Прошката???

• 14 341
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
  • Costa Rica
А как реагирате когато виждате, че човека отсреща напълно съзнателно ви е наранил, че го е направил с умисъл, а вие сте обичали, сте се привързали и искате да простите, но усещате, че пак ще се повтори. Какво правите когато сърцето казва забрави и прости, а умът казва не забравяй, не прощавай пак ще те наранят.
Тов няма шанс да ми се случи. Инстинктът ми за самосъхранение работи на макс.

Забравям и и давам игнор едва след като отсрещната страна си понесе наказанието.  Mr. Green

# 31
  • волно калдъръмче
Също като Еластина: Очакванията към другите са една от причините за влошаване на отношенията.

Заявката /очаквам нещо от теб/ за мен е грубо навлизане в света на другия. Декларирането на очакванията обикновено е свързано с неудовлетворение от другия. Когато удовлетворяват очакванията, си щастлив и доволен, но доволството не означава непременно взаимност и пълноценни отношения.

Gianna, може би ти говориш за споделянето /имам предвид не "споделям очаквания", а "споделям как се чувствам"/  

А как реагирате когато виждате, че човека отсреща напълно съзнателно ви е наранил, че го е направил с умисъл, а вие сте обичали, сте се привързали и искате да простите, но усещате, че пак ще се повтори. Какво правите когато сърцето казва забрави и прости, а умът казва не забравяй, не прощавай пак ще те наранят.
Препрограмирам отношенията си с него. Хората, на които позволявам да ме досегнат, са много малко и доказали се с годините.

# 32
Ако знам, че нарочно ме е наранил, хич не виждам как сърцето ми ще каже "Прости и забрави!"
Ако питаш за най-близкия ми човек и сме стигнали в отношенията си до фаза умишлено да си причиняваме болка и да се нараняваме, направо бих се замислила защо все още сме заедно и се мъчим взаимно......

# 33
  • Насред хаоса
Слушам ума. При усещането, че пак ще се повтори няма смисъл от прошка, защото явно не се оценява от отсрещната страна по начина, по който би трябвало.

# 34
Честно казано като прощавам - не мисля за човека насреща - прошката идва от мен и е дълбоко-емоционална, но не е свързана по никакъв начин с това - дали отсрещната страна един вид ще я оцени...Поне аз никога така не съм възприемала нещата...

# 35
Честно казано като прощавам - не мисля за човека насреща - прошката идва от мен и е дълбоко-емоционална, но не е свързана по никакъв начин с това - дали отсрещната страна един вид ще я оцени...Поне аз никога така не съм възприемала нещата...

ми да, ти си даваш прошка на себе си, че си се излъгала и си имала очаквания ...

Друго нещо е ако става въпрос наистина за другия човек и за това, какво в действителност ти е причинил и дали искаш да приемеш или да не приемеш постъпката му ?

# 36
  • Burgas
Всичко това е предполагаемо: в смисъл- приятелка се запознава в интернет с един мъж, започва ежедневна кореспонденция, тя се влюбва, той също твърди,че е влюбен. В един момент тя разбира, че той я е лъгал за някои неща, че е писал с доста други жени и започва да се съмнява и в чувствата му.И сега е пред дилема да послуша сърцето или ума си.

# 37
  • на правилното място, в точното време
Оф, то питането било за интернет връзки.  Whistling
Още има ли жени, дето се връзват на това? В този случай не знам кого да ти кажа да послуша? Ума едва ли е способен да я посъветва как да постъпи правилно, щом се е докарала до тук. Аз бих му теглила ..... и не бих се занимавала с това. Ако търсиш някакъв вид взаимоотношения, намери си реални такива. По сайтове вече остана само боклук.  Peace

# 38
Подкрепям напълно! smile3501
Прощавам заради самата себе си. Или поне се старая да е така!
А каква ще ми бъде външно реакцията е съвсем друго нещо.

# 39
Аз прощавам много лесно , чак ме е яд на мен понякога , ама съм една мекошава , все вярвам , че във всеки се крие добро.Както пише в библията"прости , за да ти бъде простено"Един живот живеем , може да го живеем по-добре поне като се прощаваме за грешките.

пс.малко като набожна прозвучах Crazy

# 40
На приятели, роднини и външни прощавам, в смисъл омръзна ми да си го слагам заради някой друг и често да бъда в кофти настроение. Научих се да очаквам всичко и нищо от хората около мен. За половинката, досега съм му простила, това че нарече една друга жена секси. Изневяра няма да му простя, каквото и да ми коства.

# 41
Прощавам и винаги ме прецакват.
До тук бях със самарянската си душа.

# 42
  • Tам през Атлантическия океан
Една хубава мислА , не знам обаче на кой е  Wink

Когато са ни наранили дълбоко.... Ние няма как да се 'излекуваме' докато не простим. Прощавайки няма да променим миналото , но ще освободим бъдещето ....

# 43
Да не съм Господ, че да опрощавам  Simple Smile
Иначе в общи линии гледам да не си го слагам, за да не се налага да се нервя Simple Smile   

# 44
  • София
И прощавам, и забравям, че дори често се случва да се извинявам, въпреки, че другият е сбъркал...До някое време ме насърчаваха да не съм така лесна....Мислех, че това при мен е недостатък....После разбрах, че е по-лесно да си по-лесен в някои отношения Grinning

Общи условия

Активация на акаунт