Бъдещи мами с термин декември - IV

• 18 080
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Хапчетата са STOPACID струват лев и нещо. Няма проблем да се приемат от бременни. Противопоказни са при хронична бъбречна недостатъчност. Можеш да се консултираш и с твоя лекар. Избягвай да приемаш много храна вечер и не яж неща, които си забелязала че те дразнят /например банана мене ме побърква, а много ми се яде/.

# 226
Цитат на: dezyg
Избягвай да приемаш много храна вечер и не яж неща, които си забелязала че те дразнят /например банана мене ме побърква, а много ми се яде/.

Не само вечер.. избягвайте да ядете големи количества храна въобще.. по-често и по-малки порции.. иначе колкото и да не е дразнеща храната, киселините пак ще почнат..

Досега само веднъж съм имала жестоки киселини.. имам предвид от тия дето получаваш спазми на целия хранопровод часове наред дори и след като гърлото ти вече не гори.. два дни не спряха имах чувството че ще умра.. оттогава страшно внимавам как и какво ям и да чукна на дърва.. засега няма повторение..

# 227
Аз не ям повече отколкото преди да забременея, но се старая да закусвам и обядвам. Не мога да поема голямо количество защото съм качила 5 кг. досега /само корем/ и бебка не ми е оставила много място.

# 228
Цитат на: Future pere
Жена ми не знае какво е "киселини". Току ме пита "Какво са киселините ? Как да разбера дали имам киселини ?" Мен ме мъчат понякога та имам представа. Тя обаче хал хабер си няма...

И аз не знаех, но 1вия път, в който ги получих ги разпознах безпогрешно. Като заговорихте за киселини се сетих, че при мен са изчезнали. Преди около месец имах няколко дена подред, но сега няма и помен, не знам защо обаче.
Как мислите, защо нашите бебчета със Стани не мърдат толкова много?!

# 229
Може би са по-големи и вече им е тясно вътре. Защо не питаш в консултацията?

# 230
Деси интересно ли е на у4илището в Шейново? Има ли полезни неща или по-скоро реклама на болницата?

# 231
Днес ни беше второто виждане. Първия път се запознахме и не разделиха на групи. Днес говорихме за раждането - как започва, по -какво да познаем и др. подобни. Интересно е. Няма да ни развеждат в болницата. Питаха ни дали сме към тяхната консултация и къде ще раждаме. Дори да не си при тях няма да те върнат. Психоложката която води курса също е бременна и ни раздели на групи, защото говори тихо и другата група е с мами за ноември.

# 232
Здравйте  Simple Smile
Искам да ви питам нещо. Днес като ходих на консултация (Св. София) и задавах купища въпроси на доктора за раждането, на повечето ми се отговори, че това са въпроси, които можеш да обсъдиш с доктора, който си ангажирала да ти води раждането срещу прословутите 500 лв. Демек едва ли не е задължително, поне та звучеше. Та ми е интересно ако искате да споделите, как смятате да процедирате по този въпрос. Ще си плащате ли, легално или на ръка или ще разчитате на дежурния екип.
Аз лично всеки път се чувствам неудобно като ида на консултация (с направление от личен лекар), защото те иначе са ацки грижовни, всеки път ме гледат на ехограф, въобще обслужването е страхотно и не знам какво се очаква от мен като благодарност! Confused
Аз имам познат доктор в Св. София, който така или иначе се е ангажирал с мен и без да плащам официално. Освен това си мисля, че тия от консултацията са толкова внимателни с мен заради него (защото случайно видях, че на картона ми пише д-р Едикойси!!!).
И понеже всичко в тази държава се плаща под масата, колкото и да е гадно и неправилно, когато някой си върши добре работата се чудиш колко ли очаква да получи?
Ох незнам! Мисля все пак да си платя 500-те лв. и да ми е спокойно, че няма да изпадам в сконфузни ситуации с даване на пликчета и т.н.
А доктора от консултацията още нямам идея как да му "Благодаря".
Ох извинявайте за дъгото писане, но много ме вълнува този проблем напоследък и искам да си изясня и уредя всичко предварително, за да ми е спокойно когато дойде времето на големия екшън Simple Smile

# 233
  • home!sweet home!
Мили мами,тези от вас които ходят на ЖК в Шейново случайно да знаят как се казва и до колко е добра една много млада докторка с дълга красива черна коса и очила!Днес тя ме гледа на ехограф и определи пола на бебо и не зная до колко мога да и се доверя!

# 234
Цитат на: dezyg
Днес ни беше второто виждане. Първия път се запознахме и не разделиха на групи. Днес говорихме за раждането - как започва, по -какво да познаем и др. подобни. Интересно е. Няма да ни развеждат в болницата. Питаха ни дали сме към тяхната консултация и къде ще раждаме. Дори да не си при тях няма да те върнат. Психоложката която води курса също е бременна и ни раздели на групи, защото говори тихо и другата група е с мами за ноември.

Мерси за инфото. А как става записването и късно ли е за това??

# 235
Цитат на: Jenny
Здравйте  Simple Smile
Искам да ви питам нещо. Днес като ходих на консултация (Св. София) и задавах купища въпроси на доктора за раждането, на повечето ми се отговори, че това са въпроси, които можеш да обсъдиш с доктора, който си ангажирала да ти води раждането срещу прословутите 500 лв. Демек едва ли не е задължително, поне та звучеше. Та ми е интересно ако искате да споделите, как смятате да процедирате по този въпрос. Ще си плащате ли, легално или на ръка или ще разчитате на дежурния екип.
Аз лично всеки път се чувствам неудобно като ида на консултация (с направление от личен лекар), защото те иначе са ацки грижовни, всеки път ме гледат на ехограф, въобще обслужването е страхотно и не знам какво се очаква от мен като благодарност! Confused
Аз имам познат доктор в Св. София, който така или иначе се е ангажирал с мен и без да плащам официално. Освен това си мисля, че тия от консултацията са толкова внимателни с мен заради него (защото случайно видях, че на картона ми пише д-р Едикойси!!!).
И понеже всичко в тази държава се плаща под масата, колкото и да е гадно и неправилно, когато някой си върши добре работата се чудиш колко ли очаква да получи?
Ох незнам! Мисля все пак да си платя 500-те лв. и да ми е спокойно, че няма да изпадам в сконфузни ситуации с даване на пликчета и т.н.
А доктора от консултацията още нямам идея как да му "Благодаря".
Ох извинявайте за дъгото писане, но много ме вълнува този проблем напоследък и искам да си изясня и уредя всичко предварително, за да ми е спокойно когато дойде времето на големия екшън Simple Smile

Jenny и аз напоследък съм си заблъскала главата по тоя въпрос с плащането, но още нищо конткретно не съм измислила.. във всеки случай съм сигурна, че в жк на Св.София са си любезни по принцип, независимо от това кой доктор те следи и дали въобще е някой от болницата.. често се е случвало да съм вътре с мойта докторка и съм била свидетел как се отнасят към момичета, които за първи път се регистрират с направление от личен лекар.. просто са внимателни и любезни независимо по каква линия си.. и лично аз не мисля, че е необходима специална благодарност по случая.. това им е работата все пак..
Освен това след като имаш лекар, който както твърдиш се е ангажирал с тебе.. съответно и за раждането.. то не виждам защо ще плащаш официалната тарифа от 500 лв.. по добре се разбери с него колко ще иска.. ако случайно не иска нищо твърдо, то ти си прецени колко до дадеш или нищо не давай.. или пък го попитай директно дали смята за необходимо да си го избереш официално и виж какво ще ти каже той..

Аз лично още незнам какво ще правя, тъй като с мойта докторка се разбрахме да говорим за раждането на следващата консултация 09.11. т.е. да решим секцио или не (и предполагам тя да си изложи финансовите възгледи по въпроса Wink ), но тъй като 99% ще съм секцио - нямам голям избор.. ще трябва да си платя съответната сума, за да мога да разчитам на свестен лекар.. това си е операция все пак.. иначе предполагам бих се пуснала по каналния ред с дежурните.. то за нормално раждане лекар ти трябва само за твое успокоение и евентуално за красиф шев, ако се наложи.. иначе цялата работа я вършат акушерките..
дано само не ми изтърси някоя баснословна сума, че тогава го закъсвам сериозно..

# 236
И мойто бебе не е от най-подвижните. Подритва от време на време, особено вечер като се наям и полегна, но иначе не мога да кажа, че ме тормози.  Grinning
Но за сметка на това имам киселини до небето  Imp Преди да забременя и аз питах мъжа ми що е то киселини, защото никога не бях имала. Едиснтвеното, което ми помага е газирана вода.
И аз не ям хич много, защото често ми се гади, но въпреки това си дебелея-към 13килца отначалото. Embarassed

# 237
Mags  Simple Smile
Да знаеш, че така като си казват тарифата е къде къде по-добре, защото поне си наясно за какво става въпрос. А моят доктор е от този изчезващ вид който е абсолютно неподкупен, безкрайно добър и всеотдаен и когато се наложи да му благодариш по някакъв начин се заформя една доста сконфузна ситуация, защото той принципно пари не взема!
Евалата за което, ОБАЧЕ...
Първият път като раждах, от консултацията ме заритаха да влизам да ме приемат и той дойде без да е на смяна, стоя цял следобяд с мен, вечерта си спинкахме в една стая и чак на другия ден сутринта ми върза системките и ... И всичко това го направи без да е на смяна, просто, за да не се случи нещо с мен.
Сега разбираш за какъв човек ти говоря!
А не ми е особено близък.
Просто незнам, май единствения начин са 500 те лв., само дето незнам къде точно отиват, дано наистина 350 да взима доктора, както пишат.

# 238
Цитат на: fanta
Мили мами,тези от вас които ходят на ЖК в Шейново случайно да знаят как се казва и до колко е добра една много млада докторка с дълга красива черна коса и очила!Днес тя ме гледа на ехограф и определи пола на бебо и не зная до колко мога да и се доверя!

По описанието ми прилича на Велислава Хафузова. Ако е тя, имай предвид, че е стажантка.

# 239
Цитат на: Jenny
Mags  Simple Smile
Да знаеш, че така като си казват тарифата е къде къде по-добре, защото поне си наясно за какво става въпрос. А моят доктор е от този изчезващ вид който е абсолютно неподкупен, безкрайно добър и всеотдаен и когато се наложи да му благодариш по някакъв начин се заформя една доста сконфузна ситуация, защото той принципно пари не взема!
Евалата за което, ОБАЧЕ...
Първият път като раждах, от консултацията ме заритаха да влизам да ме приемат и той дойде без да е на смяна, стоя цял следобяд с мен, вечерта си спинкахме в една стая и чак на другия ден сутринта ми върза системките и ... И всичко това го направи без да е на смяна, просто, за да не се случи нещо с мен.
Сега разбираш за какъв човек ти говоря!
А не ми е особено близък.
Просто незнам, май единствения начин са 500 те лв., само дето незнам къде точно отиват, дано наистина 350 да взима доктора, както пишат.

Ами какво да ти кажа.. можеш само да се радваш, че още има такива лекари и че познаваш един от тях (де да имах и аз тоз късмет  Wink ) В този случай, ако така или иначе си решила да мму платиш.. може би наистина е най-добре да платиш 500-те лв. на болницата, така поне ще получи човека това, което му се полага за прекрасното отношение към пациентите  Wink и само ще го уведомиш после  Laughing явно ще е доста неудобно да му направиш какъвто и да е подарък лично, щото наистина е доста сконфузно да предлагаш на някой, който НЕ ИСКА да вземе каквото и да било.. все едно го обиждаш един вид..  
а от друга страна - можеш и просто нищо да не плащаш и да приемеш, че това му е работата на човека и той просто си я върши с удоволствие Grinning

Общи условия

Активация на акаунт