Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 455
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
Да, аз също смятам, че все повече хора ще осъзнаят, че да правиш зимнина и консерви не е "срамно". Правим - и лютеничка правим, и домати, и сокове... От миналата година имам машина за сушене на плодове и зеленчуци - суших много неща- за проба, но тази година в пъти повече ще са.
Хляб си правим - само брашна разл. видове купуваме. Домашно прясно мляко купувам, сирене също домашно, макар и не съвсем редовно. Все по-известните хранителни кооперативи също са много добър вариант Peace

# 436
Десито, моля те кажи за тази машина за сушени плодове и зеленчуци. Ако искаш и на лични ми прати инфо, да не спамим тук   bouquet
Сушените домати, са ми най-любимите.  Laughing
Иначе, аз разчитам на замразения зарзават от фризера. Не знам до колко се запазват витамините, но ми е по-удобно.

# 437
 Я да ви питам - пластмасова или иноксова кана за вода /електрическа/.Гледам, че има маркови пластмасови.Вредни ли са според вас?МЕрси

# 438
Не знам дали и колко са вредни.Но си е пластмаса, загрява се, едва ли може да издържи дълго.
Аз моята я смених със стъклена.

Сега търся и стъклена, филтърна, ама не мога да намеря, всички са пластмаса.Вече съм с трета, която след почти две години пак е за смяна.

# 439
Хм newsm78Стъклена елекрическа има ли?От този тип
?

# 440
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Сега търся и стъклена, филтърна, ама не мога да намеря, всички са пластмаса.

Brita имат стъклени  Peace

# 441
Има стъклени.
http://www.technomarket.bg/products/09116616/gorenje-k-17-g
Мисля, и Ронсон също имаше стъклена...

asyalein , не съм виждала тук.Всички са пластмасови.Ще потърся...

# 442
Заради варовика,който се отлага ли ви притесняват пластмасовите.?

# 443
Не.Не е добре пластмасата да се загрява постоянно.
А водата в нея завира.

# 444
момичета, аз имам стъклена ел. кана, точно тази посочена в линка. Доволна съм от нея и изобщо не се замислих, като видях, че има и стъклени, направо се ориентирах към нея.

# 445
Не закусвам от години, въобще до обяд не мога да погледна храна, но съм си поставила за цел да поправя това. Четох за някаква диетична закуска от бадемово мляко и вътре слагаме чиа и годжи бери, звучи ми много добре и изпълнимо, но не намирам по магазините бадемово мляко #Cussing out
Някой знае ли откъде?  bouquet

# 446
Yasmeen Hug, в биомагазините със сигурност - понеже на диетичните щандове по веригите не винаги го има.
Но можеш да си го приготвиш и сама, пасирайки сурови бадеми - така ще е и най-прясно. Разреждаш с малко вода, et voila.

# 447
Бадемово мляко: накисваш бадемите от вечерта, поне 6-8 часа да киснат. След това слагаш в блендер, добавяш вода и разбиваш докато стане мляко. Ако искаш може да ги обелиш преди блендиране, но аз нямам това време. Количеството на водата е на око, според това колко гъсто или рядко искаш да стане. В нета има много рецепти, напиши само ядково мляко и чети Simple Smile

# 448
Мерси  bouquet, а колко грама бадеми горе долу трябват за една порция (предполагам, не може да престоява) да кажем 400мл?
В био магазина до нас има само соево, и то не винаги. А в големите магазини също не го виждам, така че се чудех дали въобще някъде го продават.

# 449
  • Живее на Луната
Аз слагам една чаша бадеми и една чаша вода. След като ги разбия в блендера го прецеждам през марля. Може да се добави канела и мед или друг подсладител!

Общи условия

Активация на акаунт