Любители на Котки Тема 66

• 37 283
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Особено пък след като по стандарт сиамката трябва да изглежда така, със стриктно ориенталска структура и форма, не само на цвят да го докарва. Колко от сиамките които познавате изглеждат така? Минали са покрай стандарта.
Joy Ох, Дидитка, ще ме умориш бре, жена! С глас се смях!

Българските "сиамки" не са минали покрай стандарта. Заобиколили са го отдалеч, мен ако ме питаш.

В БГ сигурно само най-отявлените кинолози-съдии знаят как всъщност трябва да изглежда и да се държи една истинска сиамка. Както и останалите породисти котки. Но за съжаление "руска синя", "персийка" и "сиамка" ще продължат да се продават, докато хората предпочитат да имат "маркова" котка за 120 лв, както предпочитат на джинсите им да пише Levi's, но да са стрували 15 лв на "Илиенци".

Жалко за хилядите бездомни безпородничета с благ нрав и здрава физика...

# 466
Така е Фея, само че са фелинолози, не кинолози - кинолозите са специалистите по кучета  Wink  Grinning

# 467
Така е Фея, само че са фелинолози, не кинолози - кинолозите са специалистите по кучета  Wink  Grinning
Уф, Фани ми простата глава и й набий един чимбер! А аз после ще завия на другото ляво.

Мани. Това става с мозъка, като дойдеш на моите години... Оня ден забравих името на съседското дете. Щях да умра от срам...

# 468
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Стейси, м-да, ама се разделихме с досегашния съквартирант и се изнесохме да живеем на квартира с гаджето и с една от кучките - Лиса. Боя се, че собственикът в новата квартира няма да позволи такова животинско нашествие.  Thinking А и трябва да си знае мярката! Naughty Да се грижиш за повечко животни е ангажиращо, натоварващо и отговорно. Трябва да се спреш там, докъдето са ти силите. Прекрачиш ли този праг просто няма да си полезен. По-скоро би причинил вреда и на себе си и на животните. Аз не ставам за приемен дом. Знам си силите и се пазя да не се изхвърлям. Къса ми се сърцето за всяко животинче в нужда, но да се правя на Голямата Работа, а да не оправдая доверие не е в стила ми. Шапка свалям на тези, които го могат! bowuu

Фея, ранко ти е още, малки са ти децата! Къде тръгна от сега да забравяш? hahaha

# 469
Уф, Фани ми простата глава и й набий един чимбер! А аз после ще завия на другото ляво.
Joy  Joy

# 470

Попаднах на едно котенце( от организация), което гледа с Неговите очи, има същия проблем, но по-тежък и му правиха операция. Вече даже е в приемен дом. Не мога да откъсна очи от екрана да го гледам.

Hug

# 471
Фея, ранко ти е още, малки са ти децата! Къде тръгна от сега да забравяш? hahaha
Професорке, тя и Д-р Красимира Димитрова, дето роди на 62 има малко момиченце, та възрастта на децата не е критерий в наше време...  Crazy

Стейси, мила  Hug

# 472
Здравейте, котколюби:)
Да се запиша с моя котарак в тази тема.Ще ни приемете ли?

# 473
  • До хладилника, който обичам
В България няма сиамки, а тайски котки Peace И характерът им обичайно е точно такъв, с уговорката, че любовта им към хората се простира просто върху собственото семейство; към чужди хора може да не са добре разположени.
И ако има повече примес (защото повечето хора се опитват да ги заплождат с други тайски котки), се получават изменения в характера. Приятелка осинови тай-смеска, която и по външен вид, и по характер, е доста различна от породата. По-агресивна, напада, изобщо, различна е от стандарта, което е и очаквано, предвид че е далеч от породата.

# 474
Хмм.. абе според мен Руска синя котка  си е най-добре за малки дечица  newsm78  много са  внимателни и търпеливи на  мачкане  LaughingБенгалките също са много мили пък Мейн куун също са много добри и приличат на персийки само дето муцунката им е нормална нямат толкова проблеми със космите   но пак си трябва ресане ,трудно се намират в България ама си заслужава!  Simple Smile Невероятни котки много са умни и красиви не ги препоръчвам ако ще се гледат на вън . hahaha , rotfImbo Ама така изглеждали истинските сиамки?! нещо  много слаби  smile3537

# 475
  • София
Вижте!  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5146651   Shocked

Какви ли няма да ги измислят! Миналата година май имаше кръстоска между зебра и магаре.  ooooh!

# 476
О, това беше преди 2 месеца. Grinning

# 477
Вижте!  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5146651   Shocked

Какви ли няма да ги измислят! Миналата година май имаше кръстоска между зебра и магаре.  ooooh!

Аз мислех, че кръстоските между тигър/лъв не могат да имат деца, явно са ги осъвършенствали. Simple Smile)

# 478
Някой чувал ли е за мраморна котка --------------------->http://vbox7.com/play:49ce1af8e3  информацията за нея е изключително малко защото този вид котки са  много редки  . Много са красиви обаче не могат да се опитомят  Sad

# 479
THE_dilian, включвам се и аз със съвета да си вземеш котка на поне 1 г. която досега е живяла с хора които я познават и могат да ти опишат характера й. Породата изобщо не може да ти го гарантира. Малките котета са агресивни в играта си - дерат и хапят на игра, но още нямат самоконтрол и не разбират че теб те боли. Както каза ИКСИ, голяма грешка която много хора правят е да играят с котето директно с ръка или крак. Само чрез играчка трябва, иначе свиква да напада тялото ти, уж на игра ама то си боли. Малките котета правят и повече бели, като децата, изпробват границите на света около тях. Сладки са, но ако имаш предпочитания към характера (каквито имах и аз) те съветвам да си вземеш пораснала котка с утвърден нрав, от някой който я познава. Тогава породата няма значение. По обявите има котки в приемен дом, или някой заминава в чужбина и търси дом за котката си (в темата сме имали и от двата случая). Моята Богданка е напълно безпородна, но е най-добродушната, нежна и търпелива котка на света  Heart Eyes взехме я на 1г.2м. от приют и я избрахме точно по характера.
Аз благодаря на всички за отговорите. С възрастта на котката съм напълно съгласна, но мъжа ми е луд по котките също като щерката, гледал е като дете и млад по 3 на веднъж и е напълно против вземането на "стара" котка, в смисъл той ще я възпита  Joyдаже гледахме котета на 50 дни, сиамски, та рече че са старички, обаче още не било късно. Държа да уточня, че не търся маркова котка, и цената не ме интересува, явно такова впечатление оставих, разказах за 120-те, лева защото случая беше такъв, но си признавам, че 700 лева за котка ми се виждат малко множко. Плюс това от всичко прочетено все повече и повече се обърквам, не мога да видя разликата, сега съм се загледала по сибирската, обаче с норвежка си приличат като че ли са от една порода, а и щом е толкова трудно да намериш персийска "оригинална" котка за подобни породи не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт