Отговори
# 345
entrepreneur
предприемач го знам и аз.

# 346
Не съм сигурна извън контекста, но бих превела tested party като проверявана/ревизирана/изследвана страна.

# 347
  • София (Възраждане)
Няма как да задам точен контекст, тъй като текстът е на нидерландски, но тъй като става въпрос за проучване, предложението е добро, Ундмил, благодаря!

# 348
Някой може ли да ми подскаже.... Praynig
Превеждам документ за кандидатстване за франчайз и това не ми е ясно как да го преведа:
Personal & Business References

Personal Reference

Name:   Address:         Tel:      Mobile:         

Nature of relationship

Business Reference

Nature of relationship

Какво естество на връзката ще е това  newsm78

# 349
Превеждам документ за кандидатстване за франчайз и това не ми е ясно как да го преведа:

Personal Reference

Nature of relationship

Business Reference

Nature of relationship

Не зная как ще е термина на български, но отговора би бил "майка", "приятел", "колега", etc.

# 350
В български формуляри за препоръка съм срещала формулировката "В качеството си на какъв познавате кандидата"

# 351
  • София (Възраждане)
При оригинал тип извлечение или подобно, в който номерът на страницата е упоменат в текста /в началото на оригинална страница, например/, превеждате ли буквално "стр.1 ...стра. 2...", въпреки че не съвпада технически със страниците на целевия текст и се налага това да се напише по средата, например newsm78

# 352
Mooimeiske, доколкото знам не се пишат изобщо страниците от оригиналния текст, за да не се получава объркване.

# 353
  • София (Възраждане)
И аз така мисля, логично е, но попадам на работа на колеги, в която са преведени Rolling Eyes
Впрочем, някой попадал ли е на добър онлайн материал или книга за теория на превода? Обикновено такива се издават за конкретен език, но все пак newsm78

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 19:52 от Mooimeiske

# 354
  • Бургас
Mooimeiske, доколкото знам не се пишат изобщо страниците от оригиналния текст, за да не се получава объркване.
И аз така мисля! Здравейте, много хубава тема! И аз съм аматьор, непрофесионалист!   bouquet

# 355
Колеги, попаднахте ли на тази новина: http://www.blitz.bg/news/article/190583. Дали е светлина в тунела за "свободните" преводачи или фарът на идващ влак???!!!  Grinning

# 356
  • Там, където ме обичат
Колеги, как е на английски двойнозалепящо тиксо?

# 357
Колеги, как е на английски двойнозалепящо тиксо?

double sided tape мисля

# 358
  • София
Колеги, попаднахте ли на тази новина: http://www.blitz.bg/news/article/190583. Дали е светлина в тунела за "свободните" преводачи или фарът на идващ влак???!!!  Grinning

Включвайте се, по какъвто и начин, за да не е светлина в тунела, нито фар на идващ влак!
Пишете, обяснявайте на обикновените хора как се потиска тази професия, как е в другите държави. У нас няма функциониращи съюзи, сами сме и не трябва да мълчим. До тук активно действа само една семейна двойка от Варна.
Излишно е да ви убеждавам, но дали ще се случат промените - зависи от нас самите...
Четете петицията и участвайте, ако имате желание за промяна...

# 359

Personal Reference

Nature of relationship

Business Reference

Nature of relationship

Това в червеното ли не знаеш как да преведеш?
Напиши само връзка или референт: еди какъв си.

Общи условия

Активация на акаунт