Фебрилен гърч

• 57 008
  • 527
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Люлин-8
Това при ФГ дето го твърдят ниския гърчов праг ми е много странно моята дъщеричка си е с епилепсия, но като е болна или не ми прави пристъпи или прави много но малки. При нея пристъпите зачестяват дръстично преди разболяване около ден два направо е нещо страшно, след това пристъпите спират и чак тогава почва температура, гърло, повръщане или т.н. Все си мисля че при доказано епи гърчовия праг е още по нисък тогава защо не правим ФГ (имаме 2-3 пристъпа при фибрилитет, пък и аз не мога да определя дали са от температурата или общото неразположение на организма). Иначе ми се е случвало да вдига неколкократно Т 40 градуса и не е правила ФГ.  newsm78

# 151
  • София
Майчета, благодаря за споделеното.
И аз така винаги съм мислила - фебрилитет може да има от какво ли не, най-често от вирусни инфекции. На нали знаете, някой като вземе да каже нещо и да ти влезе муха в главата...

Мутафова 78, силно стискам палци и ви пращам положителни мисли, дано няма нищо сериозно.
Вие как установихте салмонелата?

# 152
Майчета, благодаря за споделеното.
И аз така винаги съм мислила - фебрилитет може да има от какво ли не, най-често от вирусни инфекции. На нали знаете, някой като вземе да каже нещо и да ти влезе муха в главата...

Мутафова 78, силно стискам палци и ви пращам положителни мисли, дано няма нищо сериозно.
Вие как установихте салмонелата?

Grace, Teta, благодаря!
След втория гърч детето продължи да вдига температура и го заведох на лекар същия ден, след като се събуди от сън. Казаха херпангина, но изписаха АБ. След това започна разстройство с кръв и слуз и ни приеха в инфекциозна клиника. Там се установи. Първоначално се усъмниха за дезинтерия /при нея се случвали гърчове и кървави изпражнения/, но изследванията показаха салмонела. Разстройството е започнало още с гърча, памперса беше пълен, но нямаше как да установя дали е разстройство или смесено изхождане по малка и голяма нужда по време на гърча. В последствие установих проблема, а докторката, която ни изписа АБ за херпангина като й се обадих за кървавите и слузести изпражнения каза "няма проблем, давай смекта". Така лечението закъсня с повече от 24 часа. А да не споменавам, че като звъннах на личната лекарка да й кажа, че детето след гърча има температура и вероятно има причина за нея, тя ми каза "остави детето на спокойствие и му давай диазепамче през 6 часа". Никой не му беше мерил температурата и лелките и директорката, които бяха завели детето на бегом при личната твърдяха, че няма температура, но... чак в кабинета на личната му пипнаха ръцете. Ръцете!  А както е известно ако ръцете са студени, а тялото  е горещо -това значи, че детето продължава да вдига температура, вероятно рязко. Но, така е. Като няма компетентен медицински персонал в градините. И така ще е при тези заплати.

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 11:20 от mutafova78

# 153
Romanol,  и ние сме вдигали доста висока температура и не сме имали проблем. Може би в тези случаи не е вдигал рязко градусите, знам ли. Случва се да установя температурата, когато е стигнала 39,5. Веднага давам диазепамчето и после антипиретика. Моля се да не се случват тези гърчове повече  Praynig

# 154
  • София
Mutafova  Hug - много силно стиснати палчета само с тревогите да останеш и всичко с твоя Малчо да е наред.
Относно ФГ, това което знам е, че просто има деца, които са предразположени към такива поради незрялост на нервната система, затова казват, че се израства и обикновено има наследственост. Също не е задължително едно и също дете, което прави ФГ винаги при разболяване да прави. По-скоро ги правят при рязка промяна в Т - може при вдигане, но може и при рязко сваляне и може да го направи на 37,5. Моето момче миналата година кара кошмарна Варицела 3 дни с 40-41 градуса и гърч не е правил. Месец по-късно малко повече от 24 часа беше ту с Т 40, ту 38 - не можехме да я овладеем, заради стомашно-чревен вирус и гърч не е правил. Няколко месеца след това след ваксинация и така рязко вдигане на Т направи първия гърч. Сега се надявам само с този да минем, всичко да е зад гърба ни и чакам да стане на 5-6 години Simple Smile

# 155
Аз влизам с малко тъп въпрос - като имам Диазепам ректален крем, който държа вкъщи, трябва ли според вас да го нося в дамската чанта, тоест да е винаги под ръка? newsm78

Защото си мисля, че каква файда като го имам вкъщи, ако недай си боже нещо стане навън и няма да мога да го ползвам Thinking

От друга страна - нали трябва на хладно да се държи, а сега лятото си е жега навън, съответно и в чантата ми..

Размислих се тия дни, че хлапето е с вирус някакъв и ми вдига Т, не висока, до 38, но все пак знаете как е с Т..притеснява се човек. Днес сутринта излизахме и взех Диазепама, но се чудя по принцип как да процедирам с него?

# 156
Аз имам ампули диазепам, които също могат да се използват за ректална употреба. Изтегля се със спринцовка дозата, слага се "бътерфлайка" вместо игла и се инжектира бавно в дупето. Не е толкова удобно като свещички или ректален крем, но това успях да намеря, а и са по-трайни ампулите.
И да, в чантата ми винаги нося несесер  - термометър, спринцовка, игла, бътерфлайка, лъжичка и хапченца диазепам /ако усетя навреме температурата давам го превантивно/, както и сироп за температура.

teta, дано не се налага!

# 157
  • София
Търся диазепам ректален крем или свещички,ако някой се е презапасил,благодаря предварително!

# 158
  • София
Личният лекар Ви изписва диазепам таблетки, от които Ви приготвят свещички /ние ги поръчахме в аптеката на Хр.Ботев 122, София/.

# 159
  • София
Grace, а споменаха ли ви колко става срокът им на годност? Защото на мен първоначално ми казаха, че щял да бъде колкото е на хапчетата, но уви, срокът значително намалява, примерно става един месец  Sad
Аvicom, ако имате възможност в Германия могат да се купят ректални дози с обикновена рецепта от България, но написана на латиница. 5 дозички струват 25 евро.

# 160
  • София
От аптеката казаха, че срокът на годност на свещичките е 1 година.

# 161
  • София
3дравейте,мамчета!3а съжаление и ние преживяхме то3и ужас на 13 юли.Синът ми е на 1г.4м.Бяхме пред блока ни,а се прибирахме от педи само с леко червено гърло и Т 38.4.После лежахме в 5 градска и вчера правихме ЕЕГ при Д-р Христова в МЦ Детско 3драве.Сега търсим Диа3епам туби,3ащото според нея шанса да се повтори е много висок.Много поле3ни неща прочетох тук и много благодаря 3а споделения опит!

# 162
 jul_j , съжалявам, че се записваш в тази тема.
Диазепам ректален крем има в Гърция, но се купува с рецепта от тамошен детски лекар.
Също в Македония има свещички. Може да разпиташ лекаря на детето, понякога те имат връзка с дистрибутори на лекарства и може да се измисли нещо и да ти доставят.

# 163
  • София
jul_j ,ако искаш мога да ти дам едно туба докато откриете откъде да си купите. Пиши ми.

# 164
  • София
jul_j ,ако искаш мога да ти дам едно туба докато откриете откъде да си купите. Пиши ми.

Писах ти,благодаря от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт