Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 16

• 48 683
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Аз си се гримирам за да не изплаша и себе си Mr. Green истината е, че наистина изглеждам като болна без грим. Ужасно съм бледа, все едно имам анемия, за веждите няма да коментирам...знаете положението Grinning правя го защото ми е кеф и е част от моята същност.
А и една жена като се гримира, оправи си косата, пръсне малко парфюм веднага се чувства по-добре а и радва окото на хората около нея

# 76
Точно така е. Peace Поддържаната, умна, свежа и весела жена със самочувствие е предпочитан събеседник, любима, приятелка и всички хубави неща, които желае всеки един човек.
Имайте предвид, че българките са много консервативни. Много хора харесват грима, но не умят, страхуват се или нямат нужните продукти за да го правят. Много мъже се отнасят грубо с гримирани жени и идват епитети, като "магистралка, китосана, ако я погаля ще ми остане ръката по бузата и като върху блажна боя" и други такива. Както говорят за задниците и за бюста, така и за грима. И техните жени така са научени, да оглеждат, да говорят, да се подбутват и тайно да завиждат на по-смелите дами.
Много често като гримирам чувам "нека да е незабележимо, леко, че като ме види мъжа ми?!"....казвам "какво ще те хареса, защото ти отива"..."ми той не харесва гримирани жени".
Да не говорим за червено червило. Най-често ми казват "никога, мъжа ми казва, че съм грозна и като лека жена с червено червило"! Sick
Говорила съм и с мъже, който категорично не желаят жените им да се занимават с такива неща от ревност и най-вече заради пари. Знаете, че тези неща си искат финанси.
Дочувала съм случайно на отправена от  мен покана за кафе примерно "не може да ходиш с Дени в Мола, защото тя ще влиза тук и там по магазините и ти ще се подкокоросваш да купуваш неща/гримове, лакове/ или да ми ревеш после вкъщи и да се караме!"
Господ да пази мъжете ни дами! Heart Eyes

# 77
  • Стара Загора
Като сте захванали такава тема относно това какви коментари отнасяме от хората около нас за грима да споделя, че миналата седмица реших да направя комбинация от тюркоаз и корал (бях нанесла съвсем нормално и когато отворя очите се виждаше малка част от грима). Една колежка ми каза, че грима бил много силен и съм приличала на гейша.  Shocked ooooh! Те пък гейшите точно в такива цветове се гримират.  Thinking Да беше казала папагал по нормално щях да го приема. Тя сенки не слага, но иначе много компетентна.  ooooh!
По принцип не обичам силен грим и не нося такъв. Старая се да подчертава очите ми и да не прекалявам с нищо, но явно хората и толкова не приемат.  Crossing Arms

Днес реших да тествам Matte Morphose на Лореал, понеже имам мострата от много време и останах доволна. Матира кожата приятно и стои естествено, идея по-покривен ми е от Хелти Микс Гел-а. Макар цвета да беше прекалено жълт в опаковката, се сля с кожата ми идеално. Утре пак ще бъда с него, за да реша дали да го взема или да се примоля да ми сложат малко в контейнерче от 1-2-3 Перфект на Буржоа, че съм му хвърлила око.

Хубава вечер на всички.  Hug

# 78
  • Перник
Момичета,благодаря ви  Hug
Веси,за този грим ползвах сенки на Радиант и хайлайтър също на Радиант,който мисля да пускам в размените,защото не го ползвам много(това му беше втория път) Simple Smile
С нетърпение ще чакам суочовете:)

# 79
  • в 1001-та нощ
а за мен гримът сутрин е моята утринна радост, глътката щастие и свежест, много обичам да се преобразявам, да бъда различна, да учудвам хората, да виждам изненадата ....еднакъв грим 2 дни поред ми е просто ужасно, не искам ....честно казано винаги изборът на грим ми носи повече тръпка - от избора на дрехи сутрин  Blush

но и това зная е моментно; въпреки, че - като се развиват уменията - винаги има нещо ново, което влагаш (поне за начинаещите, като мен  Heart Eyes )

# 80
честно казано винаги изборът на грим ми носи повече тръпка - от избора на дрехи сутрин  Blush

Това сякаш съм го писала аз Heart Eyes

Доставя ми удоволствие да се гримирам, да избирам козметични продукти, да поръчвам такива, да ги очаквам... Направо си го квалифицирам като хоби  Laughing
Гримирам се почти ежедневно и задължително, когато съм на работа.
Слава Богу, никога досега не съм чувала неприятен коментар по повод на грима ми.

# 81
  • София
Никога в живота си не съм получавала негативен коментар за грима ми. Напротив, ако някой каже нещо, то е хубаво... и не защото много добре се гримирам (допреди година даже беше направо ужасно), а защото хората около мен явно са достатъчно толерантни. Мисля си, че подобни коментари са присъщи  на хора с не особено високи интелект и култура и само мога да се радвам, че нямам досег с такива...
Е, на улицата няма как да избягам от този тип хора и ми се случва да ме заглеждат, но си мисля, че в повечето случаи е заради прическата, а не заради цвета на клепачите или устните ми  Laughing

# 82
Ама и мъжете какви са лъжци.....не харесвали гримирани жени...... да бе да Joy за тва те са номер едно по зяпане
Обаче съм в шок, че може да кажеш на собствената ти жена, че изглежда лека с червило Sick
такъв индивид го бих напуснала веднага
Комплексираният мъж обича в къщи да си има скромна и негримирана жена, обаче навънка зяпа и въздиша по нагласени. Ако собствената му е такава не би го понесъл от ревност.....доста такива познавам за жалост

# 83
  • София
а за мен гримът сутрин е моята утринна радост, глътката щастие и свежест

А това все едно аз съм го писала! Това си е само моето време сутрин, с чаша кафе, имам чувството че си почивам повече отколкото като спя нощем  Joy

# 84
Здравейте,аз също много обичам да се гримирам,по принцип само по един и същи начин(защото така си умея) но всеки ден с различен цвят,а понякога си правя по-силен грим,направо вечерен.Всички много ме харесват и ми правят комплименти,макар,че казват,че грим в златисто и кафяво-аз съм с много светло сини очи.Единствен мъжът на най-добрата ми приятелка ме дразни в повече,как си се китосала е първото което чувам,като го видя,следващото е за косата-боядисвам се платинено руса .Жена му,не се боядисва и не се гримира и пак била красива-всеки път му отговарям,че имам достатъчно почитатели и така.

# 85
Ама и мъжете какви са лъжци.....не харесвали гримирани жени...... да бе да Joy за тва те са номер едно по зяпане
Обаче съм в шок, че може да кажеш на собствената ти жена, че изглежда лека с червило Sick
Комплексираният мъж обича в къщи да си има скромна и негримирана жена, обаче навънка зяпа и въздиша по нагласени. Ако собствената му е такава не би го понесъл от ревност.....доста такива познавам за жалост
Това е абсолютната истина!

# 86

В тази връзка ( дано не е спам), забелязали си сте как ви гледат, коментират като сте гримирани.
на мен тези дни ми скъсаха нервите- то не беше, че вечер жените били крокидили като си свалят грима, то не беше, че съм китосана и т.н

В България много хора са супер консервативни, тесногръди и на всичкото отгоре и комплексирани и злобни. Никъде го няма това обсъждане и гледане като при нас. Тук все едно е забранено да имаш индивидуалност и да си различен!
Иначе не ме дразни, свикнала съм да ме зяпат нон стоп. И не намирам, че ме зяпат заради гримът ми. Преди се гримирах много по-семпло от сега и пак беше същото.

Жаки, все едно аз съм го казала - напълно съгласна.
malvinka88 , за мен имаш страшен напредък от първите ти показани гримчета! Надобдяваш  Grinning

# 87
Това е абсолютната истина!

Абсолютно вярно, но не съм съвсем сигурна, че осъзнават че жената е гримирана. Т.е. зяпат защото е хубава, не защото е гримирана и не правят връзката.   Laughing На мене мъжът ми редовно ми прави комплименти като се гримирам, но от сорта на "много си хубава", а не "Ау че хубав грим". Иначе съм чувала от доста мъже негативни коментари относно гримираните жени и то не от комплексари. Може би имат предвид, че предпочитат натурална хубост или пък фрапиращите случаи, като възрастната руска дама, която днес и мене стресна в едно селско кметство. Като че ли беше творила по лицето си със затворени очи.  ooooh!
Както и да е, на мене въобще не ми пука от мнението на хората, още по-малко от това на мъжете.  Mr. Green Е, понякога сама си слагам спирачки, но то е в ситуации покрай работата, в които просто трябва да се съобразявам.

# 88
  • София/Горна Оряховица
Престрашавам се и аз да вляза тук  Heart Eyes . Ако позволите, дори планирам включване в предизвикателството  Blush .

Включвам се по обсъжданата тема - средата ми е основно мъжка, а аз далеч не съм мъжкарана. В първите 1-2 месеца, докато се сближим като компания, не са правели коментари. Но след това почнаха, че дори си имам и критики - "Това оранжевото не ти ходи  Crossing Arms .". Мъжката част е доста толерантна към идеята ми да комбинирам тюркоаз и лилаво  Crazy (а дори и аз не бях много толерантна към собствената си идея).
Подаръкът ми за 20 РД беше палитра на Инглот  Heart Eyes .
Момичетата са по-традиционни. Спирала и фдт, молив, това е максимума. Но са толерантни, преди събития винаги у дома настава малък ужас, защото поне 3 девойки са на стола за грим.

След всички тези хвалби искам да подчертая, че имам две леви ръце и не съм дори близо до уменията ви  Heart Eyes .

densi спомена руж и това е моята новост в грима. От скоро притежавам и аз такова чудо и не пропускам да го разходя  Heart Eyes. Не вярвах, че ще ми стои хубаво  Rolling Eyes .

# 89
Моя си ми казва като ми хареса някой грим. Често казва, че съм много хубаво гримирана,  и веднага забелязва нови продукти. Нищо не мога да скрия каквото съм си купила ново Grinning
Последно носих Ruby Woo и каза, че страшно му харесва. След няколко часа го изтрих и ме помоли да си сложа пак от червилото.
Но и аз редовно го мъкна по магазините с мене и му досаждам да разглеждаме гримове и парфюми.
Само като стъпим в мола и веднага думите му са: айде да ходим да гледаш сенки и парфюми Mr. Green
Като си купя нещо ново от Инглот винаги иска да ги подреди в палитрата, обаче нали и аз искам....та най-често го правим заедно Joy

Общи условия

Активация на акаунт