Какво да го правим този?!

• 17 263
  • 176
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Desss, аха, нямаш задължения, но ако не го погледнеш се граква веднага - аууу, колко сте безсърдечни.
Ами да си го държи апартамента, пък той да го храни и да му плаща сметките. Само дето не виждам начин да се получи. И в крайна сметка пак децата издържат възрастния, че да може да живее някак си.

Доколкото знам има хосписи, които срещу апартамента осигуряват грижи, плащане на сметки и някаква сума в брой месечно.

# 166
  • София
аз зададох мисля, въпроса още преди няколко страници - как ще накараш човека да си продаде апартамента или да прехвърли собствеността му на някой хоспис?

# 167
аз зададох мисля, въпроса още преди няколко страници - как ще накараш човека да си продаде апартамента или да прехвърли собствеността му на някой хоспис?

А този човек как ще живее само с апартамента си, без никакви грижи, храна и пари за сметки?
Като не иска да ходи в хоспис, ок, но тогава сам да си намери кой и с-у какво да го гледа.

# 168
  • Tам през Атлантическия океан
Desss, аха, нямаш задължения, но ако не го погледнеш се граква веднага - аууу, колко сте безсърдечни.
Ами да си го държи апартамента, пък той да го храни и да му плаща сметките. Само дето не виждам начин да се получи. И в крайна сметка пак децата издържат възрастния, че да може да живее някак си.

Ми нашите така издържаха баба даже искаха да я вземат при нас но тя отказвше  Simple Smile вс. помагахме а тя сама в 3стаен тухла  Grinning
После всичко се покри т.е. разходите за грижите  Wink

Или искате всичко предварително да ви се препише  Mr. Green
дори и да го направят възрастните после пак ги гледат джаста праста ей така ... на доизживяване  Tired

Най ми е грозно млади прави хора да карат човечеца приживе да им препише всичко  Rolling Eyes Да чакат като лешояди  Sunglasses

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 16:21 от Desss

# 169
Чесно аз не си представям някой на 80 и да се захване с тази продцедура  Rolling Eyes освен ако не се е погрижил за това по-рано .

На вън ако не се лъжа има цяла система  Grinning и така и двете страни доволни  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 16:54 от Desss

# 170
Desss, когато има повече роднини и всеки дава по малко е едно.
Но когато имаш едно дете, и в един момент се окаже, че трябва да изгледаш родителите а на мъжа, а на жената...не знам как се издържа финансово.
Като се има предвид за какво заплащане работят хората, а и децата си трябва да гледат все пак.

# 171
Еми като не може намираш 'приемн'о семейство и се отказваш от наследство  Peace
Верно е че не можеш да се разчекнеш на 100 места  Simple Smile  т.е. ако има повече от един възрастен  Wink
..... но такива случаи не са често ако трябва да бъдем обективни  Wink

# 172

# 173
Тежка, тежка тема, по която мога да говоря с дни, но предпочетох да изтрия поста си, защото е много личен.

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 01:20 от Ева на сцена

# 174
  • Пловдив
Аз те разбирам. Много добре те разбирам, нищо, че сме всички в Бг.

# 175
  • София
В това положение срам няма. След като се налага хоспис и майка ти е съгласна - действайте.
Все пак бебето е бъдещето, усилията трябва да са насочени към него. Сигурна съм, че ако бабата беше , с ума си щеше да те подкрепи ако се налагаше за друг член на семейството.

# 176
  • Leeds, UK
Чесно аз не си представям някой на 80 и да се захване с тази продцедура  Rolling Eyes освен ако не се е погрижил за това по-рано .

На вън ако не се лъжа има цяла система  Grinning и така и двете страни доволни  Simple Smile

Имаше една французойка, която почина на 121 години /на 119 години отказала цигарите  Grinning/. Като била на 80 сключила такъв договор с адвокат. Имала голям и хубав апартамент, но нямала никакви роднини и наследници, сключила договор с един адвокат срещу имотите си да я гледат подобаващо. Адвокатът бил на 40 години.  Тя всяка година му пращала картичка с текст: "Извинявайте, че продължавам да съм жива". Той починал на 80 години.
А сега сериозно. Много е трудно да се гледа човек с деменции. Моя позната  живееше със семейството си при баба си, която беше със склероза и си вършеше "работите" насред хола. На 2 пъти подпали къщата, и често забравяше кои са и не ги пускаше вкъщи. Изгледаха я, но мъжът много помагаше. Аз гледах заедно с бившия баба му, която беше с деменция и беше кошмарно - не познаваше никого, викаше ни вещици и сатани, а я хранехме в устата и я къпехме. Вашият дедко направо е цвете.

Общи условия

Активация на акаунт