Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 772
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Ginger tea винаги чертае смели схеми и много функционални, и всичко започваш да си го представяш такова едно красиво ...  Heart Eyes
 така че Amely, ако можеш да се довериш на малка част от схемата, ще е супер. Допада ми това "сливане" с терасата, за което profesorkata пише  Peace и защо някъде не опиташ да сложиш завеси, може и да ти хареса  Thinking има време, ще ги измислиш и тях, успех!
 Rolling Eyes не си представям решетката, но се надявам да не е чак толкова страшно. Мисля, че имахте и други прозорци и са без решетки, нали?

# 601
Благодаря ви, момичета!

Мен още ме държи свиреп яд от изпълненията по този ремонт. Аз ви бях писала,че в крайна сметка наех дизайнер/ фирма, който направи проекта и предлага тези майстори като подизпълнител. Реших,че ще си платя малко повече,но ще играя на сигурно,за да получа това,което искам. Щото да намериш качествени майстори в София си е чудо на чудесата, от една камара колежки и комшии няма никой,който да не е препатил със самозванци. Разчитах,че след като дизайнерът ми е взел една сума пари за проекта, ще натиска майсторите да изпълнят проекта 1:1 и аз почти няма да имам участие: казала съм си претенциите на дизайнера, одобрила съм неговия проект и после стоя настрана и чакам да ми го изпълнят. Да, ама стана така,че майсторите почнаха да ме убеждават как дизайнерът стои пред компютъра и си чертае,ама не разбира нищо от строителство и т.н. , самият дизайнер също почна да се огъва и да ме насърчава да приема промените, които предлагат майсторите...и така се оказах неволно и аз в бройката на " жертви на ремонта".

В петък имахме разговор на високо ниво и се разбрахме да направят корекция на неотваряемия прозорец за тяхна сметка. Чакам ги утре. Пък дано се получи нещо все пак прилично и да ми мине този яд и разочарование по-бързичко.

междувременно избирам паркет и диван - това ще е началното обзавеждане в стаята,за да можем да приемаме гости с преспиване. Ресурсът е доста ограничен, спрях се на няколко цвята паркети Егер,които са приемливи като цена ( единия цвят дори в момента е в промоция) и на  този диван , който предстои да видя на живо преди да взема решение за покупка.

Вече нямам никаква енергия и ентусиазъм да избирам, подбирам, комбинирам и т.н. Купувам най-евтиното и слагам точка на тази одисея.

# 602
Амели, казвам го, само защото окончателното решение все още не е взето: много е грозен този диван. Embarassed

# 603
Amely, виждам някакво отчаяние и лека досада при теб. Задръж страстите два дни и тогава пак с нови сили.
Явно трябва да смениш дизайнера, от кое студио е, ако не е тайна...
Не е чак толкова трагично положението, все пак ти поръчваш музиката, както се казва, имате договори и тн.
А на какъв паркет си се спряла. Доколкото помня в спалнята беше светъл. Пак ли е такъв.
А за какво са ти мебели от Явор? аз от там не съм купувала, но като гледам на цена от 1000 лв има и по-готини дивани.  Ти на еко кожа ли държиш? защото тя предразполага и определен стил.
Ти как искаш да ти звучи домът ти? Нещо по-градско, баухаус, друго...
п.п. забравих да пиша, че и на мен този ъгъл не ми харесва, защото няма форма някак си и тия крака като че ли са не на място. Ти какво му хареса? извинявам се за ужасния въпрос  Embarassed

# 604
  • Варна
Amely още един минус за дивана от мен, а и доста обемен ми се вижда, ще превземе целия хол...

# 605
Здравейте, темата ми е много интересна и следя редовно, но не пиша. Гледам снимки и не спирам да си мечтая за една къщичка ...ех мечти ...
По въпроса за дивана и на мен не ми харесва. Ако търсиш хубав и евтин диван си вземи на Тедива, много пъти съм ги хвалила, много сме доволни :
http://www.mebelitediva.com/main.php

# 606
Amely, виждам някакво отчаяние и лека досада при теб.

Баш си е така.
Не ми се търси диван, много нерви скъсах да обикалям да търся какво ли не до сега, мъжа ми не участва, брат ми няма време да ме придружава и да дава акъл, а аз искам само да си седя и да си плета, нямам порив да се правя на интериорен дизайнер.

Диванът ми се изпречи пред очите като реклама във ФБ и толкоз. Не искам кожа и не харесвам кожа,но нямам ентусиазъм вече да търся и да подбирам.
Цветовете за холокухнята, които си представям, са пясъчно/ бежово, маслено зелено, тъмно червено като на сушени чушки
примери от тук до края

още не съм взела решение кои мебели в какви цветове да бъдат, какви да са стените и т.н. Това ще го правим при следващо наличие на пари, за сега беше важно да направим преустройството, да сложим нова дограма,че до сега нямаше и беше ужасно студено предната зима и да има диван за спане. Този не че толкова ми е харесал, но горе-долу влиза в цветовете и във финансовия диапазон, пък аз отгоре ще му ушия покривало в подходящ цвят. Хареса ми някак си дизайна на дивана. Спрямо други,които гледам,ми се вижда най-нормален. Трябва да е ляв ъгъл и да е разтегателен.

Общото звучене на стаята ми се иска да е леко, неангажиращо, селско ако щете.Не ми харесват модерните стаи с гланцови шкафове или такива,където всичко е вградено, прибрано,та чак изглежда необитаемо. Искам нещо, което да носи лек безпорядък и приемлива мръсотия. Все пак имам активно цапащо дете и малко повече от обичаен мързел  Simple Smile

# 607
Amelly много са хубави избраните цветове. Няма ли начин да си починеш с плетка в ръка 1 седмица, да заредиш батериите и тогава да търсиш диван? Да не стане после-как можах да го взема този. Това не е боя да пребоядисаш. Помисли, разгледай и истински го пожелай. до като сменят дограмата ти си почини и помисли. Hug

# 608
Почивам си сега. Целта е да купя диван по време на коледните намаления, така че има време, давайте идеи  Laughing

# 609
Почивам си сега. Целта е да купя диван по време на коледните намаления, така че има време, давайте идеи  Laughing

Така вече звучиш по-добре  Hug

# 610
  • Варна
Amelly може ли да дадеш пак размери и предполагаемо разпределение след преустройството?
Защо не се завъртиш към Икеа, там поне можеш да видиш даден размер диван как стои в стая с подобни на твоите размери, огромните шоурумове доста подвеждат...

# 611
Аз искам съвет, дайте идеи за пердета на този прозорец, с тези черни щори не ми се връзва нищо, а така не ми харесва:
http://mimkaa.snimka.bg/other/123.713082

# 612
  • София
Amelly може ли да дадеш пак размери и предполагаемо разпределение след преустройството?
Защо не се завъртиш към Икеа, там поне можеш да видиш даден размер диван как стои в стая с подобни на твоите размери, огромните шоурумове доста подвеждат...

Според това което си написала, как искаш да изглежда стаята, аз също мисля че по-скоро ще ти пасне диван от ИКЕА, но отиди на живо да ги разгледаш. Ще кача схемата на стаята, но ми трябва точният размер на кухненския бокс, да го нанеса.

# 613
  • София
Аз искам съвет, дайте идеи за пердета на този прозорец, с тези черни щори не ми се връзва нищо, а така не ми харесва:
http://mimkaa.snimka.bg/other/123.713082
Не знам дали обичаш ярки цветове, но жълто, горчица, оранж, цикламено или червено според мен ще е добре. Другото е да останеш в същите цветове, нюанс от тях за перде, някакво млечно сиво или бяло, мръсно бяло.

# 614
Нямам против ярките цветове, даже напротив, стаята е достатъчно бяла, тя сега е с други аксесоари, тази снимка е стара, но пак си я толкова бяла де. Проблемът е, че жилището е на първи етаж и искам да вдигам щорите, за да е светло, но пък всички ме гледат и не ми се нрави. Искам пердета, които през деня да се пускат над щорите т.е. да не са плътни ще трябва.

Общи условия

Активация на акаунт