Отговори
# 555
Честито на svetla81 и Щастлива жена:) Да са им живи и здрави бебоците и бързо да се възстановяват!:)

Аз днес бях на тонове, ок са, иии преглед..имало напредък от вчера, можело всеки момент да се случи..никак не ми харесва да ми казват кога какво да правя и се стискам сега:) Ще си родя, когато аз кажа..

# 556
Аз да питам майчетата със секцио..........слагате ли колани или ластични гащи за прибиране на корема и от кога?

И мен ме интересува същото  Whistling , че забравих да питам лекарката тази седмица.

# 557
Здравейте, момичета!
Честити радости на новородилите и от мен! Да са им здравички и кротки бебоците!

Нека се отчета и аз най-накрая: НА 15.10. В 23:00 Ч. СЕ РОДИ ИВЕТ, 3200 ГР., 50 СМ, АБСОЛЮТНО БЪРЗО, НОРМАЛНО, АКТИВНО И ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕКРАСНО!
Супер мини ми се вижда в сравнение с каката, която беше 4 кг. и 53 см. Вчера ни изписаха и сме си вкъщи щастливи заедно. Първата нощ мина прекрасно - никой никой не събуди. Аз си ставам някак инстинктивно за кърменията, каката и таткото изобщо не ни усещат.

Да споделя и моето мнение и опит за нощното кърмене и спането заедно. Много е важно да има нощно кърмене и то в продължение поне на първите 6-8 седмици, докато се регулира лактацията горе долу, тъй като именно през нощта се произвежда най=много от хормоните, отговорни за лактацията. Препоръчва се нощните кърмения да са "кожа до кожа" (skin-to-skin) и носят само ползи. Дори, ако бебето е сънливо и не суче активно, точно тези нощни голи кърмения стимулират нещата да потръгнат.

Относно спането заедно: и аз смятам, че няма нищо по-естествено и няма на какво толкова лошо да научиш детето си - това, че каката спи между нас не попречи на зачеването на Ивет. Ако успявате да кърмите в легнала поза това е най-добрият вариант за нощните кърмения. При мен за съжаление проблемът е голям първите месеци - гърдите ми са огромни и тежки (търся си сутиен за кърмачки чашка F и е кошмар, писна ми да давам по 80-100 лв. за Anita, ама дори Триумф нямат реално, по каталог уж да). Паола се научих да я кърмя легнала чак когато беше на 7 месеца и оттогава не съм спирала да я кърмя нощем, вкл. и половината от бременността, когато сама загуби интерес, поради променящия се състав на кърмата най-вече. Та, ако успявате да кърмите легнали, искрено ви завиждам и смятам, че е много удачно и естествено.

Да ви разкажа и за прекрасното си раждане в АГ Варна - държавна болница, в която се вярва, че макар и "Болница - приятел на бебето", нормалното раждане почти не минава без пукане на мехур и включване на окситоцин, лежане по гръб за тонове и удобство на персонала през цялото време и т.н. Е поразсмях ги, когато помолих да не отмиват старателно верникса от беба, с което не се съобразиха, че било си имало правила и педиатрите после на акушерките щели да си го изкарат. Но това го преживях. Иначе раждането практически се случи за 40 мин., но ще започна отдалеч.

Цяла нощ 14 срещу 15.10. имах болезнени регулярни контракции, който станаха на 10 мин и тъкмо си викам към 7 ч. на 15ти, взимам душ и будя мъжа и малката ми да ме закарат и контракциите отшумяха. Мина ми меракът, макар да се бях зарадвала вече, че тръгвам към болницата. Тапата взе да пада след около час и малко по-късно се обадих на доктора да го питам дали да отида само да ме провери какво става, да няма пак капково изтичане на води, както с каката и да се наложи да ме приемат. Имах 4 см разкритие, мехур напълно запазен и без контракции. Е стягаше ме по 1, 2 пъти на час, но аз това не го броя. Доктора предложи да ме приеме, да индуцира и до 2 часа обеща, че ще родя. Вкара малко теории за convenience delivery и предимствата на дневната светлина, малко от рисковете за пролабиране на пъпната връв при спонтанно изтичане на водите, нашата си увита около вратлето пъпна връв. Таткото се поошашка и ми вика влизай, но аз не се поддадох. Разбрахме се да чакам контракциите да се върнат и тогава. Няма да се месим в съдбата на детето, я. Ако е решило да излиза на 16ти, а ние го родим на 15ти?  Цял ден ходих по задачи с колата, взех каката от ясла, до 20 ч. тичах след нея по площадката, качих стълбите до 4тия ет. пеш, че бяха ни спрели асансьора. Вечеряхме, хапнах лекичко, ама си хапнах Simple Smile Тъкмо вече ще се приспиваме и аз си викам, ох дано изкарам и тази нощ, че да не будя доктора, той така старателно се опита да ме навие да родя през деня, че грехота да му звънна сега и в 10 без 20 ми изтекоха водите. Обаждам му се, срам не срам, ама той добре, че е страхотен шегаджия. Аз му казвам "...до 5 мин тръгвам от вкъщи и до 15 съм в болницата", а той отговаря: "А, както кажете, може да имате други планове за раждането си, ако трябва да дойда у вас" Simple Smile После ме видя, че мъжа ми ме снима в приемното на болницата и горе ми вика, ако не беше се бавила да си правиш фотосесии долу, вече да беше родила. Аз и без това очаквах да цъфнеш на вратата на болницата с бебе под мишница, както братовчедките идват направо родили някъде по улиците Simple Smile Сега ще пиша със запетаи, защото много бързо се случи всичко: Приеха ме в болницата в 22:00ч. на 15.10., попълване на документи, идването на доктора, чийто екип бяхме избрали (д-р Г. Георгиев - златен!!!), после още малко документи, проверка за разкритие - 7 см., клизма мигновено, докато бях в тоалетната вече яко контракции и си диктувам данните за информираното съгласие в това време на една от акушерките, излизам от тоалетната, подписах декларациите, още няколко хубави мощни контракции, не повече от 5, аз съм си на крак и акушерката пита нали знаеш, че чакаме напъни, обади се, аз усещам първия напън и директно в родилна зала. Нямаше време кракът ми да стъпи в предродилна зала, да ме включат на запис на тонове или да сложат система. Абсолютно активно раждане, за което само си мечтаех, но не съм се и надявала. Точно в 23:00 ч. проплака Ивет, доста синичка, защото се оказа, че връвта беше два пъти увита, а не само веднъж, както се виждаше на апарат, но всичко бе ОК, благодарение на супер екипа. Имам си и епизиотомия, и даже се бяхме разбрали да ме посреже малко допълнително, че да коригира един козметичен дефект от предното раждане, така и така той си го е създал, да си го оправи. Няма да давам пари за пластика, я. Та по моя воля докторът ряза и ши допълнително.  ooooh! Кофти, ама нямаше да отида изрично за това, не че бе наложително. Дадоха ми Ивет да я си я гушкам, даже вече доктора беше започнал да шие и дори се снимахме. Така на първата ни снимка Ивет е на по-малко то 10 мин възраст. После 2 часа докато си лежах на родилната маса (плоски са в тази болница, в която аз раждах) говорих по телефона и пращах съобщения. После малката засука бързо, ама аз си имам скорошен стаж и гърдите са ми добре разработени, та единствено се притеснявах за сукателния й рефлекс евентуално. И сега сме си супер идилия вкъщи. Изпълнена съм със супер блаженство и следродилната ми тъга се изявява в следродилен позитивизъм и прилив на енергия.
Съжалявам, ако стана дълго, но много исках да споделя с вас тези преживявания. Пожелавам ги на всяка очакваща мама! Да не е, хайде, точно същото, но да се изненадате накрая колко добре и леко може да минат нещата.  Hug
Пък и без това рядко пиша  Embarassed

Peace

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 18:04 от SeaAngel

# 558
Привет момичета!Искам да споделя с вас,че на 15,10 в 15,10ч със спешно секцио се роди моята трета рожба Христо-3200,50 см,
Честито на всички мами,които гушкат бебчета,а на всички останали успех!
А,сега имам мнооого за четене

# 559
Здравейте, момичета!!!

На 16.10 в 13:50 най-накрая проплака нашата малка принцеса Елеонора! Роди се нормално, тежи 2950 гр. и е 49 см. Вече сме си вкъщи, хапваме и спинкаме Simple Smile

Много съм изпуснала, докато бях в болницата, но като имам малко повече време, ще попрочета и ще разкажа как е минало раждането.

Честито на всички мами, които са се сдобили с бебоците си, да са им живи и здрави и само щастливи моменти да им носят!  newsm51

# 560
Благодаря на изчерпателния отговор на *Cveteto* ще се опитам да отговоря възможно най-подробно, за да ти дам информация и да можеш да ми помогнеш  smile3525
Значи, когато го сложа на гърдата се чуват подобни на "кех" звуци, тази вечер ще слушам по - подробно, мърда му брадичката, мисля, че ушенцето не мърда. Заспива на гърдата, но примерно като предложа кърма от биберон лакомо се нахвърля и на нея и тогава заспива блаженно.Снощи направих една снимка как суче, ако е удобно мога да ти я пратя на телефона, който си посочила или ако посочиш имейл.Относно памперсите:имаме ги 5-6 добре напишкани и 2-3, а понякога и повече обилно наакани.Кожата му е зозова и еластична и лигавиците са му влажни(очичките си образуват гурлички, а за устата - дори се плюнчим).Доста е жизнен и енергичен: ритка с крачета, маха с ръчички, усмихва се и прави физиономии, дори след храненето в 09.00ч. будува до следващото хранене.Наддаваме добре, доста тежим- последно като се теглихме бяхме 3900(при 3180 при изписването).Относно как протича кърменето:В началото следях часовника, но в последно време не съм засичала, по моя преценка около 10 мин. на гърда.Предлагам и 2-те гърди.Като брой кърменията са:8 на брой общо, от тях 2 са нощни и поне 2 са направо от биберон(защото съм се изцедила предварително, тъй като съм чувствала гърдите доста напрегнати и болезнени).Предлагам вода само, ако се събуди между храненията, ако спи - не го събуждам.Днес се случи обаче да се събуди и да изпие около 100 мл. вода, това нормално ли е?Предлагала съм биберон залъгалка, но той го изплюва.За целия ни дасегашен живот го е задържал сама 1-2 пъти и то като заспи съм го махала.
Е това е от мен,дано да съм обяснила добре и да съм отговорила на всички въпроси!Благодаря предварително за отговора!

# 561
SeaAngel, страхотен разказ Hug. Аз обаче не се надявам на такова раждане. Ще видим..Да ти е жива и здрава малката Ивет Heart Eyes
Мимето, честито и на теб и на всички обебили се мамчета наскоро! newsm51

# 562
  • София
Честити рожби на Светлето, Щастлива жена, SeaAngel и mimeto_slavova! Много радост, късмет, усмивки и положителни емоции да ви носят малките дребосъци!   bouquet
Светле, най-накрая се случи, всичко неприятно ще остане бързичко зад гърба ти!  Hug
Аз днес бях на преглед, този път с ехограф ме гледаха, казаха, че дребният е около 3 200, не се очертава да е едро бебе. Плацентата била нормална, отговарял си на седмиците. И сега ще чакаме. Следващата седмица ще ме преглежда по стандартния начин.
Оказа се, че днес съм закъсняла с час. Така и не научих на руски часовете. Той ми казал миналата седмица да се видим в "пол десятого", което аз съм възприела като 10.30. Е да, ама това е 9.30 и аз царствено се занесох в 10.30. Нощната смяна на ехографа ме чакала, беше леко нервна, ама като ме видя, че не съм местна, явно ми прости. Simple Smile  

# 563
Момичета, аз може и да съм изтървала, защото все не ми остава много време да изчета всичко, но да попитам, какво стана с Деси? Тя нали беше за планово секцио... роди ли?  Simple Smile

# 564
Деси роди.
Милинка, и тук по същия начин казват часовете. Ако е "пола десет", това значи половин час до 10, т.е. 9,30. И аз ги обърквам.

# 565
Честито на новите ни мами:)  bouquet

SeaAngel  thumbsup аз поне 5см да изкарам до предродилната пак ще съм доволна:)

# 566
Щастлива жена, SeaAngel и mimeto_slavova честити бебчета и на вас, много да са ви добрички, здрави и щастливи! Бързо да се възстановявате и да сте си в къщи, който още не е!   bouquet

Аз съм все още 2 в 1 и отивам да поспя, че днес киселините ми са ужасни, въпреки, че скоро не бях имала, но днес направо ме убиха.... лека нощ

# 567
Добро утро момичета!
Аз от 6:50 часа съм с контракции,направо през от 5-9мин и незнам какво да правя,нито тапа имам паднала,нито води,чудя се кога да отивам към болницата.Сега ги засичам за един час колко на брои контракции са и ще звънна на докторката ми да видим тя какво ще ме посъветва."Иначе,кратки са ,но си боли!"

# 568
  • София
Radincheto, по-добре се обади. Мисля, че тапата и водите не са задължитело условие, за да започне родовият процес.
Poli BK, да, ужасно е объркващо, защото хващат следващия час. Simple Smile И както ние сме свикнали, за нас това е с 1ч. напред. Крайно време е да ги науча часовете вече, за да не изпадам в такива нелепи ситуации, макар че това за пръв път ми се случва. Обикновено уточнявам и по друг начин, напр. питам да ми потвърдят за 10.30 и пр.

# 569
Radincheto, по-добре се обади. На мен водите ми ги спукаха в болницата, а отидох с 5см разкритие. И аз така се чудех дали ще раждам, даже като тръгнах към болницата отидох с нагласата, че само ще ме прегледат и ще ме върнат. Но доктора беше прав, че не бива да чакаме до последно вкъщи, защото така на практика раждането минава вкъщи, има доста жени, които отиват за последните напъни накрая, а преди това си има изследвания, запис на тонове, ако се наложи системи, упойки и т.н. и доктора казва-Вие като ми дойдете накрая и не дай си Боже има проблем, ние тук какво да ви правим... Така че според мен не е зле и за твое спокойствие да си се обадиш на доки, той си знае работата. СПОКОЙСТВИЕ, всичко ще е наред  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт