Добре охранявани мъже или поддава ли се мъжът на дресура?

• 15 636
  • 278
  •   1
Отговори
# 15
Моя е недресиран. И мен не ми допада идеята да искам да ми носи цветя. Изрично съм предупредила че на цветя не се радвам. Но един шоколад си е друга работа ...
Един единствен път ми подари роза - за миналия рд.

# 16
Толкова ли е сложно да се сетиш да подариш цвете на любимата жена с повод и без повод?

Затова от ранна възраст уча сина си на нежно и внимателно отношение към жените.Избираме заедно цветя за бабите, уча го на внимание,на зачитане на празнични поводи, да умее да подарява ,да каже две-три думи, с които да изрази специално отношение.За мен е важно да го науча на тези неща, но няма гаранция, може и някакъв "ръб" да стане през пубертета и след това.

# 17
Да, но думите на познатата ми бяха, че тя го е научила като му е правила сцени. Всъщност според мен зависи и мъжът доколко е упорит и каква е причината да не го прави. Примерно да не се сеща изобщо или да е убеден, че по принцип е глупаво. Аз например много се дразня свекървата и другата й снаха ( не знам на мен каква ми се пада) като вземат за осми март да си разменят едни кармфили, едни зюмбюли. А на мъжете направо им е през онази работа, даже им е смешно, как някой щял да си харчи парите за откъснати цветя. Имам предвид мъжа ми и брат му. Излиза, че майка им ги е възпитала така, сама да се грижи за всички, та дори и сама да си подарява цветята.  Мъжът ми пък се чувства длъжен да поправя, ремонтира и майстори за всички от семейството, че и за по-широкия кръг от близки и познати. Той по този начин си изразява обичта, като ти помогне да си разрешиш някакъв битов проблем. Само да разбере, че имаш нужда от рафтче, шкафче или нещо от този род, веднага се е впрегнал да го прави. Но ако нямаш проблем битов или житейски, просто не трябва да му правиш проблем, че не се сеща да ходи на цветния пазар. Ако работата много опира до китки, ще отиде, ще ти накъса малко люляк и полски цветя. Но онзи филм с незнамсиколко розите уж от неизвестен обожател, не е в неговия филм. Може да се умили от нещо такова ( филмирано обикновено), даже да се разчувства и да пророни някоя сълза, но не му идва на акъла да го направи сам и не го разбира.

# 18
Толкова ли е сложно да се сетиш да подариш цвете на любимата жена с повод и без повод?

Затова от ранна възраст уча сина си на нежно и внимателно отношение към жените.Избираме заедно цветя за бабите, уча го на внимание,на зачитане на празнични поводи, да умее да подарява ,да каже две-три думи, с които да изрази специално отношение.За мен е важно да го науча на тези неща, но няма гаранция, може и някакъв "ръб" да стане през пубертета и след това.

А като дойде пубертета, вземи го научи, че цветята не са за всички жени, а само за тези, дето ги заслужават. В 21-ви век, това прави около 5 процента от жените, с които ще се среща и ще иска да има отношения. За останалите само ще си хаби кавалерското отношение. То хубаво да е рицар, ама рицар за благородните девойки. Не всяка жена е благородна. Не всяка заслужава цветя.

# 19
За мен,ако се налага да напомням,за да го прави,значи ще е изпросено и неискрено.Такава изпросена романтика не желая.Много пъти в магазина идват мъже и купуват някакви сладникави неща и картички буквално първата,която им се изпречи,без да влагат нещо (не и това,което ще изтълкува получателката),личи си,че го правят точно защото това се очаква от тях.И  защо изобщо твоят мъж трябва да отговаря на техните критерии?!

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 15:29 от Мидичка

# 20
Както казах, адът, това са другите жени.

Не че твоят мъж трябва да отговаря на техните критерии. По-скоро за тях е гот да не отговаря, за да се чувстват социално над теб. Част от джунглата на женските взаимоотношения.

Родната ми майка не спира да ми натяква как съм се омъжила за ужасен човек, който дори на изписването на детето не ми е донесъл цветя. Честно казано, нямаше да ми пука дали е с цветя, със сто рози, или с оркестъра на Горан Брегович точно в онзи ден.

Е, не заради това се разведох с него, има си по-дълбоки причини- но това е най-видимото за по-незадълбочените дами. Каквито са повечето. Понеже повечето са незадълбочени, не разбират, че някои жени не се ловят на букетчета и романтика, а на по-големи и важни доказателства.

Тежко на мъжа на такава жена, който не е доказал себе си по важния начин, а след това цъфне с букет. Особено на осми март. Очаква го съдба, по-тежка от смъртта...

# 21
Добре де,тази жена(дето дресирала мъжа си да й подарява цветя)наистина ли не проумява,че той го прави не щото се е сетил и му е домиляла,ами щото му е вдигнала н-брой скандали на  цветна тема?!Мен не би ме радвала такава *победа*.Не примирам за китки с панделка и целофан,за 10 години моят благоверен ме е изненадвал няколко пъти с букети,но и без тая екстра бих оцеляла.Чак пък да се правят сцени на тая тема....и после да се хвали,че го била *научила*...Всъщност,номерът е да ти носи цветя без дресировка,нали Laughing

# 22
Аз лично оттук нататък смятам да дресирам хората около себе си да ми носят вратни пържоли...

# 23
Ако мъжа ми ми носеше цветя за всеки празник, най-вероятно щеше да ми стане банално и досадно.
Според мен е много важен момента на изненадата.
Моят мъж цветя ми е подарявал за първия 8 март, които посрещнахме заедно и в деня на изписването ни от болницата, след като родих детето. Но тогава май бабите бяха инициаторите, защото той беше не знаеше къде се намира, не да мисли за китки.

С умиление се сещам обаче, как тази пролет намерих на монитора на компютъра си 3 кокичета. Откъснал ми ги от нашия двор  Wink, но жеста беше по-важен.

# 24
Не, не, глупости. Не дресирам никого. Най неприятни са ми изпросените неща. Stop
Никакво удоволствие няма да намеря в букет цветя, който съм получила със пилене и цупене.
Когато на мъжа му идва от вътре, това личи и е приятно. Когато не - не,мерси, не приемам просия.

# 25
Тъкмо когато го научих да прави всичко както ти го искаш - вече няма да искаш самия него.

# 26
# 27
На мене малко ми стана неясно,  изразът "охранявани мъже" в заглавието, в какъв смисъл е използван... newsm78

# 28
# 29
  • Tам през Атлантическия океан
Нещо не ми се връзва заглавието на темата - "Добре охранявани мъже или поддава ли се мъжът на дресура?",  с романтикта и цвекетата за които пиеште  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт