Отговори
# 360
Пускам си въпроса и тук, защото предполагам, че сте се сблъсквали с такъв проблем:

Може ли .pdf  файл, който е една безкрайна таблица, да бъде конвертиран в .doc, така че да мога да променя само някои от стойностите в таблицата? Идеята ми е да не преписвам всичко, а да сменя само няколко цифри и малко текст. Конверторът, който обикновено ползвам, не ми върши работа.

# 361
  • Казанлък of all places
Ох, мъка. Съчувствам, но не мога да помогна.И Аби-то , с което аз работя , не може да конвертира пдф-ските таблици в човешки.

# 362
Здравейте, аз съм конвертирала, вече не помня с кой конвертер, но много се разместват графите и таблицата си я изчертавам отново.

# 363
Пускам си въпроса и тук, защото предполагам, че сте се сблъсквали с такъв проблем:

Може ли .pdf  файл, който е една безкрайна таблица, да бъде конвертиран в .doc, така че да мога да променя само някои от стойностите в таблицата? Идеята ми е да не преписвам всичко, а да сменя само няколко цифри и малко текст. Конверторът, който обикновено ползвам, не ми върши работа.

Right click on the table and "copy table" in word. Или save as table in excel и после copy paste  в word. Аз ползвам nuance converter - нямам проблем с таблиците. Последно, запомни си файла в rtf формат и отвори в word.

Много работя с таблици и ми отнема секунди да ги преформатирам по мой тертип. В по-новите акробати, Таблицата се копира в отделно пое, откъде я премествам където ми е удобно (select table, copy, paste).

# 364
Благодаря, Sophiemmaspencer, утре ще пробвам твоя начин! Загубих около 2 часа да търся подходящ конвертор, но в най-добрия случай ми разместваше графите, част от таблицата я разпознаваше като картинка и ставаше мазало. Накрая си ги направих таблиците сама. Но при следващ подобен слуай ще е много полезно да знам как точно да действам!   bouquet

# 365
Бързо въпросче:

Как бихте превели Level of Support - в текста става дума за отпускане на банкови кредити и в тази точка се има предвид каква част от стойността на фактурата се покрива - т.е., под това "ниво на подкрепа" се казва грубо колко пари ще ти отпусне банката - как да го кажа, така че да звучи по-красиво?

А Single & Multi Buyer ?  Thinking

И също,
Скрит текст:
защо като си сменя езика на клавиатурата на латиница, тук продължава да си ми пише на кирилица???  ooooh!

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 11:20 от wackamotto

# 366

Right click on the table and "copy table" in word. Или save as table in excel и после copy paste  в word. Аз ползвам nuance converter - нямам проблем с таблиците. Последно, запомни си файла в rtf формат и отвори в word.

Много работя с таблици и ми отнема секунди да ги преформатирам по мой тертип. В по-новите акробати, Таблицата се копира в отделно пое, откъде я премествам където ми е удобно (select table, copy, paste).

Благодаря, полезно е да го знаем!

# 367
Бързо въпросче:

Как бихте превели Level of Support - в текста става дума за отпускане на банкови кредити и в тази точка се има предвид каква част от стойността на фактурата се покрива - т.е., под това "ниво на подкрепа" се казва грубо колко пари ще ти отпусне банката - как да го кажа, така че да звучи по-красиво?

А Single & Multi Buyer ?  Thinking

И също,
Скрит текст:
защо като си сменя езика на клавиатурата на латиница, тук продължава да си ми пише на кирилица???  ooooh!

Level of Support  ми прилича на дела на чуждото участие и собственото участие при съфинансиране.
Single & Multi Buyer не е ли търговия на едро и дребно? Може и да бъркам.

# 368
кукумицинка, благодаря!

Single & Multi Buyer - не е точно това, но няма как да обясня за какво иде реч, без да копи-пейстна половината текст тук  Mr. Green Писах го единствен и мулти купувач  newsm78 ooooh!
Обяснението за Single Buyer е такова:
Скрит текст:
As the name implies, this policy covers one or more shipments totaling a set value, to a single buyer
а за Multi Buyer няма упоменато в текста какво имат предвид ....

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 13:15 от wackamotto

# 369
кукумицинка, благодаря!

Single & Multi Buyer - не е точно това, но няма как да обясня за какво иде реч, без да копи-пейстна половината текст тук  Mr. Green Писах го единствен и мулти купувач  newsm78 ooooh!
Обяснението за Single Buyer е такова:
Скрит текст:
As the name implies, this policy covers one or more shipments totaling a set value, to a single buyer
а за Multi Buyer няма упоменато в текста какво имат предвид ....

Мулти не е ли множествен?

# 370
As the name implies, this policy covers one or more shipments totaling a set value, to a single buyer - това малко прилича на обяснението за блокова поръчка - към единичен купувач. Блокова търговия е, когато дадени имоти (и други стоки, предполагам) се купуват/продават само в пакет на обща цена. "Multi" наистина е множествен, но на мен лично множествен купувач въобще не ми звучи. Според мен тук може да каже с точност човек, който е запознат със съответната терминология, защото смисъла всички го схващаме, но кратко и ясно как ще е на български, е по-трудно.
А може и да става дума за единична или блокова застрахователна полица.

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 14:15 от кукумицинка

# 371
"Multi" наистина е множествен, но на мен лично множествен купувач въобще не ми звучи. Според мен тук може да каже с точност човек, който е запознат със съответната терминология, защото смисъла всички го схващаме, но кратко и ясно как ще е на български, е по-трудно.
Точно и аз това имах предвид, дали някой знае как се казва терминологично правилно на български, искаше ми се да е изряден текста, смисълът е ясен.

Благодаря ви за помощта   bouquet

# 372
  • София (Възраждане)
"Multi" наистина е множествен, но на мен лично множествен купувач въобще не ми звучи. Според мен тук може да каже с точност човек, който е запознат със съответната терминология, защото смисъла всички го схващаме, но кратко и ясно как ще е на български, е по-трудно.
Точно и аз това имах предвид, дали някой знае как се казва терминологично правилно на български, искаше ми се да е изряден текста, смисълът е ясен.

Благодаря ви за помощта   bouquet

И тези терминили ли са от текста на банкова тематика?
Скрит текст:
Мъжът ми работи в банка, мога да се обадя да попитам за тях и за левъла.

# 373

И тези терминили ли са от текста на банкова тематика?
Скрит текст:
Мъжът ми работи в банка, мога да се обадя да попитам за тях и за левъла.

Мила, благодаря много за предложението, но не е чак толкова важно, за да го безпокоиш   bouquet Пък и текста вече го предадох, ама дали някой ще го чете толкова подробно е друг въпрос  Crazy

# 374
  • София (Възраждане)
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт