Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 389
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Аз не съм против носенето на консумативи.На приложни неща и прочие!!!
ти не си,аз не съм,много не са,но и много са и ето ти данданията. Grinning
Мен ме е яд за водата основно,много по-удобно би било да са с автомат вътре в стаята,ама както и да е Grinning
Бу-на нас ни раздадоха листовки с тези доп. занимания и видях,че е същата фирма,но за сега няма да я записвам на нищо Grinning

# 121
И мен за водата ме е яд!!!Навремето от групата на сина ми тръгнаха автоматите в нашата градина .И наистина е много удобно!

# 122
  • До хладилника, който обичам
И аз от опит знам колко точно учат на тези "форми", но от друга страна, ако цялата група изпозапише (както обичайно става, да не назадне детето), не върви да не запишеш своето...
Просто като се надъхат родителите, а след тях и децата, така се получава. С каката пак бяха по 80 лв на година, сега са скочили за 3 години с 30 лева Rolling Eyes

Консумативите не гълтат толкова много - все пак, градината не се издържа само от 50-те лева такса, получава и бюджет. В цитираната във в-к Марица става ясно, че има бюджет от 11,800 лв + 220,000 лв. Това не е малко. Те имат общи пособия - цел комплекти за рисуване, например, а не 25 отделни, по един на всяко дете (но ти го знаеш, щом си имала и по-голямо дете в градина).

# 123
Бу,тези пособия при нас не Thinkingстигаха...Не знам ,родителите бяхме много задружни и с малко пари съумявахме да обхванем нуждите на децата....Като сметнеш ,че детето прекарва повече време в градината....И учителките ни бяха много дейни,много ги занимаваха,децата имаха и много изяви.
А набирането на пари се осъществяваше от нас(родителите).По наше желание и искане.
(И малката пак е при същите учителки.)

# 124
Май тази фирма Данивер се занимава с допълнителното обучение на всички пловдивски градини.На мен нищо не ми допадна от тези занимания, може би модерни танци.На английски категорично няма да я записвам.Аз пари на вятъра няма да дам.
Вътрешното ми чувство е, че по-голямата част ще запишат детето си именно на английски, после ще се хвалят колко добре говорило детето езика и други бля-бля.А на тази възраст ми е чудно какво толкова ще научи, за мен език се учи от 1 клас нататък.

http://dg-detelina.com/Dop.%20d-ti.htm

Случайно попаднах на това мнение ровейки се из форума за пловдивските градини.Цитирам:

"Аз лично не съм доволна от Данивер. Може просто на кофти преподаватели да сме попаднали, не знам. Нямам против да плащам и по - висока такса, но поне отношението към децата да е сериозно, а не да отбиваш номера. За мен си беше точно това обаче, та в този смисъл са им много парите, които взимат. Още повече, че се плаща таксата наведнъж /или на два пъти/ и после няма значение ходило ли е или не детето, парите си ги дал."
Само от госпожата, която водеше вокалната група съм доволна, но тя май не е точно към Данивер"

"и да получиш информация за фирмата, нищо не можеш да направиш, защото не е като да можеш да избираш - градината работи само с една фирма...
в града са 2 фирмите, които се занимават с това
има огромен глад на квалифицирани кадри, както и липса на контрол на качеството
моето дете /голямото/ е било към данивер
танците - не мога да ги коментирам
английския - ще си замълча
бойните изкуства - момчето беше много готино
детето ми не научи нищо, но поне си разнообразяваше делниците в градината
за да научиш на каквото и да е толкова малки деца, се иска толкова желание и сърце
качествените хора ги губят в тези фирми, защото не могат да им плащат
а не могат да им плащат, защото не събират толкова пари от такси
и така се получава - плащаш малко за нищо
единствен плюс - че не тичаш след градина да водиш детето по школи"

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 17:18 от gitadam

# 125
  • Пловдив
Записах дъщеря ми на модерен балет при Данивер. Два пъти са имали.Ппоказва ми в къщи какво са правили, интересно й е. Не очаквам от нея да научи цял танц, но мисля, че е хубаво, уплътняване на времето и малко движение. По добре танци следобедните часове, отколкото гледане на ТВ  Wink С тази цел я записахме.

п.п: за английския и аз мисля, че няма смисъл да си давам парите. Ще научат основни думички и някоя песничка, както и да броят. На това и аз мога да си я науча. Може би в подготвителна група да я запиша..........

# 126
Да де, и аз поради тази причина няма да я записвам, ако предлагаха друг език, който не знам, ще я запиша с най-голямо удоволствие.
Аз и в подготвителната няма да я записвам, поне от гледна точка на английския език пари за частни уроци и школи няма да давам.

Ами народните танци са си точно подскачане.Едно съседче е записано на такива в Мирослава.Ами това, което ми демонстрира като научено и аз мога да го правя, ръце на кръста и да скачам.Хайде, то поне редуваше краката, ами моето скачаше само нагоре-надолу с двата крака точно като танца със саби на Хачатурян.Категорично няма да го запиша на такова нещо, че и да дам 180 лева за него.

Забравих да кажа, че имаше и джудо, за момиче ми се струва не подходящо, но за момче е екстра.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 17:08 от gitadam

# 127
Най-напред, да кажа, че опита ми е с 3-годишна давност Grinning та сега може и да е различно.
От това, което разбрах с каката и фирмата Данивер е, че
- по английски не научават даже и за тези пари толкоз Laughing да, развиват сигурно мозъчни гънки и така нататък, но предпочитам да вложа другаде. С голямата - записах на езиков курс, като стана на 4 години; поне да знам защо давам пари. Доволна бях от него, но идва солено и след няколко години го спряхме.
- по народни танци е едно диво подскачане с ръцете на кръста Laughing и тук-там някое Иху!
- по модерен балет... ми е сложно. Каката ходеше през цялото време, но мен лично ме смущаваха хореографиите, които виждах да изпълняват деца от 2, 3 и 4 група - със силно изрязани костюми и много не-детски движения и чупки, по-подходящи за модерен балет на големи жени, ако ме разбирате.
Затова сега ако записвам на нещо, ще е на народни танци и модерния балет ще се опитам всячески да избегна; английски или друг чужд език ще учи другояче.

От това, което виждах момченцата и тук-таме някое момиченце да правят по бойни изкуства, беше много викане, много стойки и много ритане Laughing

При всички положения децата се забавляват с тези форми на обучение. Но доколко си струват дадените за тях пари и дали не е по-смислено парите да се дадат за други забавления - е съвсем друга работа...

# 128
  • Майничка
...Вътрешното ми чувство е, че по-голямата част ще запишат детето си именно на английски...

Не, английския обикновено го записват от трета - четвърта група. В първа група масовото е танци и футбол.
Чужд език се усвоява много добре и преди 1 клас, езиковите градини го показват, но поради трудното концентриране при по-малките, обучението трябва да е значително по-начесто и по-креативно, отколкото може да се вмести в 2 45-минутни занимания седмично. Те докато се съберат, 10 минути вече са минали...

# 129
  • Пловдив
Не мога да ви изчета Crazy

# 130
Ние в Народните танци не случихме Laughing Laughing към тази фирма.Много странни подскоци измисляше господина и въртене на тазови части.... Laughing LaughingДецата сами се отказаха от нашата група,май и някой родител се беше оплакал.После дойде една много симпатична кака,но нямаше желаещи.

# 131
  • Пловдив
Определено няма да е занимание в градината.  Naughty Когато порасне още малко има достатъчно места и за спорт, и за танци, и за езици. За това пари в градината няма да давам, но за други неща съм склонна на компромиси в разумни граници.  Wink

# 132
Здравейте и от мен. Преди малко видях, че в сайта на общината има форма за въпроси и отговори относно приема в ДЗ. Та им пратих моите въпроси относно електронната система-ако ми отговорят ще ги напиша и тук.Питането ми е това:
Добър ден
Бих желала да получа информация относно предстоящото пускане на Електронна система за записване и класиране в детските ясли и градини в Пловдив.
Интересува ме какви са критериите, съответно точките, които носят,датата на стартиране на системата.Молбите, подадени на хартиен носител ще бъдат ли въведени в системата или ще отпаднат? Какъв ще бъде адресът, на който ще работи електронната система и ще има ли връзка от сайта на Общината или Районите?
Благодаря за отделеното внимание и за отговора.

Според вас какъв е шанса да ми отговорят? От фейсбук страницата ми изтриха въпроса Laughing

# 133
  • Пловдив
Ами народните танци са си точно подскачане.Едно съседче е записано на такива в Мирослава.Ами това, което ми демонстрира като научено и аз мога да го правя, ръце на кръста и да скачам.Хайде, то поне редуваше краката, ами моето скачаше само нагоре-надолу с двата крака точно като танца със саби на Хачатурян.Категорично няма да го запиша на такова нещо, че и да дам 180 лева за него.

Подскачане, но поне изразходват енергия и се разнообразяват. Това е мое мнение, и както казах аз от тази гледна точка я записах дъщеря ми. Разбира се, че не очаквам на тази възраст да ми танцува.
При нас таксата обаче е 114 лв. Защо при вас 180 лв?

Zolka, аз лятото им писах е-mail и ми отговориха, но след 2 седмици някъде, но все пак и тогава беше отпускарски сезон. Тогава ги питах относно второто класиране, защото в нашата градина нямаше. Писах и в тази форма за въпроси, но там не ме отразиха. Тук писах: Отдел "Образование и Развитие" <education_plovdiv@abv.bg> Може да пробваш.

# 134
Ами народните танци са си точно подскачане.Едно съседче е записано на такива в Мирослава.Ами това, което ми демонстрира като научено и аз мога да го правя, ръце на кръста и да скачам.Хайде, то поне редуваше краката, ами моето скачаше само нагоре-надолу с двата крака точно като танца със саби на Хачатурян.
hahaha hahaha hahahaЩе ме умориш!

Zolka - прехвърли питането в темата за прием в ДГ в Пловдив, там ще е по същество и по-вероятно да има отговор, а и четат повече майки, на които тепърва предстои прием и е важно.

Общи условия

Активация на акаунт