Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 337
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
За кой цял раздел говорите така и не разбрах, този с 34 задачи ли или друг?
Браво на детето, щом му е стигнало времето да ги реши, повечето  са били с отворен отговор.
Моят определено на този тест не се е справил, не е направил и половината.

# 196
За този раздел разбрах във форума - че за първи път има такъв само с МАТ.
Не е решил всички задачи, предполагам затова му и стигнало времето .
Така му беше казано - каквото не знае - отминава - ако има време - се връща и опитва отново. Накрая  дава някакъв отговор.
Разбирам обаче , че е имало доста с отворен отговор. При тях - няма какво да направиш ако не знаеш. Такива ги е оставил празни.

# 197
Изпитът има не четири а пет части, всъщност. Едната е есе, тя носи 20% от оценката. Останалото е тест в четири части - ридинг или български (езиков) - текст по който има въпроси - ситуационни, сюжетни, граматически, всякакви, математика и две (условно да ги наречем) логики.
Доколкото аз схванах от тийнеджърката:
В логиките до сега отворените задачи (въпроси) се редуваха с логични от сорта - кое е следващото число на редицата примерно, или нарисувани фигури и да се допълни логически следващата и т.н., което по същество пак е затворен въпрос, ако не го виждаш, играеш тото. Да де, ама този път са дали само отворени задачи, изискващи решение от типа години на майка баба и внуче, или езеро замръзва за 10 дни като всеки ден замръзналата площ е двойно по-голяма от тази от предишния ден, и на кой ден ще е замръзнало наполовина, примерно... Такъв тип, 35 парчета за 25 минути, тоест като каже квестора "остават 5 мин" не можеш да минеш и да заградиш от готовите отговори на тото, защото такива няма....
Ето Колежа го е обяснил на сайта си:

"ИЗПИТЪТ се състои от кратко съчинение и тестова част и се провежда на български език. Тестовата част носи 80% от крайната оценка, а съчинението – останалите 20%.
ТЕСТЪТ включва четири раздела, които могат да бъдат с математически, езикови и логически задачи. Времето за работа върху всеки от разделите е 25 минути. Форматът на въпросите може да изисква от кандидата или да впише отговора сам, или да го избере от няколко изброени варианта. Отговорите се нанасят в отделен формуляр."

# 198
Благодаря за пояснението.

Явно това е причината този раздел да бъде определен от нас като "доста труден".

# 199
Интересно ми е вашите деца как разбират, че са се справили с математиката и логиката т.е. как разбират, че отговорите, които са дали са верните. Моята девойка не е имала време да преценя дали всичко, което е решила е вярно и даже не иска да разказва какви са били задачите.......Само признава, че е играла и на тото, където може.   Само за рийдинга беше категорична, че е бил елементарен и есето лесно.....Каквото и да означава това. Аз нямам търпение да видя резултатите, интересно ми е........дали едно дете, което е добре подготвено може да издържи на стреса. Ако се е справила добре, ще преоткрия възможностите на детето си. Laughing   

# 200
Не разбират. Мислят си , че са се справили . 
При нас изненадата е била , че есето е първо. Писането не ни е сила и ако беше след задачите смятам, че щеше да се справи по-добре. Щеше да е "на скорост" .
Той го смята за провал , оценява го " до 10". Не казва какво е писал и аз не настоявам.
За следващите етапи подозирам , че е ползвал и "автопилот".
Показателно за напрежението е , че след изпита си пя цял следобед  - вероятно че се е отървал най-накрая.

# 201
Моето дете се разприказва, и както бях споменала ме беше отрязала с едно кратко и ясно НЕ. Разговоряла е с няколко децата, повечето са  споделили, че са описали конкретно пътуване.
Самата тя е писала общи неща за пътуването като такова.
Оказва се, че въпросната математика от 34 въпроса е затруднила всички, отговорите на децата за решените задачи варират от 8 до 25.
Ето едно менение на госпожа която подготвя:
http://hasamska.blogspot.com/

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 09:30 от petiasd

# 202
Цитат
След като говорих с по-голямата част от децата смятам , че повечето от вас са се справили много добре. При три лесни раздела , които не са затруднили почти никой и много приятна тема за есе , трудният раздел от 34 въпроса има сравнително малък дял.
       За това чакам с нетърпение 27 март.

Тази ли жена подготвя децата? Която не знае как се оставя интервал за запетайка и кога се употребява "никой" и кога "никого"?  newsm78

Освен това изобщо не е права и фактически. И 100 лесни дяла да има, това само ще вдигне бала, но няма да намали тежестта на трудния дял. И това е така, защото всички деца ще са се справили с лесните дялове и на практика ще са наравно преди проверката на трудния дял, който ще реши нещата.

Аз на такава не бих плащала да ми готви детето.

# 203
Права си, Черна станция.  Точно този дял от 34 задачи ще отсее 160 деца. Така и трябва. Не биваше обаче другите 3 математически и логически раздела да са толкова лесни.....Нали не е това целта? Всички да се справят?   

# 204
Точно така мисля аз.
Но се опитвах да намеря допълнителна информация за тази учителка преди да се включа.
Може и да са лесни другите раздели - но са с по-малък брой въпроси . 34 дяла са сериозна част, не може да се омаловажават.

# 205
Хасъмска, оставям без коментар.....Колкото и неща да съм слушала за нея, все на меркантилност ми намирисват.....и поради тази причина не й симпатизирам. Лично мнение, разбира се. Да не вземе сега някой да ес обиди.
А броя на задачите във всеки дял няма значение, просто всеки от 4 модула е с тежест 20% в крайния резултат, както и всички останали лесни модули. Така, че 34 или 20 задачи все са с еднаква тежест....И това всъщност е уловката. А и аз си мисля, че понякога "лесните" неща подхлъзват. Казвам го от собствен опит.  

# 206
Права си, Черна станция.  Точно този дял от 34 задачи ще отсее 160 деца. Така и трябва. Не биваше обаче другите 3 математически и логически раздела да са толкова лесни.....Нали не е това целта? Всички да се справят?   

При риска да не си запълнят бройките не е зле да се подсигурят Twisted Evil

Но всъщност аз виждам логика в новия формат. Миналата година последното прието дете е било с бал под 40. А такъв бал се изкарва с голяма вероятност и с тотална игра на ТОТО. Сега лесните раздели ще вдигнат базата и ще елиминират тоталните тотаджии, а трудният раздел и отворените отговори ще елиминират и избирателните тотаджии и ще направят класирането. Не е глупаво. Явно в новите условия старият вариант се е изчерпал.

# 207
В такъв случай наличието на останалите три, вместо само на трудния тест не се ли обезсмисля?  newsm78

# 208
Черна станция - Бяла, не му разбирам, само споделих едно мнение на жена с опит.
Относно писането, то почти всички математици пишат така, че и по-зле Simple Smile, никого не защитавам Simple Smile исках да бъда полезна. Ако някой друг беше публикувал нещо на сайта си, щях и него да по постна тук, но не намерих а, се рових доста Simple Smile
Уважавам мнението на всеки (уча се) Embarassed

# 209
В такъв случай наличието на останалите три, вместо само на трудния тест не се ли обезсмисля?  newsm78

Както писах по-горе, лесните раздели вдигат бала и елиминират тоталните тотаджии.

Общи условия

Активация на акаунт