Ноемврийски бебета честит втори рожден ден - тема 16

• 71 293
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
# 541
  • Пловдив
Още един положителен глас за инхалаторите , аз съм взела омрон с28. ето го http://www.detski-magazin.com/inhalatori/1547--omron-com-air-c-28.html

# 542
 55
Ние сме с вирус от петък, най-вероятно прихванат от яслата. Има температура около 38 гр., но тя отмина за 3 дни, има и хрема, която премина във влажна кашлица. Тази седмица съм я оставила вкъщи.

# 543
  • Пловдив
и ние взехме инхалатор, на микролайф, защото ми допада безконтактния им термометър и ги имам за добра фирма. нед50, ползвам го едва от вчера и ефект не съм усетила все още (2 инхалации). слагам физиологичен разтвор, а днес и малко содичка, за хремата ми. но аз по-скоро имам сенна хрема или не знам как точно се нарича от растенията и праха...и си мисля, че може би трябва да има някакви лекарства или др. неща, които се капят в инхалатора за подобряване на състоянието.
децата колко време трябва да стоят с инхалатора или по-скоро колко течност физиологичен разтвор да поемат?

# 544
и аз съм на вълна инхалатори...След дълго прекъсване все пак решихме пак да се пробваме с яслата. Резултат след два полудена, лепна вирус - сополки, кашличка. За седмица и нещо отново се получи спазм и отново сме на вентолин, отново антибиотик. От него лепна беба, след нея и аз. НИе за сега сме по-леко, дано да си останем така. Казаха момчето, че ако продължава така при всяка настинка да прави бронхитен спаз, като навърши три ще го прати на изследвания за алергии и астма... ПОнеже тук четох, че сте доволни от инхалаторите, една приятелка също си взеха та питах лекаря дали и ние да не вземем. Според него щом нямало диагноза астма или някаква алергия и ако се правило само с физиологичен разтвор едва ли не нямало смисъл... newsm78. Незнам и аз, Боги ли е много болнав, вирусите ли са много лоши....А преди няколко седмици изкарахме и така наречената пета болест. Шарка, ама не от най-разпространените, ми по-рядка уж. Ама докато разберем какво е. Вдигна рязко над 39 и така 3 дни до 40. Ходихме до спешното, че бяха и почивни дни. Без други симптоми. Накрая личния изписа антибиотик.Тъкмо го почнах, на другия ден температурата спря и целия се изприщи...шарка...Ама тези дето са ни заразили не казаха, че детето е болно. То лошо няма по-добре да ги карат като малки...ама нямаше да го тровим с антибиотик детето, пък било то и само 3 приема.. Дано като порастнат закрепнат..

# 545
  • В две мънички очи...
Хах не знам дали са болнави или вирусите са си коварни. Ние още не можем да се оправим. Миналата седмица беше с ангина, добре че веднага го хванахме, преди да стане гнойна. Пихме АБ, лекарката го прегледа каза че е излекуван но сополи си текат, кашля си, на площадките майките само ни увикват че болен сме го водили. Утре ще ида да му пуснем секрети отново че педката не даде направление. Та весело ми е !

# 546
Тимиде, каква е била шарката?
Сигурно знаете, че имаше страшна епидемия от варицела. Не остана дете в комплекса да не я е карало. Вчера гледах по немскататв, че и там върлува!
А за инхалатора, направо взимай, а не се чуди! Много ще облекчи детето! Peace

Изи, лекарката ти си мисля, че е права жената. Съвсем нормално е да са остатъчни секрети, които до ден, два ще си се изчистят!

# 547
Тимиде, нормално е в началото в яслата всички са така. Нико беше със спазъм всеки месец. Номерът е да се научиш да познаваш на къде отиват нещата и да действаш преди да се засили. Педиатъра ни каза, че дори 30 мин спазъм в бронхите, може да задържи бронхиален секрет за седмица бухане.  Confused
Инхалаторът ще ви е полезен, заради Вентолина. Инхалаторният е в 10 пъти по-малка дозировка от сиропа и действа при вдишване, докато сиропът след около час.
И да продължа за яслата - в началото и при нас имаше много боледувания, които всеки следващ месец се разреждаха и стигнахме до рекордните 6 седмици без болести  Party е... после имаше Варицела, ама какво да се прави. Малки са ни мишките още, имат имунитет да градят.

От инхалации с физ. р-р при бронхит няма много смисъл, освен ако не са редувани с Вентолин.

# 548
  • Пловдив
и аз мисля, че инхалаторът е полезен и лекари, които смятат, че е само за астма или са доста неопитни или не са чували. майка ми е лекар, изобщо не такава специалност, обаче 1 път в живота е имала някаква кашлица супер упорита, препоръчали са й инхалации с физиоразтвор и малко сода и до ден днешен си спомня облекчението на още третата инхалация.
само се чудя как да сложа маската на детето!

да ви кажа за нашата градина, частна е обаче има сега деца доста и там, ние си мисля, че сме със здрава имунна система, април тръгна и досега лекуваме сополи и кашляне (редуват се когато тръгне сопола и почва да кашля). и наистина си има значение да се усети човек на време накъде отиват нещата, аз като видя сопола да се точи, знам, че ще мине на кашлица и взимам мерки за двете - така един път не взех и пихме антибиотик. та, давам нурофени, тонзилотрен, инфлуцид, в общи линии нормалните лекарства без да се стига до по-сериозни. но с инхалатора искам да избегна лекарствата въобще, защото я виждам, че има имунитет и само зорлем и тече сопола няколко дни, колкото да не се открои от останалите  Joy
такива спазми и вентолин и изобщо сериозни болести, да чукна на дърво, не са я хващали, направо ми е страшно като го говорите. ние за момента най-страшно сме имали висока температура - 40 градуса, алергия от храна със ситни пъпки по цялото тяло (от данонино), изкарана лека форма на рубеола след поставяне на имунизация...и така...афти, пневмонии и подобни направо не знам какво бих правила ако хване.  Sad

# 549
Тук в Норвегия нарочно не дават лекарства на децата, защото тялото трябвало да се научи само да се справя. Всички си ходят с виснали сополи и въобще не е проблем за никой. Ако има висока температура над 38,5 само парацетамол и много течности, ако се задържи повече от 3 дена тогава отиваш на лекар и взимат кръв за изследване. Ако се окаже бактерия, дават антибиотик, но ако е вирус си те изпращат в къщи без лекарства с препоръка да приема много течности и това е. Дори и стомашен вирус да е - вода и нищо друго. Прахчета като Ентерол или Смекта въобще не съществуват. За хомеопатия никой не е чувал. Аз се зареждам с лекарства от Бг, но така си стоят, взех да им харесвам начина на лекуване.

# 550
  • В две мънички очи...
Kölsches Mädel, не минават това е проблема. Вече 6м. само се борим с упоритата кашлица, добре че не е постоянна. Днес взехме секрети от носа и гърлото - едни зелени ги изкара и вече се надявам да разберем дали е бактерия или пак ще ходим на унг. Детето не може да спи през ноща, постоянно му е запушен носа, хремата за седмица би трябвало да изчезне. Не му давам и нищо сега чакам резултатите и тогава ще видим. Определено кашлицата си идва от стичащите се секрети.

# 551
Хммм, Изи, супер неприятно! Дано да се разбере, какво е!

ralitsa_e , допада ми този метод норвежки! Тук в Бг се дават лекарства за щяло и нещяло и се усещам, че и аз съм ставам такава или поне ги купувам. Сигурно имаме 5, 6 разл.сиропа за кашлица!  ooooh! Не си спомням такова чудо да е било като съм била малка. Един компрес с ракия и черен пипер и на другия ден съм пушка. Антибиотик не съм помирисвала като дете!

# 552
  • В две мънички очи...
Да, определено тук винаги изписват някакви неща които не е ясно дали изобщо ще помогнат. Аз като видя че не действам изобщо не давам. Детето спря да кашля от компреси с мед и изобщо не съм му давала Синекод - както беше писала лекарката. Сега му направих някакво кремче което се маже под нослето за отпушване и мисля да го пробвам. Имам чувството че колкото повече химии даваме толкова по изнежени стават децата.

# 553
Вярвам че зависи от организма на детето, но като цяло съм за прием на колкото се може по-малко лекарства както за себе си, така и за нея.
На този етап антибиотик е приемала само и единствено за микроб в урината веднъж пу-пу. В случай на вирус и кашлица в началото давах сироп, при това още като започваше да кашля. В последствие премахнах и това и заменям с мед и зехтин.
Силно се надявам да си продължаваме така.
Изи, това е кошмарно. Дано имате резултат и се оправя бързо милия  Hug

Адашке и аз съм на опашката  Mr. Green Вече дойде време да си призная  Wink

# 554
Еееееееее, СТРАХОТНА НОВИНААААААААААА!   bouquet Много се радвам!  Hug
Всичко да мине леко и безппроблемно и каката много да те слушка през това време! Hug

Общи условия

Активация на акаунт