Фебрилен гърч

• 57 552
  • 527
  •   1
Отговори
# 345
ЕЕГ не се прави 10 дни след гърча.
Изчакайте месец.

Само не разбрах защо го наричаш отвратителен? Заради диазепама ли?

# 346
  • ту тук, ту там
Аз продължавам да не намирам нищо некоректно в изказването му. Всяко вдигане на Т в смисъл всяко разболяване. Ако Т е повече от един ден, диазепам се дава до овладяването й, НО на съответния период.Не знам колко е на ректалния крем, при нас беше 5 мг на 24 часа през устата (на четвъртинки разделен приемът май беше).

# 347
5 мл е тубичката. Моята е от Гърция.
Отвратителен, предполагам, защото се е държал арогантно и не е обяснявал, не е отговарял на въпросите им...така си мисля. Такива са повечето лекари, рядко се попада хем на Човек, хем на професионалист.

В четвъртък нека да отидат при познатия лекар, поне ще го поразпитат основните неща. Като е познат, предполагам ще обясни поне разбираемо. Нека го разпитат и за ЕЕГ-то-кога се прави, как точно протича, колко време и т.н. подробности, за да са подготвени.

# 348
Елени, може би не намираш нищо некоректно, защото съдиш по това, което на теб са казали за диазепам ректал. Явно еликс, а и аз разбираме различно нещата. Аз- защото не ползвам диазепам ректал превантовно, а еликс - защото за нея също е нещо ново. Не го приемай като заяждане. Не съм по споровете. Просто ситуацията трябва да се изясни и еликс да има ясен отговор на въпросите си.
Моята реакция към доктора може и да е неразбираема за някои от вас. Но кой може да ме съди, без да е бил в моите обувки. Наслушала съм се и съм се нагледала на некомпетентни, незаинтересовани лекари. За мен е интересно да разбера какво пише на рецептата, ако докторът е написал рецепта за този диазепам. Има ли дозировка, интервал на прилагане и т.н.
Мила Еликс, надявам се прегледът да е при детски невролог. Има разлика. Проучи също дали в рода има случаи като вашия. Запиши си въпросите, ако не помниш като мен Simple Smile
Желая ви хубави, спокойни празници и зима без болести  Hug

# 349
Аз продължавам да не намирам нищо некоректно в изказването му. Всяко вдигане на Т в смисъл всяко разболяване. Ако Т е повече от един ден, диазепам се дава до овладяването й, НО на съответния период.Не знам колко е на ректалния крем, при нас беше 5 мг на 24 часа през устата (на четвъртинки разделен приемът май беше).

1:1 за целия пост. Peace

Ректален диазепам не съм ползвала, но не виждам особена разлика.
За другия вече казах, няма драма.

# 350
  • Варна

Аз оттова, което е написала разбирам буквално при всяко вдигане на Т, което в рамките на едно заболяване може да се случва и по 3 пъти на ден да кажем... Тогава 3 туби ли да сложи.. И ако се държал надменно, в стил "много сте загубени, безотговорни и тъпи, което точно не разбрахте".. как да не остане човек с лоши чувства. Точно в тези моменти сме толкова панирани, притеснени, че имаме нужда от повече подкрепа, а не унижение.. И да, дори зададените въпроси да звучат тъпо, то те звучат за доктора, за нас пациентите понякога са логични.. друг път сме объркани..

eliks86 при три пъти за една година и малко как няма да си притеснена. Напълно разбирам страховете ти. Хем ние сме с 1. Стресът и ужасът са огромни. Аз не споделям страховете си , именно защото не очаквам да бъда разбрана. Факт, че изтръпнах е единствения ми случай, когато са ми звъняли от яслата. Факт, че дори като я оставя в баба и с пълен набор срещу ФГ сутринта като се събудя си отдъхвам като видя, че не ми е звъняла по нощите. Факт, че понякога дори и като спи повече, се плаша да не е болна, с Т... Факт, че дори вчера когато се събуди(беше задрямала в колата) и изглеждаше мега неадекватна, аз се притесних да не съм изпуснала нещо докато спи отзад.. Знам ли вече.. И това година и 3 м след инцидента.. Някак страхът още го има.
Дано докторът бъде човечен. Даде повече обяснение, внесе яснота и вдъхне спокойствие. При нас само с температуропонижаващи овладяваме фронта. Диазепам имам изписан за в случай на гърч.
Сили и вяра!  Hug

# 351
Ректален Диазепам на мен би ме обяснено, че се дава, ако получи гърч. Веднага, в началото на гърча.Целта е да се прекрати веднага гърча. Това знам аз. Имам си тубички, които се надявам така и да изхвърля Praynig

Аз съм като Мира Tired Всеки път, когато денем телефона звънне, си мисля, че се обаждат от градината с лоши новини и буквално се разтрепервам и обливам в студена пот, докато изровя телефона от чантата си Tired

# 352
  • ту тук, ту там
Аз не познавам ректален диазепам, дано и никога не се запознавам! Говорех само, че ми е странно, че го приемате като че ли по няколко туби ще се слагат в рамките на денонощието. Повече от логично е (за мен, а явно и за доктора) да се сложи втора доза, когато свърши действието на първата, ако Т продължава.

# 353
  • Видин
Боже, писах толкова много, а не ми излезе поста.

# 354
  • Видин
Та, писах, че отвратителен заради ужасното и грубото му държание и заради нещата, които направи, когато отидохме в болницата след първия гърч. Но не искам да си спомням.

# 355
Щом думите му могат да се тълкуват двуяко, видно от мненията и тук, значи  негово задължени е да обясни ясно! Защото какво би станало, ако пациента е разбрал, да слага при всяко вдигане? Thinking Става беля. За чия сметка е тя-за пациента и неговото дете, естествено. Но великият доктор в бяла манта какво го интересува ooooh!
За съжаление, има и такива "лекари",на които дори елементарен въпрос не можеш да зададеш, просто защото се изнервят, ядосват, отегчават и т.н. Stop Подозирам, че и въпросният е бил от тази порода Stop От такива бягам с двеста и търся друг...

# 356
  • Видин
Аз не познавам ректален диазепам, дано и никога не се запознавам! Говорех само, че ми е странно, че го приемате като че ли по няколко туби ще се слагат в рамките на денонощието. Повече от логично е (за мен, а явно и за доктора) да се сложи втора доза, когато свърши действието на първата, ако Т продължава.

Точно така можеше да ми обясни и доктора. Аз не съм запозната с диазепама и не знам след какъв период трябва да се изтиска др. туба. Той просто изплю две изречение, относно това и си замина.

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 18:58 от eliks86

# 357
Ох, не ми се търси сега да видя как беше изписван на таблетки.
Дъщеря ми е вече на 17 и беше много отдавна.
Но със сигурност има някакъв срок на действие.
От 5 мг бяха таблетките, това помня, но по колко за денонощие, съм забравила.
Ректалният ако е по 5 мг, значи трябва да се слага регулярно, за да покрие денонощието.

Не оправдавам лошо отношение, в никакъв случай! Naughty

# 358
  • Видин
Щом думите му могат да се тълкуват двуяко, видно от мненията и тук, значи  негово задължени е да обясни ясно! Защото какво би станало, ако пациента е разбрал, да слага при всяко вдигане? Thinking Става беля. За чия сметка е тя-за пациента и неговото дете, естествено. Но великият доктор в бяла манта какво го интересува ooooh!
За съжаление, има и такива "лекари",на които дори елементарен въпрос не можеш да зададеш, просто защото се изнервят, ядосват, отегчават и т.н. Stop Подозирам, че и въпросният е бил от тази порода Stop От такива бягам с двеста и търся друг...

Абсолютно си права. На мен веднага ми стана ясно, че има нещо нередно и никога не бих го направила, но ви предадох неговите думи.

# 359
А нямате ли рецепта, Еликс?
Как ви го предписа, там трябва да е упоменато.
На таблетки го купувах със зелена рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт