Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 160
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Боби, тук в БГ и добавките са с много високи цени. Аз си купувам от Айхерб алое на капсули и нямам проблеми със запека. Започнах и ленено масло http://www.iherb.com/Now-Foods-Flax-Oil-Essential-Omega-3-s-1-00 … -250-Softgels/586 и съм изненадана - усещам се по-енергична, съответно повече се движа и не ме мързи  Party Често - през 2-3 дни ям и по 3 лъжици овесени трици (накиснати). Нямам мнение за този Натуралакс, данo e ok.

# 346
Приемам Натуралакс заради упорит, хроничен запек.
С отстранена жлеза съм на хормоналнозаместителна терапия.
Дали са съвместими двете лекарства  newsm78
Ето състава на Натуралакса, ако някой може да коментира?
Смес от: Алое Вера, американски орех /кора/, копър /семена/, джинджифил /корен/, каскара саграда /кора/, малина /лист/, мента /лист/

При такъв проблем чудесна работа вършат овесените трици. Нормализират перисталтиката, "почистват червата", "ловец " на калории са.... Може да попрочетеш из нета. На мен ми ги препоръча мой близък приятел лекар. След една операция имах такъв проблем, "заспиване" на червата, дължащо се на прекарано  по-дълго време под упойка. Става много приятна закуска с тях в различни варианти. Аз ги предпочитам с кисело мляко, мед и плодове....и каквото ти хрумне. Важното е да има по две лъжици от триците.
Ако имаш хроничен проблем отпреди, добре ще е да си направиш една консултация с добър лекар-хомеопат.
И мен ме спасяват овесените трици, заедно със лъжичка начупено ленено семе с кисело мляко.

# 347
  • Пловдив
хоп и аз тука преди повече от 2 години бях с един възел , сега вече са ми три ,минах есента биопсия /единия беше толкова калциран че изобщо не можаха да вземат проба от него/ , за сега няма данни за изменение на клетките , слава богу
Предстои ми пак ходене пак при ендокринолог / трябва да ги следя на 6м , аз от заплес последния път отидох след година/ и влизам тук с молба да ми препоръчате специалист в Пловдив / е може и в София не е толкова далече / но да работи със здравната каса ако може , че последния път си плащах и ехографията и биопсията и част от хормоните и антителата ....

# 348
/ но да работи със здравната каса ако може[/color] , че последния път си плащах и ехографията и биопсията и част от хормоните и антителата ....
Ми аз доколкото знам то всичко се плаща. Едно ТСХ само има годишно и май при болни се полага и веднъж годишно ФТ4, но не всеки личен дава за ФТ4. Толкова.
Ехография, антитела, биопсия, повторно хормони - всичко се плаща.

# 349
МЕА, Боби, благодаря момичета. Днес говорих с лекар и той ми обясни че от камшичен удар на врата, понякога боли точно отпред на гушката мускула. А днес ме боли по-малко. Бъдете здрави.

# 350
  • при моите деца .....
Преди години 2-3, когато правих Дюкан - свикнах да закусвам мляко с 3 лъжици овесени трици.... повече от година това закусвах, може пак да си купя....
Благодаря за съветите  Hug

# 351
за запек-хуск и плодчета бъз.и двете помагат и на метаболизма и отслабването.
ендокринолог в пловдив-д-р нончев!

# 352
Момичета, припомнете ми колко беше таксата за избор на екип за биопсия в ендокринологията в майчин дом и трябва ли да се остава на легло? Изобщо каква е процедурата, че ми предстои...

# 353
Здравейте момичета,

в събота бях на контролна ехография при д-р Начев в София, хормоните на щитовидната жлеза са в норма TSH 1.59 ( 0.27-4.2 референти) FT4 0.957 (0.93-1.7) не приемам лекарства.

Още преди няколко години 2006 год. д-р Начев видя,че имам възелчета но хормоните бяха в норма и ме посъветва да ги следим. 2010 година забременях след доста  ин витро процедури отново отидох на преглед и всеки месец пусках хормони , с цел профилактика на бременността.
FT4 падна под долна граница през януари и TSH беше добре - под 2.0. Въпреки това д-р Начев забеляза, че възелчетата са пораснали и ме насочи да мисля за операция след като родя и спра кърменето, започнах прием на еутирокс, стиганах до 75мг. След раждането спрях хормона, кърмих дъщеря си до 1 година и 7 месеца и сега след спирането веднага отидох на преглед. До този момент пускам хормоните, които са в норма без отклонения. На ехо графа обаче стана ясно, че за това време са пораснали и се е появил нов.  Д-р Начев ме посъветва да мисля за операция при условието, че растат ако реша да не правя операция след 1 година на преглед отново. Каза ми, че за жалост има 6 процента вероятност да рецидивира след операцията, но пък  има вероятност и да се променят ако не направя.  Насочи ме към д-р Сачанов в Майчин дом или д-р Ганчев.

В темата чета за д-р Пандев, хубави отзиви за д-р Димов тук в Пловдив но пък моя позната ми сподели, че в такива малки болници не са подготвени да направят бърза хистология и ако има отклонение се налага втора операция. Сега се запознавам объркана съм и притеснена. Много трудно забременях, имам 5 лапароскопии и на отворен корем гинекологична операция, сега и това... Притеснена съм ...  До като забранения попаднах и на псевдо специалисти, само имена. Добре, че намерих и Лекарите,  с които  успяхме.  Сега имам нужда от адекватно мнение. Ще съм благодарна ако споделите мнение как да процедирам.

Пожелавам успех на всички и хубави резултати!   bouquet

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 19:57 от deep

# 354
  • София, ж.к."Разсадника"
Доколкото разбирам, май си от Пловдив. Доц. Димов е капацитет в тази област. Аз се вдигнах от София и отидох там да ме оперира по ред причини. Една консултация с него няма да ти е излишна в никакъв случай, стига да съм разбрала правилно, че си пловдивчанка.

# 355
Благодаря да отговора hame, да, правилно си разбрала, че съм от Пловдив дори Каспела е на 500 метра  от домът ми. Прочетох цялата тема и видях, че си направила операцията тук, и, че всичко е минало добре. Бих искала да те питам дали по време на операцията са направили тази бърза хистология? Сега как се чувстваш с възстановителния период?

Мен ме подтиска факта, че животът ми ще се промени след операцията, защото сега не усещам нищо, нямам симптоми, които да ме притесняват но осъзнавам, че тези възелчета трябва да се махнат.

Бих искала да питам за доц. Пандев и доц. Сачанов тези две имена излизат на първо място като едни от най-добрите хирурзи. Каква е разликата в техните подходи, ако правилно забелязах единият работи лапароскопски?

Успешна седмица от мен!   Nature Sun With Face

# 356
Deep, какво според теб значи бърза хистология? Докато трае операцията предполагам?
Не съм чувала за болница, в която да правят това изследване докато си на операционната маса.
Възможно е и да има. Да споделят другите участници.
Лично аз съм оперирана в Каспела от д-р Димов и всичко мина много добре. Сега също се чувствам нормално.
Не се притеснявай промяната в живота не е толкова непосилна.
По-добре човек да вземе мерки на време отколкото да отлага. Не, че и аз не се страхувах и нямах притеснение, че цял живот ще съм на медикаменти, но тези страхове трябва да се преодолеят щом операцията се налага.
Желая ти успех.
Мога ли да те попитам къде си правила ин витро?

# 357
Според мен операцията за Deep въобще не се налага. Deep, прави си редовно изследвания (през 3-6 месеца) и ако резултатите са в ред и се чувстваш здрава, гледай си живота  Peace

# 358
Гефрир(хистология по време на операция)се прави навсякъде,друг е въпроса,че не е съвсем точна.За това след операцията се прави имуно-хистологично изследване за уточняване на диагнозата.
Що се касае за подхода на хирурга,зависи от школата(обяснено ми нагледно от самият хирург)и изпитано на собствен гръб.

# 359
deep[/b,]не бързай и щом ендокринологът казва,че операция не е наложителна,и щом ти се чувстваш в кондиция....колкото по-дълго се съхрани орган,толкова по-добре.Не поставяй каруцата пред коня и не мисли как ще се чувстваш след евентуална операция.Възможно е да не се наложи,или да се наложи частично отстраняване,което не предполага прием на хормон ,но ако пък се наложи пълно премахване, не е края на света.Повечето тук сме без щитовидни жлези,активни и с живот,който не е катастрофално различен от предишния:)Най-важното е да имаш доверие на лекаря и да се вслушваш в собственото си тяло.
Момичета,днес е световният дена на прегръдката....за това от мен много Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт