Любители на Котки Тема 66

• 37 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Не е трудно, просто оригиналните( Joy ooooh! ) котки са по около 1000-1500 лв. Crazy

# 481
Всъщност само 3% от котките в света са чистокръвни  такаче дори маркова котка да купи човек пак не може да е сигурен.

# 482
Иии.... бързо да си признава коя е любителката на котки от Вълчи дол, която е разпознала мама и тати из снимките ми  Mr. Green Шашнали се хората колко е известна Сушата по техния край  hahaha

Аз съм от Вълчи дол..признавам си:)
Ето я моята Неда и Ейс ни е на гости:)Неда е много стресирана от госта,доста съска и цялата е накукушинена.Много хубави пухковци показвате,радвам им се от сърце:)

# 483
  • До хладилника, който обичам
Аз благодаря на всички за отговорите. С възрастта на котката съм напълно съгласна, но мъжа ми е луд по котките също като щерката, гледал е като дете и млад по 3 на веднъж и е напълно против вземането на "стара" котка, в смисъл той ще я възпита  Joyдаже гледахме котета на 50 дни, сиамски, та рече че са старички, обаче още не било късно.

За възрастта искам да кажа, че е съвсем грешна и порочна практика да се взимат (и дават) котета на по 40 дена Peace На тази възраст - 6 седмици - те още сучат, въпреки че ядат и твърда храна вече и тепърва се учат на "правилно" котешко поведение. Животни, взети твърде рано, могат да имат различни поведенчески проблеми. Говорили сме тук и сме споделяли на кого рано взетата котка какво е правила; моята например до самия си ненавременен край ни сучеше тениските; някои животни имат по-безобидни проблемчета, но други могат да израснат агресивни и трудно социализиращи се животни.
Добра възраст за взимане на коте е поне 10, по-добре 12 седмици, т.е. 2,5-3 месеца. На тази възраст вече нямат толкова 'бебешки' черти и очите им не са сини, но от всяка друга гледна точка е по-добре да се отдели от майката, когато е готово физически и психически.
Ако е въпрос за спасяване на малко коте, естествено, не важи, правим каквото можем, пък да става каквото ще Simple Smile

# 484
Фуфи(котенцето ми) я няма от вчера тати я пуснал на разходка на вън и не се върнала попринцип се връща точно в 7:00 ама сега още не се е върнала! Confused да не е станало нещо ,дано не се е разгонила  Cry ако до 3:00 я няма ще отида да я търся в храсталиците в другия двор! Crossing Arms Ама че калпазанка  е !

# 485
Снощи сънувах , че съм на село при баба , и там има 4 малки бебоци котета , сивички изоставени от майка си , изглеждаха точно ей така -

Мяукаха жално пред вратата , аз ги прибрах в къщата , сложих им да пият вода и да ядат луканка  Laughing Но след малко в съня ми се появи баба ми с една дворна метла , и ги почна да ги гони и да им се заканва ядосана как ще ги хвърли в реката. И аз ги хванах през лакът и четирите котета , две в едната две през другата ръка и се врътнах навън , и казах през рамо "Аз ги взимам тогава и ще си ги нося в София пък !"

И тази сутрин разказвам съня си на приятеля ми.
И той: - Оо добре че си ги взела , какви са били малки и беззащитни. Ама къде щяхме да ги гледаме?
Аз: - Ами на терасата (обезопасена е ) докато им намерим стопани.
-  А  с какво ще ги  храним?
-  С попарка и млекце , и ще им постелим в ъгъла одеалото. И Чарли е добричък , няма да ги плаши.
-  Да бе терасата , ти колкото си мекушава , докато съм излязъл за работа и си ги пуснала в спалнята четирите котета Whistling
-  Ами то може да им е студено на терасата вече , бебета са.
-  По добре на затворена тераса , отколкото метнати в реката. Ще трябва да им намерим бързо стопани , не можем да издържаме общо 5 котки.
-  Тошко може да вземе едно. Той нали искаше домашен любимец. А за другите ще пуснем обява.
- Ти усети ли се , че говорим за въображаеми котета в съня ти от снощи  hahaha

Просто споделям  Mr. Green как Нероден Петко веднага го оправихме къде ще спи и на кой ще го дадем  Mr. Green Някой разбира ли от тълкуване на сънища с котки  Mr. Green

# 486
  • София
Просто споделям  Mr. Green как Нероден Петко веднага го оправихме къде ще спи и на кой ще го дадем  Mr. Green Някой разбира ли от тълкуване на сънища с котки  Mr. Green

Не разбирам от сънища, но се оглеждай като ходиш, че сигурно те чакат някъде.  Wink  Всъщност ако те е страх, че сънят ти ще се сбъдне, притичвай бързо, без да се оглеждаш и ослушваш.  hahaha

# 487
Здравейте, котколюби:)
Да се запиша с моя котарак в тази тема.Ще ни приемете ли?

Уф, и питаш! А ще ни зарадваш ли и със снимчица на котака?

С теб се знаем от кучешката тема.

Еличка, дано Фуфи се прибере скоро!

Писана, какви шарени пухове  Heart Eyes

ПалечкаLaughing

# 488
http://www.bis.bg/albums.php?p=view&mid=3719916 ето ето яяя!!!!! ама  е лошо качеството иначе утре след училище ще я снимам сега е по-голяма

# 489
Едвали 2 снимки ще ви задоволят  Laughing там  е на 7 месеца някаде а сега е на година и половина Party Обещавам утре ще снимам писанката  и ще кача още 3-4 снимки  Hug

# 490
Някой чувал ли е за мраморна котка --------------------->http://vbox7.com/play:49ce1af8e3  информацията за нея е изключително малко защото този вид котки са  много редки  . Много са красиви обаче не могат да се опитомят  Sad
Защо трябва да се опитомят? Мястото на дивите животни е в природата, не в нечий скут. Достатъчно диви животни биват изловявани от бракониери с цел да бъдат продавани като домашни любимци, и то животни застрашени от изчезване. Точно това им трябва на мраморните котки, които и без това са както казваш много редки - някой да реши да си ги опитомява  Crossing Arms

# 491
Бих искала да си гледам у дома една такава  Laughing Точно това казвам че никак си не може да се отглежда при хора 

# 492
Дидитка- Какво ще кажете за снимките ?  Party Party Party Party

# 493
Какво ще кажете за снимките ?  Party Party Party Party
Едната е неясна, а втората за да я видим, трябва да се регистрираме в този сайт, в който са качени. Мерси, ама ще пропусна регистрацията. Grinning

# 494
И аз не мога да ги видя без регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт