ако секса не върви...

• 42 612
  • 354
  •   1
Отговори
# 240
Има голяма вероятност да умориш младежа от много секс. Mr. Green

Mr. Green Той е неуморим вълшебник.

Ето ти още един пример.  Ирина Алегрова на 61 год. След 10-тина-15 години все още така сексапилна и млада, ще осинови малко момиченце. Wink

# 241
Лизи,спестявай парички за пластични операции,за да докараш такава външност на 70

# 242
Лизи,спестявай парички за пластични операции,за да докараш такава външност на 70

На 70 ще бъда най-богатата и най-красивата жена на планетата. Без нито една пластична операция.  Simple Smile

Нямам нужда от спестяване.

# 243
Защо да не съществува секс на 70? Отдавнашен познат ми разказа веднъж как баба си и дядо си хванал. Колко са тези двойки е друг въпрос, но е факт, че ги има. Както има и млади, които пък не правят секс.
Но много ви се моля, обяснете ми как се раждат деца на 70, когато обикновено менопаузата е настъпила преди поне едно десетина години? От чисто биологична гледна точка ми е напълно непонятно що за организъм би трябвало да има човек, имащ цикъл и способен да забременее и да износи дете на 70, пък макар да може на външен вид да сложи Хайди Клум в малкия си джоб.

# 244
Остаряването е биологична функция при всички живи организми, и колкото и да се чувстваме млади срещу природата не можем да вървим. Това е неизбжно, въпреки че при някой тези процеси са по-бързи, при други по-бавни, изходът е един и същ. А тези които на 70-80 години се развеждата заради липса на секс  определено страдат от старческо оглупяване и незнаят какво точно правят. Но светът е шарен-хора всякакви, както се казва.

Остаряването бива физиологично и патологично. При физиологичното остаряване има запазване на общото здравно състояние, умствени, физически и психически възможности. Характеризира се с работосбособност и интерес към всякакви прояви на обществения живот. Както и със запазване на сексуалните способности.
Тези процеси, които вие описвате са функция на патологичното остаряване. При него рано се променя външния облик, значително се намалява физическата и умствена работоспособност. Бързо се губят сили и често се съпровожда и с психични изменения.
Причина за патологичното остаряване са БОЛЕСТИТЕ. Гръцките и римски философи са разглеждали старостта като хронично и прогресиращо заболяване. Не е чудно че само преди няколко века за старци са се смятали вече 30 годишните и средно едва са доживявали до 35.

От гледна точка съхранение на сексуалните способности трябва да е ясно че те се губят не от старост (която може да е нормално физиологично протичаща и по своята същност дори е кощунствено да бъде наричана старост), а от БОЛЕСТИ. Ако разглеждаме последните като функция на неправилен начин на живот в огромна степен, може да стигнем до заключението че колкото по-нездравословен начин на живот водиш, толкова по-беден и кратък сексуален живот ще имаш.

И така...изходът както виждаш съвсем, ама съвсем не е един и същ. Някои индивиди остаряват още на 20, а други НИКОГА. Това е положението харесва ли ти или не- човек е свободен сам да избира какъв живот да води ако не му се старее. Само че сигурна съм че на 20 години не мислиш за това когато влизаш в Мак Доналдс че и децата си сигурно там тровиш.
И така....ако ти съзнателно за себе си си избрала на 70 да бъдеш кьопава немощна старица дето и тя не знае за какво живее, хайде да не слагаме всички под един знаменател! Не всеки е болен или се кани да бъде такъв. Познавам толкова много 70 годишни дето ще сложат повечето 30 годишни в малкия си джоб по всички показатели. Намаляване и прекратяване на сексуалното желание и способности НЕ Е норма, а патология.

Между другото, абсолютно убедена съм че връзката между здраве и секс е реципрочна. Както здравето запазва секса, така и сексът запазва здравето. Така че...правете секс и бъдете дълги години живи и здрави!

Колкото до "оглупяването" с развода, ще кажа така...предпочитам да се разведа и да живея  щастлива с този, който ме прави щастлива в леглото, отколкото да мъча себе си и другия с любовници настрани- било то на 40 или 70 -това е абсолютно без значение. Аз лично смятам за тотално оглупели хора, които се примиряват със смотан секс на каквато и да било възраст.
Не знам дали и сама си вярваш на писанията или се шегуваш, но се надявам да е второто. Не за друго ами заради това, че ако доживееш до 80 дай боже ,надеждитети ще са изчезнали. То да беше само Мак доналдст, КФС и Пица Хът...... далеч по-вредни неща има, за които дори не подозираме, че са вредни. След 100 години може и планетат да я няма а ние сме седнали да говорим за секса на 70....да му се радваме докато е време. Stop

# 245
Но много ви се моля, обяснете ми как се раждат деца на 70, когато обикновено менопаузата е настъпила преди поне едно десетина години? От чисто биологична гледна точка ми е напълно непонятно що за организъм би трябвало да има човек, имащ цикъл и способен да забременее и да износи дете на 70, пък макар да може на външен вид да сложи Хайди Клум в малкия си джоб.

Нормален, ЗДРАВ организъм. Има жени с настъпила менопауза още на 35, че и по-рано, а има и такива при които късно настъпва такава. Бременност може да настъпи и с нередовен цикъл ако е рекъл Господ. Ако не се лъжа най-късно регистрираната естествено настъпила бременност е на 72 години. Казвам "естествено", защото сега е много модерно замразяването на яйцеклетки за късно оплождане и такива късни по този начин има много.
Моята ще си бъде съвсем естествена. Колко ще ми бъде редовен цикълът може и да разбереш евентуално...ако те има тогава. Grinning  И втората жена на баща ми ще роди много късно по съвсем естествен път. Ще бъде вероятно малко под 70 г. Трудна бременност, но ще успее този път.
Междудругото, доказано е че късната бременност подмладява организма. Преди това дете ще имам още поне две други родени след 40 год. Wink

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 09:28 от Lizet33

# 246
 Crazy Crazy  по принцип за здравословният начин на живот си права, но остаряването и смъртта са естествени физиологични процеси, хич не са философски и това е един естествен начин да се пречиства планетата, иначе ще се пренасели/ не, че с напредъка на медицината и технологиите не вървим на там- самоунищожение/...

Друг е въпроса, чисто етичен, дали е здравословно жена/ мъж  на 70 години да роди / да създаде поколение и да лиши детето си от присъствието си в живота му, доста егоистично, видите ли щото мога да родя на 30 -юруш, щото съм акъв егоист и не кога да приема, че има време и място за всичко, ми да вървя все наопаки на естествения цикъл нансъбитията, че и да замразявам, да мога да родя на 30, доста нездраво мислене.....въпроса е и доста етичен.....

# 247
И по какво се подразбира, че като родиш на 70 ще го лишиш от присъствието си?

Знаеш ли, няма никаква гаранция че и на 20 като родиш няма да го лишаш от присъствието си. Животът ни е в Божиите ръце и всеки ще си иде оттук когато му настъпи уреченият час. Който за всеки е различен. По света има много столетници, както има и много хора умиращи на невръстна възраст.
При всички положения когато правиш деца мислиш как ще ги гледаш и кой ще ги гледа когато те няма. Съпруг, роднини, близки...човек не живее сам в това общество. Когато раждаш над 50 г., имаш като правило вече не само големи деца, но и големи внуци, и със сигурност бебето няма да остане неотгледано от никой ако нещо ти се случи.

Колкото до пренаселването на планетата, нашата страна няма абсолютно никакъв принос за този процес. Точно обратното, как да не се случи да се затрием изобщо като нация сред тълпите от раждащи цигани.
Знаеш ли кой казус е доста по-интересен от етична гледна точка? Кое е по-"здравословно"- да се раждат много деца в мизерия и без условия за достойно възпитание, или да създават деца хора, които имат всички възможности да им осигурят достойно бъдеще. Аз мисля че този етичен казус е къде по-актуален.

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 11:35 от Lizet33

# 248
Етичен е въпроса, какви лични решения взимаме и дали действията ни са целенасочени. Правим деца на 25-30 с идеята да сме първо в оптимално здравословно състояние , за да ги износим, както и да дадем максимално от времето си , за да ги възпитаме. Ще е доста наивно да смятаме , че на 70 ни остава кой знае колко време. Да-има болести и не можем да предвидим, дали живота ни няма да свърши по- рано от предполагаемото, но на 70 ни е гарантирано, че ще отделим минимално време на детето от своя живот, защото сме старци на тази възраст. И е доста утопично да смятаме, че ще сме в перфектна жизнена форма и ше доживеем видиш ли 100. Човешкият живот си има своите цикли и на 70 сме в старческа възраст...всички, това как се чувстваме няма общо с това , че тялото ни е на края на силите си и е доста изразходвано, че да износи и изхранва оптимално още един живот, ще е доста егоистично целенасочено да правя дете на 70 с ясната мисъл, че първо здравословно, няма да е максималното от мен, второ съм наясно, че едва ли ще мга да присъствам чисто физически в много важните начални години - младежки на детето си, когато то ше има нужда да го подкрепям, насочвам или подкрепям, защото ще съм мъртва, не всичко опира до финанси и не ме интересуват другите хора, кой какви деца прави и може ли да осигурят те  условия на рези деца. Важното е, че аз съм дала максималното от себе си, както финансово и материално/ което също по- вероятно да е по- добро в активната ми трудова възраст/ , така и чисто психологическо и здравословно. Ако ше се успокоявам съвестта с факта, че видиш ли има къде по лоши решения от моите, и щото има сирачета или изхвърлени деца или по- лоши родители, пък аз поне съм го родила в добра среда, ама я ме има я не....егати родителя съм....хайде няма нуждамот такива експерименти

Виж секса е друго нещо.....надявам се да имам потребност на таИ възраст както аз, така и мъжът ми, все пак това е едно доста приятно занимание и осигурява незаменима интимност между партньорите, определено е фактор за добри семейни отношения  Wink

# 249
Нищо никога не ти е гарантирано, още повече когато става дума за здраве и живот. И на 70 ако си в прекрасно здраве "гаранциите" са ти точно толкова колкото са и на 20 в прекрасно здраве. И на двете възрасти ако си болен шансовете са ти такива, каквито предполага здравният ти статус. Всеки и на всяка възраст създава деца с мисълта и надеждата да ги роди здрави и да им даде масимум от грижите и любовта си, но никой на никоя възраст не може да е сигурен какво му носи утрешният ден.

Междудругото, не знам теб лично, на мен думата "старческа възраст" изключително ми лази по нервите когато говорим за биологична възраст. Защото аз съм виждала много старци на сравнително млада възраст и много младежи с биологична възраст над 60. "Старчеството" го определям като функция на много фактори, но като че ли основният е себеусещане, жизненост на духа и общ широк кръгозор на възприятие и интереси. В ниска степен ли е всичко това, ето ти го и старчеството. Старчество наблюдавам постоянно и сред съвсем млади биологично хора. Не виждам изгледи такива да доживеят много ако не работят над духовното си развитие.

Ще наречеш ли "старица" Лили Иванова (род.1934) или Шер (1946)???
Старицата си по-скоро ТИ с подобните си разсъждения и старчески манталитет. Биологичната възраст тук няма нищо общо с фактическата.

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 13:18 от Lizet33

# 250
  • София
Да, те са старици! както и тази от снимката! Ако ще отгоре до долу да се тунинговат, пак ще са старици! Просто по-похотливи старици. Кой знае с какви гадости се тъпчат "за вечна младост". Мозъциите им са изгубили вече част от мозъчното си вещество съвсем физиологично, а това влияе пряко върху мисленето и поведението.

# 251
Да, те са старици! както и тази от снимката! Ако ще отгоре до долу да се тунинговат, пак ще са старици! Просто по-похотливи старици. Кой знае с какви гадости се тъпчат "за вечна младост". Мозъциите им са изгубили вече част от мозъчното си вещество съвсем физиологично, а това влияе пряко върху мисленето и поведението.

Laughing Толкова отдавна като те чета си мисля как рано и безвъзвратно си остаряла въпреки добрия ти нетунингован вид.
Познавам ги лично и трите и те уверявам че сивото им вещество е повече от на повечето пишещи тук и доста по-млади биологично.

Колкото до секса след определена възраст, ето ви един филм на Андреа Дресен на тази тема, който си заслужава да се види. За любовта, страстта и секса, за табутата и предразсъдъците свързани с възрастта. Получил награда на Канския фестивал 2008 г. "На седмото небе".

# 252
  • София
тези, дето ги описваш, са откровено егоцентрични. Те мислят само за себе си, затова и не могат да допуснат мисълта, че са старици. За мен вече изглеждат гротескно, защото не могат да излъжат биологията. Наскоро видях Цветана Манева - ами, жената не се пъне да изглежда като на 30-40, а си носи възрастта с достойнство.

# 253
тези, дето ги описваш, са откровено егоцентрични. Те мислят само за себе си, затова и не могат да допуснат мисълта, че са старици. За мен вече изглеждат гротескно, защото не могат да излъжат биологията. Наскоро видях Цветана Манева - ами, жената не се пъне да изглежда като на 30-40, а си носи възрастта с достойнство.

Разбира се че ще мислят за себе си. Ако ТИ не мислиш за себе си и не се обичаш достатъчно, никой друг няма да мисли. Любовта към себе си е в основата на всичко. Откога грижата на една жена за външния си вид е "егоцентризъм"? Shocked Препоръчвам ти да хвърлиш поглед в тълковния речник що е то егоцентризъм. Това понятие е свързано с начинът на мислене, със стеснен кръгозор и невъзможност за възприемане на чужда гледна точка.
Неспособност на индивида да промени изходната си познавателна позиция към някакъв обект, мнение или представа, дори когато е изправен пред противоречаща на неговия опит информация. Всъщност егоцентризъм е това което масово демонстрират много потребителки тук, че и ти самата.
Да си носиш с достойнство възрастта не значи да си ходиш занемарена и необгрижвана. А да изглеждаш прекрасно във всяка възраст. Това е автентичност и уважение към себе си. Случаи като Цветана Манева ме натъжават много. Да виждаш как една красавица се е сбабичосала никак не е приятно. Можеше поне косата да си боядиса и едно червилце да си слага от хорска срама...

# 254
  • София
То да беше само грижа, как да е! Но те са се фиксирали върху себе си и в частност върху външния си вид, и още по в частност, в желанието си да бъдат вечно млади. А да искаш на 70 да изглеждаш и да се държиш като на 30 вече е голямо разминаване между факти и желания. Дори бих го нарекла инфантилизъм.

На мен малко егоцентризъм ми е терапевтично нужен, защото съм твърде раздаваща се за другите хора, и често забравям за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт