Нима България върви към фалит?

• 7 993
  • 149
  •   1
Отговори
# 15
вместо държавата да взима парите и да ги дава на безработни цигани, парите да остават при този, който реално ги е изработил! Не е толкова сложно

# 16
не ми пука за държавата- да фалира Stop Важно е между хората да циркулират пари
Между хората, в краката им, много циркулиращи на вятъра банкноти с мноого нули....

# 17
  • България-Швейцария
Няма да фалира държавата, Как' Сийке, кинти им трябват на управляващите, за да си купят и следващите избори.

# 18
Държавата няма да фалира, което не значи, че редовият гражданин -наемник или дребен предприемач няма. Микроикономиката пада жертва на макроикономиката.

# 19
Изобщо не върви към фалит. Сигурна съм, че ръстът ще е повече от 1 %. Съдейки по това, което внасяхме в хазната през 2009г. и сега. И по работата на нашите контрагенти. Така, че споко!
Няма по-черна година от 2009г., а фирмата съществува от 1993г.

По-черни бяха 1996 и 1997г.

# 20
  • България-Швейцария
Черни за нас, Европа си беше екстра и работа имаше като за целия китайски народ, че се и плащаше адекватно (за разлика от сега).

# 21
Знам за някоя и друга фабрика на печалба. Основно изнасят за Русия и Азиатските държави. Бизнес със страните от ЕС почти няма, нито със САЩ.
А циркът "горе" е за забавление на публиката.
Иначе без потребление реална икономика няма. ДДС се събира от потребление, не от въздуха. А такова потребление има само, ако жителите са платежоспособни, а те са такива, ако има производство и търговия, те да са заети там и да имат редовни и високи доходи. У  нас това го няма.
Не мога да кажа кога е било по- зле- '97 или сега. Обикновените хора нямаме обективна информация, знаем личния си кръг и пречупената през десет сита "информация",  която масмедиите допълнително изкривяват, според който и каквото си плаща.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 07:34 от Judy

# 22
От 1 януари ще бъде увеличен порционът на полицаите с 60 лв.", съобщи Цветанов в Бургас, цитиран от "Фокус".

Ето каде ще отидат парите от новия данък.

# 23
вместо държавата да взима парите и да ги дава на безработни цигани, парите да остават при този, който реално ги е изработил! Не е толкова сложно

Субсидиите изплащани на партиите са много повече от социалните помощи.

# 24
Моята фирма е в бялата икономика, т.е. плащаме си всички данъци и осигуровки. Обаче ние сме само 7 човека, та не наливаме много  Laughing
Всички други ИТ компании, в които работят мои познати, са в бялата икономика.
А, освен на милото, ама тя е българска и се правят на много хитри. Rolling Eyes
Сега остава да ме просветлите дали въобще има израз бяла икономика  Blush Mr. Green

# 25
Не съм чела мненията, но според мен - Не.
Просто редица от опити да закърпим положението от наличните средства.
Развитието на икономиката в криза е твърде бавен източник за получаване на печалба.

Все пак това правителство съумя да ни запази до сега. Същност българина по принцип е лавиращ, а това правителство при тези условия, може би, беше късмет.

Не вървим към фалит. Мисля, че има резерв да устискаме на това ниво поне тази година.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 08:25 от Снежа63

# 26
Не мога да кажа кога е било по- зле- '97 или сега. Обикновените хора нямаме обективна информация, знаем личния си кръг и пречупената през десет сита "информация",  която масмедиите допълнително изкривяват, според който и каквото си плаща.
96-97 и последващото 98 / смяна на парите/ бяха години на големи сътресения, но от тях все пак се наместиха пластове.
Няма база за сравнение. Такова "земетресение" ще бъде с вертикален трус.  Няма да се стигне до там. Въпроса е как да се задържим на сегашното положение и като цяло се съумява. Друг е въпроса, че на мен лично не ми харесва.

# 27
Има и други, не е като да няма. Ментел, Свиваком, Грабъл, Левинс и др. застрахователни компании. Ми всички те са на печалба. Банките и те. Неохим Ад Димтровград единствения производител на азотни торове на Балканите. ЕВн, ЧЕЗ, ЕОН - ми само дето ти увеличаха тока колко пари влазоха от ДДС в хазната.

Не знам колко пари влизат от ДДС в хазната (всички знаем, обаче, колко се източват), но къде отива печалбата на всички тези компании, които не са български? Поправете ме, ако греша, но май всичко се изнася навън...
Май, май, нямаме особена изгода от всички тези фирми, освен работещите в тях, че получават заплати и им се плащат осигуровки.
Не я разбирам днешната икономика - и тя, както граматиката и правописа, бяха подменени нейде по пътя, но едно време ни учеха - богата е само тази страна, която произвежда и не само произвежда, но и изнася срещу валута, и че така се създавал БВП. А днес какво произвеждаме ние? И колко още ще го произвеждаме, ако последните апетитни хапки бъдат приватизирани?
Ето, това ме тормози мен, а не дали правителството ще скърпи положението до изборите. Ще го скърпи, даже и с цената на национално предателство. А после?

# 28
И колко още ще го произвеждаме, ако последните апетитни хапки бъдат приватизирани?

Кои са тия държавни "апетитни хапки", че не се сещам? Ти наистина ли мислиш, че БВП го формират държавните предприятия?

# 29
Да искаш печалбата на чуждестранни фирми да остава в страната е пълен абсурд.
Държавата ни печели именно от данъците които плащат както и от осигуровките на работещите. Не по- малко и от покупателната им способност.
Аз също се чудя кои са тези "апетитни хапки" които останаха, освен АЕЦ? Другите държавни са ЖП.

Общи условия

Активация на акаунт