Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 325
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
Успех и от мен!
Желая на кандидатите /и на родителите им/ увереност, спокойствие и късмет! Нека всеки получи най-доброто, което заслужава!

Понеже съм абсолютно ненаясно с въпроса за кандидатстването след гимназия /имаме доста годинки до там/, може ли някой да ми каже по-подробно какъв е редът на прием в университет, далеч преди датата на завършване? Или да ме насочите към теми, в които тези въпроси вече са разисквани.

# 136
Е, колкото и да съм "черна" и аз да пожелая успех на децата Grinning

Внушете им спокойствие - конкуренцията е само 2,5 деца за едно място.
Ще влязат всички, които имат добро ниво и запазят спокойствие, няма нужда от паника.
Да не се концентрират на една задача, ако ги затрудни, а да прескачат.
Като останат пет минути до края да играят на тото - тук не се отнемат точки за грешен отговор.

А на есето да пишат ясно, добре структурирано и грамотно. Това стига за добро представяне.

# 137
  • София
В тази тема са описани стъпките при кандидатстване във Великобритания.
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5 … %E0%E2%FA%F0.html

А това е форум за обучението там.
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5-%E2-uk/

А това е тема в бг мама за Студенти в чужбина.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704410.0

# 138
Внушете им спокойствие - конкуренцията е само 2,5 деца за едно място.  

Хм... според мен това е изкривяване на информацията. Конкуренция няма. Който се яви на изпит, той влиза според резултатите от миналата година. На последното класиране 3-то ли е, 5-то ли са поканени за записване най-ниските резултати. Така че, твоята конкуренция е теоретична, а на практика е 1:1
Simple Smile

Ето ги и съответните цифри, постигнати миналата година:

Най-висок резултат: 81.91%
Най-нисък резултат: 37.79%

Четвърти тур - 5 юли 2012 г. - 1 свободна бройка:

1 (едно) място с резултат от 37.79% до 37.79%.

Допълнение - Цитираните по-горе цифри са извадка от резултатите само на поканените деца, а не на всички явили се на изпита.
Така че, наистина не може да се направи извод за реалната конкуренция от тях.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 12:13 от kodbg

# 139
Не е съвсем така. Все пак малко деца отнапред си знаят, че се явяват за спорта. И така конкуренцията да спада да кажем до 2:1. От там нататък вече нещата зависят от отпуснатите стипендии, от приемането в други гимназии, от резултата на изпита и прочее. Или с други думи има комплексни причини за отказване и в началния етап конкуренция си има.

Но може да си прав, че ако някой твърдо е решен да си плати и да учи там то той на 99% ще успее.

П.П. Сега се замислих - от къде намери информацията за най-нисък резултат? Според мен 37,7 е сравнително висока оценка за да е най-слабата оценка от всички явили се на изпита. Мисля си, че това е по-скоро най-ниската оценка на прието дете и затова се получава показаното от теб съвпадение.
Просто няма начин на изпита да не е имало поне един двойкаджия с 10% или по-малко. Та мисля, че си в грешка.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 11:16 от Черна станция

# 140
kodbg, не  си прав! Конкуренция винаги има!

Благодаря на всички за добрите пожелания!

# 141
  • България
 Успех на всички деца! Спокойствие на родителите им!

# 142
kodbg, не  си прав! Конкуренция винаги има!

Благодаря на всички за добрите пожелания!

Не схващам както точно се опитваш да кажеш, след като цифрите недвусмислено показват, че през 2012 година, ученикът постигнал най-слаб резултат на изпита е бил поканен за записване?
Трябва да си с много нестандартна логика за да виждаш конкуренция в наличните факти.
Коментирам ситуацията само през миналата година, нямам претенции, че изводите важат и за други.
Дай боже на всеки подобна конкуренция да му е пречката пред постигане на исканата цел Simple Smile

Допълнение - Цитираните по-горе цифри са извадка от резултатите само на поканените деца, а не на всички явили се на изпита.
Така че, наистина не може да се направи извод за реалната конкуренция от тях.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 12:14 от kodbg

# 143

Не схващам както точно се опитваш да кажеш, след като цифрите недвусмислено показват, че през 2012 година, ученикът постигнал най-слаб резултат на изпита е бил поканен за записване?

Аз по-горе дописах постинга си и още мисля, че си в грешка. Можеш ли да дадеш линк към информацията, че най-слабият резултат на изпита е бил 37,79?
За мен това е прекалено висок резултат за да е най-слабият от всички явили се. Неизбежно има съвсем неподготвени деца, има панирали се деца и пр. Даже на втория кръг на олимпиадите масово има деца с резултат около нулата или с 1-2 точки. Няма логика тук най-ниският резултат да е цели 46% от най-добрия, а не някъде около 5-10%. Дори да е имало няколко много късметлии ТОТО-джии не може всички да са така.

# 144
Черна станция е напълно права за гершката на кодбг. кодбг цитира всъщност най-ниския резултат на поканено да се запише дете, а не най-ниския резултат по принцип. информацията му/й е от Дните на отворени врати, където заместник-директорът я споменава в презентацията си за изпита.

# 145
Даже на втория кръг на олимпиадите масово има деца с резултат около нулата или с 1-2 точки. Няма логика тук най-ниският резултат да е цели 46% от най-добрия, а не някъде около 5-10%. Дори да е имало няколко много късметлии ТОТО-джии не може всички да са така.

Ами... може би разликата идва от това, че едното е Олимпиада, а другото - вътрешен изпит на частна институция, която както и да въртим нещата няма сметка да има повече слаби резултати от необходимото Simple Smile
Информацията я видях на сайта на Danybon, тя винаги е била на ниво със статистиката:

http://danybon.com/index.php/private-education/american-college/ … i-statistika-2012

ПС - Не го възприемайте като лош атестат, напротив. Училището си е прекрасно, на децата им трябва спокойтвие преди изпита, а какво по-голямо спокойствие от миналогодишните цифри може да има.

Черна станция е напълно права за гершката на кодбг. кодбг цитира всъщност най-ниския резултат на поканено да се запише дете, а не най-ниския резултат по принцип. информацията му/й е от Дните на отворени врати, където заместник-директорът я споменава в презентацията си за изпита.

Ако не се пази някакво изкуствено информационно затъмнение било то за формата на изпита, било за получените резултати или раздадените стипендии не би се стигало до подобни грешки.

ПС - Съгласен, наистина в заглавието пише на приетите.
Тоест, няма яснота наистина на кое място в класирането е било детето с бал 37.79. Може да е било на 280-то, а може и на 380-то наистина.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 12:15 от kodbg

# 146
Да, данибон пише ясно в заглавието 'най-високите и най-ниските резултати на приетите', а не най-високите и най-ниските на явилите се на изпита.

# 147
Ако някой непременно иска да знае колко е най-ниският бал на изпита може да отиде да погледне таблото след изнасяне на резултатите. Никъде другаде май не може да се види това.

# 148
sun_and_sky, благодаря за уточнението!
Според мен, за да е сигурно едно дете, че ще бъде прието, трябва да се цели в резултат над 50%. Реално падналият бал до 37,79% е жив късмет, защото при момчетата една брой се оказа незапълнена на няколко тура. Ако предните резерви са казали ОК, нямало е да се стигне до запълване на единична бройка до този резултат. Който иска да е вътре, мое мнение, трябва да се цели над 50%. Груби изчисления сочат, че при почти 90% от кандидатите, това е реалният резултат - над 50%. Всичко друго е на късмет - кой преди теб ще се откаже, ако си резерва. М.г. на момчето с 37,79% много му се е усмихнало щастието.

# 149
  • София
По повод последните размисли и страсти ще цитирам част от мнението на StefanB по-горе: "Защото, казвам го от опита на родител на голямата ми гъщеря, в АК наистина е по-лесно да влезеш, отколкото да стигнеш до хвърляне на шапката накрая. Там няма (или поне нямаше, доколкото съм свидетел) хлабаво, употит труд и здраво учене, особено в 9-ти и 10-ти клас, в 11-ти вече са свикнали, а в 12-ти сами си гонят нещата..."
От мен два въпроса:
1. Чия ще е заслугата, ако някой ученик с посредствен, според горните анализи, резултат завърши училището с хубава диплома и солидни знания?
2. Освен НЕГ има ли друго училище в София, което да не обявява свободни места на трето класиране? /чевтвъртото така или иначе е обвито в мъгла  Grinning/
П.П. Черна станция, определено не си черна, а само на моменти провокативна и пристрастна. Wink

Общи условия

Активация на акаунт