Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ Турски сериал с участието на Къванч Татлъту - 45

• 39 936
  • 753
  •   1
Отговори
# 585

А сега пийте по едно млекце и си лягайте. Mr. Green

Лека и спокойна нощ. Hug Hug Hug

Взимам го с удоволствие ! Лека и от мен !  Hug

Спи...
Градът е толкова вълшебен през нощта.
И как са тихи само булевардите...
Дърветата и вятърът шептят
и се усмихват уличните лампи
досущ като оранжеви Луни,
почти докоснали Земята...
Градът по детски и безгрижно спи.
И сигурно сънува, че е лято.
И нещо във очите ми блещука...
Не знам какво е. Но ми е красиво.
Навярно са звезди. Или светулки.
Или сълзи. Че нещо си отива...
Ала градът е толкова вълшебен тази нощ...
И през разплакани очи, пак е вълшебен.
Завивам го със цялата любов,
която не можах да дам на тебе...
 caribiana

# 586
Предвид смъртта ма Али разбирам Гюлтен , все пак има много реална опасност за живота на дъщеря и ако е около Кузей, но неразбирам и аз това, че иска детето и да е женено за човек който необича Peace.
Аз вярвам че Кузей и Джемре ще бъдат заедно все някога , но дали това ще им донесе щастие ще видим.
Това май не е финален сезон, нали?Искаше ми да е финаленче ми се гледа нещо по така ....любовно с Киво , а Кузей не ми е най-любимите му образи Peace

# 587
Добро утро и успешен ден. Hug Hug Hug

# 588

..и кафето е сервирано..  bouquet  ЛЕК  и позитивен ден за всички!

# 589
  • Тук някъде.....

Добро утро!  bouquet
Невероятно крехко създание е Йойкю  Heart Eyes Бяха ми казали, че е така, но от филма не става наистина ясно. Нисичка и слаба. Бих искала да видя една снимка с Къванч в естествен ръст  Joy

# 590
Добро утро и от мен ! Усмихнат и успешен ден ви пожелавам !   bouquet

Ето и обещаното чайче - за бодър и свеж ум ! Wink

# 591

Добро утро!  bouquet
Невероятно крехко създание е Йойкю  Heart Eyes Бяха ми казали, че е така, но от филма не става наистина ясно. Нисичка и слаба. Бих искала да видя една снимка с Къванч в естествен ръст  Joy

Наистина е крехка и нежна като фин порцелан.
Разгледах много нейни снимки в профила й във ФБ.
Истинско предизвикателство за таланта й е да играе красавицата Джемре , с близо двуметровия Къванч  Heart Eyes
За мен се справя блестящо.
Просто има характера и таланта за това.

Хубав ден и от мен, момичета !
Да ви среща навсякъде само доброто ! Hug

# 592
# 593
Здравейте и от мене.
Интересно ми е да чета коментарите, понякога ми е смешно, понякога тъжно. А понякога чета неща, които въобще не виждам във филма. Ето колко сме различни само.
Аз лично се наслаждавам на историята и играта на актьорите. Нямам определени очаквания като например Кузей да бъде със Зейнеп, с Джемре, с Дениз или сам или еди какво си да се случи и съответно не се разочаровам въобще от сериала, от развоя на събитията и т.н., не мога да кажа въобще, че ми е скучно или че бавно се развива действието, дори напротив.
Нямам пристрастия и към определена героиня, макар че не мога да си кривя душата – разбирам повече Джемре, отколкото Зейнеп. Иначе и двете са ми красиви, всяка по различен начин.

Не мога да не обърна внимание обаче и на двата лагера – този на Зейнеп и този на Джемре – като страничен наблюдател – прекалено задълбавате и обиждате. Дори и от хора, от които не съм очаквала, видях това.

Не мога да подмина изказванията, че Зейнеп е умна, образована и т.н., а Джемре – проста, и ще си остане проста сервитьорка.  Мисля че на по-интелигентните хора е ясно, че не всички започваме живота и вървим по пътя си с еднакъв старт. Зейнеп е имала възможността да замине и да се обучи в чужбина с майка си, Джемре – не. Това обаче не прави Зейнеп по-добър човек. Дали ще си висш дизайнер или дизайнер висша мода или ще разнасяш кафетата – нито едното, нито другото не те правят по-добър човек. Честно казано нападките в тази насока просто ме изумяват! Джемре е по-обикновено момиче, Зейнеп е по-изискана, по-снобарка. Обаче бих могла да кажа същото и за Кузей-Гюней. Кузей е по-обикновено момче, не го влече към светския живот, към високите позиции, към парите, към партитата, купоните, страни от тях, докато Гюней е точно за тях. Мисълта ми е, че това какво правиш не е критерий!  Не е критерий за това дали си добър човек, а също така не е и критерий за това колко си умен! Защото подозирам, че някои ще кажете, че доказва, че Зейнеп е по-умна, но не вярвам в това. Дори и в живота си познавам интелигентни хора, които по едни или други обстоятелства вършат не особено интелигентна работа. Работата не е критерий! Факт е, че за да е на тази работа Джемре, майка й излъга. Но не Джемре – майка й излъга. И ако някой се върне на тези епизоди ще види, че Джемре се ядоса на това, когато разбра. Факт е също така обаче, че досега сценаристите никъде не са ни намекнали, че Джан е недоволен от работата на Джемре, тоест – той е ок с избора си.

Не мога да подмина и друго – манипулациите на Джемре спрямо Баръш. Наистина не мога да ги видя. Ако имах повече време щях епизод по епизод да извадя срещите им и всичките откази на Джемре – директни, точни и ясни. Като се почне от предложението и нататък когато я викаше отново на яхтата и тя му каза, че ако въобще повдигнат отново този въпрос, то тя си тръгва, през това, че не му вдига, не иска да му се обажда, всичките физиономии, които правеше на майка си да престане – всичко сочи едно – тя не го иска и му го показа. Никъде не виждам да го върти на малкия си пръст.

И въобще – опитвам се, но просто не успявам да видя всичките лъжи и манипулации, в които обвинявате Джемре. Кого манипулира и как по-точно?
Единственото, за което сте прави е следното – тя наистина не каза на Зейнеп за чувствата си към Кузей. Смятам обаче, че това беше поради няколко причини и аз също не бих казала. Първо – тя тепърва ги осъзнаваше и дори не можеше да повярва на тях! Не можеше да ги признае пред себе си дори. Нещо като Фатмагюл към Керим…изясняваше ги пред себе си, дори на моменти сама не знаеше защо действа по определен начин, докато не осъзна, че го обича. Първите епизоди Джемре въобще не беше влюбена в Кузей!  И значи ето я следната ситуация – разбирам аз, че изпитвам нещо към брата на бившия ми годеник, с когото съм скъсала преди броени дни, седмици, в същото време идва моя приятелка от преди години, с която от много време не сме поддържали връзка и аз веднага да взема да й призная. Освен това Джемре въобще не беше сигурна в чувствата на Кузей, подозираше за тях от думите на Али и се опитваше да открие в действията му спрямо нея някакво доказателство. За какво признаване говорим? Колкото за набутването им докато бяха заедно Кузей и Зейнеп…как пък много съществено се пропускат епизодите, в които тя се отдръпна от тях, каза си, че ще стои настрани, дори когато Али я канеше и тя отказваше. Болеше я от това, което вижда.

Зейнеп ми беше много симпатична. Жал ми е за това, което прави, защото тя просто не продължава напред така, а тъпче на едно място. Не разбирам за какво трябва да им отмъщава и да им го връща? Каквото и да си говорим, Кузей я харесваше и наистина искаше да бъде с нея. Тоест – той не я е излъгал за това. Той е обичал и продължава да обича един човек, но не може да бъде с него и смята, че никога няма да може да бъде. Защо да не продължи напред? Защо да не се опита да има живот с друга жена, с жена, която също харесва и може да заобича? Да, не й е казал, че обича Джемре, но не всичко трябва да бъде споделяно. Той не го беше споделил на никого, та на нея ще го каже – на своята приятелка. Харесваше я, бяха заедно, искаше да продължи. Не съм виждала неискреност в него по отношение на Зейнеп, всмисъл, че я използва, за да бъде далече от Джемре. Той така или иначе винаги е бил далече от нея, затворил е чувствата си в себе си дълбоко и смяташе, че никога нищо няма да има между тях. Какъв смисъл да ги разтръбява и споделя?
И още нещо – ясно ни показаха, че Кузей се раздели по един и същи начин с двете момичета. Не ме търсете, каза. Зейнеп сама реши да замине. Ако беше останала, може би също като Джемре чат-пат щяха да се чуват и виждат. И изведнъж – връща се Зейнеп от Италия и всички очаквате Кузей да й звънне. Що за логика?!? Тя е тази, която е отсъствала и я е нямало. За мене има много повече логика тя да го потърси и да види как е, а не обратното – той нея. Все пак тя е тази, която я е нямало. И изведнъж – Кузей виновен, че не й е звъннал. Че се отнесъл тъпо с нея. Не виждам никъде такова нещо. Каза и на двете момичета – не ме търсете въобще. Не считам въобще, че трябва да се чувства виновен, защото пред прага на смъртта е решил да отвори сърцето си и да сподели чувства, от които така или иначе според него нищо няма да излезе, за да облекчи болката си. Към кого е виновен за това? На кого е длъжен? Длъжен й е на Зейнеп ли? С това „обичам те” към Джемре той не казва на Зейнеп „никога не съм те харесвал, само те използвах”. Напротив, той я харесваше и се опита да продължи живота си с нея, а това обичам те си беше просто обичам те, не „обичам те, ще бъдем заедно”, а просто „обичам те”.

И сега последно по въпроса защо е враждата между Кузей и Гюней. Моето мнение е, че не е Джемре основната причина. Основната причина произтича от семейството и от начина, по който са ги отгледали. Във вражда. Единият родител защитавайки едното дете, другият другото. Ето това е основата. Всичко следващо само подклажда огъня.
Казвам го и от личен опит, и от много наблюдения по въпроса.

# 594
тинтири Hug Hug Heart Eyes Прекрасен пост, напълно споделям вижданията ти.

# 595
Тинтири, и на мен много ми хареса поста ти!  Hug
тинтири Hug Hug Heart Eyes Прекрасен пост, напълно споделям вижданията ти.
+1

# 596
фрагман

# 597
dterziiska, видя ли твой пост, много се радвам и знам, че ще е нещо актуално  Hug
Песента е страхотна!

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 13:31 от campanula

# 598
  • Тук някъде.....
Песента е същата, на която Джемре му каза, че го обича  Cry И на мен много ми харесва.
Тинтири - абсолютно подкрепям написаното от теб! Браво!  newsm51

# 599
тинтири ,много ми хареса поста ти!  Hug

dterziiska    bouquet   bouquet   bouquet

Направо ни разбиха, трети фрагман  Shocked . Кузей за втори път вижда и присъства на годежа на Жената която обича  ooooh! ooooh! За съжаление сватбата май ще се състои, а Кузей ...за тази ситуация действително е кorkak  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт