Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 480
  • 712
  •   1
Отговори
# 255
Привет  preggo

Интересни теми сте подхванали  smile3508

За имената още не сме мислили. newsm78 Имаме варианти от предния път, но сега нещо не ми харесват и сигурно ще мислим нови.  ooooh! Tired С мъжа ми заедно избрахме по 2 имена за момиче и момче които ни харесват и на двамата. Решихме че ако е момче той ще избере, а ако е момиче аз  кое от двете имена да е. Доволна съм от избора. Не сме имали скандали и спорове как да кръстим детето. Аз все си мисля че всеки човек си идва с името  Crazy да видим този път какво ще измислим  newsm78

За раждането аз родих 3 дена преди термин(уж предизвикаха раждане, но в крайна сметка секцио  Twisted Evil). Не бях качила много килограми, но то с гладуване(с други думи гадене  Close)  до 7 месец  #Cussing out  #Cussing out #Cussing out ... предпочитам да бях качила. Сега се надявам да съм по-добре но няма такива изгледи.  ooooh!

За пола при първата бременност бях почти сигурна че ще е момиче, но на феталната морфология ми казаха момче  Shocked Изненадата беше голяма и докато не го видях не можах да повярвам  hahaha Сега нямам такива нагласи и каквото дойде ще му се радваме.
Нямам търпение да разбера какво е и изобщо не искам да чакам април.  Mr. Green

За петната и бенките изобщо не вярвам че където се пипнеш и ще излезе белег на бебето. Моето се роди със всевъзможни петна и бенки  Twisted Evil, но то си имаше и причина да ги има и не е защото съм се изплашила ...  ooooh! Tired

# 256
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), абе все се канех да те питам....как се решихте на 2ро дете толкова рано?
По мои сметки, дори няма да имат 1г. разлика. А и от физиологична гледна точка, пък ми е интересно как изобщо се е стигнало до забременяване, като гледам месеците на бебока. )
Ако искаш не отговаряй. )

# 257
  • София
Ох, при предната бременност за мен кошмарът почна след 7-ми месец, благодарение на гастритната криза, която ме хвана. Като се сетя, направо изтръпвам и се надявам този път да не ми се случи.  Confused
Онзи ден се мерих на кантара вкъщи, та излязох половин кг. отгоре. Иначе коремът ми започна да расте още от 8 г.с., така че отдавна си нося бременните панталони, а и всички разбраха отрано, че съм бременна. И все пак, надявам се да не кача много повече от предната бременност, когато бях +11 кг.
Пък дъщеря ми е започнала да мисли име за бебето, но нещо момичешките много често ги сменя  Laughing - днес е на Рая, иначе за братче си била избрала "Гого" и туй то! Crazy

# 258
  • Sofia, Bulgaria
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), абе все се канех да те питам....как се решихте на 2ро дете толкова рано?
По мои сметки, дори няма да имат 1г. разлика. А и от физиологична гледна точка, пък ми е интересно как изобщо се е стигнало до забременяване, като гледам месеците на бебока. )
Ако искаш не отговаряй. )

Разликата им ще е 1г. и 1м. Забременяла съм, когато малкия е бил на 4м., не виждам какъв да е проблема от физиологична гледна точка?! Аз бях възстановена отдавна. Май нещо не си доразбрала по линийката ми. Там пише колко месеца остават годинката му, а не на колко е сега...Отговорих, ти но предпочитам на лични да ми задават подобен род въпроси.

# 259
Да, видях че брои колко остават. Е, така вече е малко по-друго.
А за въпросите...ами аз за всичко си питам директно, все пак всеки преценява дали да отговори, или не.

# 260
Ластнейм, какви са впечатленията ти от д-р Стратиева?

# 261
  • София
............................. и накрая взех че я кръстих Радина  Laughing ще видим сега как ще е.

хахахахахаахаха lastname Wink Страшна си. Успя много да ме разсмееш...но понякога и така става с името на детето. Но сигурно и при нас така ще стане - аз ще искам едно име, той друго и накрая ще я кръстя трето Wink хахахахахаха

# 262
как сте, момичета?
темата за имената е много интересна. аз искам да не е кръстено на никого, да си има свое си име. все си мисля, че като видя бебето, тогава ще разбера как искам да се казва, дори да има измислено предварително. все си мисля: "ами, ако измисленото име не му отива като го видя?"  newsm78

ама има още време Simple Smile

дрехите - аз си купих още преди 1 месец 1 панталон с ластик, а другите продължавам да си ги нося, но не закопчавам горното копче. трябва да отида на лов за рокли и клинове, но не ми остава време.

утре съм на преглед. много ми е интересно колко е пораснало бебето  Flutter а таткото е по-нетърпелив и от мен  hahaha

# 263

[/quote]

Mr. Green В 8 и 9 месец е много весело, накрая вече нервите и търпението са на предела  Joy Аз ритах топка, да родя по-бързо, е не ми се получи...А сега с бебе не знам как ще е  ooooh!
[/quote]

Малеее...на мен от сега нервите ми са на предела и търпението ми никакво го няма,ами какво ще правя по-нататък ?  smile3511 newsm62

# 264
А, за мен приказката "като го видя и името му само ще дойде" изобщо не важи. ) И изобщо не става така. )))

# 265
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, хайде на Бебемания!  Mr. Green
http://www.fairbebemania.com/

Миналата година ходих и ми дадоха един куп неща:) Сега ще отида пак:)

# 266
Тук пък бащите ходят в общината да декларират раждането на бебето и те записват как се казва и всичко. Моя мъж един път така се ядоса с тези имена,че ме каза на инат,че той като отиде в общината ще го запише както си иска. Лелееееее къв скандал стана ..... Laughing И това още в 6та седмица ..... Откачена история!  Laughing Но както върви,ако е момче няма да е кръстено на никого,само ще има в паспорта и второ име,нещо на баба си. Много ни е трудно,защото аз харесвам много малко холандски имена а и в България ще звучат много странно и същото е с българските имена.
 Аз съм станала една ревлива..... от един филм и рев... тц тц тц. Как ме търпи мъжа не знам, признавам си. Mr. Green Тези дни нямам никакъв апетит, ама за нищо. Още половин килограм съм свалила. Никакви дрехи за бременни не съм си купувала,защото те другите ми дънки и панталони ми станаха големи. Нищо чудно,че съм на границата на анемия. И само чувам яж,яж яж, зеленчуци яж, то хубаво ама после такъв гастрит ме хваща ,че два ни и вода не мога да пия от болка. Как ще е нататък не знам..... newsm78

# 267
Моите драми с избора на лекар продължават Rolling Eyes
Харесах препоръчваната лекарка, наистина много мила жена, изслуша ми дилемите но...... newsm78 при нея е такава лудница, за 5 мин. преглед си почаках почти 2 часа. Аз нали съм си от откровените си казах, всичко, че супер се притеснявам, много са ми я препоръчали не от едно място, но искам да помисля, за проблемите с предишното дете........и сега мисля, казаха ми до края на седмицата.....притесняват ме и разни търкания при персонала в самата болница, да не рефлектира по някакъв начин, случайно върху мен.........големи драми и голямо мислене.....просто не предполагах, че толкова рано ще се наложи да вземам решение.

Някой пита за Цолова във Фемина, ходих при нея, нямам особени забележки, да, обяснява, но......не е моята лекарка, но повечето я харесват.......ето пример, как обикновено все съм на различно мнение  от болшинството Mr. Green
Някой питаше за ФМ в 16 седмица. На мен при тълкуването на БХС в МД, ми препоръчаха нов такъв, който включва и ФМ в 16-17 седмица, това заради възрастта, нищо, че резултатите ми са повече от добри.

За имената, аз измислям и оферирам на мъжа, той си казва мнението и така. Нямам никаква идея в момента нито за мъжко, нито за женско име, чакам да разбера пола. Синковеца не е кръстен на никой. Трябваше да се ражда по Цветница, за това е с цветно име. Сега, новото попълнение, пак е по същото време и се чудя, ако е момиче, дали да не е пак с Цветно име, да имат и двете деца имен ден по едно и също време, все пак и разликата в рождените им дни ще е няколко дни.......да няма батко има 2 празника, а аз само един....повече подаръци , повече внимание и т.н.

Не съм се теглила последните дни........но определено имам корем и вече казах на почти всички. Като сравнявам с предишната бременност/разликата е за 2 дни в термина/, коремът ми е по-голям, това по дрехите. Стават ми панталоните и дънките, но отварям копчета и ми постягат.......е, аз нали ходя все с модели по мен Laughing Още ми се случва да ми е лошо, но когато не ми е имам завиден апетит, вчера изядох почти 3 купи супа, синковеца само ме гледаше така Shocked и ме пита, "мамо, колко чинии смяташ да изядеш?" Да видим как ще се удържа.

Отписах детето от ДГ, да видим ще ми върнат ли парите. Само съм написала мейл на собственичката, тя не ми е върнала отговор. Реших, че няма смисъл да се натоварвам негативно , по-добре да сме здрави с детето, отколкото да разчитам на чуждата съвест и отговорност, които явно им липсват. Жалкото е, че на дребният наистина му харесваше и ходеше с голямо желание, но.......ако някой може да ми препоръча ДГ на половин ден в южните квартали.....

denise78, намират се и хубави холандски имена, за момче Еди или Иън, но всеки има различен вкус.....нашият приятел с жената холандка Mr. Green лятото не успях да и запомня името Embarassed и той ми каза да и казвам Ивана, така и бил побългарил името за по-лесно hahahaиначе се обръщаше към нея и  със Скот, което май е съкровище.....на мен ми беше малко смешно, защото преведено на бг е....
Предният път родих 17 дни преди термин и се чувствах в перфектна форма, нямах болежки, нито подути крака, не ми тежеше, обикалях си като пич, само ми беше малко неудобно спането, защото обичам по корем. Сега имам гадене, изморявам се бързо, понякога съм, като болна, но се надявам да ми мине скоро и да съм си в старата форма....майка ми казва, че с мен се е чувствала по подобен начин и е убедена, че второто ще е момиче.
пак се отплеснах в писане, но.........отново не мога да спя

# 268
И аз съм будна от извесно време и само мисля,мисля и пак качих кръвно.Сега пия топло чайче и мисля да поспя.Вчера с една майка цял ден мятахме крачоли и в 5ч вече бах гроги.От днес не пия Утрогестан-да видим дали пак ще зацапа нещо?Дано-не Praynig
За име-аз съм го измислила,ама да видим какво ще стане GrinningРеших да си направя ФМ в 21-ва седм. при друг лекар без да казвам да моя,а на него да откаца-нали няма да има проблем-всмисъл=не може да ме задължи??

# 269
ani 27 предполагам,че й е казвал схат (schat) , на български съровище.
Май не само аз не спя по нощите...  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт