Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 283
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
И аз правя инхалациите с проспан капки,много рядко с вентолин.Има ефект при нас.

# 271
Здравейте и тук!
Аз, след като ви се наоплаках снощи, да споделя ние какво сме минали, за да направим уж превенция на разболяването:
-хомеопатично лечение по схема с цел смаляване на сливиците и засилване на имунитета-1 година продължи
-традиционно лечение с приготвени капки и мехлем в носа, което също се прави по схема от специалист УНГ и пак е заради сливиците-3 години
-1 месец Цинабсин
-Осцилококцинум по схема
-Изопринзин с Вит. Ц по схема от педиатъра
-Риналержи в периода на полените
-Есберитокс еН, от което детето ставаше като навито на пружинка
-клеева тинктура

Резулататът-преди хремите минаваха за 2-3 седмици, а сега минават за около 7 дни. После ходи 3 дни на ДГ и всичко започва отначало. Освен това забелязвам,че с промяната на имунната и система, Осцилококцинум, Цинабсин и разните му там Коризалии, както и някои от монокомпонентните хомеоатични препарати изобщо нямат никакъв ефект  Naughty

Много добра тема,браво!!
При нас общо взето всичко завършва с АБ за огромно съжаление- дори и рано да започнем лечението, обикновено с Осцилококцинум,Коризалия,Цинабсин,Тонзилотрен,капки клеева тинктура,при кашлица винаги Флудитек ,в един момент стигаме до АБ тъй като слабо място от около 2 мес. ни е ТРЕТАТА СЛИВИЦА........... Cry
С интерес ще следя мненията и дано да намеря правилния лек за буболечката!!!

# 272
Детето от петък започна да кашля, днес и лека задна хрема има, гласа му е пресипнал малко. Ходихме на ЛЛ - Мукоплант сироп, Ериус и Виброцил, ако до 1-2 дена не спре хремата сама.
Имам Ериус, отворен април 2012 г., който бе в хладилника. Дали мога да давам от него или трябва нов да купувам?

# 273
Мами не съм писала до сега само съм ви чела, но наистина вече ми побеля  косата.
Имам дъщеричка на почти 3 годинки. Беше на градина точно 6 дни и оттогава са нашите мъки.
По принцип често ни се възпалява третата сливица, за сега се справяме с хопеопатия да я свием и все още ни казват, че не е за махане.
 Но всичко започна с едно запушено носле и хрема. Веднага взехме гърлен секрет резултата Стафилокок аериус ( пихме Зинат и мазахме нослето с Бактробан) никакъв ефект. Аз настоях за втори гърлен секрет резултата Стрептокок пневмоние сега пие Клацид. Като между излизането на двата гърлени секрета ни изписаха безброй  капки и антиалергични препарати.
Бяхме и на алерголог диагнозата е атопичен дерматит, за  която диагноза аз не съм съгласна, другата седмица имаме час при друг лекар.
Възможно ли е първо да имаме стафилокок и след това стрептокок? Утре ще настоявам за изследване на урината и кръвна картина. Като вече 3 нощи се напишква, а това не ни се е случвало.
Запушеното носле го оправих с инхалации и поне вече 4 дена диша през нослето.
Съжалявам, че историята ми стана толкова дълга, но нямам сили, него издържам вече това положение и реших, че зимата няма да я пусна на градина.

Здр....чета и гледам това моя публикация лие Shocked
преди месец ние също изолирахме Стафилококус Ауреус,лекуван 10 дни със Зинат+Бактробан,при следващата посявка нямаше нищо и успяхме най-накрая да тръгнем на ясла.....3 дни и запушен нос(като не съм спирала с Имунокинда,Тозилотрена,Цинабсина,Осцилококцинума,Инфлуцида,Низита маз и куп още глупости)....започнаха и сополите....минахме за пръв път и през УНГ,тъй като от 2 месеца започнаха мъките с третата сливица....мнението на специалиста-силно възпалена трета сливица и сега сме на Клацид+Макситрол+Ериус...(от АБ капките се повлия доста бързо и не хърка) но това е УБИЙСТВО за организма на едно 2-3 год. дете (да го лекуват с кортикостероиди)....
Ние също сме с АД (от раждането и)....за тези бактерии стафилококи,стрептококи четох ,че предизвиквали разни кожни промени(екземи,дерматити),така че нищо чудно да не е АД,а да е от бактериите......исках да питам каква хомеопатия даваш за третата сливица Embarassed

# 274
  • Бургас
И моя син е вече болен.Вчера го взех от градината накашлящ,като легна да спи буха цяла вечер.Няма явна хрема,може да се стича назад.Но има много пъпки по ръцете ,по главата,ушите,прави ми алергична реакция от нещо.Вчера не можахме да се вредим при алерголога,дано днес ни огрее,че са само 2ма в цял Бургас ooooh!

# 275
campanula можеш да го даваш. На мен като купувах Ериус в аптеката ми казаха, че си е годен и отворен до когато е обозначено. Simple Smile за разлика от Кларитина.

# 276
Е какво по-точно да се направи организирано? Това не е скарлатина, та да сложат карантина и да извикат ХЕИ да обеззарази помещенията.  Laughing
Имаш добро чувство за хумор. При нас тази пролет имахме варицела, да не мислиш че ХЕИ или РЗИ обеззарази помещенията? Хич. Те само отчитат че имало зараза, от там нататък лелките, белината и вие се сещате. Държавата отдавна не осъществява такива услуги на градините.

# 277
Е какво по-точно да се направи организирано? Това не е скарлатина, та да сложат карантина и да извикат ХЕИ да обеззарази помещенията.  Laughing
Имаш добро чувство за хумор. При нас тази пролет имахме варицела, да не мислиш че ХЕИ или РЗИ обеззарази помещенията? Хич. Те само отчитат че имало зараза, от там нататък лелките, белината и вие се сещате. Държавата отдавна не осъществява такива услуги на градините.

Тук си в грешка. Държавата никога не е осъществявала "такива услуги" на детските градини, защото не е необходимо в случай на варицела. Peace

Варицела е вирусна болест, причинява се от варицела зостер вирус.
Варицелата не е бактериална инфекция, затова ХЕИ няма с какво да се намеси, нито може да "обеззарази" помещенията. Няма от какво - от вирус не може да обеззаразят.  Simple Smile

Скарлатината, обаче, е бактериална инфекция, причинена от бактерии стрептококи. Предава се по въздушно-капков път, но може и чрез заразена храна и замърсени предмети. След оздравяване не се придобива траен имунитет и може повторно разболяване, именно защото е бактериална инфекция.
Карантина се обявява при всички случаи на инфекциозно заболяване, важи и за варицела, и за скарлатина. Изискванията на ХЕИ по време на карантина в детско заведение са засилена дезинфекция, по-силна концентрация на препаратите за почистване, по-често проветряване на помещенията.
Горното може да звучи като образователна лекция, но много хора не правят разлика между вирусно заболяване и бактериална инфекция, затова пояснявам.  Peace

MuMka, описаното от теб за симптомите и пъпките на сина ти много прилича на варицела. Варицелният обрив е характерен с пъпките по главата, в окосмената част, зад ушите. Има ли вероятност да е прихванал варицела?
Варицелата си върлува между децата непрекъснато. Варицелата и скарлатината са най-честите инфекциозни болести в детската градина. При тях има сезонност, пиковете са през преходните сезони пролетта и есента. А и варицелата е силно заразна. Но добрата новина е, че щом човек веднъж я преболедува, придобива доживотен имунитет. Simple Smile

# 278
  • Бургас
 Little wingels
След малко отиваме на лекар,но мисля че не е варицела,защото някой от пъпките ту изчеват ,ту се появяват. И са 2 различни обрива.Дано този път се уредим при алерголога,ако не си отиваме при нашия лекар.Малчо много кашля,през 2 минути  Confused,но е суха кашлица.

# 279
  • София
Аз тамън вчера да се похваля, че сме ок и снощи шерката се опита да пусне сопол  Tired
Започах я с вит.Ц, Коризалия и Инфлуцид.
Понеже се оказа, че нямам нищо запръскане в носа, сипах с една спринцовка физ. разтвор в нослето. Детето се размрънка малко, но ме изтрая де.

# 280
Варицела е вирусна болест, причинява се от варицела зостер вирус.
Варицелата не е бактериална инфекция, затова ХЕИ няма с какво да се намеси, нито може да "обеззарази" помещенията. Няма от какво - от вирус не може да обеззаразят.  Simple Smile

Скарлатината, обаче, е бактериална инфекция, причинена от бактерии стрептококи. Предава се по въздушно-капков път, но може и чрез заразена храна и замърсени предмети. След оздравяване не се придобива траен имунитет и може повторно разболяване, именно защото е бактериална инфекция.
Карантина се обявява при всички случаи на инфекциозно заболяване, важи и за варицела, и за скарлатина. Изискванията на ХЕИ по време на карантина в детско заведение са засилена дезинфекция, по-силна концентрация на препаратите за почистване, по-често проветряване на помещенията.
Горното може да звучи като образователна лекция, но много хора не правят разлика между вирусно заболяване и бактериална инфекция, затова пояснявам.  Peace
Извинявай, но не си права. Варицелата, също като скарлатината, въпреки че е вирусна инфекция може и се предава чрез заразени предмети, защото вирусът е сравнително устойчив във външна среда. За справка: http://problem.framar.bg/варицела/заразяване_варицела.html, там си пише: Друг възможен път за заразяване с лещенка е директният кожен контакт чрез течността от пукнати  везикули (малки мехурчета), които съдържат голямо количество от вируса и могат да достигнат до носа или устата на друг човек напр. чрез пръстите. Индиректен контакт чрез докосване на предмети замърсени с течност от мехурчетата, както и контактът с везикули на болен от Херпес Зостер също може да доведе до заразяване с варицела у лицата, които не са боледували или не са имунизирани против варицела.
Колкото до карантината, сложиха карантина, и до там. От там нататък поеха лелките, бърсане с парцали с хлор, и т.н., ХЕИ/РЗИ никъде ги нямаше.

# 281
  • София
Момичета, има ли вирус с повръщане и разстройство?
Малкият от сутринта е така и е доста сериозно положението.  Tired
Има - за един ден минава.
Потвърждавам.
Наистина мина за един ден. Май няма и толкова. От сутринта до вечерта в неделя беше.  Party

# 282
Но добрата новина е, че щом човек веднъж я преболедува, придобива доживотен имунитет. Simple Smile

А лошата новина е, че обикновено имунитетът след прекарана варицела се срива и гарантира куп нови болести след нея Sad И мойто дете още не я е изкарало, надявам се ако се заразява в детската градина да е на пролет, не че става пожелание на родителите.

# 283
  • гр.София
Здравейте получих отговор на сигнала ми за болни деца, просто си пишат пълни глупости  ooooh!

# 284
Nikolina78 за кое по-точно не съм права? Всичко, което съм написала, е вярно.  

МиМка, каквото и да е, желая ви точна диагноза и бързо излекуване.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт