Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 988
  • 451
  •   1
Отговори
# 165
В дивата природа животните не ги третират с нищо..............
Т.е., да разбирам, че ти тичаш из горите в дивата природа със сатър да гониш и убиваш храната си?
А не си купуваш месото от магазина, озовало се там обикновено от най-близката (не винаги обаче) кланица?

Не се хаби,     Peace   , защото доста заблуждаваш другите четящи.

# 166
Тичам,но не със сатъра,щото имам прекалено много друго изобилие.
Кои са тези четящи дето заблуждавам?Ти за себе си в мн. число ли говориш? Заблудени са само тези,които не могат да разберат за какво става дума,но приемам,че не им е дошло времето.

# 167
    Сигурно страничен човек ,като погледне темата ще си помисли ,че да се храниш здравословно не е хич здравословно.....

Здравословното хранене би трябвало да води към здраво тяло,съответно и здрав дух .
   Обаче ..... Духът на темата нещо хич не ми мяза на такъв....  Thinking

Откъде тази воинственост ? Защо?   33uu

# 168
Воините са зрави хора,иначе ще ги побеждава врага.  Simple Smile

# 169
    Сигурно страничен човек ,като погледне темата ще си помисли ,че да се храниш здравословно не е хич здравословно.....

Здравословното хранене би трябвало да води към здраво тяло,съответно и здрав дух .
   Обаче ..... Духът на темата нещо хич не ми мяза на такъв....  Thinking

Откъде тази воинственост ? Защо?   33uu

Разни хора, разни идеали Peace в това число и за здравословно хранене Peace

Според мен обаче, поговорката не трябва да се обръща, т.е. за Здрав дух в здраво тяло съм съгласна, но за обратното в здраво тяло, здрав дух не винаги май е вярно Rolling Eyes

# 170
   Галче,това ли , според теб,  има значение в случая ?  Rolling Eyes

Воинствен - нападателен . Казвам ,какво аз влагам в тази дума .  Peace

# 171
В кой случай? Аз казвам какво е моето разбиране за поговорката Peace
И за да уточня, не ми се спори с никого, всеки си има неговата гледна точка, както писах вече Peace На мен ми е интересно да чета различни мнения, затова и съм при вас в тази тема. Това обаче не означава, че не мога да споделям моето мнение, нали Peace

# 172
  Да,разбира се ,всеки има право да си изказва,каквото реши.   Hug

Цитат
В кой случай? Аз казвам какво е моето разбиране за поговорката. Peace
  Ами..... Споменах поговорката в една определена връзка . Затова говоря за "случай"  Peace

Иначе на различни езици поговорката звучи в различен ред .
  Това го казвам чисто информативно. Не бих настоявала за това как е по-редно да звучи . Hug

# 173
  Да,разбира се ,всеки има право да си изказва,каквото реши.   Hug

Цитат
В кой случай? Аз казвам какво е моето разбиране за поговорката. Peace
  Ами..... Споменах поговорката в една определена връзка . Затова говоря за "случай"  Peace

Иначе на различни езици поговорката звучи в различен ред .
  Това го казвам чисто информативно. Не бих настоявала за това как е по-редно да звучи . Hug

Съгласна съм Hug При писмената комуникация, за съжаление, често се получава "Изгубени в превода" Wink
И малко офф, винаги ми е било интересно колко са различни поговорките на различните езици bowuu

# 174
.....
Съгласна съм Hug При писмената комуникация, за съжаление, често се получава "Изгубени в превода" Wink
.......
   Така е за съжаление.  Rolling Eyes
   Но не е фатално ,когато има желание за истинско разбиране ,нали  Simple Smile

# 175
.....
.......
   Така е за съжаление.  Rolling Eyes
   Но не е фатално ,когато има желание за истинско разбиране ,нали  Simple Smile

Разбира се, щом има желание рано или късно всичко си идва на мястото Hug

# 176
Не че ми се продължават стари спорове, но понеже Краси е дала интересен цитат за месото не мога да не кажа, че това е и причината да храня дъщеря си само с био такова или домашно отгледано....и Краси извинявай, но си противоречиш, след като знаеш колко са вредни тези храна, като същото се отнася и за зеленчуците и плодовете, кое не беше ясно като казах, че здравословното е скъпо? Ми скъпо е, защото, да, в Био магазините цените са надути, но за повечето хора това е единствения начин да ядат малко по-истинска храна.
В крайна сметка понятието здравословно е адски относително, за едни това явно е да не се ядат много фафли  Mr. Green, за други е да се ядат до колкото се може по-чисти продукти.
В тази връзка Pampers би ли споделила от къде пазаруваш ти био продукти, какви са тези производители, какво произвеждат и въобще малко инфо ако може....това би било полезно. Аз знам че има разни кооперативи, западна идея, който тепърва пробива и тук у нас, но са малко и произвеждат доста ограничени неща и не знам и дали доставят навсякъде и т.н.

# 177

Воинствен - нападателен . Казвам ,какво аз влагам в тази дума .  Peace

Аз пък под воин разбирам това:
http://www.google.bg/search?q=%D0%92%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%91%D0% … =1280&bih=610

И е нещо,което изобщо няма общо с нападателност.Но с какво има общо е предмет на друга тема.

Относно поговорката-кое е изначалното духа или материята?

# 178
    ок  Peace Друг път ,като употребиш въпросната дума ,ще го имаме предвид .

Към темата ....
   Все- още чакам отговори по въпроса за пречистване с Мед и Сяра ... Hug Какъв е вашия опит, ако има такъв ?

И да питам , някой да е чувал/чел за вредата на белия ориз ,заради примесите на талк в него  ?

# 179
Не знам за талка, но това, което съм чела, е че белият ориз е толкова пречистен и изчистен, че в него не е останало нищо полезно.Храни те, дава ти ситост, но реално клетките нищо не могат да извлекат от него, защото нищо не е останало.
Ценните съставки са в обвивката.

Гледайте:
http://www.youtube.com/watch?v=yMmrw6inWYk

Общи условия

Активация на акаунт