Автоимунен тиреоидит на Хашимото (26)

• 79 915
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Честита щерка, Светле, да ти е жива, здрава, много красива и безкрайно да радва всички около себе си! Hug  bouquet

# 121
Честито и от мен! Живо и здраво да е детенцето ти!
Бързо възстановяване!  bouquet

# 122
Честита дъщеричка на svetla81 , да е жива и здрава , много да радва мама и тате! На мама бързо възстановяване!

# 123
Светле, честита ви радост!   ylinfant

# 124
  • Пловдив
Момичета, препоръчайте ми добър ендокринoлог в Пловдив.
Аз ходя при Др Паргова 0888233922, в Кичука ул. Петко Войвода 18, работи със здравна каса, прави и ехография за 20лв. От 2г съм при нея и винаги ТСХ ми е наред

# 125
Момичета пих едно по силно кафе сутринта, ими стана  много зле на главата и на тялото ,изтръпват ми и ръцете . Да ли има връзка с високото ТСХ и щитовидната жлеза ?Не ми е за пръв път и сериозно се замислям да ли да не спра кафето.

# 126
  • гр. София
Момичета пих едно по силно кафе сутринта, ими стана  много зле на главата и на тялото ,изтръпват ми и ръцете . Да ли има връзка с високото ТСХ и щитовидната жлеза ?Не ми е за пръв път и сериозно се замислям да ли да не спра кафето.
Аз съм доста нервна, а обичам и пиех по много кафета на ден - около 3-4 чаши, отделно кола, черен чай и т.н. , а във всичките има кофеин. Тъй като при мен понякога също имаше подобни симптоми, а също и сърцебиене, минах на безкофеиново кафе и то само едно сутрин, заради навика. Намалих и останалите напитки с кофеин, ориентирах се към натурални сокове, вместо кола и към зелен и билков чай. Преди бях голям любител на ароматната напитка, ама какво да се прави - така обаче ми е по-добре, ако искаш пробвай подобен вариант. Не се отчайвай, всичко е въпрос на навик. kaffeetrmker_2  А дали кофеинът и кафето в частност имат някаква връзка с жлезата незнам.
А на мама Светла да й е живо и здраво бебчето, бързо възстановяване и много положителни емоции!  bouquet

# 127
  • София
Не пия кафе от ккато се разболях, още преди да усетя, че нещо не е наред кафето ми действаше зле- час след като го избия, сърцебиене, сухота в устата, изтръпване на крайниците. Стана от веднъж, преди пиех по две чашки на ден и то силно. Избягвам всякакви кофеинови напитки, даже кекс с кафе например, както и кола.

# 128
Привет! Simple Smile
Аз отдавна не съм се разписвала.Тук съм, чета си ви, ама просто не ми се пишеше.
По темата за кафето, да споделя и аз, че и на мен не ми понася и спрях да го пия. Позволявам си 2-3 пъти седмично по едно мляко с нес и то с повишено внимание.
Кафето към жлезата май няма пряко отношение, но пък има с кръвното. А както знаем, кръвното и щитовидната не са първи приятели. Поне аз така си го обяснявам, де.

# 129
Привет! Simple Smile
Аз отдавна не съм се разписвала.Тук съм, чета си ви, ама просто не ми се пишеше.
По темата за кафето, да споделя и аз, че и на мен не ми понася и спрях да го пия. Позволявам си 2-3 пъти седмично по едно мляко с нес и то с повишено внимание.
Кафето към жлезата май няма пряко отношение, но пък има с кръвното. А както знаем, кръвното и щитовидната не са първи приятели. Поне аз така си го обяснявам, де.
Кръвното ми винаги е ниско ,но след като изпих кафето примерих го беше ми добре  newsm78, но по вероятно да е от нервите  Simple Smile

# 130
Може и от нерви да е...
Помня че точно след диагнозата, първия въпрос на ендото ми беше как ми е кръвното. Отговорих ѝ че съм добре, а пък като го измери се оказа, че е 150/100.  Shocked Тогава ми обясни, че при хипофункция кръвното било по-височко и ми изписа хапчета за понижаване.
И ми каза да огранича кафето. Обаче напоследък кръвното ми варира - ту ниско, ту високо. Ето днес например ми беше толкова ниско, че почти цял ден ми беше лошо и ходех като замаяна. Да си призная повече ме тревожи това, отколкото нивото на ТСХ.

# 131
Може и от нерви да е...
Помня че точно след диагнозата, първия въпрос на ендото ми беше как ми е кръвното. Отговорих ѝ че съм добре, а пък като го измери се оказа, че е 150/100.  Shocked Тогава ми обясни, че при хипофункция кръвното било по-височко и ми изписа хапчета за понижаване.
И ми каза да огранича кафето. Обаче напоследък кръвното ми варира - ту ниско, ту високо. Ето днес например ми беше толкова ниско, че почти цял ден ми беше лошо и ходех като замаяна. Да си призная повече ме тревожи това, отколкото нивото на ТСХ.
90 на 50 ми е кръвното и редовно ми се вие свят и то с години Sad не помня да ми е било високо някога

# 132
При мен ТСХ влезе в норма 2.2 е ,(аз съм с хиперфункция) ..но кръвното ми е все ниско,което много ме притеснява-все е около 50/90..пия по 1 кафе сутрин..но получавам сърцебиене ..в омагьосан кръг съм...

# 133
Роси, аз съм с хиперфункция и при мен има покачване на кръвното. Пия бетаблокери и за ускорен пулс. Винаги съм била с кръвно около нормалните граници - 120 на 80. Преди да ми открият заболяването няколко години държах пулс 80-90, при положение, че винаги преди това е бил около 60-70, когато спортувах. В последствие държах пулс 100-110 с хормони в норма. Пих известно време някакви билкови таблетки за успокоение.
И, последва хиперактивната жлеза. Пулс над 120, кръвно винаги с долна граница 90, а горна 140-150.
Когато хормоните са в норма и кръвното е ок и пулса е ок. Simple Smile Миналата година бях спряла бетаблокера и тиреостатика и имах идеален пулс и кръвно. Тази година с рецидива наново - пулс над 100, кръвно 140-150 на 90.
Сега уж съм в норми.
Пак се отплеснах. Laughing

За кафето - аз пия само шварц от близо 7-8 години, не помня точно... но един ден си купихме шварц машина и вече пия само такова. Преди много обичах еспресото. Не съм си го забранила, просто ми е удобно с шварца. Та... аз не трябва да пия кафе, кола, да ям шоколад именно защото съм с хиперактивна жлеза и с лекарства потискам хиперактивността, а колата и кафето действат възбуждащо в посока повишена хиперактивност.
Те принципно за всякакви болести ги забраняват. Кофеин ли е, цигари и алкохол ли е, нищо хубаво. Ама и ние сме хора, душа носим, пък и за какво живея, мамка му?!  Laughing Laughing
Пу, човек не може и да се отрови дето се вика. Joy Вярно че не живея, за да се тровя ама...

Сега видях поста на deni-sta.
Имала съм периоди на ниско кръвно. Не че и сега нямам - имам, ама не ги броя, защото примерно веднъж става... и като измеря кръвното е 100 на 80. Събират ми се границите и ми се драйфа с извинение. Треперят ми краката и имам адско главоболие. Преди ми се случваше често и само се тъпчех с разни кофеинови хапчета.
При мен се откри проблем в шийния дял ( и не само) и ходих бая години на невролог за мануални терапии и друг вид терапии (да не изпадам в обяснения), та невроложката каза, че кръвното е от това. Притискали се някакви нерви ли, какво ли във врата и потока блокира, следователно ниско кръвно, високо кръвно, главоболие и т.н.
Много съм доволна от лечението при нея. Години нямах проблем и хапчета не пиех след като ме намести. Вратът от една пуста възглавница и от това, че спя с ръцете над главата се беше така лошо изкривил, че имах хвръкнало топче на тила. Оправи се, ама бая време се влачих на терапии.

Та, при ниско кръвно никога, ама никога не са ми помагали кафе, кола и т.н. Единствено хапче за глава + айрян със сол - 1 кана си правя с лед + вода със захар и сол (около 100-150 мл изпивам на малки глътки) , и лягам. Само тези неща са ми помагали.

Айдеееееее, отиде пак коня у ряката! ooooh!
Ферман...

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 19:46 от Merelenda

# 134
Честита радост на мама Светла  bouquet

Аз мога да се похваля с ТСХ 1,6 Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт