БЕЛГИЯ - 25

• 63 072
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Нелка, какво им е на пишлетата на твоите юнаци?

Добре завърнала се!  Mr. Green Със Станимир си имаме проблеми от самото начало с този атрибут - иначе казано фимоза. Така и така трябваше да му записваме час за това го направихме за всичките. Имало е защо... Аз си мислех, че другите двама са ОК, но само Любо беше идеален (нищо, че най-много вика  Mr. Green)

Сони, дано свикне бързо. Началото винаги е трудно... А карнавал не си намерихме. Бях се засилила към един, ама чела недочела той бил другият месец... Студено ми се видя да се шляем по цял ден навън. Здраве да е!
За пюрето, Охлала те е посъветвала - защо не пробваш с ориз?

Блонди, къде се скъта?

# 406
Ей ме на, тук съм  Hug

У, фимоза, съвсем фимоза ли?  Thinking

Айде, Пене, на нашия карнавал, ще бъде в неделя  Hug

# 407
Да, за съжаление при Станимир беше "съвсем фимоза"  - миналата година го "цепи" шефа на урологията в нашата тук болница. Влади го цепиха до 3-те годинки 3 пъти (още в БГ), та при него беше съвсем малко

Сега нещата не бяха толкова сериозни, дори и при Стаси, но... туй то

Айде, Пене, на нашия карнавал, ще бъде в неделя  Hug

Тази неделя ли?????????? Идвам - дай координати  Mr. Green

# 408
О, карнавал - и ние бихме се разходили Simple Smile
Да публикувам и тук обявата си, току-виж изскочи нещо:

Здравейте, търся подходящ човек, който да се грижи за сина ми (почти на 2) за 2-3 часа дневно 4 пъти седмично и по 4 часа вечер 2 пъти месечно (петък или събота). Часовете не са фиксирани, опциите са сутрин от 10 до 12 или 13; следобяд от 15 до 17 или 18 часа, зависи кога ви е по-удобно да идвате - сутрин или следобед. Грижите включват предимно позитивно отношение към детето Simple Smile Освен това - смяна на памперс, разходки в близките градинки и детски площадки, 1 хранене, четене на приказки и игра. Живеем близо до метростанции Шуман и Мерод (Etterbeek).
Предишен опит не е задължителен, важно е по принцип да ви е приятно да се занимавате с деца и да имате енергия да поиграете. Желателно е да говорите добър български и да не пушите (или поне да не си личи Wink ).
Ако предложението ви интересува или познавате някой друг подходящ, може да се свържете с мен тук или на мейл: expatchildren@gmail.com.

# 409
Лаис, аз се разбрах с Нелсън по скайпа, искаш ли да дойдеш?  Hug Тук, у наше село е обаче  hahaha

# 410
За неделя не сме планирали нищо още, може да разходим децата, тъкмо сипахме бензин Mr. Green
Дай ориентир поне кое ти е "селото" Simple Smile Аз съм чела някъде назад, ама не запомних Embarassed

# 411
  • Semmerzake, Белгия
Как беше карнавала ?

# 412
Не дойдоха и двете  Grinning

Иначе мина добре, лудница, палачинки, конфети, нинджи и цветни спрейове  Crazy

# 413
Значи са изпуснали много  Laughing

Сони, свикна ли Боби в яслата?
Домче от една седмица, откакто му поникнаха първите зъбки, почти не спи там. Аз го оставям от 8.30 до 13ч и спи само 30 мин, затова пък вкъщи като се приберем спи като къпан. Явно има и някаква алергия. Отвреме навреме му се появяват червени грапави петна по крачетата, памперс зоната, лакътите и по бузките. Така и не мога да хвана откъде идва. В петък имахме час при педиатър и тогава за късмет всичко беше отшумяло, съответно доктора не каза да е алергия. В неделя му дадох жълтък за първи път и сега пак е червен  Sad

# 414
  • Semmerzake, Белгия
Не дойдоха и двете  Grinning

Иначе мина добре, лудница, палачинки, конфети, нинджи и цветни спрейове  Crazy
Ама много са несериозни значи  Mr. Green!
Важното е да сте се забавлявали Simple Smile
Охлала, ами не е много свикнал още, но пък спи там /по около час/, ако не ме лъже бавачката. Поплаквал си, ама вече не толкова много. Взимам го от там друго дете /кротко, гласа не му се чува/  Thinking, така е около половин час и после пак подивява  Joy Но започна пак да се буди често нощем, за да суче. Явно си го преживява детето.
Определено е проблем /това с обрива/. Това са най - често засегнатите зони при дерматитите. Дано ви мине бързо, но кожните проблеми са най - упорити за жалост.
Наблюдавай го след прием на нова храна. Аз жълтък въведох след годинката /при Ники/, точно заради дерматита. Тя се обрина и от крушата, и зеления боб.

# 415
 Embarassed Аз да се оправдая
Ако можех да ходя щях да тръгна, на мен ми се ходеше, ама в петък през деня докато хранех детето и като понечих да стана - и хръц, и край - до там си останах. Добре, че телефона ми беше под ръка, та звъннах на комшийката да дойде да вземе Краси от мен. Вечерта Boni ме води на спешен кабинет, че аз туй чудо на франсе не мога да го обясня. Набиха ми една инжекция в гЪзЪт дадоха ми камара обезболяващи и ме пратиха в къщи. В събота бях мноооооо зле, едвам се "движех", или по-скоро влачех из къщи с един импровизиран бастун (дръжката на парцала). В неделя и понеделник същата работа, но малко по-подвижна, поне обслужвах децата. В понеделник вечер комшията ме води до Антверпен на Остеопат (по нашенски казано чакръкчия  Mr. Green), е... сега вече мога да кажа, че се движа.

Имах  прищипан нерв на гръбнака ниско долу над опашната кост.  Embarassed Embarassed Embarassed

Не обичам да се обяснявам, ама в случая исках да поясня, че определено не бях в състояние да тръгна в снега на карнавал едвам движеща се и пискаща от болка  Embarassed Embarassed Embarassed

Блонди, сори, ама ще се реванширам  Hug

Охлала, забелязала ли си от каква храна точно го прави? В смисъл, като го вземеш от "бавачката" или от нещо, което ти даваш? Определено звучи като хранителна алергия - клоня към млечните продукти  Rolling Eyes, но пък желтък...  newsm78
Това, което ми идва на мен като идея е да спреш всичко "ново" да го върнеш дето се вика на картоф и морков, докато отшуми и после постепенно да въвеждаш за да видиш. Обаче пък с какво го хранят на "бавачката"? Да не дават там нещо друго, за което да не знаеш?

# 416
Нели, за млечна алергия не вярвам. Той е само на кърма. В яслата яде пиле или риба, картоф и някакъв зеленчук. Там хапва около 150-200гр, защото това му е единственото хранене за тези 5 часа, както казах отказва мляко от шише. Вкъщи пюре като правя яде най-много 100гр. Сега спрях и плодовите, пък да видим. Досега си мислех, че само от изкуствени материи има непоносимост и съм ги изхвърлил всичките, но може би трябва да питам там да не го завиват с нещо такова. Иначе започвам от начало с храните и ще следя. Днес засега е по-добре. Също не знам дали ила връзка състоянието се влоши откакто купих голям пакет Pampers.

Мъжът ми беше ходил също на остеопат и имаше подобрение с неговия гръб, но после пак се появи проблема. Сега ще го водя аз на акупунктура  Simple Smile

# 417
За риба е доста рано, а относно пилето - ако не е някакво тип био или чисто фермерско, а от онези хормонални боклуци, нищо чудно от едно от двете да се обрива  Thinking Откъде взимат храната за яслата? На твое място бих подхождала изключително внимателно с храненето, защото тия алергии са упорити, да си ги влачи с години после  Hug

Аз затова все ви пиша тук, малко досадно, че бързате, че е рано за много неща, защото това са неоправдани и излишни рискове, просто няма смисъл да се рискува, защото ето, като се получи нещо и после се чудим какво да правим. А твърда храна цял живот имат да ядат.  Hug

Нели, Hug

# 418
  • Semmerzake, Белгия
Нели, бързо възстановяване  Hug!
Охлала, и аз се чудя бавачката ли му готви, или ти пращаш пюретата ? Моята бавачка упорито ми обяснява, че трябва да яде witloof. Обаче, то е едно гадно и горчиво, аз не го ям, че на детето ще го дам  newsm78. И така, тя беше много любезна да ми обясни как се готви - с малко захар  ooooh!, да не му горчи !!! Така, че и аз незнам какво ще яде при нея, добре че сега не се налага.
Блонди, изобщо не си досадна. Всеки си има собствени възгледи и си ги споделя, и държи на тях. Аз също мисля, че за риба е още рано, но всеки сам си преценя. И Ники, и Боби имат гадни кожни проблеми, които се появиха много преди захранването. Така, че не всичко е реакция от храната. А какво да правим като нашите диванета не пият нищо от шише ??? Незнам ако ми спре кърмата как ще пием мляко ? И какво да е то ?
Охлала, забравих да те питам  Embarassed - през времето, когато Доми е на ясла ти изцеждаш ли се ? Тъй като Боби си суче още на поискване /някъде през около 2 - 2,5 часа/ и докато е на ясла доста се напрягам, незнам какво да правя - да цедя ли по малко, да не цедя ли /страх ме е да не намалее кърмата  newsm78/.
Иначе от вчера се опитвам да му дам авокадо - нито с плод му хареса, нито със зеленчук. Такива муцунки прави, страшна работа.

# 419
Здравейте!Охлала,ние имахме тези обриви от памперсите на Кроиватс...
Нели,надявам се нерва да е освободен окончателни и да не се повратя проблема  Peace

Общи условия

Активация на акаунт