Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 455
  • 451
  •   1
Отговори
# 405
  • Живее на Луната
Значи почти нищо не остава, а толкова го обичаме това кисело зеле значи....

# 406
Суровото кисело зеле си е витаминна бомба. Да не говорим, че представлява и готова салатка Grinning.
Моля, не го пренебрегвайте! Само не трябва да е много солено.

Чувала съм, че някои го изкисват за минутки в по-гореща вода и после го консумират. Така отпада значителна част от солта, без да се разваля витаминното съдържание на продукта.

Bell@, аватарът и подписът ти са страхотни!

# 407
  • Пловдив
А хлябът "Бонус" спада ли към здравословните продукти newsm78

# 408
  • Живее на Луната
simpatikonia, те са ми от една друга темичка, ти знаеш коя  Heart Eyes

Хляб престанах да купувам, дори и да е пълнозърнест, био, еко или незнам какъв. Чувала съм че ги боядисват за да изглеждат като ръжени, а в същност не са  newsm78

# 409
Знам, знам. Wink

А хлябът и аз си го пека сама с квас. Става много вкусен, освен това с него се насищам и с една малка филийка. А иначе си купувам "Бонус", когато нямам време да пека хляб.
От хляба "Вита" се отказвам обикновено като прочета съдържанието му  Laughing
Не съм предполагала какви добавки могат да се сложат в него Rolling Eyes.
Аз моят хляб го ям по малко и го държа в хладилник. Издържа повече от месец.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 15:35 от simpatikonia

# 410

Не знам , но като имах проблеми с килограмите с него отслабнах и го обичам. Принципно се води здравословен , то и Вита , но Вита ги развалиха , Бонус не съм купувала скоро.

http://apteka.framar.bg/30034428/%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD% … 650-%D0%B3%D1%80- На тази фирма хляб купувам в последно време и много го харесвам. Има и такъв със семенца , има и като питка и не пише поне , че има консерванти .

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 07:44 от adelinda

# 411
  • София
Избягвайте и маята,не само бялото брашно Peace

# 412
  • Пловдив

Не знам , но като имах проблеми с килограмите с него отслабнах и го обичам. Принципно се води здравословен , то и Вита , но Вита ги развалиха , Бонус не съм купувала скоро.

Кажи моля как отслабна?Диета ли какво?Може и на ЛС..че имам да свалям едни 4-5 килца и нямам хич воля...

# 413
За 4-5 килца не знам дали ще ти свърши работа и аз има да ги свалям , зимата си качвам , които обикновено , но не задължително лятото чистя и без диета. Една зима се бях ошишкала , доста , доста . По 4 филийки на ден , препечен бонус с малко масло и сирене , може и 1 яйце и това за цял ден.Никакъв алкохол. Насища , дава енергия , но и воля трябва, да не се яде друго , освен плодове и салати. Спира апетита , прави го контролируем по-точно и няма слабост и депресивни състояния, които са типични за диетите. За 3-4 месеца сигурно повече от 15 кг. свалих трайно . Но като цяло това беше изключение  за мен , принципно нямам проблеми с килограми.

# 414
Здравейте, момичета  Hug
Чета темата отдавна, понеже и аз се старая до колкото е възможно да се храня здравословно и се радвам, че има такава тема.
Сега  съм на вълна хлебопекарна и читави брашна, понеже ми омръзна да чета етикетите на купешкия хляб. Да ми препоръчате някоя марка брашно, която е с по-малко добавки и прочие съставки.

# 415
  • Варна
Момичета можете ли да ми кажете лененото семе и елдата как и къде да ползвам?За сега лененото семе само в мюсли и несчукано.Елда не съм купувала ,но искам да я пробвам!

# 416
Лененото семе в сутрешни ядково-млечни шейкове, в хлябове , теста . Брашно от ленено семе : 1 суп лъжица , с 2 суп. лъж. вода вместо яйце . Също счукано или стрито , или брашно с малко гореща вода се залива и за маски при проблемна кожа . В салати го слагат някои .

# 417
Лененото семе се накисва с вода за една нощ, а после се прецежда от семенцата, като сокчето се изпива (помага при запек). Става една доста лигава маса, но знам, че действа добре за подобряване на перисталтиката. Счуканото или смляно на по-едро брашно от ленено семе го добавям към тестото за домашен хляб.

Елда не ползвам, защото вкусът й ми е нетърпим, но съм чувала, че е много полезна.

# 418
Елда не ползвам, защото вкусът й ми е нетърпим, но съм чувала, че е много полезна.

Всички полезни неща са гадни. Laughing Но колкото и да е полезно едно нещо,ако трябва да се насилвам да го ям пак става вредно Peace.И аз не я понасям.

# 419

Значи не само аз съм така.
По едно време си мислех, че само аз нещо не съм наред, като чета как я ядете Thinking

Общи условия

Активация на акаунт