Дилема

• 5 088
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
А ти искаш просто някой да ти каже - връщай се... Ми така кажи.  ooooh!

# 16
...И тук можеш да си сама, дори и с много хора край себе си.
Не знам колко са големи дцата ти, но помисли, дали те ще могат да се адаптират тук. Полисли, какво бъдеще ще имат тук.
Иначе ако си самотна... влез в интернет. Има форуми, клубове по интереси... доста познанства се завързват там.

Би ли ме насоцила кум тези форуми и клубове? 

Много зависи от интересите и предпочитанията. Ако се поровиш в нета, сама ще откриеш.
 Отивам на лични....

# 17

По скоро ми се иска да разбера дали има щастливи самотни майки в БГ.  И как го постигате?

# 18

По скоро ми се иска да разбера дали има щастливи самотни майки в БГ.  И как го постигате?
Със самовнушение. За сега.  Confused

# 19
И аз съм сама по цял ден с бебе и пубер който си има свой си живот, приятели, хойкане. Имам мъж за по ден/два веднъж на две/три седмици. Всеки един ден си прилича със следващия, но предпочитам така отколкото да съм сред приятелки и роднини и да се чудя как дали да си платя тока зимата или да купя памперси за бебето. Да, нямам с кой да общувам освен в нета, но сме здрави, децата ми са добре облечени, сметките ми са платени и спя спокойно че един непредвиден разход не може да ме бутне.
Помисли си дали в България ще имаш спокойствието и подредения живот, който в момента не можеш да оцениш. Имаш образование, предполагам и езика ти е на доста добро ниво - започни някаква работа почасово, така ще се виждаш с хора и нещата ще се променят.

# 20
Стигнала сум дотам да се радвам като видя градинарите...  брутална самота!
Със самотата може да се пребориш Rolling Eyes Истината е че ти  искаш да се върнеш в Бг

То те не  останаха щастливи хора в Бг, пък чак и щастливи самотни майки...

# 21
Е, чакайте, не я отчайвайте така жената. Значи.....всичко зависи как ще ти тръгне живота, ако евентуално се върнеш. Щом имаш добро образование и знаеш език/езици и си от София, не е изключено да си намериш и прилично заплатена работа. Е, предполагам не колкото там, където си, но тук с 1500 лв примерно на месец се живее сравнително добре. Зависи и с какви хора ще се запознаеш. Не са се свършили свестните мъже все още, можеш да имаш среда и приятели тук, за семейството няма какво да говорим. Но все пак всичко зависи от късмета ,така мисля.... На един му потръгва, на друг-не. Ако има възможност да си запазиш къщата и работата по интернет може и да опиташ пробно връщане за година да речем. Така че ако тук изобщо не ти провърви да има връщане назад. децата не ги мисли, тяхната адаптация ще е най-лесна. По-скоро ти можеш да имаш проблем с адаптацията с оглед на интензивния живот тук, на отношенията, от които си отвикнала и от твърде затворения живот, който водиш сега. Но съм виждала как се чувства човек, който буквално е откъснат от хората. На никого не го пожелавам. Нещо трябва да направиш. Емиграция в съвсем нова страна? Връщане в Бг? Работа извън дома там, където си?.....Просто излез от къщи, ще се съсипеш. Sad

# 22
Е, чакайте, не я отчайвайте така жената. Значи.....всичко зависи как ще ти тръгне живота, ако евентуално се върнеш. Щом имаш добро образование и знаеш език/езици и си от София, не е изключено да си намериш и прилично заплатена работа. Е, предполагам не колкото там, където си, но тук с 1500 лв примерно на месец се живее сравнително добре. Зависи и с какви хора ще се запознаеш. Не са се свършили свестните мъже все още, можеш да имаш среда и приятели тук, за семейството няма какво да говорим. Но все пак всичко зависи от късмета ,така мисля.... На един му потръгва, на друг-не. Ако има възможност да си запазиш къщата и работата по интернет може и да опиташ пробно връщане за година да речем. Така че ако тук изобщо не ти провърви да има връщане назад. децата не ги мисли, тяхната адаптация ще е най-лесна. По-скоро ти можеш да имаш проблем с адаптацията с оглед на интензивния живот тук, на отношенията, от които си отвикнала и от твърде затворения живот, който водиш сега. Но съм виждала как се чувства човек, който буквално е откъснат от хората. На никого не го пожелавам. Нещо трябва да направиш. Емиграция в съвсем нова страна? Връщане в Бг? Работа извън дома там, където си?.....Просто излез от къщи, ще се съсипеш. Sad

Безкрайно ти благодаря.  (най веце за разбирането за самотата) На никой не го пожелажам.

# 23
Това и аз най-трудно го преодолявам в моето положение.  Confused

# 24

Глупости !
Самотата е състояние на духа , няма връзка със семейния статус .

Ray_Nella , съветите на  I.Hr на много добри ! Hug

# 25

Глупости !
Самотата е състояние на духа , няма връзка със семейния статус .
Дали?

А, и за щастливи хора съм писала; самотни майки е  израз (жена  отглеждаща детето си сама).
Да не  объркваме понятията  Peace

# 26
Глупости са , че в БГ няма щастливи хора .
И да , не всички родители , които са сами , са самотни .
Аз не съм , например . Grinning

# 27
Глупости са , че в БГ няма щастливи хора .
Малко са като цяло, хората не са усмихнати, някои са си направо враждебни...
Сега и в  есенния сезон в този град само  умислени унили лица.

# 28
  • На черешата
 Нямам време да се почувствам самотна .  Peace

# 29
Пиша ти с цялата искреност, към която ме подтикват единствено добри намерения. И аз съм юрист, и аз завърших 2 образования в Бг и после специализация в чужбина. Когато не се въртя будна нощем в леглото, притеснена от сметки, финанси или битови проблеми, значи съм пред компютъра и работя. Никъде не излизам. Не поддържам връзка с много приятели, понеже са пръснати по целия свят. Несигурността и тежкото положение в страната ме притискат психически. Преди бях постоянно усмихната, весела, чаровна- душата на компанията. Сега съм една дребна душица, улисана в оцеляване.
А това за озлобените хора по улиците и за повсеместното хейтърство е вярно и според мен...

Общи условия

Активация на акаунт