Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 249
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Мамчета аз започнаг да чета "Бременността" но Вики Айовин, която беше препоръчана в предната тема. Аз също горещо ви я препоръчвам... Simple Smile Страхотна е книгата.Simple Smile Чувствам се много по-добре откакто я чета.... много ще се забавлявате....  Simple Smile

# 76
Здравейте момичета , виждам че сте напреднали с новата тема Simple Smile Аз си бях при моето майче за две седмици и затова съм изпуснала темата но ще наваксам Simple Smile Вече си имам всичко за малкия бебок благодарение на брат ми от неговите дечица Simple Smile Голям разход ми спести и всико е като ново Simple Smile Докарах си всичко с колата но за съжаление по пътя един реши че ще ни блъсне отзад но всичко и всички в колата са невредими с изключение на самата кола Sad В понеделник заминавам на преглед за да видим дали бебчо е ОК в което съм сигурна че му няма нищо но за всеки случай  Simple Smile И така за мойте неща Simple Smile Един съвет не пътувайте ако не ви се налага защото има всякакви малоумници по пътищата. Целувам ви и се пазете Simple Smile

# 77
Привет и от мен!
При нас е доста слънчево и топло, но от утре май ще се променя времето. Пък и октомври е, стига  с тея жеги. И много студ не ща, но едни 15-20 градуса мисля са идеални за този сезон.

Радвам се, че ви е харесала тиквената( Laughing ) ни темичка Hug Наистина изисква малко повече време и усилия, но пък какте  е казала chin си е кеф, особено резултата на края доставя голямо удоволствие.
mimik мерсаж, че ме поправи - върнах се с година назад Crazy

Напълно ви разбирам момичета, и аз напоследък нямам никакво време. От една седмица и ММ е в отпуска и времето ми е още по кът.
Днес ги изгоних и двамата, та да си почистя малко къщата. Сега съм запретнала ръкави, ще направя и домашна баница, че домочадието си умира за нея.

vuo чаках те да се представиш, затова не те бях включила. Сега нанесох последни редакции, ако някой има забележки, да казва.
Добре дошли в редиците и на другите мами  bouquet

cvblagova от кога се каня да ти пиша, че много се радвам, че кистата е изчезнала и бебчо е наред Hug
Браво за умението ти. Миналата зима свеки ме научи и мен и е голямо удоволствие. Но повече плета knit Даже изплетох две шапки и една жилетка за беба, една шапка за каката,а в момента плета шапка за себе си Joy поне главите няма да ни студуват.

Теди и на мен вече ми е много трудно дишането, особено като си похапна. Нооо още малко ще се изтърпи положението.
Качила съм 10 кг от началото, като последните 6 само за два месеца. И с Маринела бях така, после по 1кг на месец. Ако и сега е така не се притеснявам особено Peace Иначе сега съм доста по-активна от предине, но килцата си се трупат...

Руми ти наистина ни позабрави Crossing Arms Беше ми залипсвала сладката снимка на профила ти Heart Eyes
По въпроса ти не мога да се включа компетентно, само ще ти се накарам да се пазиш, по-малко работа, че съм те усетила си голям работохолик и повече спокойствие Hug

Nefely сходна съдба? Къде живеете?
А това за името бях го позабравила, благодаря, че сподели.

dessitta това блузка + венче+ лигавник + кукла ли? Много са сладки!

darisan съжалявам за случилото се, но пък се радвам, че всички сте ок. По пътищата си е просто кошмар, колко и да внимаваш, все ще се намери някой идиот да те сплаши #Cussing out

Нали съм си многословна пак изписах роман Blush но поне е веднъж в седмицата Wink Hug

# 78
dessitta вярно, че попитах в последния момент, но успях да отида макар и с 10-мин. закъснение.
Лекцията ми беше доста интересна. Помня и подаръка, седяхме почти една до друга Simple Smile. Но аз съм лош физиономист и ако те видя отново едва ли ще те позная Blush
За 9.10 мисля да отида на лекцията, но още не е сигорно дали ще успея.

# 79
Майнички,за утре има ли други желаещи освен мен,велма,asys??
Мисля,че до 9.30 ще съм на центъра пред Драматичния и ще чакам да се съберем преди да влезнем.Ако някоя ме познае да ми се обади(ще съм лилаво слонче Laughing)

# 80
Nefely сходна съдба? Къде живеете?
А това за името бях го позабравила, благодаря, че сподели.
Здравейте,
Kosty, живеем в едно малко градче в Кипър. Аз въобще не харесвам острова, но засега (главно по икономически причини) ще поседим още малко тук.
Аз да споделя, снощи се бях развихрила да чистя  newsm28 и в стремежа си бързо да свърша всичко се подхлъзнах по стълбите и паднах върху гърба си. Заболя ме и то доста (и продължава да ме боли), но се притесних ужасно много за бебка, та веднага отидох на доктор... Слава Богу той каза, че всичко е наред. Явно малката също се беше стреснала, защото не мърдаше няколко часа след случилото се, а по принцип е много активна. Но притеснението ми мина като почна пак да ме боксира по - късно същата вечер. Сега сме добре, само гърба ме боли, но ще мине.

# 81
Привет, мамчета!

Минавам набързо, едвам ви попрочетох от вчера.

Нефели, внимавай с шетането! Радвам се, че не си си навредила нещо и си се разминала само с натъртване. Пази се повече!  Hug

Дарисан, ти също! Добре, че на теб нищо ти няма! Ламарините не ги мисли... А хората са много безотговорни!  Close

Пречупена, аз за утре със сигурност няма да мога, че няма кой да ми гледа буболечката...  Confused

Утре ще гледам да се включа по-адекватно по темите, че нещо хич ме няма сега...  Tired

# 82
Пречупена, аз ще дойда (за сега) .малкия имаше малко сополи ,но се оправи, а и има кой да го гледа .....

# 83
Кости - прекрасна темичка, благодарности за старанието.
Моята коса пък е прекрасна. По-хубава и лъскава от всякога... и предната бременност беше така. Подстригвам си се редовно.
Добре дошли на новите мами и успех.
Аз вчера имах рожден ден и ви черпя виртуално
Успях да се намъкна даже в тясна рокля и не беше хич зле  Wink

# 84

pepink@,Честит Рожден Ден!
Бъди здрава , усмихната и много много обичана!

# 85

Честит рожден ден, Пепинка!!! С пожелания за здраве, щастие и още много, много пътувания, но веЧе в уголемен състав Wink

# 86
Пепинка, да си жива и здрава!  Hug
Това като гледам ми е една от любимите торти, в сладкарници "Неделя" има такава (поне на външен вид де) - "Наоми". Страхоооооооотна е! Мерси за почерпката!   bouquet

Дарисан, много се радвам, че сте добре с бебо!!! Как стана, с ниска скорост ли бяхте? Дано не си се стреснала много!  Hug

И аз в събота и неделя бях шофьор, минах към 250 км. общо и също един път се стреснах малко - някакъв идиот се правеше на голям мъж и се опитваше да ме плаши, засилваше се в мойта лента все едно ще ме блъска, щото без да искам леко го засякох...т.е. в едно кръгово малко бавно му се махнах от пътя на великия шофьор. И той явно се издразни и реши да ме "накаже". Но не се изплаших, само се ядосах и си викам - "е сега на тоя като сляза да му шибна два шамара! Да плаши така бременна жена!"  #2gunfire

Момичета, искам да ви питам относно това изследване - обременяване с глюкоза.
Кости, знам, че ти си го прави, но доколкото разбрах, нямаше никакви показатели за това, просто такава е практиката при тебе, нали?
Та искам да питам дали някой си го е правил по преценка на лекар, а не защото е задължително за всички и ако да - какви му бяха аргументите?

# 87
  • в сърцата на децата <3
Пепинка, честит празник!   bouquet

Добро утро на всички   Nature Sun With Face
Как сте мамчета? Аз си починах едно хуууубаво при мойта мама 2 дена (които минаха позорно бързо). От няколко дни нещо ми се подуват глезените, някой има ли го вече този проблем? Знам, че се случва често и е едва ли не нормално, ама хич не ми харесва тая работа. Не спадат дори през нощта! Четох, че при повече движение спадат, но и това не помага  newsm78 Някой някакви бабешки лекове да знае? Чайчета и пр., защото хапчета не ми се иска много да пия.

# 88
snow_angel , обливане на краката със студена вода в посока от пръстите към коленете , вдигане на краката да са на високо когато имаш възможност , добре е и докато спиш да са на възглавничка.Ограничаване на солта в храната и  охлаждащи кремчета за крака ... друго като "бабини илачи" не се сещам. Но с повече движение според мен нещата биха станали по-зле отколкото по-добре  Peace

Ето 2 статии които открих:
http://www.mamaibebe.com/?id=153
http://www.moetodete.bg/bremennost/edema-poduvane-na-krajnicite- … bremennostta.html

и една по-притеснителна диагноза , която обаче е е съпроводена и с много други симптоми. Надявам се че при теб ги няма ....
Цитат
Отичането на краката е почти нормално явление през бременността, особено за късните й месеци. Обаче рязкото и прекомерното отичане на крайниците, което не отминава след почивка, е признак за усложнение на бременността. То обикновено се наблюдава в комплект с високо кръвно налягане и наличие на белтък в урината след 20-гестационна седмица. Ако бременната страда от болка в корема, главоболие, гадене и повръщане в този нетипичен за симптома срок, зрителни проблеми и рядко уриниране, следва да се направи връзка със следящия бременността лекар, тъй като е много вероятна прееклампсия.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 10:53 от AtenaotnA

# 89
Момичета, искам да ви питам относно това изследване - обременяване с глюкоза.
......Та искам да питам дали някой си го е правил по преценка на лекар, а не защото е задължително за всички и ако да - какви му бяха аргументите?
Здравей,аз само чета темата понякога,но сега се включвам да ти отговоря,защото точно се връщам от МД за обременяване с глюкоза и мога да ти споделя какво знам за това.При мен обременяването е назначено от следящия ме лекар с аргумента,че на ФМ плода все повече избързва и то конкретно един показател- АС,който показва коремната му обиколка.Когато плода трупа мазнини основно на корема,а не толкова като обиколка на бедрото се подозира,че имаш проблем с нивото на кръвната захар,респективно и плода го има.Високите нива на инсулин водят до натрупване на мастни депа на корема и кръста.Но да те успокоя,че само при 50% от случаите се касае за гестационен диабет /оказа се,че аз примерно нямам Simple Smile/.Да ви кажа,че в МД има програма с Европейско финансиране за изследване на бременни жени и е напълно безплатно!Д-р Бояджиева води програмата и всеки може да се обърне към нея.Надявам се да съм била полезна! Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 11:47 от Джинджър 82

Общи условия

Активация на акаунт