ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Личи си, че идва пролетта, темата се е оживила.
Аз пък искам да попитам дали някой има опит с разсаждането на пролетните луковици, или поне разреждането им. Аз вече трета година се радвам на красиви лалета и зюмбюли без допълнителни усилия, но забелязвам, че вече май е време да се погрижа за зюмбюла. Извадих пробно една туфичка с листа, за да ги разделя, но те като че ли не са обособени като отделни луковици, а нещо като люспи на една и съща или съвсем мънички луковички. Вероятно не е сега подходящото време да ги разделям, но пък, ако ги извадя след като прецъфтят, се притеснявам, че ако ги държа някъде цяло лято ще изсъхнат. А и така ми се струва по-малко хамалогията.
Другото, което искам да питам е дали не избързах с торенето на райграса?

# 286
  • густо майна Филибето
Не си избързала с торенето, поне не много. При тия температури....

# 287
Личи си, че идва пролетта, темата се е оживила.
Аз пък искам да попитам дали някой има опит с разсаждането на пролетните луковици, или поне разреждането им. Аз вече трета година се радвам на красиви лалета и зюмбюли без допълнителни усилия, но забелязвам, че вече май е време да се погрижа за зюмбюла. Извадих пробно една туфичка с листа, за да ги разделя, но те като че ли не са обособени като отделни луковици, а нещо като люспи на една и съща или съвсем мънички луковички. Вероятно не е сега подходящото време да ги разделям, но пък, ако ги извадя след като прецъфтят, се притеснявам, че ако ги държа някъде цяло лято ще изсъхнат. А и така ми се струва по-малко хамалогията.
Другото, което искам да питам е дали не избързах с торенето на райграса?

като прецъфтят и листата им пожълтеят ги извади от почвата и ги раздели, малките луковички се засаждат веднага и не се вадят, ще почнат да цъфтят след 2-3 години, а големите може да прибереш в сухо помещение и да засадиш есента или просто да им смениш мястото в градината.

# 288
  • София
Имам въпрос. Снабдихме се с прегоряла животинска тор. На цялата градина ли трябва да я разпределим или само на мястото определено за зеленчукова градина?

Все още нищо не е садено в двора освен туите по края за ограда. Предвиждаме на часта извън зеленчуковата градина да имаме цветя и райграс. Пръста е хубава, или поне така казаха като ни я докараха есента. Благодаря

# 289
  • густо майна Филибето
Животинския тор не винаги е угнил до степен да няма семена и се получава голямо заплевяване. Това лесно се оправя в зеленчуковата градина, но в декоративната не е съвсем така. Отдели си една част, от която ще поставяш в дупките на растенията, които ще садите(ако са от саксии). Другото по-добре на зеленчука. За цветята и тревата има бързоразтворими торове, които се ръсят отгоре.

# 290
  • Sofia, Bulgaria
ПОДАРИХА МИ БОНСАЙ КАРМОНА ,НО ЗА 5 ДЕНА ЛИСТАТА ЗАПО4НАХА ДА СЪХНАТ ,А ИМА И МУХИ4КИ ДАЛИ БОЛЕДУВА И КАК ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА

# 291
Подариха ми хризантема в саксия, в момента цъфти. Да я засадя в градината сега ли или като се позатопли? Мислех си, че само през есента цъфтят  та съвсем се обърках.

# 292
Здравейте момичета, можете ли да ми помогнете да разпозная тази палма Simple Smile
Благодаря предварително.
http://jessica.snimka.bg/wedding/buketa.258020.29905619

# 293
Това е юка.

# 294
  • густо майна Филибето
Подариха ми хризантема в саксия, в момента цъфти. Да я засадя в градината сега ли или като се позатопли? Мислех си, че само през есента цъфтят  та съвсем се обърках.

Изчакай да се стопли, поне месец още.

# 295
  • софия
Момичета, извинявам се че така нахълтвам в темата ви,но имам нужда от съвет, даже не от съвет ами от отговор на един много глупав въпрос Confused

Пъърво да кажа, че никога ама никога не мога да е справя с цветя вкъщи! Един единсвен път успях с едни прекрасни фрезии от луковички и аха да цъфнат и котката на съседите ги беше изяла Shocked

Днес си купих от едно магазинче китки и ги засадих. Божури- бял и червен. Спазих инструкциите- на 10 см дълбочина на 50 м един от друг.
 Обаче като питах омичето как да ги засадя- кое е корена, тя ми обясни че това с прораслите , покълналите неща са корените и с тях надолу.....

Е да ама аз като се върнах у дома, и като ги заразгледах сто на сто ми се стори , че не може да е така, защото от ругата страна има отрязано равдно все едно пънче (тоест от стъблото и отрязано)

Смеете ли ми се вече, че сигурно се и възмущавате, ама така ги засадих- с пънчето надолу с прорасналиоте неща нагоре- защото като гледах гледах гледах, това което си приличаше на корен определено беше в посокоата в която аз го засадих надолу - тоест различна от прорасналите неща......

Та? Грешно ли направих? (ако изобщо някой ме разбра с глупавите ми обяснения,   Embarassed много ме е срам, ама пък искам да се науча)

# 296
  • густо майна Филибето
Аз имам само един божур и никакъв спомен как съм го садила, но дано тези снимки те ориентират. Червеничкото са пъпките.
Скрит текст:

# 297
 Simple Smile Амели, и аз садих такъв божур, и да, обратно го бях засадила и след някой и друг ден започнах да се замислям, та го обърнах. Пъпките трябва да са отгоре, това дето описваш като пънче е от стъблото. При моя божур израстъците бяха късички и на всички страни, та не беше много еднозначно кое трябва да е отгоре и кое не:-)

# 298
  • В градината...
Като стана дума за божурите - вярно ли е, че се местят и разсаждат през август?

# 299
  • софия
Аз имам само един божур и никакъв спомен как съм го садила, но дано тези снимки те ориентират. Червеничкото са пъпките.
Скрит текст:

И те трябва да са нагоре, нали? Ако е така, значи правилно съм постъпила Peace

Сега остава да видя и дали ще се хванат, има ли вероятност да не се?

Общи условия

Активация на акаунт