Ин-витро в Истанбул:7

• 142 800
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, тъй като и аз съм минала по този път, (за жалост безуспешно Sad) знам какво и как се чувствате... Стискам ви палци Praynig
В Истанбул има безброй алтернативи, а аз разполагам с време и кола, владея и български, и турски ... Ако се нуждаете от помощ, (всякакъв вид) моля, пишете ми на лични...  Hug

# 196
  • София
Плодче,за спермограмата не знам,но ако правилно помня,тези дни пътуваш за Истанбул,да имаш предвид,ако сте с кола,че днес отвисяхме 6 часа на входа,в,не бих казала, силен,според моите представи снеговалеж. 18 километра до хотела ни отнеха 5 часа. Shocked /летим от тук за Сингапур и,добре,че си оставихме нощувка с преход 12 часа от София /Дано ви се оправи времето  Hug

# 197
Аз сьм нова в темата,но не и в проблема.Надявам се да помогнете с информация.Най-после,след много перипетии и изтекло време между прьстите,решихме да се ориентираме кьм Мемориал.Вече сме преминали на донорски вариант-Преди 2 седмици имахме опит с дон.яйцеклетки,но до 5 ден всички ембриони-4 на брой спряха развитие един след друг,така че не стигнахме до трансфер.Имах 2 опита икси в бьлг.клиники-по фонда,преди 2 год. -и двата завьршиха с биохим.бременност,Кандидатствахме с мьжки фактор-голям брой сперматозоиди,но с лоша подвижност,морфология и лош сди-дфи-61%.Вече сьм на 45 год.,остава ми вариант с дон.яйцеклетка,но последния опит с такива ни разколеба.Пишете,че в Истанбул се справят мн.добре с лошия мьжки фактор,макар,че при нас проблема е в днк фрагментацията и с ИМСИ едва ли това може да се преодолее.Но все пак мисля,че е добре да стигнем до там за преглед,спермограма и поне сьвет как да продьлжим.Знам,че там с донори не работят,за това пращат в Кипьр,кьдето имат филиал.Сега пред нас стои дилемата-изцяло донорски ембрион тук,в Бг,защото явно не могат да се справят с лошия мьжки фактор,или опит в Кипьр-с наши сперматозоиди и дон.Яицеклетки.Като се има прдвид вьзрастта ми,ограничения финансов ресурс и процентите успеваемост в Бг.и Истанбул,мислите ли,че този избор все пак е добьр?Иначе просто не знам какво ни остава?

# 198
  • София
Дани, в Турция не се използва донорски материал. Но знам, че някои клиники/болници имат филиали в Кипър, а там е разрешено.

# 199
Някьде четох,че при донорска процедура подготовката я правят в Истанбул,а самата процедура-в Кипьр.И не сьм сигурна,но мисля,че някой беше споменал вьв форума,че при проблеми в спермограмата  истанбулските лекари не правят опити да подобряват нещата с медикаменти,а просто си използват кадьрно техниката?

# 200
Дани, каквото и да правят лекарите в Турция, факт е, че нашите лекари срещу тях да тичат пак няма да ги стигнат (резултатите им го доказват). След 8 год. ходене при най-големите специалисти тук (и то с протекции), 4 инсеминации, над 6 ин-витро и други безмислени процедури, резултатът при мен е 0. Отдавна спрях да броя парите (кой знае колко заплати съм платила на банкови служители с лихвите по кредитите). Не съм съгласна тук да гледат на мен като касичка, а после, каквото стане.  Разбери ме правилно, там също пускат глупави изследвания за да вземат допълнително някой друг лев, но ангажираността им с пациентите като че ли е по-голяма. Няма прегледи на конвейр, няма дремане пред кабинета като идиот по 3-4 часа. Нашите лекари също са добри и ще продължавам да го твърдя пред всеки, но не са лекари заради призванието да си лекар (може да греша, но смятам, че тази професия е призвание), а заради паричните ползи от това. Като резултат страдаме ние. Спирам до тук, че доста съм им набрала и ако продължа тонът ми ще се промени Simple Smile. Желая ти успех Peace.

# 201
  • UK
Някьде четох,че при донорска процедура подготовката я правят в Истанбул,а самата процедура-в Кипьр.И не сьм сигурна,но мисля,че някой беше споменал вьв форума,че при проблеми в спермограмата  истанбулските лекари не правят опити да подобряват нещата с медикаменти,а просто си използват кадьрно техниката?
И аз се интересувам от инв с донорски яйцеклетки в Истанбул/Кипър и по-скоро ме интересува финансовата част Thinking На колко възлиза един такъв опит, като чета, че със собствени яйцеклетки възлиза опита на 8-9-10 000 лева, чудя се каква ще е сумата за такъв с донорски?
Ще се радвам ако споделите инфо  bouquet

# 202
  • Пловдив
Здравейте, момичета !
Моят преглед в Мемориал беше на 25.12 Heart Eyes
Страхове и протеснения ми бяха разсеяни от проф. Кахраман. Аз отидох с голямо притеснение за състоянието за матката ми, след отстранени сраствания. Хюсния беше неотлъчно до мен от 14 до 18 часа, през което време попълнихмте задължителните данни за двойката, разговаряхме с доктор, който се запозна с историята ни и я предаде на д-р Айнур и проф. Каграман, при последвалата офис хистероскопия.

Искам да предупредя тези, които ще използват магистралата на Турция, за да стигнат до Инстанбул, че KGS картите, вече не се продават и зареждат. Ако имате пари в закупена вече KGS карта може да преминавате до "някой си" януари. След това само с OGS или HGS (с чип, бариерата се отваря автоматично). Ние нямахме карта и изпаднахме в ситуация да не можем да влезем в Инстанбул, след като Шела в Турция беше затворен, човека от кабинката за закупуване на карта в началото на магистралата ни каза: "В Инстанбул". А там се оказа, че вече не се продават  smile3515
На тола на входа на Инстанбул попаднахме на много отзивчиви хора, които ни продадоха тяхна KGS, като ни предупредиха, че може да се ползва до януари. Тези същите хора се поинтересуваха дори дали знаем къде се намира болницата, за да ни упътят. Другият вариант беше да се наредим на голяма опашка за HGS.

# 203
  • София
Момичета, има ли някоя на която да и е правена хистерскопия в Мемориал.  Трябва да ми правят, за да ми отстранят полип от матката, той не се маха с офис хистероскопия, нали? Тук са ми правили хистеро, беше с пълна упойка, а там как е?
Знам, че въпросите са ми много, но ако някой е минал по този път нека ми пише да съм подготвена.
 Hug

# 204
На мен ми е правена лапароскопия и хистероскопия в Мемориал Хоспитал, стандартно - с пълна упойка.

Момичета, пожелавам ви весели празници, домашен уют и много сбъднати мечти! Hug Hug Hug

# 205
  • Пловдив
Имам изписан Glifor преди стартиране на процедура ? Колко време преди процедурата трябва да започне приема и до кога? Ако някой знае ще се радвам да се включи.

# 206
Плодче, защо не питаш Хюсние? Сигурна съм, че докторите там най-добре ще отговорят на този въпрос. Пожелавам ти от сърце много късмет и успешна процедура Hug Hug Hug

# 207
  • Пловдив
Има ли някой с нисък процент на морфологията в Мемориал? Искам да задам няколко въпроса на лични.

# 208
  • In a surreal moment!
Има. Ние. ИМСИ предложиха. В Селена-Пловдив като показах мемориалската спермограма и здравата се притесниха. Привикаха мъжо скоростно да си преценят възможностите лично. Оплодиха 5 яйцеклетки, замразиха 3, произнесоха се - средно качество, но...дали са Ок, ще се разбере на размразяването. Определено се притеснявам, но като не ми стиска кесията да се върна в Мемориал съм го ударила на молитви. Освен това май, май имам аденомиоза като Люси. Чакам хистология след НГ. Ако се потвърди ще събирам средства и поне операция ще направя при проф. Кахраман. Поне диабета овладях и поотслабнах 20-тина кг.

Не се ядосвайте за нищо ,момичета, пазете си здравето. Знам, че е трудно ,дори невъзможно ,но болестите само това дебнат.

Весели празници пожелавам на всички, здрави бебенца и много положителни тестове през новата година!

# 209
Плодче, в Мемориал се справят прекрасно с мъжкия фактор, не се притеснявай. Има двойки, правили процедура там, които на мъжа едвам му откриват сперматозоиди, други са им извличали сперматозоиди с микротесе, и знам за доста успешни опити след такива отчайващи резултати. Ще успеете и вие Praynig Просто питайте лекарите, какво да правите оттук нататък и действайте. А ние ще стискаме палци и ще се молим скоро да влезеш в темата и да се похвалиш с положителен тест fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт