Какво да го правим този?!

• 17 315
  • 176
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не може ли да се върне там, където е живял преди да го вземете при вас и мъжът ти да го наглежда?

И аз това се чудя  Wink

Или може да се продаде това което има и с парите да се прати в хоспис  Grinning или да[/u] се плати на фирма/човек който да се грижи за него няколко пъти в седмицата  ...

Да, това са много добри варианти. Така хем за него ще има грижи, хем това няма да е за сметка на сем. на авторката.

# 106
  • Tам през Атлантическия океан
milenaka, да  Peace точно така направиха нашите , само че не продадоха нищо а просто поделиха грижите със семейството на чичо ми и разбира се после се подели наследеното от баба;  Simple Smile от финансова гледна парите дадени за грижите се върнаха   Peace
 За това не разбирам хора когато има такава възможност ,защо се стискат  Whistling
Ок , ако възрастния няма нищо, тогава няма варианти и нещата са кофти наистина  Rolling Eyes

Аз съм виждала възрастен човек, който имаше собствен имот и имаше нужда от грижи, но никой от близките му не му обръщаше внимание. Намери си познат, даже приятел, в по-добра форма, с който се разбраха за гледане срещу дарение. Е няма такъв филм Simple Smile Изведнъж всички му "загрижени" наследници се вдигнаха на бой, опитаха се да го обявят за невменяем (с подкуп). Добре, че човекът беше достатъчно светнат и ги завря в к...чи г....з. Изживя си спокойно остатъка от живота, но сам, изоставен от всичките си "близки", за които късно прозря колко струват...

Да взимаш е много лесно, но рано или късно трябва и да върнеш. Дори на насран роднина  Tired

Ей тази 'история' е много показателна и тъжна .....

Tired

За това говоря , ако възрастния има наследство няма нищо лошо в това да се гледа и матерялната страна , да ще се погрижите за човека но после от финансова гледна точка ще ви се върне . Някои не го правят , оставят човека на дозживяване и ..... после е 'гот' когато го наследат  Whistling
На който не му се занимава има гледане/грижи  с/у онаследяване  Peace
Намира се 'приемно' семейство на дядото или бабата и се отказвате от наследството Wink Чиста работа .

Или па ако живеете в апартеманта на възрастния просто се изнасяте под наем  Whistling
 Някои са направили избора да живеят с родители под един покрив;  Sunglasses  като остареят и са нужни грижи за тях АУУуу , колко тежко  Mr. Green

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 18:40 от Desss

# 107

Само си размишлявам, пишейки. В очакване на поредната порция моралистки напъни от болшинството потребители тук, за които все забравям, че никога не са се чувствали безпомощни и никога никого за нищо не са презирали.
Ами презирай си го, само не разбирам защо ти е нужно чуждото одобрение за това.Защо не го върнете в жилището, където е живял преди да го вземете във вашето?Разбра се, че не е болен, след като сте го водили при специалисти, това че е мърляч, ако живее сам, не е проблем. Чистник определено на тези години няма да стане.

# 108
И на мен ми направи лошо впечатление заглавието  Rolling Eyes  Децата не са длъжни на родителите, но това възрастен човек, който се нуждае от помощ.
Да, изнервя, къса ти нервите...но по принцип моралът и съпричастността не би трябвало да ти дадат мира, за да го оставиш или обиждаш. 
Моят дядо почина преид няколко месеца..беше много зле.Живееше в къщата си заедно с вуйчо ми и семейството му.Не бяха в добри отношения..дядо ми беше опак, вуйчо ми още повече.Но до последно вуйчо не го изостави, дори го къпеше..да не говорим въйна ми как му помагаше.Аиначе от нерви 2 приказки не можеха да си кажат спокойно.Майка ми всдяка седмица ходеше и поемаше финансовата част,защото те не можеха.
Да, било ние  на всички в тежест, на никой не му се иска...но няма как да го изоставиш.
Моята майка ми е казала,че някой ден ако не може да с еобслужва сама и не е добре, не иска да я взимаме при нас,а да я настаним в дом,хоспис..естествено с хубави условия.Да си е сред възрастни хора, да си говорят, да има мед.сестри, които да им помагат. Не знам дали ще ми даде сърце да го направя, но тя така желае.

# 109
Да кажеш, че съм моралист, не съм, но само за части от секундата се видях след 40-на години в ролята на "тази" и ми се доповръща.

# 110
Да кажеш, че съм моралист, не съм, но само за части от секундата се видях след 40-на години в ролята на "тази" и ми се доповръща.

Ако не съм тотално "извън строя" умствено и имах някои проблясък....и разберях по някакъв начин какви ги върша, щях да се гръмна, честно.

# 111
Твой избор. Аз твърдо ще си живея, ако и насрана.

# 112
Твой избор. Аз твърдо ще си живея, ако и насрана.

Това живот ли е? Или представа за такъв?
Защото сега отблизо следя "живота" на една баба с деменция, алцхаймер и не знам си какво още. Тя не знае къде се намира, кога е гладна, жадна, кога и се ходи до тоалетна и т.н. Това е абсолютно неосъзнат индивид, на който връзките му в мозъка тотално се разпадат. Дето се вика останало е дишането и двигателната активност, но разум няма.

Ако след 30-40г. разрешат евтаназията в БГ, категорично ще подпиша че при подобно състояние искам да приключа с живота.

# 113
Съдба, Мирама, съдба. Каквото ми е писано, това ще е, докато сърцето не каже "Прасссс!".

# 114
Съдба, Мирама, съдба. Каквото ми е писано, това ще е, докато сърцето не каже "Прасссс!".
То не винаги е сърцето. Но ако човек в съзнателния си живот може да направи нещо, за да не "живее" по такъв начин...за мен лично е по-добре.
Ако не осъзнаваш, че си жив дори, тогава за какво точно живееш?

# 115
От къде да зная? То и осъзнатото съществуване погледнато по-така е безсмислено.

# 116
От къде да зная? То и осъзнатото съществуване погледнато по-така е безсмислено.

При него рядко се случва да с..реш където ти дойде, защото не знаеш какво правиш, най-общо казано.

# 117
Срането в осъзнато състояние често е по-страшното.

# 118
  • Пловдив
Аз май ще искам в старчески дом, ако има възможност по-така, ако няма и държавен става.

# 119
Срането в осъзнато състояние често е по-страшното.

Laughing
не можах да се сдържа. )

Янтра, абе аз изобщо не искам да ставам бабичка.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт