Отговори
# 375
"Multi" наистина е множествен, но на мен лично множествен купувач въобще не ми звучи. Според мен тук може да каже с точност човек, който е запознат със съответната терминология, защото смисъла всички го схващаме, но кратко и ясно как ще е на български, е по-трудно.
Точно и аз това имах предвид, дали някой знае как се казва терминологично правилно на български, искаше ми се да е изряден текста, смисълът е ясен.

Благодаря ви за помощта   bouquet

множествени (множество) купувачИ.  Laughing

# 376
Просто купувач/купувачи, мисля, ще е достатъчно смислово натоварено на български.  Grinning Икономическите текстове на английски нерядко подвеждат с украсителни прилагателни.

# 377
Здравейте, преводачки!

Ха сега да ви видя smile3508 как ще се преведе на английски ТУПИКОВА УЛИЦА? /улица, която е прекъсната/

# 378
Тупик, доколкото знам, е cul-de-sac или dead-end street, но какво точно значи 'прекъсната улица'?

# 379
Тупик, доколкото знам, е cul-de-sac или dead-end street, но какво точно значи 'прекъсната улица'?
Ха, мерси. Но- disconnected  не става ли? newsm78

# 380
Ами не съм виждала подобна комбинация. За задънена улица говорим, нали?

# 381
Ам... и аз не знам какво е тупикова улица. Ако има някой, работещ в сферата на недвижимите имоти, може да ни светне

# 382
  • София
Здравейте!

Ние си превеждаме, а други искат да монополизират пазара. Прочетете какво искат големите преводачески агенции, писмото им се разпространява от снощи:

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=translators&Number=19 … mp;sb=5&part=

# 383
Ам... и аз не знам какво е тупикова улица. Ако има някой, работещ в сферата на недвижимите имоти, може да ни светне

Тупик е задънена улица, русизъм е. Тупикова улица ми звучи малко ексцентрично, но защо не.

# 384
Здравейте, преводачки!

Ха сега да ви видя smile3508 как ще се преведе на английски ТУПИКОВА УЛИЦА? /улица, която е прекъсната/

Cul-de-sac.

Disconnected street няма смисъл, освен абстрактно, откъсната от реалността.

# 385
  • Там, където ме обичат
Здравейте, преводачки!

Едно уточнение, че dead-end street е улица без изход, глуха улица
http://www.thefreedictionary.com/dead-end+street

А прекъсната улица е тази, показана тук:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:MQ3pvBUVNLw … ct=clnk&gl=bg

Каква ти трябва, предполагам първи вариант, ако става въпрос за описание на парцел, имот и т.н.

# 386
Мда, това е друго нещо, но то не е тупик. Питането беше за тупик, а той си е вече споменатите.  Thinking

# 387
Мда, това е друго нещо, но то не е тупик. Питането беше за тупик, а той си е вече споменатите.  Thinking

тоест, тупик не се отнася за парцел, а като израз "без изход"? dead end?

# 388
Конкретно за улица, да. Тук е написано тупик-улица, другаде го видях като улица-тупик, а ето и за самата дума. Да, dead end си е фразеологизмът.

# 389
Благодаря ви момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт