Какво да го правим този?!

• 17 332
  • 176
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Янтра, абе аз изобщо не искам да ставам бабичка.  Simple Smile
Аз пък мисля, че добре ще се забавлявам. Все от три деца ще има някой и друг внук, ще ходим с дядото насам-натам, предполагам само за из Бг ще стигат финансите. Ще обсъждам сериалите с другите бабки, аз обичам крими и медицински сериали.

# 121
Янтра, аз сигурно ще съм проклета бабишкера. ))))) иначе, съм станала половин д-р Хаус и Хорейшио.  Laughing

# 122
Янтра, абе аз изобщо не искам да ставам бабичка.  Simple Smile
Аз пък мисля, че добре ще се забавлявам. Все от три деца ще има някой и друг внук, ще ходим с дядото насам-натам, предполагам само за из Бг ще стигат финансите. Ще обсъждам сериалите с другите бабки, аз обичам крими и медицински сериали.
И аз горе-долу така си представям старините Blush. Дай Боже да ми се случи Praynig
Искам да съм американски тип бабка Crazy

# 123
  • София
Колкото повече остарява човек, толкова повече се вкопчва в материалните блага, които притежава. Раздялата с дома, пък дори в името на по-качествен живот, е може би най-трудната след раздялата с партньора. Затова има много пенсионери, които живеят в големи апартаменти в центъра на София, но тънат в мизерия и едва хляба си купуват. А пък, ако става въпрос и за някакво заболяване и забежка в главата, абсурд е да се съгласи на продажба! Ще излезе, че младите искат да му вземат жилището и да изядат парите, а него да го захвърлят да умре от глад.

# 124
  • out of space
Колкото повече остарява човек, толкова повече се вкопчва в материалните блага, които притежава. Раздялата с дома, пък дори в името на по-качествен живот, е може би най-трудната след раздялата с партньора. Затова има много пенсионери, които живеят в големи апартаменти в центъра на София, но тънат в мизерия и едва хляба си купуват.

Не, става дума за разделяне със спомените.

# 125
  • София
Според мен е някакво старо мислене, насаждано с години наред.
До съвсем неотдавна се е смятало за неотменно задължение на децата да гледат родителите си.
И по-точно - на жените да гледат възрастните.
Ако ще да са ужасно болни и състоянието им да изисква професионална помощ.
Когато лелята на мъжа ми се е омъжила 70те години, съпругът и е казал в прав текст "Аз те взех да гледаш болната ми майка".

Всъщност с влошаването на медицинските услуги в България и повишаването на цените на извънболничната грижа и нас това ни чака.
Аз мисля, че поне едни безплатни курсове трябва да се направят.
Като курсовете за бъдещи майки. Съжалявам за сравнението, но пак ще има смяна на памперси, къпане, хранене.
Наистина има нужда от такова нещо.

А за материалните блага - така си е. Ето го и нашия дядо - седи си в апартамента сам, къта си паричките и няма да му дойде на акъла да се раздели с тях, ако ще и да мизерува и гладува.

# 126
Това с кътането на пари и имоти малко не го разбирам. Къде ще си ги занесе, в гроба ли?

# 127
  • София
Това с кътането на пари и имоти малко не го разбирам. Къде ще си ги занесе, в гроба ли?

Някъде нататък. Един друг дядка пък кътал, кътал, чак псувал дъщеря си да не ги пипне, пък накрая го обрали преди да умре.

# 128
Да си ги кътат....но както казваше баба ми (бог да я прости), каквото и да правиш, трябва да си приготвил дрехи и пари за погребението. Не да виснеш на децата си и да не можеш и погребението да си платиш.
То и да се родиш и да умреш...пак пари трябват.

# 129
  • Пловдив
О, спокойно - има и държавно, и общинско погребение. Това ако наследниците не искат да те погребат.

# 130
О, спокойно - има и държавно, и общинско погребение. Това ако наследниците не искат да те погребат.

То има, но като последен просяк да те погребат. Защото ти се досвидяло да отделяш ако ще по 5лв.
Не съм видяла до сега непогребан все пак.
Но това си е немалък разход, особено ако се направи и последващата простотия със събирането на родата. И от "бог да го прости" накрая се вика "ха наздраве".

# 131
  • София
Ужасно е! Ние едвам намерихме пари назаем да погребем свеки.
Нищо лошо не искам да кажа за нея, просто нямахме пари.
Тогава да беше извадил ОНЯ да даде! Нали му е "баща". Ама не даде и лев.

# 132
  • София
Стига де, какво толкова се чудите защо ги кътали, къде щели да ги носят..., толкова ли е трудно да разберете мотивите им! Понякога наистина недоумявам как свестни и обичайно състрадателни хора могат да пишат такива неща! Ми, да си държат имотите, да си държат всичко, в крайна сметка са си техни, явно това ги кара да се чувстват живи, че са постигнали нещо! Когато ддецата ти си имат свой живот и свои семейства, и идват да те навестяват от дъжд на вятър, сигурно къщата дава спокойствие, че  не си съвсем сам и самотен на света. Някои се подготвят за смъртта и имат по-спокойно възприемане за последния си път, но други буквално изкуфяват на тази тема и отричат неизбежното.

# 133
Къщата дава спокойствие, че не си беден. Дето се казва, имаш покрив над главата, има къде да легнеш, за ядене все ще се намери. Собственото жилище е апотеозът за поколението, родено между 30-та и 55-та, на дори 60-та година. Още е жива максимата апартамент, вила и кола.

И баба ми ми беше смешна / в положителен смисъл/ с чеиза за при Дядо, както тя му казваше. Костюм, обувки, чорапогащи, бельо, носна кърпа.... Някак, не че съм стара, хич дори не съм, но вече я разбирам. И хич не ми е смешно.

# 134
Andariel, какво ти спокойствие, едва ли са много спокойни, че има къде да живеят, но не могат да си платят елементарни сметки и да си купят за ядене.
И какво се оказва, че в крайна сметка децата им се грижат за тях. Защото с пенсия дори от 200лв (а много хора получават и по 130-140лв) кое по-напред?
Лекарства ли да купиш, ток и вода ли да платиш, или да си купиш за ядене.
Така че, не знам какви пари кътат и на гърба на кого ги кътат.

Касита, и на мен ми беше смешно това с дрехите за "като умра", ама когато бях на 10г. Сега хич не ми е смешно и разбирам.
Ама много хора и за това не се сещат и като се гътне, върви му търси и прилични дрехи да го облечеш.

Общи условия

Активация на акаунт