бременността. То обикновено се наблюдава в комплект с високо кръвно налягане и наличие на белтък в урината след 20-гестационна седмица. Ако бременната страда от болка в корема, главоболие, гадене и повръщане в този нетипичен за симптома срок, зрителни проблеми и рядко уриниране, следва да се направи връзка със следящия бременността лекар, тъй като е много вероятна прееклампсия.
Благодаря ти много за отговора! От изброените само главата ме боли (но то е от друго). Последния път нямах белтък в урината, изследванията ми са перфектни - с изключение на ниските нива на хемоглобин MCV и MCH, но те са си от таласемията ми. Чудех се дали този оток не се дължи на многото път тия дни? Все пак близо 500 километра минах за 2 дена... А и вкъщи се отпускам да пийвам безалкохолно (по принцип не купувам и не пия газирано). Може би е комплексно.
Rumi07, обувките ми са маратонки, не ходя на работа. Тия дни като ходих до вкъщи, обаче, ми се събра повече обикаляне и почти цял ден на крак. Когато съм си в Пловдив през деня почти 2/3 съм легнала, а тези дни все бях на крак от 6 сутринта до 11 вечерта. Ми какво да направя, че денонощието е само 24 часа, а аз имам голяма рода, която да обиколя  Laughing

Много се надявам до ден - два да се оправя. Ако не - на доктор. Абе дали наистина не задържам вода от газираното? Нали в него слагат много сол, за да ожадняваш и да пиеш повече  newsm78

# 97
Джинджър 82, много благодаря, че се включи само за да ми отговориш!  Hug
Радвам се, че при теб всичко е наред!
Дано при всички ни да е все така и да имаме само хубави новини за споделяне!

И при мен е така, всеки път на ФМ мойто диване е по-напред, но при него главичката върви по-голяма, не коремчето. Явно отсега главата му е пълна с бръмбъри като на майка му  Crazy Та се чудех дали не наддава така заради мойта т. нар. "диета" с много въглехидрати (които все се мъча да намаля и все не се получава...)
Laughing Не се притеснявай,Краставичке,мазнини в главичката не се трупат,само в шкембетата.Умничко детенце-чудесно! Hug
П.П.Само за многото въглехидрати не мога да не ти споделя от гледната точка на човек,който цял живот се е хранил основно с тях.... ooooh! до миналата седмица нямах и представа какво си причинявам /а в момента и на бебето си/....рязко вдигаш нивото на кръвната си захар,панкреасът започва да произвежда инсулин,за да понижи захарта,след което тя пада прекалено и получаваш хипогликемия и чувство,че умираш за нещо следко и така.....порочен кръг.А инсулинът междувременно превръща излишните въглехидрати в мазнини и ги складира,като не позводява и да се разграждат,когато има нужда от тях.... ooooh! така може и да си стоиш гладна,и да спортуваш-и пак да пълнееш...както правя аз  Laughing

# 98
Момичета имам един интимен въпрос.Някоя мама случайно да е боляло отдолу по време на секс и след него?Мен ме боли понякога,зависи явно от позата

Пепи,честит рожден ден! Hug

Дарисан,много се радвам че сте добре всички.Дано никога повече не ти се случва подобно нещо  Praynig

# 99
Момичета имам един интимен въпрос.Някоя мама случайно да е боляло отдолу по време на секс и след него?Мен ме боли понякога,зависи явно от позата

При мен секса е мираж през последните  5 и 1/2  месеца .След 3 дена ще ти кажа  newsm62

# 100
Само за многото въглехидрати не мога да не ти споделя от гледната точка на човек,който цял живот се е хранил основно с тях.... ooooh! до миналата седмица нямах и представа какво си причинявам /а в момента и на бебето си/....рязко вдигаш нивото на кръвната си захар,панкреасът започва да произвежда инсулин,за да понижи захарта,след което тя пада прекалено и получаваш хипогликемия и чувство,че умираш за нещо следко и така.....порочен кръг.А инсулинът междувременно превръща излишните въглехидрати в мазнини и ги складира,като не позводява и да се разграждат,когато има нужда от тях.... ooooh! така може и да си стоиш гладна,и да спортуваш-и пак да пълнееш...както правя аз  Laughing
Джинджър, благодаря че сподели, права си абсолютно!
Това е порочен кръг. На мен тия неща са ми интересни и доста съм чела, така че ми е абсолютно ясно, че нивото на кръвната захар трябва да е стабилно, без резки пикове и спадове.
В книгата "Зоната" е много добре обяснен тоя механизъм (за който не я е чел - знам, че звучи много сектантско заглавието, но не е такова съдържанието  Simple Smile )
И много добре си се хранех...ама допреди 3 месеца...и оттогава кви ги върша и аз не знам.
И само за пример - преди за закуска ядях варено яйчице с извара, препечена филийка и домат, а сега - баничка!
Аз по принцип си обичам тестеното, ама нещо много взех да си угаждам.
Но хубаво ми напомни пак де, колкото и да си ти ясни нещата, не е зле някой да те плесне профилактично зад врата и да ти ги напомни пак Simple Smile

# 101
Здравейте момичета.
Аз се казвам Илияна и бих желала да стана част от вашата група.
И аз ще стана мама през януари месец и бих желала да си разменяме мнения за бъдещите бебенца и т.н.
Дали ще ме приемете при вас??

# 102
Джинджър, благодаря че сподели, права си абсолютно!
Това е порочен кръг. На мен тия неща са ми интересни и доста съм чела, така че ми е абсолютно ясно, че нивото на кръвната захар трябва да е стабилно, без резки пикове и спадове.
В книгата "Зоната" е много добре обяснен тоя механизъм (за който не я е чел - знам, че звучи много сектантско заглавието, но не е такова съдържанието  Simple Smile )
И много добре си се хранех...ама допреди 3 месеца...и оттогава кви ги върша и аз не знам.
И само за пример - преди за закуска ядях варено яйчице с извара, препечена филийка и домат, а сега - баничка!
Аз по принцип си обичам тестеното, ама нещо много взех да си угаждам.
Но хубаво ми напомни пак де, колкото и да си ти ясни нещата, не е зле някой да те плесне профилактично зад врата и да ти ги напомни пак Simple Smile
Точно това чета в момента,но ми беше неудобно да ти я препоръчам  Embarassed Моят гинеколог ми се кълне,че това е единствената научно обоснована схема за хранене и твърди,че била велика,а ефекта поразителен... Rolling Eyes Аз не мога да споделя от личен опит,защото тепърва започвам,но ще драсна някой ред като имам впечатления. Hug
П.П.Май ще е добре и аз да се представя  Embarassed С термин 05.01 съм,на 34г.,втора бременност,пациентка на клиника по стерилитет,но след неуспешен опит Ин-витро взех,че забременях по естествен път Simple Smile Имам една девойка и сега чакам юнак и много се радвам на това. Hug

# 103
IliqnaIvanova и  Джинджър 82 , добре сте ни дошли и двечките! Желая ви приятни оставащи месеци от бременността и здрави бебенца на финала! Джинджър 82 ,радвам се за успеха ви,потвърждение на това че хубавите неща стават случайно и когато най-малко ги очакваш   Hug

# 104
IliqnaIvanova ,  Джинджър 82 Добре дошли сред нас
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт