Автоимунен тиреоидит на Хашимото (26)

• 79 878
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Бременност с хипо и прееклампсия не се влияе много от режим. Но да, бях на режим, не съм нагъвала каквото ми дойде и пак качих много кила, главно задържана вода, която не иска да се махне изцяло.

# 91
Бременност с хипо и прееклампсия не се влияе много от режим. Но да, бях на режим, не съм нагъвала каквото ми дойде и пак качих много кила, главно задържана вода, която не иска да се махне изцяло.
Това звучи неприятно -задържането на вода.  Peace

# 92
Само запис засега...извинете.... Embarassed

# 93
Шмати, и аз задържам много вода, но с безвъглехидратната диета за кратко време изхвърлих доста. За около 3 седмици свалих 5 кила, като в голяма степен бяха от задържане на течности.

# 94
  • София
И аз така бременна-с хипо и прееклампсия, бях на режим и все пак направих Прееклампсия,но на финала-слава Богу! Качих едва 11кг.

# 95
Да, и аз задържам много вода, изглежда е от забавения метаболизъм при нас..

# 96
Как се разбира дали един организъм задържа вода? Подувания в кои части на тялото са типични при задържане на вода?
Задържането на вода има ли общо с честотата на ходене по малка нужда, или е съвсем различно?

# 97
Аз, честно казано не си спомням какъв доктор ми го беше казал, един от моногото, при които съм ходила, но си го знам от много години, още от преди да знам изобщо, че имам Хашимото - при мен се изразява в подуване на корема - винаги ми е подут и без да съм яла, а една хапка лапна ли - все едно съм бременна, за такова подуване става въпрос.. Sad
Ето една интересна статия по въпроса:
http://www.iwot.net/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80 … D1%81%D1%82%D0%B8

Иначе и аз откакто съм с нисковъглехидратната диета, най-после като че ли се преборих с това подуване - значителна разлика се усеща при мен, защото кантара показва едни и същи кг., но и в лицето и почти всички части на тялото има огромна разлика - преди съм била като надут балон направо..  Laughing

# 98
И моят корем е така подут от години, но гастроентеролога твърди, че е от колита.  Simple Smile
Подува се буквално от една хапка.

Между другото - аз пия много вода.

# 99
здравейте, извинявам се, че нахълтвам в темата с въпрос, който даже смятам, че не е за тук  Blush, но съм сигурна, че сте информирани в тази област и ако можете да ме успокоите нещо, че се психирах Rolling Eyes
преживях голям стрес преди няколко месеца (и физически и психически) и след това започнах да усещам сърцебиене вечер или сутрин да се събуждам в студена пот. Отдавах го на това, че подсъзнателно това е паника от преживяното, но личната реши да ми пусне TSH. Резултатът ми е 0.009 при минимум 0.27 ooooh! Повторих в друга лаборатория, няма грешка. Пуснаха ми днес и FT4, който е в норма. Ще ходя при ендокринолог на 29ти и реших да прочета ... е, измежду леките неща видях и рак, тумори и много се психирах. Просто стойността е много далече от границата. Знам, че ще имам яснота като тръгна по доктори, но ако можете нещо нестрашно да ми кажете, е добре дошло Blush

# 100
Здравей, Къдричке! Въпросът ти е на място.
Имаш хиперактивна жлеза, но в каква степен, с каква диагноза, то ендокринолог ще определи.
Хубаво е, че ФТ4 е в норма.
Ехографията на щитовидната жлеза ще изясни картинката. Не си мисли за тумори и ракови образувания.  Hug
Пиши след прегледа и без паника дотогава.
Ако друго те тревожи - сподели.

# 101
Merelenda, много хубаво правиш с водата!  Peace И аз сега покрай диетата пия много и се чувствам много по-добре Simple Smile

Къдричка, като отидеш на преглед ендокринолога ще те види на ехограф и ще ти обясни всичко и ще те успокои, понеже съм сигурна, че едва ли е тумор, не си внушавай и не се притеснявай излишно за глупости, защото както сама си казала - си получила заболяването от стрес и хормона се влияе много от стреса, така че не си създавай сама излишен стрес Simple Smile  Hug Няма страшно, всичко ще е наред  Peace

# 102
Къдричкe, едното ми коте се казва Алина  Heart Eyes
Няма нищо страшно, да не те плаши това ТСХ, и моето пролетта беше там някъде и за един-два месеца го вкарах в норми.
Абе много ни е готина темичката! Мен ме нямаше няколко дни и не бях влизала във форума и днес като го отворих имах доста нови теми за четене, но това е единствената тема, на която чета всеки един коментар, а не ги прелиствам по диагонал. Уютно ми е тук, темата за чувствителните души е точно на мястото си! Само погледът ми беше разконцентриран от коментарите "запис" Sick Е нали за това има бутонче "извести"?!
Мереленда  Hug

# 103
Шмати, и аз задържам много вода, но с безвъглехидратната диета за кратко време изхвърлих доста. За около 3 седмици свалих 5 кила, като в голяма степен бяха от задържане на течности.
С какви по-точно храни? Peace

# 104

Абе много ни е готина темичката! Мен ме нямаше няколко дни и не бях влизала във форума и днес като го отворих имах доста нови теми за четене, но това е единствената тема, на която чета всеки един коментар, а не ги прелиствам по диагонал. Уютно ми е тук, темата за чувствителните души е точно на мястото си!

Нали?  Grinning И аз така се чувствам. Първо тази тема отварям, ама то е заради хората, които пишат.
И аз сега съм в спам, да ме извините.

Цитат
Мереленда  Hug
Hug

Общи условия

Активация на акаунт