Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 372
  • 712
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia, Bulgaria
няма да даваш на бебето сокове, няма да го къпеш със сол.

Shocked Как със сол?! Ти със сол ли мислиш да го къпеш...Нещо не го разбрах това, но да натъркаш нежната кожа на новородено със сол  #Crazy  
За сока мисля е много спорна тема. На някои не им дреме дават още на 2-рия месец, други дават след година, аз бях в "златната среда". Не знам дали е необходим, но честно казано не съм видяла и доказано, да вреди. Въпрос на личен избор, както и всичко останало. Но специално за къпането има страшно много бебешка козметика, и то не скъпа(ако не можеш да си позволиш).

Болки не знам дали имам  Laughing Но като си легна по гръб и понякога се чува пукане, все едно ми се наместват кокалите  Mr. Green

За усещането-от време на време имах разни усещания, но нещо не съм убедена че е от бебо...Първия път веднага бях сигурна какво е, а сега хем съм бременна за 2-ри път, не мога да определя това ли е или не. Явно ще си чакам по-сериозен ритник:)))

Лека вечер от мен   bouquet

За ФБ, ЛС на aguto или lastname.

# 616
Чувала съм, че е обичайно в Южна България, да се солят бебетата.
Захранването е безкрайна тема, аз още от сега чета и го мисля  Grinning

# 617
Да слага се сол във водата,с която  къпеш бебето ...един вид за да не мирише след време и май и да не се изпотява толкова...в нашия край това се практикува и аз съм къпана със сол и почти всички,които познавам  newsm53

# 618
  • Калифорния
В Гугъл ако напишете "осоляване на бебе" и излиза подробна информация по въпроса. Ето и един краен случай, но показателен за тази традиция: http://dnes.dir.bg/news.php?id=3696206
И дискусия в бг-мамма

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 23:57 от annie_to

# 619
В Гугъл ако напишете "осоляване на бебе" и излиза подробна информация по въпроса. Ето и един краен случай, но показателен за тази традиция: http://dnes.dir.bg/news.php?id=3696206

Аз съм чувала ,че тези изгаряния се получават при ромите,заради тъмната кожа или нещо такова

# 620
  • Sofia, Bulgaria
Лекарите в показаната статия са били ясни, солта е вредна за новородено бебе...Знаете ли, че кожата им в началото се бели и чисти, та тя е толкова чувствителна...? Това е нечовешка практика за мен...
Някой смята ли да го прави?!

# 621
  • София/Варна

Аз съм чувала ,че тези изгаряния се получават при ромите,заради тъмната кожа или нещо такова

Тъмната кожа по принцип е по-малко чувствителна към всякакви дразнитеи, едва ли е това проблемът Wink.
Просто тази традиция би трябвало да си отмре както рязането с бръснач по гръбчето на ревливите бебета (за прогонване на дявола), изтеглянето на вратлето и стегнатия повой (за прави крака). Това са практики застрашаващи живот и здравето на детето.

Аз съм много щастлива, че по пазарите се появиха любимите ми (по време на бременност) зеленчуци - броколи, карфиол, алабаш и репи. И с дребната, и сега си умирам за тия зарзавати Simple Smile.

# 622
Добро утро от мен, аз се стягам за болницата.

Това с осоляването мислех, че е преминало и не мога да си представя че нормален,съвременен човек може да си го помисли.

# 623
добро утро.

Аз много се разстроих тези дни,имаше проблем с едни клиенти,не по моя вина,но нали аз съм компетентното лице,та така са ми крещели,а аз сега не съм в състояние да се разправям въобще и снощи трябваше нанякъде и аз да испусна парата и си поревах.Не мога да повярвам как може хората да са толкова невъзпитани,да виждат как сеопитваш да им помогнеш и да оправиш стореното от друг...
Та както мисля да работя до 45те дни....може и по-рано да спра,но при нас зиматае много натоварено и ми се иска да помагам на колегите...но зависи дали съм ок.

# 624
Добро утро и от мен  Hug
Мирама стскам палци всичкко да е наред.  Praynig
За осоляването-смятам моето да го соля с морска сол, черен и червен пипер и чубрица, след това на хладно и след 40 дни си е готова пъстърма  Laughing

# 625
Мирама, късмет и пиши като свърши Hug

За осоляването и подобни практики, не съм ги правила, но знам че има места където и досега се практикуват. Не смятам, че е редно, или поне ако майката иска да го прави следва да се допита до лекар.

За захранването, с голямата дъщеря почнах на 4-ри месеца (т.е. рано), а с малкия до 6 месеца беше само на кърма. Сега смятам пак до 6 месеца да кърмя само, пък после бавно да захранвам. Честно да ви кажа, и с единия и с другия нямам проблеми, но след изчетено смятам, че е редно да е по-късно. Кърмила съм ги и двамата по 9 месеца, след това просто вече нямах кърма, но този път знам е
къде съм сбъркала, и смятам да продължа до 1 годинка

Хубав ден мамчета...

На кой да пратя лично за ФБ?

# 626
Mirama,успех  Hug

# 627
Момичета аз какъвто съм шемет, докато добавях едно момиче към групата във ФБ и без да искам добавих и един познат мъж  Embarassed и сега не мога да откажа поканата. Помолих го на лични да откаже поканата, но ако има друг начин моля кажете. Много съжалявам  Sad

# 628
За осоляването си е въпрос на личен избор - аз лично не бих рискувала тъй като на  мен са ми го правили и съм се обринала , но пък и да сложиш малко сол във водичката за къпане не да го търкаш с нея не мисля,че е нещо кой знае какво лошо всеки край с различни традиции (а наистина се прави като порастне да не се изпотява и да придава миризма)

# 629
  • София
Мда, те за това братята роми изобщо не миришат като възрастни Joy За съжаление тази тема периодично се появява тук, във форума, и колкото и да се учудвам има все още места в България, на които се практикува това... чудо.  Shocked Мислете, момичета, мислете с главите си!

lastname, твоят познат или да не приема поканата, или ако случайно е приел, просто да напусне групата. Не знам дали има друг начин...

Mirama, успех!

Общи условия

Активация на акаунт