Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 594
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Вчера успях да подам и аз. Остава да дойде 3 и да очакваме емейл.

# 376
Току що говорих с Фондация Материка - Варна за графичен дизайн .

Фондация Материка е включена в списъка за доставчици обявен на сайта на АЗ, но от Материка ми казаха че са се отказали от програмата . На въпроса ми защо тогава са в списъка отговориха че не е актуализирана информацията за ДО на сайта на АЗ. мОЖЕ ЛИ ТАКОВА НЕщО ПИТАМ АЗ ! пИСНА МИ ОТ ТАЗИ ПРОГРАМА !
Исках да запиша графичен дизайн - и ме интересуваше какво точно се изучава, освен това казаха че за Варна за момента МАЙ няма ДО за графичен дизайн, тъй като часовете са 960 ( това си е 1 г и половина и трябва поне минимум 6 човека а се събирали по 2-3 ма .

Графичен дизайн има постоянно курсове и не можеха да смогнат миналата година в Изчислителния център. Изучава се Photoshop, Coreldrow , Adobe iliustrator. Около 9 месеца е курса всеки ден - 4 на място и 3 дистанционно. Делничен ден по 3 часа и по 6 събота и неделя.

# 377
Здравейте и от мен Simple Smile

И аз да се отчета, днес подадох в БТ Възраждане, в 15.00 часа бях там и чаках до 17.00, но все пак минах и сега остава да чакаме до следващата лудница с уведомленията и доставчиците. Другото, което ми направи впечатление и смятам, че ще е от полза да споделя за живущите в София е, че хората от район Триадица и район Лозенец трябва да подават в БТ Възраждане.
За времето, през което чаках на опашката дойдоха трима души, (за които аз разбрах), че са били в БТ Сердика и са ги пратили във Възраждане, като преди това са чакали по час и половина на предишната опашка Sad. Относно бланките с прословутия надпис ги искаха и във Възраждане. Друго не се сещам, общо взето като си подготвен предварително става бързо, но за съжаление болшинството изобщо не си е направило да прочете нищо по темата.

# 378
Да , така е , с готови документи много бързо става . Peace
На мен ми направи впечатление , че имаше хора дето нищо не знаеха - питаха какви езици има , бланки от къде да си вземат ?! Shocked

# 379
Включвам се и аз за графичен дизайн за Варна. Като гледам може и да се съберем. Аз лично предпочитам да има повече часове и повече присъствени такива, защото не мисля, че това е материя, която става да се учи от разстояние. А и ако ще е така не ми трябва курс, а три книги как да ползвасм програмите и толкоз.

# 380
Ако промяна в името относно фамилия - налага документ от ГРАО, то тогава защо попълваме декларация за идентичност?
По скоро какво се прави, ако на дипломата няма ЕГН - пак ли документ от ГРАО?

# 381
Ако промяна в името относно фамилия - налага документ от ГРАО, то тогава защо попълваме декларация за идентичност?
По скоро какво се прави, ако на дипломата няма ЕГН - пак ли документ от ГРАО?

Те и в ГРАО дават документ за идентичност на имената .
Но в БТ искат на тяхна бланка , с надписа Инвестираме ...

А точно , когато нямаш ЕГН в дипломата , се иска от ГРАО бележка , че това лице е с това ЕГН .
Абе , малко объркано е . Tired

# 382
Важно!!! за избралите водач на МПС
Днес ми се обадиха от БТ да ми кажат, че от днес (забележете) имат ново изискване, и за да кандидатствам за водач на МПС трябва да представя копие отшоф. книжка. Аз нямам такава и поради тази причина кандидатствам и за тази професия и естествено по новите правила приети след дъжд качулка аз нямам право да се обучавам по избраната професия.

Утре отивам да питам дали поне ще мога да променя професията.

# 383
  • Стара Загора
Важно!!! за избралите водач на МПС
Днес ми се обадиха от БТ да ми кажат, че от днес (забележете) имат ново изискване, и за да кандидатствам за водач на МПС трябва да представя копие отшоф. книжка. Аз нямам такава и поради тази причина кандидатствам и за тази професия и естествено по новите правила приети след дъжд качулка аз нямам право да се обучавам по избраната професия.

Утре отивам да питам дали поне ще мога да променя професията.
Явно се усетиха вече, че се хвърлят пари на вятъра.

Моята майка също ще кандидатства по програмата и днес ходи в ГРАО. Там разбира се не били и чували за подобна бележки нужни на БТ за удостоверяване на ЕГН и й дали някаква декларация, която тя трябвало да си попълни и подпише собственоръчно и с нея да декларира, че нейното ЕГН, отговаря на моминското й име. Най-вероятно утре ще я върнат от БТ, ама... как да им обясниш на ония какво искаш, като и твърдят, че не можели друг документ да и издадат?
Някой беше писал, че се плаща за документа. Каква е цената?

# 384
Нищо не ми искаха в ГРАО . Peace

# 385
Здравейте, аз пак с въпрос. Подадох за норвежки език и за компютърна графика ( в този ред). Тъй като има само един доставчик на този език и има някакъв шанс да не се съберем хора или да не одобрят онлайн  платформата на доставчика, и ме одобрят за този език,( разбрах, че уведомлението може да се продължи на всеки 1 месец). Аз го продължа да кажем 2-3 пъти ( мисля си, че след 2-рия път вече ще съм наясно, дали ще има група и т.н.) и се окаже, че не мога да изучавам този език, след колко време мога да си взема др. уведомление за компютърната графика. В смисъл трябва ли да чакам една година или като се види след месец - два, че няма доставчик мога да се насоча към професионалната квалификация? Някой може ли да ми помогне?
Благодаря

# 386
Хепи Мама, благодаря за отговора ти. Ако мога да добавя предложение - този отговор да се "забоде" в началото на темата.
Значи Грао-бележката казва:  Лицето Х има ЕГН Y и ЕГН Y се притежава от лицето Х.

# 387
Лично ли се подават документите? Мога ли да подам и за съпруга ми? Има ли зверски опашки във Варна?  newsm78

# 388
Лично ли се подават документите? Мога ли да подам и за съпруга ми? Има ли зверски опашки във Варна?  newsm78
Има го на първа страница Naughty
Комплектът документи подавате в Дирекция "Бюро по труда" по местоживеене или в Дирекция "Бюро по труда" по месторабота лично.

# 389
Има го на първа страница Naughty
Комплектът документи подавате в Дирекция "Бюро по труда" по местоживеене или в Дирекция "Бюро по труда" по месторабота лично.

Мерси   bouquet А споменаха нещо за удължено работно време сега заради приема, някой има ли представа до колко работят вечер?

Общи условия

Активация на акаунт