Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 16

• 48 727
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • в 1001-та нощ
да ти кажа и тук по басейните е забранено без бански, воден памперс или друго .....

в Норвегия е един топъл басейн (СПА зона) имаше бебе  без памперс, в следствие на което в един момент ни изкараха всички навън, за да почистят  #Crazy

# 136
Но бебето не е било въобще във водата - отвън са го сложили да се попече и поиграе Grinning

# 137
  • София
Преди малко се върнах от Сефора и пробвах прословутите Метеорити, но на моята кожа /по-тъмна е/ ми идват доста лъщящи...имат блестящи частици в тях... мисля, че за по-тъмна кожа наистина не биха били подходящи, а и да си призная не разбрах точно какво правят newsm78...е, аз ги пробвах на ръката де Simple Smile)) Струваха 93 лв Crazy, а четката - 53-56 лв.

Пробвах и ФДТ на Есте лаудер - Double wear  - много ми хареса като покритие и нанасяне.
Имам една питанка обаче - моята кожа е с жълт подтон, какъв ФДТ трябва да си взема - жълтеещ или розовеещ, защото в магазина продавачката ми каза, че ако е жълтеещ ще ми подчертава още повече жълтото, а розовото ще го убие.. но пък да не се получи разлика с шията ми и ръцете и т.н. ...
Сори за глупавия въпрос, но 5 години ползвам една и съща марка и номер ФДТ и изобщо не съм гледала такива неща  newsm78

# 138
По скоро е редно да се съобразяваме с порядките на мястото ( не само географски, а и в преносен смсъл), на което сме. Аз не смятам, че в другите държави са по толерантни, може да не те питат, но нищо не заменя вдинатата англосаксонска вежда или поглед зад гърба ти. Пък и понятия като гето маникюр, източноевропейски грим и т.н. не сме ги измислили в България.
За мен лично това да уцелиш как да се впишеш в средата е най трудно, особено ако ти се наложи да я смениш ( аз лично се нуждая и от съвети, и от идеи за да се справя). Не бих пренебрегвала хорската реакция като индикатор, нито бих обяснявала всичко със злоба или завист.
Срещала съм подобна тема и в американски форум- как хората около вас реагират на външния ви вид. Интересно, там никой не обясняваше със злоба/завист, а по скоро, че другите се чувстват длъжни да се оправдаят за собственото си негримиране/неносене на елегантни дрехи с  липса на достатъно време и удобство.

пп. деспотични мъже не съм срещала, та не смея да коментирам, но моят например не харесва извита нагоре очна линия, не знам по какви причини:)

# 139
Преди малко се върнах от Сефора и пробвах прословутите Метеорити, но на моята кожа /по-тъмна е/ ми идват доста лъщящи...имат блестящи частици в тях... мисля, че за по-тъмна кожа наистина не биха били подходящи, а и да си призная не разбрах точно какво правят newsm78...е, аз ги пробвах на ръката де Simple Smile)) Струваха 93 лв Crazy, а четката - 53-56 лв.

Продукти от сорта на пудри и ФДТ, съм стигнала до извода, че се сетват най-добре на цяло лице, за да се види наистина как стои. Още по-добре ще е да се изкара с продукта едно 3-4ч. поне, за да се види как се променя през деня  Peace И на мен ми влезнаха в главата тези Метеорити  Mr. Green И преди им се чудех, но като ги видях ми се сториха много блестящи. Но може на кожата да стоят съвсем различно.

# 140
Не бих пренебрегвала хорската реакция като индикатор, нито бих обяснявала всичко със злоба или завист.
Да, но е много по-лесно човек да си каже - понеже изглеждам много добре, всички ми завиждат! Те другите нищо не разбират от естетика, красота и мода. Laughing

Аз също съм на мнение, че човек трябва да се съобразява с порядките на даденото място, колкото и да е трудно понякога.

# 141
  • София
Здравейте, момичета!
Искам да ви питам отдавна нещо : Вие криете ли се или излизате много късно вечер и се прибирате рано сутринта? Аз такива съвършени гримове, които вие показвате тук, по улиците и въобще в ежедневието не съм срещала. Едни безумия виждам, които направо ме оставят без дъх  и в шок понякога. Та, исках да ви поздравя за прекрасните неща, които творите, защото няма спор гримирането си е вид изкуство. За съжаление нямам възможността за скъпи гримове, козметика и т.н., но поне ми остава удоволствието да ви се наслаждавам тук безмълвно. Дано младите момичета попиват опита и красивите идеи от вас. Хубав и слънчев ден на всички!

# 142
  • в Кошера
И на мен ми влезнаха в главата тези Метеорити  Mr. Green И преди им се чудех, но като ги видях ми се сториха много блестящи. Но може на кожата да стоят съвсем различно.

Въпреки блестящите си частици на първо четене, матират изключително добре, както споделиха Денси и Алена досега. Аз ползвам най-тъмния вариант - 03 Teint Dore. Не дава допълнителен цвят, покритието е прозрачно. Нанасям в/у ВВ крем.
Преди дни в Дъглас имаше вече поредната перлена лимитка, в която различното бяха по-наситено тюркоазените перли. Като цена, ако не се лъжа, беше 97 лв.

# 143
  • София

И малко идейки за Хелоин - зловещи Simple Smile)
http://byaki.net/kartinki/39993-zhutkiy-makiyazh.html

# 144
  • София
Сори за глупавия въпрос, но 5 години ползвам една и съща марка и номер ФДТ и изобщо не съм гледала такива неща  newsm78

ако ти харесва и ти пасва на кожата защо ще го сменяш?
аз лична гледам да не вярвам много на консултантки. ФДТ трябва да "изчезне" там, където си го нанесла, за да е точният. Препоръчвам ти преди да купиш задължително да погледнаш на дневна светлина извън магазина.

# 145

А иначе специално за САЩ, не знам колко могат да са пример за толерантност. Аз лично не съм ходила, но всичките ми познати, които са ходили до там за известно време казват, че са доста консервативни. Последният ми пример е от една приятелка, която отиде на гости на дъщеря си, за да се грижи за новороденото си внуче известно време. Жената е о/о 50-годишна, но много запазена и с младежки дух. Дребничка и слаба е, и от далеч спокойно може да мине за доста по-млада жена. Стила й на обличане също не е, като за баба  Mr. Green - дънки, блузки с интересни кройки и деколтета, аксесоари, бижута  Flutter Каза, че за престоя си в Америка /в района на Вашингтон/ е трябвало да си смени стила на обличане с доста по-семпли дрехи, защото всички я зяпали. Мъжете с интерес, а жените откровено злобно  Crazy Разказа ми, че са им направили забележка, че на басейна излагат бебето голо, без бански  Shocked

Моля, забележи, че говоря за мястото, където аз живея, а не за САЩ, със сигурност нямам илюзии, че мога да обобщавам с лека ръка за 310 милиона хора. Не съм живяла или посещавала мястото, за което Една Жена ти е Казала, че е много консервативно, така че не мога лично да коментирам. Доколкото знам да, от щат до щат има големи разлики, вкл и в тази насока и да, има и много пуритани.
На мястото, на което аз живея мога да кажа само от собствения си опит че не съм получавала негативни коментари, а и погледи дори, но и не съм от ОНЕЗИ типични източноевропейки  Flutter.

И аз съм чувала коментари колко е консервативна Америка от приятели и познати, обикновено е следвала история в която просто не са имали елементарни обноски или са нарушавали закони и им е направена забележка. Това са моите лични впечатления  Wink.
А детската голота е съвсем друга тема и не винаги е непременно свързана с пуританите.

Интересна тема е всъщност, може би да се пренесем в чужбинския да си обсъдим къде ни обсъждат външния вид и колко е явно.

beliz жълта кожа - жълт ФТД. Освен ако не смяташ да си гримираш цялото тяло  Wink

# 146
  • Sofia

Пробвах и ФДТ на Есте лаудер - Double wear  - много ми хареса като покритие и нанасяне.
Имам една питанка обаче - моята кожа е с жълт подтон, какъв ФДТ трябва да си взема - жълтеещ или розовеещ, защото в магазина продавачката ми каза, че ако е жълтеещ ще ми подчертава още повече жълтото, а розовото ще го убие.. но пък да не се получи разлика с шията ми и ръцете и т.н.

Жълти подтонове за жълта кожа, няма да заприличаш на китаец Mr. Green И аз съм с жълта кожа и т.к. някои марки преобладаващо правят фдт-и с розов подтон имам и такива и разликата е очевадна дори при светлите цветове, а посред бял ден е още повече и мен така не ми харесва. Че убива жълтото, убива го, но като си розов пък не виждам какъв е плюсът, и то с разлика от лицето надолу. Според мен вземи си 'жълтия' вариант, а ако имаш малко по-тъмна разлика с врата с матова бронзираща пудра си я изравни.  Peace

# 147
Продавачки като тази, на която е попаднала beliz направо ме убиват Joy
Моля жълтурките да споделят конкретни продукти, от които са доволни и пасват особено добре на тена им. Фдт, пудри, бронзанти, сенки, ружове, гланцове...

# 148
beliz, в Сефора са много любезни винаги. Следващия път отиди и ги помоли да ти отсипят от фон дьо тена в контейнери да си пробваш вкъщи. Същото нещо важи за самия бутик на ЕЛ на Витошка или по моловете. Там ще те гримират с него и с други продукти и ще ти дадат мостри. Не се изкушавай да купиш без много проби, защото са скъпи и най-добре е да улучиш от първи път, а това е доста трудно и става само вкъщи.
 Например в Дъглас в The Mall консултантката на Ести Лаудер Силва е невероятно любезен и усмихнат човек и е готова да направи всичко за да се чувства човек добре покрай нея. Странна е, доста говори, но разбира много и гримира добре. Можеш да пробваш всичко при нея часове наред.

# 149
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Интересна тема е всъщност, може би да се пренесем в чужбинския да си обсъдим къде ни обсъждат външния вид и колко е явно.
О, да, аз имам доста да кажа относно тукашните реакции и забележки Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт