Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 829
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви за мненията!  Hug
Аугментина го давам по време на хранене, така пише в листовката. Био Гайя давам веднъж дневно, но не по схема, а когато се сетя.  Simple Smile Не знаех, че трябва 4 часа преди или след Аугментина.
По принцип гледам лекарствата да не се пият на празен стомах, освен ако това не е изрично условие, както например таблетки Ериус за възрастни, вземат се на гладно.

Относно плуването и аз съм "за" с две ръце, само не се престрашавам да я пусна през зимата. Ще помисля, може пък да пробваме. Имаме деца от групата, които ходят от миналата година, но тогава ги пуснаха в басейна чак през април. Басейнът си е в детската градина, няма да пътуват никъде. Като пуснат парното в детската поддържат страшна жега, 26-27 градуса, не знам защо. Миналата година правих забележки, ще видим тази зима как ще се боря с това.  

# 526
Аз пък все се чудя при наличието на толкова вида нови АБ , пречистени и т.н. все изписват този пеницилин , вече повечето микроби са резистентни към него
Изписват пеницилимн и негови производни, защото са по-евтини. Те струват по няколко лева, 3-4лв., като стандацилина, например. Докато Панцефа за деца големия е 40лв., малкия е към 30лв., но може и да не стигне. Нали затова МЗ иска у нас да се ползват главно генерични лекарства, защото са по-евтини ...

# 527
Аугментин изобщо не е евтин АБ и се изписва масово, защото пеницилинът си е класически широкоспектърен АБ. Опаковката Аугментин за възрастни е около 30-тина лева.
3-4 лева струват българските капсули Амопен, Амоксициклин и т.н. Аналозите на чужди производители са в пъти по-скъпи.

Вероятно е само мое мнение, но масово докторята изписват скъпи препарати, като пренебрегват по-евтините аналози. Пиша това, като реплика на Полина.

# 528
  • София
Изписват пеницилимн и негови производни, защото са по-евтини. Те струват по няколко лева, 3-4лв., като стандацилина, например. Докато Панцефа за деца големия е 40лв., малкия е към 30лв., но може и да не стигне. Нали затова МЗ иска у нас да се ползват главно генерични лекарства, защото са по-евтини ...
Нещо не схващам.
Когато детето ми е болно, не ме интересуват цените на лекарствата.
Важно ми е да са ефикасни, качествени и да се понасят добре от дъщеря ми.

# 529
Аз пък все се чудя при наличието на толкова вида нови АБ , пречистени и т.н. все изписват този пеницилин , вече повечето микроби са резистентни към него

Нови, нови, но в повечето случаи са от добре познатите стари групи антибиотици. Всичко останало е рекламен трик. А и от днешните пречистени антибиотици все повече хора развиват непоносимост към тях.

# 530
Аугментин изобщо не е евтин АБ и се изписва масово, защото пеницилинът си е класически широкоспектърен АБ. Опаковката Аугментин за възрастни е около 30-тина лева.
3-4 лева струват българските капсули Амопен, Амоксициклин и т.н. Аналозите на чужди производители са в пъти по-скъпи.

Вероятно е само мое мнение, но масово докторята изписват скъпи препарати, като пренебрегват по-евтините аналози. Пиша това, като реплика на Полина.

Аугментина за деца/суспензия струва 15лв. малкия и 18 лв. големия. Казвам за сиропа, защото по-горе съм казала цените и за сиропите на Панцефа за сравнение. Разликата в цената е 2 пъти и отгоре. Същата е разликата и в цената на таблетки, около 2 пъти. Това, че аугментина е по-скъп от обикновения ампиницилин е вярно, но все пак е доста по-евтин от съвременните добри антибиотици.

П.П. tonkabonka, колкото по-евтин е един антибиотик, толкова по използван е той, т.е. има по-голяма вероятност дадената бактерия да е станала резистентна вече към него. Никой не е казал, че евтините антибиотици не действат, но има по-голяма вероятност и да не действат вече. Теб цените на лекарствата може и да не те интересуват, но мога да посоча нашия ЛЛ като пример, жената в началото масово изписваше антибиотици за по 5лв. на детето, защото така е свикнала, имаше случаи когато те просто не действаха. Едва когато ѝ казах да не гледа цената, тогава разбрах че имало и Панцеф, спасявал ни е много пъти.

# 531
Полина, масовите АБ са просто масови и широкоспектърни. Изписват се от педиатри и тесни специалисти, защото са широкоспектърни и се очаква да работят.
АБ, които са български е напълно възможно да нямат необходимият терапевтичен ефект, но защо - не знам.
Така или иначе пеницилинът е началото, затова е и така предпочитан масово от докторите.
Но е и до лекар - нашата например си харесва макролиди - Зинат.
Общо взето опира и до маниера на лекаря, какво е чел, кой го е облъчил Laughing.

# 532
Полина, масовите АБ са просто масови и широкоспектърни. Изписват се от педиатри и тесни специалисти, защото са широкоспектърни и се очаква да работят.
АБ, които са български е напълно възможно да нямат необходимият терапевтичен ефект, но защо - не знам.
Така или иначе пеницилинът е началото, затова е и така предпочитан масово от докторите.
Но е и до лекар - нашата например си харесва макролиди - Зинат.
Общо взето опира и до маниера на лекаря, какво е чел, кой го е облъчил Laughing.

Зинатът не е макролид, той е цефалоспорин от второ поколение. Панцефът е по-съвременен, той е цефалоспорин от трето поколение. Макролид е например тукашния Азитромицин, или вносния Азитрокс.
Хич не ме питай от къде знам, просто натрупах значителен опит ...

# 533
Да, цефалоспорин е естествено.
Обърках с Клацид - вторият й любим, но той си е чиста проба макролид Simple Smile.

Аз знам не от опит, а от четене Wink.

# 534
Цитат
Дежурният доктор в ИСУЛ, на който попаднахме, коментира грипа, че е много лош, а педиатърката ни каза, че е много продължителен.

Ама какъв грип?

Не е ли рано за него още. В момента не знам да върлува грип.

# 535
Да, цефалоспорин е естествено.
Обърках с Клацид - вторият й любим, но той си е чиста проба макролид Simple Smile.

Аз знам не от опит, а от четене Wink.

То и аз много четох като ми се наложи, но опита си е опит.
И с това чудо Клацид съм се мъчила, какво да кажа, голям зор е да дадеш сиропа на детето. Самата структура на суспензията остава зърнеста и детето много трудно успява, ако изобщо успее, да го преглътне. Все едно сок с пясък да пиеш ...

# 536
Клацид е пил 2 пъти, разбива се идеално и не е имало проблем с приемането.
Важното е, че и двата пъти помогна за сериозна гнойна ангина и ужасяваща мораксела в носа, която доведе до кръвоизлив в ухото.
Нека има вкус на пясък, ама да ми излекува детето Wink.

# 537
Панцефа струваше 24лв. с една опаковка решихме проблема , Аугментина беше 15лв. за 10 лв разлика предпочитам да си излекувам детето от един път , от колко да се налучкват АБ , защото бил широкоспектърни.

# 538
Еви, изборът на АБ е на лекаря, не на родителя.
И тук не става дума за пари, а за това какво ще подейства. Пеницилинът изтребва, затова е и така широко използван. Специално при ЕС формулата на Аугментин има 2 терапевтика - пеницилин и цефалоспорин. Именно това го прави още "по-сигурен" и широкоспектърен и затова и така масово изписван.

# 539
Да това с ЕС съм съгласна , пила е и от другия без никакъв ефект , после е пила и ЕС и като , че ли и помогна повече.аз със старата си лекарка се бях поскарала малко , защото все Аугментин изписваше , аз все и обяснявах , че това не е АБ за моето дете и ефект от него никога не е имало , а тя все въртеше муцуни и си мислеше , че няма АБ който не помага Wink
Новата ни е отворена и към предложения , говорели сме , обсъждали сме АБ , до сега не е изписвала , но сме коментирали тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт