Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 518
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, я ми кажете каква е връзката между  резултатите от хормоните и боядисването на косата? Първата ендокриноложка при която ходих преди да ми назначи изследванията ме попита дали съм се боядисвала скоро. Тогава не бях и резултатите ми бяха ОК. Сега обаче се боядисах и резултатите ми са маалко.... ФТ4 ми е 11.72 при норма 12-22, а ТСХ ми е в нормите - тъкмо на средата, но не помня точно отчета. Много моля за отговор,че леекинко съм се уплашила,че бягам от нормите вече.

# 151
Момичета..помагайте..днес си пуснах освен ТСХ,което е 2,09 и вит.Д и калций.Аз нямам операция,а имах недостих на вит.Д.От лятото взимам Вигантол ,беше достигнал до 65 при граници 50-120,а днес е 50,15. Cry Йонизирания ми калций преди около 2 месеца беше 1,19(1,12-1,23 ),а днес е 1,24-малко над граница...Не знам какво да правя и да мисля-каква е връзката м/у вит.Д и калция,защо вит.Д пада(не съм си сменяла дозировката) а калция се вдига newsm78..Ходя при Начев,но ...дали няма нужда да сменя лекаря....кажете с тези проблеми при кого ходите в Сф...
какви са симптомите за недостиг на витамин Д

# 152
Благодаря на всички за подкрепата момичета. Стархотни сте. Без вас нямаше да съм същата.
 Не съм оперирана, имам възел големичък 22 мм. Пия Еутирокс и за сега според доц. Пандев само го следим. На всички пожелавам да сме в нормата. А да питам и аз каква е разликата между Калцитонин и тиреоглобулин. Аз съм изследвала досега само Калцитонин. И двата ли са туморни маркери и едно и също ли показват. Извинявам се ако е обяснявано, но съм пропуснала да го прочета. На всички здраве и късмет.

# 153
  • София, ж.к."Разсадника"
Привет! И на мен явно ми предстои операция. Преди 12 години ми откриха едни възелчета ли са, кистички ли....някакви такива. Наблюдаваме ги всяка година и ...оп...д-р Тодорова от Втора градска преди седмица се произнесе доста категорично,че се налага оперативно лечение. Насочи ме към ендокринологията на МА. Взех,че си записах час за консултация при д-р Кънев в понеделник(12 ноември), по нейна препоръка. Има свободен прием в Бодимед на "Позитано". Чета от вчера вашите теми и взех да се разколебавам. Имате представа какви са таксите за частни прегледи. Взех да си мисля за д-р Пандев. Та имам няколко въпросчета.
1. Как е положението при него за консултации? Сравнително бързо ли става или доста се чака?
2.Само с лапароскопски операции ли се занимава? Ако случая не е подходящ за лапароскопия...как стоят нещата?
3. Какво е заплащането за такава операция?

# 154
  • при моите деца .....
hame, аз съм се оперирала при Кънев, но преди 5 години....
Доволна съм.
Тогава прегледите при него бяха платени, но операцията - не съм дала нито лев, но вече ми казаха, че в МА, където преместиха ендокринологията се заплаща операцията на каса....
Не съм проверявала лично.

# 155
такаааа, да попиша и аз малко.
Оперирана съм на 10.10.
Обаче- в провинцията. 7 денс след операцията излезе хистологията - папиларен карцином с миниметастаза в съседство с лимфен възел.
Насочих се към доц. Сечанов - да видим какви да ще ги свършим. От дясно жлезата е напълно премахната/ където е карцинома/, също и част от лимфните възли . От ляво обаче е голям остатъка.
ТСХ -15, Тироглоболин на ниската граница/ в момента не помня точно колко/
Доцента ме прати на  сцинтиграфия с йод 131. Проф. Костадинова обаче му написа едно писъмце в коеот отказва да ми дадат йод, след като имам такъв голям остатък. Правих и консултация с Начев. Такак ме увика, ама така ме увика че просто нямам думи. А точно той беше този дето ми каза че операцията ми е по желание, че нищо лошо не вижда и изобщо че може и да не се оперирам.
Сега съм объркана доста. Ще ходя на консултация и при Хаджиева. Незнам и аз какво ще правя.

Само вие можете да ме разберете  Hug Hug Hug Hug

# 156
Е добре де, преди операцията нямаше ли някакви подозрения,че може нещо да не е наред?

# 157
Не.
Две консултации имах - с Катя Тодорова и с Емил Начев. и двамата ми казаха - спокойно нищо фатално не е при теб, но ако искаш се оперирай сега за да не би в един момент да почнат да растати да трябва по спешност да се оперираш. Питах ги и дватат има ли съмнение за нещо лошо- и двамата казваха - ИЗОБЩО НЕ.
Онзи ден след като ме увика този прихопат/ при цялоот ми уважение като профисионалист/ аз му казах - а вие докторе казахте ли ми че се съмнявате за нещо? Защо ми казахте че е по желание? И той каза че ми били малки възлите и от нищо не ставало ясно. Но трябвало да ида в майчин дом, където правели гефрир на момиента и се минава с една опеация. Аз му казах - че всеки гледа най доброто за себе си и че ако поне някой ми беше намекнал аз нямаше да се поколебая да дам 1500 лева за операция. Но в случай че вече се е случило, нямам нужда да ме увиква, а ако може да ми помогне. И той заключи - спокойно никой не умира от това Sad .
е успокои ме.....

# 158
Абе да ти кажа - успокоение си е. Радвай се,че все пак си се решила ис иго открила. А колко ти бяха големи възлите?

# 159
първо бяха 3 по 1 см. 10 дни по късно при вторто мнение - вече бяха 2,8 един и другите по малки. После се насочих към операция - изобщо не съм се бавила...

# 160
Стана ми интересно ,защото ти е казал,че били малки и не можело да се прецени...А и нали уж като са много е по-малка вероятността да има злокачествени?

# 161
ха сега като ми каваш така - на второто мнение на стъклата ми казаха се при мен е мнг рядък вид кистозен вариант  #Crazy

# 162
И сега в крайна сметка какво следва? А и как ти ги откриха? Усещаше ли нещо или...

# 163
ами какво следва - имам два варианта - 1. лекуване с Йод. 2. Втора операция да се изчисти всичко и после пак Йод за по сигурно  ooooh!
нищо не усещах. преживях страшен стрес преди 2 месеца и явно това го е отключило....

# 164
Befana,сега да караме стъпка по стъпка.В понеделник вдигаш телефона и търсиш доц.Пандев.Твоята ситуация в момента е като моята преди година.Започнаха ме в Ендокринологията и доц.Пандев им довърши работата.Хаджиева е лъчетерапевт,на теб ти е нужен хирург.Те работят в екип,така че ако ти е нужен йод пак натам ще бъдеш насочена.Ако те интересуват подробности,веднага ми пиши на личен.Гефрира-гефрира също не дава точна представа,защото и на моят нямаше индикации за последващата диагноза.
Виж ме-година и половина след поставянето на диагнозата  съм дейна,енергична и дори една идея по-добре,отколкото преди.Да не говорим,че папиларите са със 100% шанс за излекуване,така че.....

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 17:39 от М Е А

Общи условия

Активация на акаунт