Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 269
  • 712
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета, при мен всичко мина ок. сега съм със система и чакам да свърши. Поспах малко след упойката, че ми беше доста замаяно, ходих и до тоалетна че с тези системи и каквато съм пикла.

Браво на теб! Възстановявай се бързо  Simple Smile

# 646
Мирама,радваме се за теб .Браво!   bouquet

А какво точко представлява този серклаж? newsm78

# 647
Мирама, желязна си  Hug Бързо възстановяване  Hug
Серклажът, доколкото знам, е зашиване на шийката на матката. Преди започване на родилния процес се маха.

# 648
  • Sofia, Bulgaria
За бебешката козметика- до сега сме ползвали Бочко(много съм доволна), Ойлатум(средна хубост), Джонсън(малкия не ги понесе). Сега мисля да пробваме Хип и Юриаж. Доста мои познати са доволни от Мустела и Бюбхен.
Крем п/в подсичане и кожни обриви(обривите са доста чести при новородените)- Судокрем, Цинков Оксид(за обриви), Крем Здраве бебе(много време го ползвахме и съм доволна), последния месец бяхме с Галафарм(също съм доволна).
Шишета-НУК и Авент. В началото предимно Нук, а после сметнах, че Авент са по-добър избор, защото капачката притиска биберона и не позволява изтичане на съдържанието(за разлика от НУК).
Мокри кърпички- Памперс, Бочко(повече  ми допадат).

Някой вече използва ли нещо п/в стрии и какво? Скоро влизаме в 5-ти месец, а и идва зимата:) Аз през зимата се мажа задължително. Може би ще заложа на ХИП този път.

# 649
Момичета, аз уж съм опитна, обаче много странно се чувствам особено когато се нахраня. Не знам подуват ми се червата ли какво ли, но корема направо ме подпира в ребрата, мамите които са раждали ще ме разберат, кара ме да се облегна назад, все едно съм поне 6-ти месец. Вече започвам да се чудя, дали нямам и нещо друго в стомаха, освен в корема Sad... да взема ли да отида на лекар, има ли други така да се чувстват. Да не би пък  да го носи това бебе....предните две все ниско съм ги носиала, ох оплаках се....

За пола аз най-вероятно ще разбера чак след месец, защото тогава съм пак при моя доктор.

И аз така се чувствам. Ти купи ли си нещо да пиеш и има ли ефект?  newsm78

# 650
За осоляването вече казах, че си е въпрос на личен избор, при нас не мажат бебетата, а във водичката за къпане слагат щипка две сол, абе като са ме солили, че да не съм умряла, а за преварената мас с две ръце ЗА племенничката ми е на 10 и досега та веднъж да не е боледувала

# 651
Като за начало мисля да пробвам с масажното масло против стрии  на Икаров,още не съм започнала да се мажа,но смятам тия дни да си купя и да започвам Wink

# 652
за 10ти път ще правя опит да публикувам.

Аз съм супер,чувствам се идеално.

# 653
Здравейте мами!
Мирама, браво! Хубаво е да чуеш оптимистични неща.  Simple Smile

За солта, аз знам, че се слага щипка сол във водата. Не смятам да го правя, но реакцията на някои от вас е доста груба. Хората имат право на избор, ваще деца си ги правете каквото искате и се научете да не си налагате мнението. Мажете си децата с какво искате. Тук сме да споделим опит, знание, въпроси, мнения, а не да се нападаме, караме. защото в последните 2-3 теми все някой е голям разбирач.
Не вярвайте на всичко в интернет, това, че сте прочели нещо не ви прави специалисти или ви дава правото да нападате хората. Може някой да иска да гледа детето си по напълно природосъобразен начин, има такива селища  в България. Виждам, че повечето от вас работят зад бюро и надали са научни работници (ако има такива, извинявам се). Тези, които отричат мастта мажете си децата с Джонсъснс #Crazy.

Съжалявам, че звуча грубо.  Whistling

Сега с веселата част, днес се чувствам страхотно и сутринта ми се наложи да усмирявам 40 малчугана. Имахме нещо като беседа с деца, но ни бяха казали 20 деца от 1до 4-ти клас. Дойдоха близо 40 от 2 до 8. Преобладаващата група беше 3-4 годинки. Бях в някаква пълна лудница, ама имаше такива сладури сред тях.  bouquet
Отделно имахме проблеми с организаторите.
Но децата бяха толкова заинтересовани и лесно се работи с тях когато им даваш да са креативни и активни, да участват в дейността. По-трудно работя с ученици над 8 клас отколкото с малките.  baby_neutral

А харесах лосион за бебчо, то не е лосион де а чист природен продукт кокосово масло. Ние принципно го използваме като крем или за готвене, но си е мазничко да си мажа лицето с него, а за бебо ще е супер.
Пускам пример, ние ползваме този вид:
http://www.ebay.co.uk/itm/Coconoil-Pure-Virgin-Organic-Coconut-O … sh=item4abb4cee00

# 654
И аз мислех за кокосово масло Simple Smile

# 655
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, аз уж съм опитна, обаче много странно се чувствам особено когато се нахраня. Не знам подуват ми се червата ли какво ли, но корема направо ме подпира в ребрата, мамите които са раждали ще ме разберат, кара ме да се облегна назад, все едно съм поне 6-ти месец. Вече започвам да се чудя, дали нямам и нещо друго в стомаха, освен в корема Sad... да взема ли да отида на лекар, има ли други така да се чувстват. Да не би пък  да го носи това бебе....предните две все ниско съм ги носиала, ох оплаках се....

За пола аз най-вероятно ще разбера чак след месец, защото тогава съм пак при моя доктор.

И аз така се чувствам. Ти купи ли си нещо да пиеш и има ли ефект?  newsm78

За подутия корем, не взимах нищо, мина от себе си. Много е неприятно, дано и при вас мине...

# 656
Здравейте мами!
Мирама, браво! Хубаво е да чуеш оптимистични неща.  Simple Smile

За солта, аз знам, че се слага щипка сол във водата. Не смятам да го правя, но реакцията на някои от вас е доста груба. Хората имат право на избор, ваще деца си ги правете каквото искате и се научете да не си налагате мнението. Мажете си децата с какво искате. Тук сме да споделим опит, знание, въпроси, мнения, а не да се нападаме, караме. защото в последните 2-3 теми все някой е голям разбирач.
Не вярвайте на всичко в интернет, това, че сте прочели нещо не ви прави специалисти или ви дава правото да нападате хората. Може някой да иска да гледа детето си по напълно природосъобразен начин, има такива селища  в България. Виждам, че повечето от вас работят зад бюро и надали са научни работници (ако има такива, извинявам се). Тези, които отричат мастта мажете си децата с Джонсъснс #Crazy.

Съжалявам, че звуча грубо.  Whistling

newsm10 напълно съм съгласна с теб Wink

# 657
  • София/Варна
Mirama, чудесни новини! С пожелания за бързичко влизан в ритъм!  Hug

Шаварче и kotarache_87, не е нужно да се засягате, мисля, че коментарите на другите мами са продиктувани от загриженост.
Нямам претенции да съм научен работник, но съм човек, който се интересува и от много странични неща. Когато нещо привлече вниманието ми, започвам да се ровя с интерес, за да разбера всичко по дадения въпрос. В сферата на интересите ми са народните обичаи и суеверия свързани с отглеждането на бебета и малки деца. Всичко започна с поверията свързани с кърменето Simple Smile.
За солта - наистина практиката със солта крие рискове. Може да не се стигне до болница, но солта по принцип изсушава нежната бебешка кожичка, което може да е предпоставка за развитие на други кожни проблеми.
За свинската мас - тази практика е по-масово разпространена, свързана е с необходимостта да се предпазва бебешката кожа от външни фактори. Ползвана е мас не за друго, а защото е бил най-евтиния и достъпен вариант за българина. Освен това е имал и загряващ ефект, което е било добре, при условие, че средната температура нощем в домовете навремето е била около 12-15 градуса  извън летния сезон. Обаче в момента домовете ни са доста по-топли и тази практика, особено в съчетани със солта във водата, може да доведе до сериозно прегряване на детето. При някои бебета това може да докара само лошо настроение и повечко рев, но при други може да се стигне до кожни обриви и дори екземи.
Ако желаете да не ползвате стандартната козметика има други, безвредни варианти - за къпането хума, а за мазане след баня и за масажи растителни мазнини (зехтин, кокосово масло, сусамово олио). Тези мазнини са с доста по-лека текстура, попиват и подхранват много по-добре от маста. Подходящи са и за бебчета с по-чувствителна кожа, дори и за такива с атопичн дерматит (по-специално сусамовото олио).

Аз самата не съм привърженик на козметичната промишленост в по-голямата ѝ част, затова дори и за себе си ще ползвам изброените по-горе масла. Кожата ми е ужасно сух и предразположен към стрии, освен това може да се каже, че е и чувствителна. Затова мисля да се спра на сусамовото олио.

По-нататък мога да ви споделя и за други суеверия и практики, както и за корените им Simple Smile.

# 658
Mirama, чудесни новини! С пожелания за бързичко влизан в ритъм!  Hug

Шаварче и kotarache_87, не е нужно да се засягате, мисля, че коментарите на другите мами са продиктувани от загриженост.
Нямам претенции да съм научен работник, но съм човек, който се интересува и от много странични неща. Когато нещо привлече вниманието ми, започвам да се ровя с интерес, за да разбера всичко по дадения въпрос. В сферата на интересите ми са народните обичаи и суеверия свързани с отглеждането на бебета и малки деца. Всичко започна с поверията свързани с кърменето Simple Smile.
За солта - наистина практиката със солта крие рискове. Може да не се стигне до болница, но солта по принцип изсушава нежната бебешка кожичка, което може да е предпоставка за развитие на други кожни проблеми.
За свинската мас - тази практика е по-масово разпространена, свързана е с необходимостта да се предпазва бебешката кожа от външни фактори. Ползвана е мас не за друго, а защото е бил най-евтиния и достъпен вариант за българина. Освен това е имал и загряващ ефект, което е било добре, при условие, че средната температура нощем в домовете навремето е била около 12-15 градуса  извън летния сезон. Обаче в момента домовете ни са доста по-топли и тази практика, особено в съчетани със солта във водата, може да доведе до сериозно прегряване на детето. При някои бебета това може да докара само лошо настроение и повечко рев, но при други може да се стигне до кожни обриви и дори екземи.
Ако желаете да не ползвате стандартната козметика има други, безвредни варианти - за къпането хума, а за мазане след баня и за масажи растителни мазнини (зехтин, кокосово масло, сусамово олио). Тези мазнини са с доста по-лека текстура, попиват и подхранват много по-добре от маста. Подходящи са и за бебчета с по-чувствителна кожа, дори и за такива с атопичн дерматит (по-специално сусамовото олио).

Аз самата не съм привърженик на козметичната промишленост в по-голямата ѝ част, затова дори и за себе си ще ползвам изброените по-горе масла. Кожата ми е ужасно сух и предразположен към стрии, освен това може да се каже, че е и чувствителна. Затова мисля да се спра на сусамовото олио.

По-нататък мога да ви споделя и за други суеверия и практики, както и за корените им Simple Smile.
.                Именно това имах предвид,но не ми се обясняваше.Радвам се,че ти си го направила и то прекрасно!Дано някои хора се замислят в\у това,а не се обясняват кое било грубо отношение и кой си налагал мнението!!!

# 659
  • Sofia, Bulgaria
Хайде да избегнем споровете, все пак всички ще бъдат майки и ще искат най-доброто за децата си...
Всеки показа позицията и възгледите за отглеждане на дете. Сега да се отдадем на износването им  preggo
Лека и спокойна вечер(нощ  Mr. Green )   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт