Фебрилен гърч

• 56 987
  • 527
  •   1
Отговори
# 90
  • ту тук, ту там
LifeIsBeautiful, благодаря ти за споделеното мнение! Да, ще започнем Конвулекса, дори преди часа за следващата консултация, но и на нея ще отидем де! Тъпото е, че за два дни от вас тук научих повече и ми се изясниха повече неща, отколкото за всичките ни консултации до сега! Спомням си, че всеки път поставях въпроса може ли да му стане нещо от гърчовете на детето, т.е. носят ли увреда на организма, всички казваха не! И ние си казвахме ще премине с възрастта, няма страшно! Дори си мислехме, че с диазепама повече му вредим и се колебаехме дали да даваме, въпреки че за това поне всички (без една сестра, която ни каза, че сме ненормални да си дрогираме детето!) бяха единодушни!
Страх ме е много от този Конвулекс! Но и от другото ме е страх, даже повече!
Освен всичко друго пък сега предстои  да тръгне на детска градина, дано нямаме проблем там заради лекарството!

# 91
  • София, Люлин-8
elleni Ако не е нахално може ли да препишеш разчета на ЕЕГ-то ви. Интересно ми е какво са видели за да препоръчат Конвулекса.  newsm78

# 92
  • ту тук, ту там
Ами те нищо не са ни записали, в амбулаторния лист пишеше, че ЕЕГ е в норма или нормален неврологичен статус, ние го дадохме на ЛЛ и не помня дословно!  А, сега видях, на гърба на ЕЕГ пише само "ЕЕГ - норма"!

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 17:50 от elleni

# 93
  • София, Люлин-8
Ясно, ок мерси. Като минете при Христова пишете какво е препоръчала.  Peace

# 94
  • ту тук, ту там
Да, ще пиша! Но ние мислим тези дни да започнем Конвулекса! Вие как бихте постъпили всъщност, бихте ли изчакали на мое място до следващия преглед? Има три седмици до тогава!

# 95
  • София, Люлин-8
Аз бих изчакала до консултацията с д-р Христова. За да може когато пусне тя ЕЕГ-да се види има ли изменения или не, защото Конвулекса може да тушира измененията ако в момента има такива.
Пък и щом казваш, че от година не сте имали, тези 2 седмици могат да се изчакат, доколкото си спомням на 3-ти ще ходите при нея нали.  newsm78

Аз така бих постъпила, но ти прецени както го усещаш.  Hug

# 96
  • ту тук, ту там
Не, не, последният гърч беше преди месец и половина! А аз мисля, че тя няма да пусне ново ЕЕГ толкова скоро след предишното (20 дни)!

# 97
  • София
elleni, и аз ще чакам с нетърпение да споделиш Христова какво ви е казала. Не ми излиза от главата този Диазепам - хем не искам да го давам, хем ме е страх от следващ гърч, направоооо...

Romanol, LifeIs Beautiful благодаря ви, че се включвате с мнения, за съжаление от опит  Hug От сърце ви желая дечицата ви да израстнат тези проблеми  Hug

Относно ЕЕГто - бях учудена от мнението на невролога, че няма нужда да правим, иначе да, бихме могли да направим по свое желание.
С ваксините ударих на камък, защото нито един от лекарите, които го преглеждах (в болницата, нерволога, ЛЛ) по никакъв начин не свързват гърча с ваксината и изобщо не желаят да дадат подобно становище, както и смятат, че няма нужда да бъдат отлагани ваксини  Sad

# 98
Кой е казал, че гърчовете не са опасни за мозъка? Rolling Eyes
Това е късо съединение, унищожават се клетки.
А на диазепама нищо му няма!
Дъщеря ми пи 2 години превантивно при темп.
Благодарение на него не е правила повече гърчове. Peace

# 99
Има ли други на Конвулекс, без да е поставена диагноза епилепсия? Редно ли е наистина превантивно да се дава или просто се презастраховат? Не знам как да постъпим, не знам!

Elleni, ние бяхме на Конвулекс без диагноза епилепсия, но само за 6 месеца. Не се притеснявай толкова , че са ви го изписали. Доколкото вече съм наясно, е практика да се изписва след няколко фебрилни гърча за успокоение на мозъчето. Не мисля, че Конвулекса е безобиден, не, но е по-малкото зло в сравнение с опасността от още гърчове. Никога не се знае каква ще е силата на следващия гърч (дано никоя майка не изживее подобен ужас) и дали няма да е епистатус.  След втория ни гърч се молех да му дадат нещо, за да не се случи пак. Утре ни е последната доза Конвулекс и знаеш ли? - Треска ме тресе от страх, в новините само като кажат грип и отивам в другата стая, а мъжа ми казва, ако се притеснявам толкова да започна пак конвулекса /след разговор с невролога разбира се/
Малко се изненадах само, че въпреки конвулекса ще пиете профилактично и диазепам при температура.
И за информация на другите майки - след първия фебрилен гърч доктора каза, че няма нужда от ЕЕГ, само профилактика с четвъртинка хапче диазепам при температура 37,3.След втория гърч обаче започнахме Конвулекс дори без ЕЕГ, а ЕЕГ-тата ги правихме месец след гърча - без огнища и пароксизми.
Прочетох тук за сваляне на температура с кърпи с оцет - изрично невролога подчерта - без такива. И няма такова чакане да вдигне висока температура - "даваш антипиретика още на 37,3 и ако продължи да качва - диазепамчето"> Точно, както го е казала Божинова. Само дето нищо не дава 100 % гаранция, защото риска от гърч се появява от рязко покачване и рязко сваляне, а ние няма как да знаем с каква температура си имаме работа.
Желая ви спокойствие и здраве на всички около вас Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 16:12 от a_hamdieva

# 100
  • ту тук, ту там
A_hamdieva, всичко, което пишеш е точно така - за диазепама, за Т, за грипа, за обтриването с мокри кърпи, особено студени!
Всяка кихавица ме изправя на нокти, а споменаването на думата температура ми разхлопва сърцето за часове напред!
Иначе за Конвулекса вече стигнахме до същото мнение с татко му, че дори ще сме по-спокойни така, особено с тази детска градина, която ни предстои! На нас Божинова след четвъртия гърч ни каза, ако има следващ да пие Конвулекс за шест месеца точно, но сега в Педиатрията го изписаха за година! И аз съм изненадана от комбинирането на Конвулекс и Диазепам! Утре сме на преглед при Христова, успяхме да се вмъкнем по-рано в графика й, само че в болница "Здравето", а не в Токуда, ще видим тя какво ще каже! Но ще почваме Конвулекса. Изчакахме само, за да не се отрази на прегледа/ ЕЕГ, ако тя реши да прави!
Между другото ни се иска да пътуваме за няколко дни в края на седмицата, мислите ли, че е неразумно, ако ще сме започнали току-що сиропа? Т.е. дали да очаквам някаква по-различна реакция и да има нужда да сме си наблизо заради адекватна медицинска помощ? Има ли вариант да не му понесе например? Извинете ме, ако ви звуча неадекватно, не искам да преувеличавам или преигравам, но наистина съм малко шашната!  Blush
И все пак вашите мнения в темата са ми много полезни и ми действат отрезвяващо, в началото приех приема на Конвулекс за много крайна мярка и го изживях доста драматично! Благодаря ви от сърце!  Hug

# 101
  • София, Люлин-8
elleni По-добре започнете Конвулекса след като се върнете, всеки организъм различно го понася, може и нищо да няма но все пак. Моята девойка при всяко лавиране в дозите започва да прави истерични кризи за няколко дни докато свикне с новата доза.  Peace

Като се върнете от Христова пиши какво е казала. Успех.  Hug

# 102
  • София
elleni, и аз записах час за Христова в "Здравето", но за началото на декември. Ще чакам да споделиш как е минал прегледа, какво е казала.

hamdieva, можеш ли да споделиш с кой невролог сте се консултирали. Благодаря ти  Hug

# 103
  • ту тук, ту там
Ще пиша, момичета, още утре!  Hug

# 104
Felicity, ние сме от Варна и неврологът ни е Щилиянов. Аз нямам основания да не съм доволна засега, но честно казано ми се щеше да пием Конвулекса една година за по -  сигурно,   че този грипен сезон ме напряга ужасно много,  а и заради спирането на сиропа се отказах да пускам малкия на градина.  Мисля, че доктора беше склонен да продължим да пием конвулекс, но взе предвид препоръката на доц. Димова и го спря. Направеното видео ЕЕГ имало много голям процент на сигурност в сравнение с рутинното и тъй като ЕЕГ -то беше добро това му беше основанието за спиране.
Еlleni,  когато ние започнахме сиропа малкия беше като дрогиран десетина дни, постоянно му се спеше, беше нервен, говореше бавно и заваляно... после свикна,но след всеки прием имаше 1-2 часа, в които беше малко муден и леко неадекватен, невъзприемчив. Между другото и на нас отначало ни споменаха, че вероятно за година ще ни изпишат конвулекса, но ... имат си някакви схеми, по които се ръководят явно. Аз му казах на нашия невролог, че малкия понякога бълнува, от време на време се буди с рев,  има постоянно сънни миоклонии,  е, не се разколеба и спря сиропа, въпреки че му изтъкнах куп неща, които ме притесняват и считам за епи симптом. Докторе,  дано да си прав!
Един въпрос и от мен. След гърчовете на децата забелязвали ли сте промяна в съня - помръдвания, стряскания или като се допрете до детето по време на сън да има нещо като спазъм на тялото за част от секундата?  Благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 14:27 от a_hamdieva

Общи условия

Активация на акаунт