Лъчист или електрически конвектор?

• 71 075
  • 156
  •   1
Отговори
# 105
Уф....Загряват въздуха както всички други ел. радиатори и печки. Но! Разликата е в името, дизайна и цената, която е баснословна. Затова са измислили и впечатляващо име. Обаче то е впечатляващо за невежите. За останалите не значи нищо.
Безопасността им вероятно е гарантирана както на повечето ел.уреди.

# 106
  • София
Изумява ме упоритостта да се опитвате да убедите хората, които твърдят, че с тях им е по-топло, по-приятно и по-евтино, че всъщност са в голяма грешка  ooooh!

# 107
По-топло с по-малка мощност ли? И по-комфортно заради какво точно?

По-евтино може да бъде заради по-малка мощност или по-кратко включване.

# 108
  • Отвъд алеята зад шкафа
И мен темата повече ме обърка.
Предстои ни избор на отопление. По ред причини няма да ползваме ТЕЦ (въпреки, че сме фенове и дълги години сме ползвали "парно"). Ще имаме камина, но по-скоро с декоративни функции, няма да я използваме за отопление, т.к за нас е важно отопляването да не ни отнема от свободното време. Климатик ще сложим, но за да ни разхлажда лятото. Тук вече ще споделя чисто субективното си усещане защо не ми харесва да се отоплявам с климатик. Климатикът, поставен на "нормална" температура от 22 градуса, всъщност сякаш не топли, зимата всички измръзваме (което с парното не ни се е случвало никога при тези градуси),  а за да ми е топло, се налага да го сложа на 26-27 градуса, тогава климатикът работи непрестанно и ужасно спарва въздуха, но неравномерно, има зони, в които продължава да е студено. Бученето е допълнителна "екстра", дори и при най-нов модел аз пак го чувам. Щем, не щем, ще трябва да сложим някакви електрически радиатори, остава да решим какви да са. И аз чух за системата за управление на конвекторни радиатори чрез мобилен телефон за програмиране на включването им в определено време и това много ме блазни. Но все още не мога да разбера каква е разликата между лъчист и електрически конвектор, лъчистият не е ли на ток?

# 109
Разликата е, че лъчистият е по-икономичен и отдаваната топлината, която излъчва е повече. Моят е този: http://technika.bg/airelecglassance2000w Много съм доволна, а и чух добри отзиви за него.

# 110
Аз имам и лъчист и на ток. И двата ми топлят, хубави са. Само лъчистия е 500лв, а другия е 100 и не е духалка.

# 111

Така ! Невеж съм във физиката,помня само,че 6-7 клас имах 8 6-ци,но това не ми помага често и особено в някои неща,които са свързани с друго,различно от това ученото в 6-и ,
Ние си взехме подов Дайкин -климатик преди 3 години,не знам дали е повлияло на сметките ми за ток, тук vl ще каже-колкото си изгорил ток-толкова си се топлил ,имаме и кохвектор АДАКС ,имаме и 3 малки деца и причината да купим тези уреди е била,че няма да се изгорят на реотани или да залепнат на кюмбе ,И ПОНЕЖЕ в момента продаваме апартамента и отиваме на място,където има *лъчисти* конвектори ( казвам им така,защото така се изписват ,където ги продават ) >>> и реших да попрочета мнения за тях и ми направи впечатление ,че на всякъде  срещам един потребител - vl ,който от 2008-а ,2009-а година все повтаря едно>>> смешно му било *лъчисти* и че всички отделяли и топлели с инфрачервени лъчи,НО това е ясно,хората РАЗБРАХА,че всичко що топли е лъчи ,просто цитират името им в магазина и питат за мнения,комфорт...там каквото ги интересува.
АЗ искам да попитам vl :
ако една спалня се топли 1 час с печка с 2 реотана,която е  2кв. и същата спалня се топли от климатик пак 1 час /2 кв.при същите условия>>>
 -от това следва ли,че ще се плати еднаква сметка за ток и в двата случая 
-и ако съм в другия край на стаята спрямо уреда - по едно и също време ли ще усетя топлината?
-ако единия уред е акомулираща печка и тя също изгори само 2 кв. и едновременно изключим акумулиращата печка и печката с двата реотана и на мен 15 мин. след това гърба ми е на акумулиращата печка ,а неговия е на печката с двата реотана,кой ще му е по-топличко на гърба с еднаква сметка за ток?
- и да ми обясни цитата на своя приятел Oleg Ivanov :
*Години назад, преди да се сдобия със собствено жилище съм живял под наем в различни апартаменти, и съм се топлил с най-разнообразни уреди. Дето има една приказка, „сиромах човек-жив дявол“, тя важеше и за мен. С разни дребни хитрини съм постигал повишаване на температурата в помещенията с 2-3 до 7-8 градуса. И тук НЯМАМ предвид измами с прецакване на топломерите на радиаторите или кражби на ток. * как така с хитринка с една перка която духа зад радиятора е вдигнал градусите с 2-3 до 7-8 ?
- ако топлината от една ЕЛВА за 80 лв. му сгрява краката ,другите членове на семейството да чакат ред и те да си постоплят гърбината ли --- говоря все за 2 кв.

# 112
Разликата е, че лъчистият е по-икономичен и отдаваната топлината, която излъчва е повече. Моят е този: http://technika.bg/airelecglassance2000w Много съм доволна, а и чух добри отзиви за него.

smile3501 smile3501 smile3501

smile3514 smile3514 smile3514

okeano
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=448094

# 113

smile3514 smile3514 smile3514

Не виждам отговор от vl  newsm78 ,за мен хората говорят за комфорт,усещане ...такива неща,не вярвам ,че не разбират ,че всички уреди,печки .... които са 2 кв. и за час работа ползват точно 2 кв. >>> сметката ще е една и съща ,НО да го кажем по друг начин .... като приятеля и колегата
ВИ Oleg Ivanov ( не разбрахме и как е вдигнал градусите с 2-3 до 7-8 градуса с помощта на едно вентилаторче)
Ако влезете във Вашия магазин сутринта на работа ,който е 30 м2 и е 10 градуса целзиеви >>>
и пуснете климатик = на консумация 2кв. на час и го сравним с печка с 2 реотана с консумация 2 кв. на час и двата уреда работят съответно по 15 мин. >>> при кой уред в помещението ще стане 20 градуса целзиеви по-бързо???
- друг пример (като на Oleg Ivanov) използваме същия литър вода :
Вие в буркан компотен 1л.= на 2кв. Елва примерно
Аз - пластмасова бутилка 1л. с пробита дупка на капачката = 2кв. Конвектор примерно - друг дизайн печка демек
двамата обръщаме съответно Вие буркана а аз бутилката на долу с гърлото (включваме уредите)
за да измием мръсните ръце на *клиента*,овчаря,краниста >>> вашата вода ( 2кв.) се изсипва наведнъж върху ръцете за 3 сек. на един човек
а Аз измивам ръцете на 4-ма *кранисти* пак с 1 л.=2кв. тоест с 2 кв. стоплям повече хора ............
ако ме разбирате Аз какво искам да Ви кажа и какво питащите хора имат предвид (така Аз го разбирам) ,и тук не говорим за името ( Елва,Стъклен лъчист радиатор Airelec,маслен радиатор ...)
и в тоя смисъл тук идва  разликата както в дизайна,цената на уреда ,.....името ,материалите от които е направен......

okeano

# 114

Така ! Невеж съм във физиката,помня само,че 6-7 клас имах 8 6-ци,но това не ми помага често и особено в някои неща,които са свързани с друго,различно от това ученото в 6-и ,
Ние си взехме подов Дайкин -климатик преди 3 години,не знам дали е повлияло на сметките ми за ток, тук vl ще каже-колкото си изгорил ток-толкова си се топлил ,имаме и кохвектор АДАКС ,имаме и 3 малки деца и причината да купим тези уреди е била,че няма да се изгорят на реотани или да залепнат на кюмбе ,И ПОНЕЖЕ в момента продаваме апартамента и отиваме на място,където има *лъчисти* конвектори ( казвам им така,защото така се изписват ,където ги продават ) >>> и реших да попрочета мнения за тях и ми направи впечатление ,че на всякъде  срещам един потребител - vl ,който от 2008-а ,2009-а година все повтаря едно>>> смешно му било *лъчисти* и че всички отделяли и топлели с инфрачервени лъчи,НО това е ясно,хората РАЗБРАХА,че всичко що топли е лъчи ,просто цитират името им в магазина и питат за мнения,комфорт...там каквото ги интересува.
АЗ искам да попитам vl :
ако една спалня се топли 1 час с печка с 2 реотана,която е  2кв. и същата спалня се топли от климатик пак 1 час /2 кв.при същите условия>>>
 -от това следва ли,че ще се плати еднаква сметка за ток и в двата случая 
-и ако съм в другия край на стаята спрямо уреда - по едно и също време ли ще усетя топлината?
-ако единия уред е акомулираща печка и тя също изгори само 2 кв. и едновременно изключим акумулиращата печка и печката с двата реотана и на мен 15 мин. след това гърба ми е на акумулиращата печка ,а неговия е на печката с двата реотана,кой ще му е по-топличко на гърба с еднаква сметка за ток?
- и да ми обясни цитата на своя приятел Oleg Ivanov :
*Години назад, преди да се сдобия със собствено жилище съм живял под наем в различни апартаменти, и съм се топлил с най-разнообразни уреди. Дето има една приказка, „сиромах човек-жив дявол“, тя важеше и за мен. С разни дребни хитрини съм постигал повишаване на температурата в помещенията с 2-3 до 7-8 градуса. И тук НЯМАМ предвид измами с прецакване на топломерите на радиаторите или кражби на ток. * как така с хитринка с една перка която духа зад радиятора е вдигнал градусите с 2-3 до 7-8 ?
- ако топлината от една ЕЛВА за 80 лв. му сгрява краката ,другите членове на семейството да чакат ред и те да си постоплят гърбината ли --- говоря все за 2 кв.

Боже, как раздават шестици. Ти сега гърба ли ще си топлиш или жилище? Щото аз па ще си облека едно кожухче и ще изхарча 0 лева, при което ви бия и двамата.

# 115
Боже, как раздават шестици. Ти сега гърба ли ще си топлиш или жилище? Щото аз па ще си облека едно кожухче и ще изхарча 0 лева, при което ви бия и двамата.
[/quote

Аааа,едно време по-трудничко раздаваха 6-ци и се учеше по мъжката,така мисля ,
ИНАЧЕ от цялата работа мисля,че не е едно и също дали се отопляваш с
- ЕЛВА 2кв.
- Климатик =2кв.
- Маслен радиатор 2кв.
- конвектор ,наречен лъчист или Airelec  2кв.= 210лв.
- дърва и въглища > 2кв. .........
винаги едното е по-добре за едни,другото за друг ... ,нали и дължината на лъча при всички е различна,едните могат да се включат или изключат като те няма,едните затоплят помещението по-бързо от други или изглеждат по-добре ,на едните може да се изгориш,а на друг-не,на масления може да стоплиш тухла за крачката а на конвектора-нъц..............
и всички са 2 кв. и би трябвало за час да изгарят едно количество ток / =дърва ...

# 116
- ЕЛВА 2кв.
- Климатик =2кв.
- Маслен радиатор 2кв.
- конвектор ,наречен лъчист или Airelec  2кв.

#Crazy #Crazy #Crazy

okeano

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 23:22 от vl

# 117
[/quote

Аааа,едно време по-трудничко раздаваха 6-ци и се учеше по мъжката,така мисля ,
- ЕЛВА 2кв.
- Климатик =2кв.
- Маслен радиатор 2кв.
- конвектор ,наречен лъчист или Airelec  2кв.= 210лв.
- дърва и въглища > 2кв. .........
винаги едното е по-добре за едни,другото за друг ... ,нали и дължината на лъча при всички е различна,едните могат да се включат или изключат като те няма,едните затоплят помещението по-бързо от други или изглеждат по-добре ,на едните може да се изгориш,а на друг-не,на масления може да стоплиш тухла за крачката а на конвектора-нъц..............
и всички са 2 кв. и би трябвало за час да изгарят едно количество ток / =дърва ...

И като си учил толкоз мъжката, ЗЗЕ не го ли научи?

# 118
И като си учил толкоз мъжката, ЗЗЕ не го ли научи?
[/quote]

Разбира се ,че го научих,тогава учихме за вектори ,отразяване...такива неща ,
а иначе от vl има само пулене и пляскане и нито един отговор както от 2009-а насам
или да повтаря,че е смешно самото наименование *лъчисти* и ,че е еднакво топленето с
2 кв. независимо какво е >>> друго няма ,също и да коментира (нали подкрепя  Oleg Ivanov,
как той е вдигнал температурата с помощта на вентилаторче)
Вчера и днес правих експеримент ,затоплях помещение 10 градуса целзиеви единия ден за 15 мин.
 с 2 елви по 1.6кв.= 3.2 кв. и климатик = 3.5кв. на другия ден ,за 15 мин. с климатика се вдигнаха почече градусите ,което значи,че ........ ??  Joy

# 119

Общи условия

Активация на акаунт