Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 334
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Черна станция   bouquet винаги ме радваш и с пълно уважение към теб ще споделя, че дъщеря ми каза, че няма да се получи Simple Smile излезе омърлушена и каза, че е трудно.
Лицемерието е най-големият грях, пише го в Библията Simple Smile много съм далеч от всякакви суеверия:-)
Чакаме, останаха 9 дена, каквото и да е...Божа работа, здраве да е Simple Smile

# 181
Нова, твоето дете какво споделя? Какви са му впечатленията от изпита в АК?  

Моето дете не се е готвило за АК, не е ходил и на пробен, та няма идея на практика всъщност какво е трябвало да очаква.
От другите тестове (без онзи с 34-те задачи) е решил почти всички задачи, но това не означава, че  е нямало капани, в които да падне, това ще се разбере по резултатите.
На ПИ в СМГ също си решава всички задачи, но редовно пада в някои от капаните на уж лесния 1-ви модул, а и не само той, на пръстите на едната ми ръка се броят и семегейци, които имат безгрешен първи модул.
Та след резултатите можем да съдим лесно или трудно е било, мернах и състезатели на изпита, така че ако е бил много лесен изпитът  ще трябва да има не един висок резултат.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 11:50 от нова

# 182
  • София
СМГ-ейци продължават ли да се явяват на този изпит, само за да си изпробват силите?

# 183
Ходят, това е като математическо състезание, предизвикателство е... макар и доста скъпо напоследък - 60 кинта...
Нова, Петя, ще ги приемат, ако не на първо, то на второ, пето или девето класиране... Няма как деца със сериозна подготовка и минали през пробните на СМГ или други, с които ги тормозим постоянно да не изкарат достатъчно... АК има нужда от умни препове.
Така си мисля.
И ще почне чуденето дали да ги запишем....

# 184
StefanB,  дано оптимизмът ти относно крайните резултати бъде оправдан! Grinning
Иначе моята информация за изпита не се различава съществено от гореказаното. Изненада за повечето е било наличието на цял раздел с многочлени с отворени отговори.

# 185
И моето дете се яви на изпита /аз настоявах, той не искаше/. Без никаква подготовка, просто си бяхме решили да го пратим, за да видим как ще се справи. Не беше впечатлен от задачите, но ще видим резултатите. Оказа се, че доста хора от класа му са се явили "ей така"... Wink

# 186
  • София
tanya.d, освен от СМГ, деца и от други училища се явяват на изпита, без да имат намерение да учат в колежа ли?
Какъв ли е броят на реалните кандидати за колежа в такъв случай ?!

# 187
Не знам какво се разбира под реални кандидати, ако е да учат в АК на всяка цена, то не всички са така, да.
Моят също, ако бъде приет, няма да учи в колежа на всяка цена.
АК е резервен вариант, ако не го приемат по първо и евентуално по второ желание (за второ не е много сигурен още).

А пък баш състезателите може би ги блазни идеята да се преборят за първото място и да спечелят стипендията.
Съмнявам се, че ще откажат да се запишат, ако я спечелят, та едва ли е само за спорта, по-скоро за тръпката.

# 188
  • София
Съгласна съм с Нова. Нашият подход е същият.

# 189
А пък баш състезателите може би ги блазни идеята да се преборят за първото място и да спечелят стипендията.
Съмнявам се, че ще откажат да се запишат, ако я спечелят, та едва ли е само за спорта, по-скоро за тръпката.

Доколкото знам няма такава стипендия за първите. Имало е някога, но вече не. Поне преди 2 години беше така. Пълните стипендии се определят по други критерии. Та мисля си, че доста често не се записват шампионите.

# 190
Ако е така - жалко, можеше поне една от трите да е независимо от финансовите нужди, ей така, за да има дори повече желаещи.
За да е справедливо тогава, бива пълната стипендия да се получава от трите деца с най-висок резултат, доказали нужда от финансова помощ.
В смисъл - не най-нуждаещите се, а първите по успех сред нуждаещите се.  Thinking

Изобщо, повече яснота според мен би привлякла съответно повече деца, една стипендия за първо място - също.

# 191
  • София
В смисъл - не най-нуждаещите се, а първите по успех сред нуждаещите се.  Thinking

Най-вероятно така се процедира.
За кандидатстване на финансова помощ се допускат нуждаещите се. И те после преминават през няколко етапа - писане на есе, събеседване.

Като родител на дете с финансова помощ не съм убедена, че високият резултат на приемният изпит трябва да е единственият критерий за отпускане на стипендията. Както в предишни постове беше споменато, поради стрес или други причини децата не винаги показват най-доброто от себе си.
Напр. 1 от децата, което беше изпратено от колежа на лятното училище в САЩ, е било от резервите. А сега е непрекъснато с много висок успех и активна обществена дейност. А някой от първите приети са отпаднали от училището. Освен това дете, което не е било прието, след 9-ти клас кандидатства и е сред приетите, също показва високи резултати.
Идеален вариант няма. От една страна е добре да се стимулират силните ученици и от друга да се даде възможност и на тези чиито родители  не с добри възможности също да учат там.

# 192
Не знам какво се разбира под реални кандидати, ако е да учат в АК на всяка цена, то не всички са така, да.
Моят също, ако бъде приет, няма да учи в колежа на всяка цена.
АК е резервен вариант, ако не го приемат по първо и евентуално по второ желание (за второ не е много сигурен още).

Присъединявам се към мнението на нова. И за нас АК е опция, от която бихме се възползвали, /в случай че ни приемат/, след преценка на другите възможни варианти.
Мисля, че наистина трите стипендии трябва да се дават на най-добрите резултати. Наистина всеки един изпит дава не винаги реална представа за качествата на кандидата, но възможността да получиш награда за усилията си, без това да зависи от други фактори, винаги стимулира.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 09:59 от Miralex

# 193
  • София
Записвам се да следя темата, третото ми дете ми е в четвърти клас, и може ни и с него ще се пробваме в АК (първите двама не ги приеха, но пък после завършиха АУБГ, от който съм много доволна).

# 194
Здравейте!
Синът ми се яви на изпита.
За жалост - не споделя нищо конкретно - луди хормони !

Получих следните отговори:
есето - трудно
българския /текста с въпроси/ - елементарен
математиката - добре
логиката - почти
времето - стигнало е за всичко

Виждам, че и другите мами не са споделили кой знае каква информация, но ако има някой с "по-приказливо" дете от моето - моля да каже нещо  повече - по колко са били въпросите в отделните раздели , наистина ли е имало цял раздел с МАТ - какъвто не е имало досега и кои задачи от логиката биха могли да бъдат "доста трудни"?

Общи условия

Активация на акаунт