Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 346
  • 800
  •   1
Отговори
# 210
Тестовете като форма на изпитване не са произволен набор и подредба на въпроси .
Всеки раздел преследва конкретна цел и е част от общата логика.
Вероятно се изготвят по зададени формули.

# 211
petiasd, другите нямат блогове и не споделят в публичното пространство такива неща. Споделят на ухо на родителите, чиито деца обучават и то ако родителите изрично ги попитат. Просто не са такива "публични" личности, вършат си работата кротко и тихо и това е. Ние бяхме при един такъв страхотен човек и преподавател, който няма да бие барабани, а и според мен не би се наел да оценява на база на разкази и споделено на децата. Това не е сериозно..... Всяко дете би се издънило и на лесни модули, дори и най-подготвените - всеки изпит е моментна снимка. Влияе всичко - нерви, физическо състояние, настроение, как си спал, какво ис ял и т.н.....Така, че никой нищо не може да каже преди резултатите, дори и Хасъмска.....

# 212
Цитат
След като говорих с по-голямата част от децата смятам , че повечето от вас са се справили много добре. При три лесни раздела , които не са затруднили почти никой и много приятна тема за есе , трудният раздел от 34 въпроса има сравнително малък дял.
       За това чакам с нетърпение 27 март.

Тази ли жена подготвя децата? Която не знае как се оставя интервал за запетайка и кога се употребява "никой" и кога "никого"?  newsm78

Освен това изобщо не е права и фактически. И 100 лесни дяла да има, това само ще вдигне бала, но няма да намали тежестта на трудния дял. И това е така, защото всички деца ще са се справили с лесните дялове и на практика ще са наравно преди проверката на трудния дял, който ще реши нещата.

Аз на такава не бих плащала да ми готви детето.

Хасъмска подготвя децата по математика само. И е много, много добра там, просто си има система, от години наблюдава изпитите, събира информация и щом има ученици, значи системата й работи. Преди време имаше още една госпожа в София, Домусчиева, при нея ходеше голямата ми дъщеря, но тя почина, за съжаление, е, тя готвеше децата и за есето и наистина беше много добра.
А за меркантилност... винаги щом има търсене има и предлагане на услуга с определена цена и никой никого не кара насила, не ми се вижда уместен коментара, Всеки частен учител по принцип може да бъде нарочен за меркантилен, просто защото вместо да пие кафета в свободното от държавна работа време си прави труда да систематзира материали, да се подготвя и да отделя време за частни уроци за което иска едни пари.
Оня ден за вадене на зъб на жена ми в частна клиника й взеха няколко стотин лева. Е, не са ли меркантилни , при положение че в Медицинска академия същото светило би взело половината ако успееш да изчакаш стотината души пред кабинета му и не пукнеш докато ти дойде реда...
Такава ни е държавата и ние си я правим такава, като се наливат парите.
Но не е луд който изявда зелника, а който му го дава. Така е, ама ако алтернативата е безхаберие...? И в медицината и в просветата и навсякъде...
Изобщо, май пак влизаме в едни води, които навремето докараха темата то бебешкия раздел... 

# 213
chere_mere добре казано, като се има предвид, че при тях няма нищо случайно Simple Smile
mamabama явно не съм полезна, за съжаление.  Crazy както ние разсъждаваме на глас, така преподаватели и школи имат право на глас. Сайтовете са публично достояние  Simple Smile
StefanB както винаги, точен, ясен и коректен Simple Smile малко не съм съгласна със зелника Laughing, защото аз смятам, че който яде трябва да мисли колко ще се оцапа Simple Smile (това по принцип)

# 214
Нямам нищо против пазарната икономика и я приветствам.
То и в магазина има сирене от 4 до 14 лева за килограм - всеки си прави сметка и трябва да е
наясно каво рискува с ниската цена. Въпросът е - плащайки високата цена - дали получаваме най-доброто ?
На мен Лого3 ми поискаха 3000лв за подготовка за АК - от октомври - до март. Не съм ги платила.
Може би не ми е толкова важно. Не отричам нуждата от подготовка, но няма как да бъда убедена , че тази подготовка струва в пъти повече от другата - за ВО.
Мое мнение.

# 215
petiasd, всяко мнение е полезно Simple Smile Коментарът ми беше за Хасъмска, не към теб.  Подразни ме само публичността на коментара й......нищо друго. В крайна сметка обаче, всеки има свобода на поведение. 

StefanB това за меркантилността бееш относно това, че тя подготвя децата още от 6 клас и цяло лято. Така съм чувала де... Никой не може да ме убеди, че подготовката за АК трябва да трае 2 години, още повече, че този формат така е конструиран, че да няма нужда от специална подготовка. 

Всеки сам преценява дали да плати определена цена или не. Друг е въпроса дали плащането на тези пари ти гарантира задължително добра подготовка и съответно влизане.

# 216
На мен Лого3 ми поискаха 3000лв за подготовка за АК - от октомври - до март. Не съм ги платила.
Може би не ми е толкова важно. Не отричам нуждата от подготовка, но няма как да бъда убедена , че тази подготовка струва в пъти повече от другата - за ВО.
Мое мнение.

На това мога да кажа само, че докато има овце ще има и вълци. Да се дават толкова пари за няколкомесечен курс и накрая децата от СМГ без никакъв курс да отвеят твоето е тъпо. Явно ефектът не е особен. А и като се вземе предвид ниската конкуренция е направо нелепо. Но, за всеки влак си има пътници. Подготовката за изпита за АК може да бъде много по-лесна и по-евтина. Ако детето се явява на ЕК и олимпиадите по математика всяка година от 2 клас нататък няма да има проблеми да се подготви за изпита и само.

# 217
Ами ето, Лого 3 е школата на г-жа Барух, която дълги години беше шеф на департамента по български в Ак, много много можеща, знаеща и много симпатична жена.. Години нейните и наколегите й от департамента випуски от Колежа заемаха първото масто на матурата по български в БГ... Дъщеря ми бе приета безусловно още през април в годината когато завършваше и отиде на матурата само за да вземе диплом, не е имала зор и не беше пипнала нищо повече от редовните занятия по предмета - изкара 5.98... Барух и екипа й напуснаха колежа и сега са в тази школа.
И аз минах оттам есента, сумата беше по-малка, защото исках само подготовка по български, но също ми се видя много...
Но вижте, защо ако караш Мерцедес в сервиза ти искат повече отколкото ако караш Опел@ Ясно е - ово е стандарт.
Разсъждението е логично - като не се стряска от 6 бона такса на година що да не плати еди 3-4 бона за да има гаранция..
И да не би да не работи?
Все още сме много бедни, за да си правим сметката и в тези неща, противно на европейците. И с много комплекси, за съжаление...

# 218
Ами ето, Лого 3 е школата на г-жа Барух, която дълги години беше шеф на департамента по български в Ак, много много можеща, знаеща и много симпатична жена.. Години нейните и наколегите й от департамента випуски от Колежа заемаха първото масто на матурата по български в БГ... Дъщеря ми бе приета безусловно още през април в годината когато завършваше и отиде на матурата само за да вземе диплом, не е имала зор и не беше пипнала нищо повече от редовните занятия по предмета - изкара 5.98... Барух и екипа й напуснаха колежа и сега са в тази школа.
И аз минах оттам есента, сумата беше по-малка, защото исках само подготовка по български, но също ми се видя много...
Но вижте, защо ако караш Мерцедес в сервиза ти искат повече отколкото ако караш Опел@ Ясно е - ово е стандарт.
Разсъждението е логично - като не се стряска от 6 бона такса на година що да не плати еди 3-4 бона за да има гаранция..
И да не би да не работи?
Все още сме много бедни, за да си правим сметката и в тези неща, противно на европейците. И с много комплекси, за съжаление...

Тотално си прав, ако това червеното е истина. Ако има гаранция и ако работи е така. Ама се съмнявам, че има гаранция, а ако работи за всички то е само защото много приети деца се отказват и влиза едва ли не всеки.

# 219
не мога да се съглася, че децата от СМГ, се водят деца без подготовката. Те толкова много задачи решават, ходят на всякакви изяви. Нормално е да си пробват силите и в АК. Логично е, да са успешни. Simple Smile.
СМГ си е школа от много висока класа Simple Smile
За мое голямо съжаление, когато дъщеря ми беше малка, не се сетих да кандидатства там #2gunfire

# 220
От гледна точка на статистиката - да кандидатите не са много, но не мисля , че има много "случайно попаднали". Смятам, че се конкурират сравнително "подбрани" деца.
А що се отнася до отказващите се - няма логика те да са от тези, за които са дадени въпросните 3-4 хиляди за специална подготовка. За тези родители влизането е по-скоро "на всяка цена" и едва ли разчитат на финансовата помощ за да запишат децата си.

# 221
Само да вметна, че има деца и от СМГ и от НПМГ, които също ходят на специална подготовка за АК. Това е странно, но факт....

# 222
А що се отнася до отказващите се - няма логика те да са от тези, за които са дадени въпросните 3-4 хиляди за специална подготовка. За тези родители влизането е по-скоро "на всяка цена" и едва ли разчитат на финансовата помощ за да запишат децата си.

Не съм казала, че те се отказват. Казах, че те влизат масово, защото други се отказват, а не защото са така подготвени, че да бият всички.

# 223
защото много приети деца се отказват и влиза едва ли не всеки.

Не съм съгласна с теб. Не са чак толкова много отказалите се. М.г. бяха повече в сравнение с предишните, защото и бройката се увеличи. Реално около 140 са си потвърдили и са били с резултат над 50%. Резервите бяха около 20 и при момичета %-те паднаха с много малко  и бързо се запълниха. Една бройка при момчетата само се разиграваше на няколко "тура" и затова паднаха под 40%. Въпрос на късмет е кой ще се падне сред резервите. Може да са били все хора, които се явяват ей-така. Това обаче не означава, че тази година конфигурацията ще е същата.

И това, че има отказали се, не означава, че училището е лошо. Същото е и в нашия случай - от 2 години постоянно се обясняваме защо синът ни не е в СМГ щом има данни. Подобно решение взеха и семейството на приятеля му, а и още доста деца от нашето училище, които дават добри резултати. Но това изобщо не означава, че СМГ не е хубаво училище след като няколко семейства на добри математици не са го избрали. А дори е и безплатно. Напротив - много си е хубаво, но друго ни е на сърцето.

Всеки си има някакви цели и приоритети. Хубаво, че има все още поне няколко училища, за които децата се борят. И, да, най-важното - че си заслужава да се борят.

# 224
  • софия
Имам един въпрос - таксата на колко вноски се плаща?

Общи условия

Активация на акаунт