Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 980
  • 837
  •   1
Отговори
# 150
Топ 10 екскурзии , острови , дестинации, Ла Лагуна, Лоро Парк, Тейде, Тенерифе. С такъв голям избор от екскурзии и мероприятия, които се предлагат на Тенерифе, ще се чудите какво да направите първо. За да направим нещата по- лесни за вас, направихме списък с топ 10 на екскурзиите на Тенерифе.
10. Паркът с маймуни се намира в полите на Лос Кристиянос, стига се с такси от центъра за 4 евро. Този парк е фантастично място , на което човек може да прекара  цял следобед по време на почивката си на Тенерифе.  Тук има много ограждения, които позволяват да се приближите много близо до обитателите на парка и дори да ги храните.  Паркът с маймуни има екзотичен списък от видове, който включва  всичко от горили, шимпанзета и лемури до ягуари, крокодили и миндрили.
9. Жълта подводница. Обличането на мокър водолазен костюм за гмуркане не е единствения вариант, с който да откриете скритите чудеса , намиращи се под повърхността на водата около Канарските острови. Популярната екскурзия с  жълта подводница ви отвежда на водно приключение през бляскавите води, обграждащи пристанището Сан Мигел на южния бряг на Тенерифе. Тази екскурзия е идеална за тези, които искат да изучават морския живот и цветната растителност на морското дъно, без да има нужда да се мокрят.
8. Маска. Когато става въпрос за природната красота на Канарските острови, е трудно да не се отбележи долината Маска, която наистина спира дъха. На това парче земя на Тенерифе, са настанени местни, които живеят примитивно.  Поместен в региона Тено на западния бряг на острова, този пищен пейзаж дава път на сухата, грапава долина с каменни стени, изкачващи се до небето. Също така, това е предизвикателно пътешествие, дългото преминаване през тази долина си струва повече, заради шанса да се види този невероятен сценарии и насладата от повече от заслуженото плуване в морето, когато се приключи дестинацията.
7. Китове и делфини. Една от най- популярните атракции в южната част на Тенерифе е разходката с лодка, на която се разглеждат китове и делфини. Това са доста часове забавление за цялото семейство. Температурата на водата около Канарските острови предоставя идеалния дом за колекция от нежни морски създания, които е гарантирано, че ще се видят на всяко пътешествие . Корабчето тръгва да плава от пристанището Лос Кристиянос , само трябва да сте сигурни, че сте си взели и камерата.
6. Пътуване с хеликоптер. Най- новата атракцкия на  Тенерифе, екскурзиите с хеликоптер са фантастичен начин да стигнете до всяка  забележителност на острова за кратко време. С различни вариации на маршрутите, това е нещо, което приляга на веки вкус, възраст и бюджет. В допълнение на насладата от красивите гледки на острова, някои от пътешествията включват и спирки в популярни традиционни ресторанти са кратка закуска или обяд.
5. Лоро Парк. От десетилетия Лоро Паркът в Пуерто де ла Круз, е бил една от топ атракциите за семействата, посещаващи острова. Той е дом на колекцията най- големи папагали в света и най- големия пингвинариум, в този парк също има невероятни шоута с тюлени, делфини и  косатки. Това е не по- малко впечатляващо от фантастичния аквариум  - тунел с акули. Разбира се тук е и домът на много други животни, като шимпанзета лъвове, алигатори, морски котки и още други. Тези неща правят това място едно от най- добрите на острова, на които цялото семейство с децата може да прекара един ден навън.
4. Обиколка на острова. Най- добрият начин да се види възможно най- много от Тенерифе на обиколката на острова Viajes Teide. На това пътуване ви взимат с автобус от хотела и  ви отвеждат на много впечатляващи забележителности по пътя.  Ще преминете по  разкошното крайбрежие на Тенерифе, преди да поемете към столицата Санта Круз, последвана от други, много по- традиционни градове и села.  Връхна точка на пътуването, определено е изкачването по планината Тейде.
3. Замъкът Сан Мигел. Независимо с кого сте на почивка, с деца или само с възрастни, задължително е да се насладите на страхотна нощ със средновековна тема в замъка Сан Мигел.Това вечерно шоу ви отвежда на пътешествие във времето при рицарските битки, коне , битки с мечове за девойки в беда. Всичко това се случва преди да ви нагостят с  вкусна храна, достойна за крале. Гвоздеят на вечерта е, когато скитници излязат на сцената, за да изпълняват набор от лъскави американски класики за душата.
2. Сиам Парк. Един от най- големите и най- добрите водни паркове в цяла Европа. Сиам Парк продължава да изумява посетителите си с мащабните си размери. Тук се намира най- големият изкуствен басейн с вълни в света. Сиам Парк редовно привлича големите имена сред  сърфисти и уиндсърфисти, а също и много хора, които  прекарват всяко лято там своята почивка. Пристрастените към адреналин могат да скочат от върха на Tower of Power, Динозавърът  и Kinnaree, а тези които търсят спокойствие, могат да се излежават на плажа Сиам и на реката МайТай.
1. Тейде. Посещението на Тенерифе не е завършено без пътешествие до най- визоката точка на Испания- планината Тейде. Магическите върхове на Тейде и околността са обявени за Национален парк през 1954г. Те са събрали колекция от най- разнообразните пейзажи в света. Може да се закарате сами или да вземете луксозен автобус, докато минавате през ароматните борови гори и извънземни вулканични пейзажи, преди да достигнете невероятното платото на връх Тейде.

Тук във този форум няма такива, които не могат да напишат- тенерифе забележителности в гугъл и да не си открият това сами,така че такива новорегистрирани дето само ми дават позитивни постове да се замислят няма ли това да ни прелее чашите на търпението.

# 151
Не стига, че самозабравилите се шефове на фирмата са се покрили и не можеш да им видиш очите в офиса...всичките им представители са обучени хубаво да мажат и да лъжат клиентите си, супер неосведомени са, не си правят дори труда да те посрещнат на летището, агресивни и със супер самочувствие (дано да осъзнават колко жалко е да вадиш хляба си по такъв начин).....ами дразнят и малкото навили се да отидат! Естествено че ще се оправяме без тях....колкото по малко им виждам очите, толкова по-добре.....

# 152
  • София
Здравейте отново от мен! Малко се забавих в отговора си и виждам , че във форума цари вече позитивно настроение. Поздравявам ви за това и искрено се надявам, и опредено вярвам, че положителното мислене и нагласa ще допринесат наистина да имате прекрасни изживявания там.

Много съжалявам, че предизвиках в някои от вас толкова негативни емоции относно бъдещата им почивка. Това което съм написала, са все пак само моите впечатления и искрено се надявам вашите да са различни. В подкрепа на това искам да кажа, че там се срещнахме с още 2 български семейства и те казаха, че в техните апартаменти не са видели да имат хлебарки. Явно ние сме имали лош късмет. Сега, факт е, че във всеки кухненски шкаф на всеки апартамент Риджънси има наличен спрей за хлебарки, т.е. самите те са много наясно каква е ситуацията им откъм насекоми. От друга страна обаче позитивът е, че няма да ви се налага да си носите/купувате такъв (прочетох доста забавни изказвания свързани с евентуално наложилата се  дезинсекекция).

Все пак, за да внесе и аз малко положително настроение ще кажа, нещо което май пропуснах предишния път - анимационната вечерна програма беше много приятна.  Наслаждавахме се на чудесни и много добри артисти, акробати, комици и т.н.

Виждам, че са се породили и доста въпроси и сега ще се опитам да отговоря на някои от тях.

Първо към butterfly71
 "Може би все пак ако човек се реши да отиде и е неприятно изненадан от условията там, може поне на тамошната презентация  да изкаже пред всички присъстващи, лошите си впечатления, от условия и отношение....Доколкото знам там има и доста чужденци, които присъстват на този тип презентации! Нямам представа обаче, дали това ще има някакъв ефект за генералните представители RCI, за да се откажат от услугите на КЛМ, чувайки лоши отзиви от хората пратени от тях и разваляйки им имиджа! Едва ли, обаче, имаш право на глас!"

Ние не сме си мълчали. Повдигнахме въпроса многократно (и пред всеки срещнат) и за лъжите в България от КЛМ и за абсолютно всичко, което ни вълнуваше, но казаха че мениджмънта e доволен от фирмата посредник защото в крайна сметка им пращат много хора. А на самата презентация има всъщност само едно лице, т.нар, Делагат – българин, така че комуникацията да не бъде затруднена. Ако решиш, че си много заинтересован и искаш да купиш, едва тогава се срещаш с мениджърката, която се оказа голяма овца. Заяде се с мъжа ми, който се интересуваше по-подробно от нещо по системата и му каза „ти купуваш или само се интересуваш“. И той и каза, че не, не купува и няма как да се случи това да вземеш решение веднага и в точно онзи момент, в който ти представят офертата без да имаш възможност да размислиш. Тя веднага стана ядосана от масата и се сбогува с нас. Вече не представлявахме абсолютно никакъв интерес за нея и твърде грубо го показа.

Към 0276

Отосно това дали е късно да се откажете - съмнявам се. Те в крайна сметка са наясно, че се движат по ръба на закона и не биха искали да имат неприятности. Във връзка с чуденките относно хигиената - нямах специални забележки. Апартамента беше наистина много чист и всеки ден идваха да го оправят. Относно настаняването ни, много държах да знам къде ще се случи то. КЛМ ни потвърдиха 2 дни преди да тръгнем, че ще бъдем в искания от нас хотел "до плажа" -Regency Club. Времетраенето на презентацията е поне 3 часа, като в нея е включена и разходка до един от най-луксозните им комплекси Regency Country Club. Децата ни не участваха през цялото време, т.е. докато бяхме в нашия си хотел те си играеха в стаята, но после при разходката ги взехме с нас. Предполагам обаче, че трябва и двамата възрастни да присъстват защото когато единият от нас отиваше да провери всичко наред ли е с децата делегатът млъкваше и изчакваше.

А колкото до това много ли бяха Хлебитата. Хъъъм… да, малко субективно е разбирането, но за мен по-големият проблем беше, че бяха много големи, по около 4-5 см. И всяка вечер имахме сблъсък с тях, т.е. среща с поне по 2 на вечер. Най-невинните срещи се случваха по алеята пред апартамента и пред самия му вход, а най-драматичните бяха в самата кухня. В нашата спалня не видях нито една. Срещнах по малки в банята, но не често - т.е. не всяка вечер. Най-вече си бяха в кухнята и ги виждаш, ако се разшеташ из нея или пък нощем си излизат на разходка и като се прибираме по-късно, след 10 ч. ги виждаме. Мъжът ми ги погваше с джапанката, а аз със спрея, ако успявах да събера достатъчно смелост.  В спалнята на децата също намирахме, не знам дали от кухнята идваха или и там си имаше, но бяха значително по-малки като размер - най-голямата беше 2 см. След срещата ми с кафявата летяща Канарка вече на 2 см. хлебарка викам малка Simple Smile

Към изгубен

Колата под наем си я взехме още като пристигнахме  от летището, чрез фирма, която КЛМ препоръча на супер добрата цена от 77 евро за 8 дни. Иначе на летището имаше представител на хотела, който ни чакаше и беше готов да ни закара. За самолетните билети мисля вече бях писала някъде - струваха по 430 лв. на човек. Доплащахме за голям ръчен багаж за отиване и връщане по 30 евро на парче. 2-ма възрастни с две деца пътувахме с 2 раници и 2 малки куфара (т.е. голям ръчен), но мисля, че можехме и с 3 малки и само един голям ръчен също да минем.

Това е от мен. Пожелавам на бъдещите посетители на острова само хубави емоции.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 18:08 от Мама на двама малчугана

# 153

Това е от мен. Пожелавам на бъдещите посетители на острова само хубави емоции.

Благодаря, на Мама на двама малчугани за вниманието и отговорите към нас дерзаещите... Simple Smile

Много късмет и прекрасно лято!

# 154
Благодаря на Мама на двама малчугана за изчерпателния отговор:) Hug

# 155
И аз благодаря за изчерпателния отговор Hug

# 156
  • София
Току-що отговорих на още 2 майки, които ме търсят за съвет, понеже ние успяхме да си вземем парите... Те виждат нещо нередно в подхода на гореспоменатата фирма и не желаят да ползват почивката.
Станаха твърде много хората, на които само аз съм споделила как сме се справили с КЛМ/ХМС... Бог знае колко са като цяло!

Не зная къде някои потребители видяха позитивното настроение в темата. Позитивно може да е за HMS, които за да заобиколят 14-дневния срок за разваляне на договора, сега вече не сключват договор, а споразумение. И вече разваляне не можело да има...
Това за какво Ви говори?

Всъщност, те не искат да върнат едни 200 лв, за които твърдят, че са резервация. После казват, че са разходи по трансфер на резервацията и... не знам какво друго ще им хручне само и само да закачат някой лев!
А бе, хора - ние на балъци ли ви мясаме?! Понеже знам, че четете темата - разберете: ние знаем, че вие не сте направили никаква резервация. Няма как да я направите, защото не сме ви посочили дати. Нали? Няма нужда да отговаряте.

Ощипаните от Вас ще Ви гонят до дупка - само това знайте. Така че имате опции...

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 18:50 от Botten Mary

# 157
Пепеляши, ние вече изгоряхме с парите, тъй като мина 14 дневния срок за прекратяване на договора и сега или ще се примирим със загубата на тези пари или просто ще си платим пътя и ще идем до Тенерифе. Ние сме избрали 2-я вариант и по тази причина се опитваме да мислим позитивно, т.е. че всичко ще мине добре и ще си прекараме една приятна ваканция.
И аз не разбрах, какво общо с темата имат 10-те топ дестинации, но... щом му се пише на човека, нека пише.

# 158
Ние спечелихме безплатна екскурзия до Малта от същата тази компания. И след прочетеното тук се разтревожих доста и се свързах направо с RCI. От там ми отговориха, че знаят, че тази компания работи основно с Regency Resorts и ме насочиха към тях. След още един ден се свързаха с мен и от HMS. От всички места ме увериха, че всичко е както трябва....Явно начина на предлагане на тези неща им е доста странен. Сега ще си правим с мъжа ми резервация за ноември и като се върна ще ви разкажа.

# 159
... Позитивно може да е за HMS, които за да заобиколят 14-дневния срок за разваляне на договора, сега вече не сключват договор, а споразумение. И вече разваляне не можело да има...

Пепеляши, според мен няма никаква разлика дали документът ще е кръстен договор или споразумение - все е съглашение. Що са решили, че това ги спасява от разваляне?  Simple Smile

# 160
bazinga и аз мисля, че една дума нищо не променя, но не се знае сега, като се стигне до съд в моя случай как ще изтълкуват нещата в съда. За съжаление на нас ни отказаха възстановяване на платените пари, нищо че се отказахме 1 ден след подписването на "споразумението". Основният мотив им беше, че не сме подписвали договор, а споразумение и нямаме право на отказ и като цяло нямаме никакви права по техните думи. Така че просто бъдете по - внимателни от мен  Hug

# 161
Договор или споразумени все едно как са го кръстили то е ясно какво е. Не е важно как се нарича. Договора не е договор защото така се казва. Проблема е, че липсват клаузи с неустойки. Аз разбира се /юрист съм/ питах защо така, не можаха да ми обяснят качествено и логично. Попитах ги какво става, ако някои от нас /не дай боже/ почине или се разболее и не може да пътува? Казаха ми, че може да  продадем пътуването на други хора. Не връщат пари. Ясно е, че това е някакъв нов вид зарибявка, а ние защото наистина много обичаме да пътуваме се зарибихме относително лесно. Надявам се да пътуваме, макар и на не много ниска цена, както ни убеждаваха на презентацията. Все пак не са ни били със сопи като сме плащали. newsm78
Научаваш фирмата в деня на презентацията, много тайнствено я крият при телефонния разговор. На мен ми казаха само: Има карнавал през февруари. Вероятността да си попаднал случайно на темата е почти изключена. Затова всички влизаме след като вече сме били зарибени. Thinking

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 23:56 от Leidi Di

# 162
Наистина права си, че никой не ни е карал на сила да подписваме и плащаме, но след като и ти си се зарибила, предполагам си наясно, че по време на самата презентация си в страшна еуфория (или поне ние бяхме така). Не ни дадоха секунда насаме да помислим, незнам дали щяхме да се откажем, ако можехме да помислим малко, но е факт, че до тоалетна не се ходи сам по време на презентацията. Грешката си е моя, на всичкото отгоре аз също съм юрист и си мислех, че неможе някой толкова лесно да ме подмами. Но уви - могло! Иначе това, че няма такива клаузи в съглашението е нарушение, като например това с възможността за отказ в 14 дневен срок и т.н. Аз все си мисля, че в съда ще се установи, че правото е на моя старана, но е факт, че те разчитат на нещо. Незнам дали вече има съдебна практика по въпроса, но явно юристи са ги съветвали да сменят думичката от "договор" на "споразумение". Въпроса е какви са били юристите, че и от нас има всякакви Simple Smile Но явно съда ще каже Simple Smile 

# 163
 Не съм била в еуфория, забавлявах се, знаех, че е тактика /сега и веднага/ цената ми се видя разумна за 4-има, мястото екзотично, имахме време/ абе не са по-хитри от нас/, можех да се откажа, платих авансово /исках да им видя офиса. Имах въпроси. Очакваха ме. Не искам да коментирам фалшивото им любезно поведение.  Sick На място /малко тайнствен тоя офис/ видях, че са в офис на KLM и почнах да питам защо, какво, казах  им, че за мен е важно да получа това за което съм платила /7 нощувки в Тенерифе, трансфер и обзорна обиколка/ Обещаха, че ще получа това - в крайна сметка за това платихме. Исках да ме уверят, че са KLM ! На въпроса ми кои са адвокатите които ги представляват / аз никога не бих регистрирала фирмата с основен предмет на дейност - покупко продажба на стоки... абе онзи смотан шаблон/  ми казаха, че не било тайна... не записах адреса... това беше по повод на исканото обяснение защо като са KLM сключват споразумение от името на HMS. Фирмата съществува от 1.03. 2013г./проверих/ капитала е 100 лева. Тъй като никъде /освен тук/ няма информация за тях намирам за разумно да споделяме  в този форум очаквания и разочарования. Лично аз пари не искам да ми връщат, искам да изпълнят ангажиментите си по споразумението/договор/. Ще ми е интересно да следя какво  се случва с делото.  Thinking макар, че има съдии и съдии, едни ще приемат едно, други друго. Ти знаеш, но... договор, съглашение, споразумение.... все едно, важни са волеизявленията- когато са две и повече /насрещни и съвпадащи/ все е договор, подписа валидира волеизявленията, а не наименованието му.  Успех!  Simple Smile

# 164
Благодаря  Simple Smile На теб ти пожелавам да се окаже, че всичко, което са обещали е истина и да си изкарате страхотна почивка  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт