Ноемврийски бебета честит втори рожден ден - тема 16

• 71 295
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Аз пък съм мн.доволна, че почна да си иска да спи вечер на своето легло. Е, верно, че само два пъти досега, ама пак си е напредък, че четиримата с бебето ще ни е малко тесничко, колкото и да е голяма спалнята. Mr. Green

# 511
  • Λάρισα
Аз пък съм мн.доволна, че почна да си иска да спи вечер на своето легло. Е, верно, че само два пъти досега, ама пак си е напредък, че четиримата с бебето ще ни е малко тесничко, колкото и да е голяма спалнята. Mr. Green

Аа, спокойно, ще се съберете. И тоя филм сме го гледали, че сме го и играли  Mr. Green

Сериозно, при нас с памперса няма проблем, обаче със спането е ужас. Решила е, че ще спи с баща си и това е. Има-няма 6 месеца сме така вече. Първо бяха кошмари, после просто взе да се събужда и да се промъква тайно в спалнята (аз и бебето спяхме в хола, уж да не я будим  ooooh!). В чудо съм се видяла, какво ли не пробвах, легла сменяхме, детските стаи разменихме и резултатът е, че спи в друга стая, на "човешко" легло... с баща си  Mr. Green

# 512
  • Пловдив
забелязвам, че това с памперса до по-големи е в повечето случаи за момченцата. моят племенник така - хем разбира, хем говори с изречение от едногодишен, супер развит Обаче...памперса не можеш да го махнеш до 3 годишен. напук хем знае, хем всичко. момиченцата около мен не са така, моята също, на 1 година съм го махнала и разбира се е пикала където си поиска (без голяма нужда, нея винаги на тоалетната си я правеше по желание), но пишкането не е проблем и стоически го изтърпях и така първото лято дойде без памперс, пак препикаваше всичко, но беше много по-лесно от зимата и носих 4 чифта гащи в чантата и докато се усетя свикна сама и гащите намаляха. на яслата отиде без памперс, там първата седмица нищо не напика, после се отпусна, препикаваше някои дни всичко, но сега в третата седмица пак е намалила темпото и тук таме някоя напикана гаща. излизаме без гащи на големи дълги разходки из другия край на града. за извънградско взимам обаче!
и вечер спи с памперс гащи, заради среднощното си пиене на АМ.
 Mr. Green

# 513
Ламче, успокои ме! Mr. Green Абе знам си аз, че ще си имаме проблеми със спалните места, ама надеждата умира последна.  Whistling

Josefin, мисля, че с всяко дете е относително. Йоан махна и нощния и дневния на година и половина. Казва си ако , пишо. Научили сме го да слага "Пацата вът(р)е", че някой път излиза извън гърнето. Simple Smile
Моята комшийка има момче и момиче. С момчето ми е разказвала, че не е имала никакъв проблем. Махнала го е мн.рано. Момиченцето не иска и не иска да почне да си казва, а е на 2год. и 4мес.

# 514
  • В две мънички очи...
Аз също мисля че е до дете - дали иска или не.
Явно отначало им е кофти да свикнат със самата мисъл че са без памперс, моя редовно си оправя гащите  Joy, но с времето ще свикнат. Е аз се надявам да прояви повече старание днес му дойде колелото и довечера ще е супер щастлив предполагам.
За спането и при нас е постоянно - при тати, направо е голям ужас. На всичко отгоре е решил че трябва да спи върху завивките с глава върху коремчето на тати и краката върху мама. Но като заспи го местя в неговото легло. Е понякога се завръща Simple Smile
llama, значи и при вас тати е герой Simple Smile

# 515
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз си мислех, че само при нас е проблем със спането при татко си.  Simple Smile Успокоих се. Напоследък е като ваденка за баща си, не му дава никъде да иде без него  Simple Smile Нашия татко става много рано, към 5-6:00ч. и Мартин веднага го усеща и се изхлузва из леглото заедно с него. Решила съм да залепя леглото на бебето до нашето, за да ми е по-удобно, пък да видим ще ли го бъде.

# 516
  • В две мънички очи...
Да, при нас не дава да го обличам аз, да го пипам като се разсърди и само тате Simple Smile

# 517
Виждам аз, че сте коментирали наболялата тема с памперсите  Wink
На мен търпението ми честно казано свърши. Цяло магаре стана с памперси ще ми ходи и ще се оклепва до уши и край - преприех радикални мерки. От миналата седмица просто вече си ходи по гащички, когато сме в къщи.
Все я чаках да се накани и започне да казва. Проби правех отдавна за по няколко дена без успех и се отказвах ама край!
Та в началото се опикава няколко пъти, но за акото каза и го направи на вярното място. То такава радост семейна настъпи  Mr. Green Все още се борим по темата, но съм решила този път да не и се "размине". Окуражавам, дебна, слагам я начесто на гърне и това е! Стискам палци и на останалите  Grinning

# 518
А моя какво прави.
Откакто се стопли ходи в нас гол, нудист. И като усети че има ак или пиш, търчи при пакета с пашти, демек памперси, вади, носи ми да му го сложа, като свърши работата пак го маха.
Да, ама днес пак хукна и не успя да извади, понеже почваха долния ред и се вадят трудно, та свършил акото да пакета и после почна да реве.
На гърне не иска вече да сяда.
Не се отчайвам. До първи клас има време. #Cussing out

# 519
  • В две мънички очи...
Не се отчайвайте просто бъдете упорити.
След две седмици упорстване от наша страна дребния най-накрая започна да казва и да стои по гащи. Просто съм супер щастлива. Видя се края на памперсите Simple Smile

# 520
  • Пловдив

На гърне не иска вече да сяда.
Не се отчайвам. До първи клас има време. #Cussing out

на адаптирана седалка като големите не иска ли? гърнето го възприемат бебешко в един момент и са склонни като мама и тате да сядат по тоалетните...поне ние на 1 година минахме на седалката и оттогава съм прибрала гърнето. добре, че поне с памперса нямаме вашите проблеми, нашата мъка е безсънието или по-точно моето безсъние, тя си спи, но говори и иска мляко/чай и прочие неща, пиш понякога и ме разкарва по 3 пъти да ставам и аз докато легна, то тя в 6 и 20 вече е на крака и вика: СТАНИ! всеки ден! няма празници за нея, няма умора, в 11 и в 9 и когато и да я сложа да спи вечерта, 6 и 30, максимум 7 и 5 е огряла!  ooooh! Tired Tired Tired

# 521
  • В две мънички очи...
Josefin, без памперс  ли е нощно време?

# 522
  • София
И аз да се похваля , и ние вече си казваме и сме без памперс , в понеделник тази седмица реших да го махна и вярно напикаваше , акаше тук там , но това 2 дни ,от сряда до сега днес е петък вече пишка и ака само в гърнето , стане супер лесно не очаквах за 2дни се научи , но слагам когато спи , другата седмица мисля да пробвам да го махна и на сън , иначе миналата година лятото пробвах но нямах никакъв успех и се отказах и чаках да стане топло , но тя все пак в яслата имаше представа как да сяда на гърне , защото иначе само си играеше с него . Сега си мисля , че можело и по рано да пробвам щом толкова лесно свикна , но си мислех , че ще е голяма мъка като миналото лято и исках да е топло , за да ми съхнат бързо грешките , иначе на вън като ходим видя една кака и тя с нея отиде да пишка и много се изкефи и явно и това е спомогнало .

# 523
  • В две мънички очи...
Понеже принца упорито иска да спи на спалнята май първо ще купя протектор преди да го оставя да спи без памперс.  Joy А вечер преди легне пие страшно много вода.

# 524
  • Пловдив
Josefin, без памперс  ли е нощно време?

слагам й, рядко има ненапикан, защото ме разкарва за мляко по 2 пъти нощем...голям проблем това със съня и пиенето на течности вечер, не може без  ooooh! какво ли не пробваме...купила съм камомила сега гранулки..но и те като дермокинд, нямат ефект чак толкова. просто си е буден характер и ще си е такава, а и млякото още няма да го спирам   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт